-
Γιατί δεν κατεβάζεις το pdf εξοπλισμού αν δε το ξέρεις από το Drive.gr πχ στα top stories έχει το θέμα για το νέο Tucson. Νομίζω ότι θα σε καλυψει καλύτερα γιατί έχει αναλυτικά τικαρισμενο τον εξοπλισμό για κάθε έκδοση.
-
Το πετυχα χθες στον δρομο σε λευκο. Ειναι ομορφο και φουτουριστικο, ειδικα απο τα πλαγια δειχνει πολυ ωραιο - λιγο αμερικανιζει, δειχνει τον ογκο του
Θα παω να το δω και απο περιεργεια στην εκθεση. Οταν εψαχνα για αμαξι, ειχα δει τον προκατοχο του και με ειχαν εκνευρισει τα πλαστικα φιλετα που ειχε στις πισω πορτες, μου φανηκαν τραχια, σαν το πλαστικο του χωρου αποσκευων
-
Δοκιμή από 1 ακόμα ελληνικό website https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-neo-hyundai-tucson-1-6-t-gdi-48v-hybrid-150-ps/
-
8-8.5 μικτη καταναλωση του 1.6 150 λεει...
-
Όπως ακριβώς τα λέει ο ψαγμένος Sabas!!!
Για δες που η εκκίνηση και λειτουργία του κινητήρα μοιάζει με αμιγώς ηλεκτρικού!
Η αναρτηση απορροφά τις ανωμαλίες;;; αποκλείεται......
-
Όπως ακριβώς τα λέει ο ψαγμένος Sabas!!!
Σήμερα Kim επειδή έκανα το εμβόλιο κοιμήθηκα 2,5 ώρες σαν το βόδι και ακόμα πίνω καφέ θα σου απαντήσω ήπια. Αύριο που θα έχω κάνει reboot κανε ένα tag να σε πάω σγόρτσα από Σεούλ μέχρι τα σύνορα με την Μαντζουρία!
Για την ιστορία δεν έχω θάψει το αμάξι όπως επιμένεις να μου χρεώνεις, αντιθέτως αποδέχομαι πολλά θετικά του απλά δεν γίνονται τα μάτια μου καρδούλες όποτε το βλέπω. Βήματα μπροστά έκανε αλλα έχει πολλά ακόμα να κάνει. Από την ανακοίνωση τιμών/εξοπλισμών έχω σχολιάσει 5/6 φορές τουλάχιστον ότι τους βγάζω το καπέλο για το 180ps Distinctive με ή χωρίς DCT/4WD. Πολύ ανταγωνιστική πρόταση για ένα καλό αυτοκίνητο απλά όχι τόσο καλό όσο νομίζεις.
Αλλά τρωγεσαι γιατί είσαι πουλερικό και ασχολήσε μαζί μου όταν πολύ από τους ανθρώπους που εκθειάζουν το αμάξι ήδη μιλάνε για τις ανεβασμενες του καταναλώσεις. Εκεί δεν βλέπω σχόλιο μάλλον πονάει λίγο τόσο δα...
-
Χρήστο πες μου ένα τούρμπο βενζίνη 1.5 τόνου που δεν καίει!
-
Δεν γίνεται να μην καίει μανιάτικα είναι προφανώς απλά το Tuscon και παραπάνω από άλλα αντίστοιχα c_suvs τα οποία μάλιστα δεν είναι mh. Φορτώνεσαι συστοιχία μπαταριών και καις πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Τα 3κ που θα δώσεις για αντικατάσταση μπαταρίας δεν θα τα βγάλεις στα 10 χρόνια. Τέλος κάθε σύστημα που έχει σχέση με μπαταρίες δεν αποδίδει το ίδιο στο κρύο. Μαθηματικά. Γιατί λοιπόν να φορτωθω ένα mh σύστημα εξαρχής; Ρητορικό το ερώτημα.
-
Εντάξει συμφωνώ ως προς το 48v είναι το αναγκαίο κακό σε κάποιους κινητήρες για να ρίξουν τους ρύπους. Φορτώνεται βάρος , κόστος αντικατάστασης, χάνεις λτ χώρου αποσκευών απλά για να ρίξεις τους ρύπους.
Ούτε καταναλώσεις κερδίζει ούτε επιδόσεις.
Αλλά αν το βάλουμε στο πρακτικό επίπεδο των καταναλώσεων καίει όσο τα 1.5 150 tsi σε καροκ ,τιγκουαν όσο το 1.5 150 Κούγκα και το 1.2 130 3008 που δεν έχουν την μπαταρία. Και έχει το πλεονέκτημα του μεγαλύτερου κινητήρα που πάει πιο ξεκούραστα άρα η αξιοπιστία είναι με το μέρος του τουσον.
-
Tkin73 wrote:
Δεν γίνεται να μην καίει μανιάτικα είναι προφανώς απλά το Tuscon και παραπάνω από άλλα αντίστοιχα c_suvs τα οποία μάλιστα δεν είναι mh. Φορτώνεσαι συστοιχία μπαταριών και καις πάνω από τον μέσο όρο της κατηγορίας. Τα 3κ που θα δώσεις για αντικατάσταση μπαταρίας δεν θα τα βγάλεις στα 10 χρόνια. Τέλος κάθε σύστημα που έχει σχέση με μπαταρίες δεν αποδίδει το ίδιο στο κρύο. Μαθηματικά. Γιατί λοιπόν να φορτωθω ένα mh σύστημα εξαρχής; Ρητορικό το ερώτημα.
Χρηστο για το προηγούμενο mh που είχα ρωτήσει μου είχαν πει 1χιλιαρικο για την μπαταρια
-
Παιδιά δεν τα βγάζω από το μυαλό μου. Εδώ αναφέρθηκε ότι το κόστος είναι 3κ. Βαριέμαι να ψάχνω προηγούμενες σελίδες να το παραθέσω.
@Tkin73 πιθανότατα να έχεις δίκιο στο καταληκτικό σου συμπέρασμα για την μακροζωία όχι τόσο λόγω κυβικών καθώς πολλές φορές έχω διαβάσει σχετικό debate από καλύτερους γνωστές από εμένα του αντικειμένου οι οποίοι είπαν πως δεν συνδέεται η μακροζωία με τον κυβισμό ή το αν είναι 3cyl/4cyl. Σου δίνω δίκιο γιατί η ίδια η Hyundai φαίνεται να επενδύει σε αυτό παράλληλα με το vfm. Η αρχική 'αίσθηση' συνάδει με αυτό το σκεπτικό.
-
Τα 12v του mh κοστιζει σημερα 800 ευρω. Τα 48v πες κανα 1500αρι
Το θεμα ειναι οτι δεν χρειαζεται να τα αλλαξεις αν δεν εχεις μαρουλακι εκεινη την περίοδο. Απλα δεν θα δινουν την εξτρα ροπη που υπόσχονται. Στα full hybrid δεν μπορει καν να ξεκινησει αν τα εχουν παιξει η μπαταριες.
-
To 3 κύλινδρο με το 4 κύλινδρο δεν γνωρίζω αν παίζει ρόλο στην μακροζωία αλλά τα αυξημένα κυβικά είναι συνυφασμένα μαζί της. Και δεν χρειάζεται κάποια βαθειά γνώση μηχανολογίας.
Όσο μεγαλώνει η μάζα και αδράνεια του οχήματος τόσο χρειάζεται κυβισμό και ιπποδύναμη. Άλλη καταπόνηση έχει ένα 1.0 μοτέρ σε 1.5 τόνο αμάξι άλλη το 1.2 άλλη το 1.6 και άλλη το 2.0.
Όπως φυσικά και οι στροφές του κινητήρα . Άλλο είναι το ντίζελ που δουλεύει τον περισσότερο καιρό από τις 1500 ως τις 2300 και άλλο η βενζίνη που για να παράξει έργο θέλει 3500-4500 στροφές.
-
Ναι αλλα εχουν μελετηθεί για καθε πςριπτωση. Οπως και οταν χτιζεις κτηριο αλλα τα σιδερα για α ανοιγμα αλλα για α*χ.... Και τα δυο την ιδια αντοχη εχουν αλλα αλλη μελέτη και σχεδιασμό.
Καλυτερα να εξετάσουμε το ποιες εταιριες δινουν εμφαση στην αξιοπιστια και οχι το ποιο καυσιμο.
-
Οι τριτεκνοι εχουν τα ιδια δικαιωματα με τους πολύτεκνους;;;
-
Οσον αφορά τις απαλλαγές για αγορά αυτοκινήτου ακριβώς το ίδιο.
-
Πάντως θα έπρεπε να φέρνει και κινητήρες μη mh, και αυτό πέρα από το θέμα της αξιοπιστίας και του όποιου κόστους συντήρησης του mh - κυρίως μπαταρία.
Αυτο γιατί αφενός η διαφορά τιμής μεταξύ mh και απλό τούρμπο δεν είναι αμελητέα -στο i30 για τον 1.0 τουρμπο είναι 700 για παράδειγμα. Αφετέρου, για τον τρίτεκνο/πολύτεκνο μετράει ακόμη περισσότερο, καθότι αυτός θα πρέπει κανονικά να γλυτώσει και απο τα τελη ταξινόμησης τα οποίά είναι διπλά για τα μη mh.
Σε αυτή την περίπτωση, το κόστος του πολυτεκνικού Toucson θα πρέπει να πέσει περίπου 2000 ευρώ επιπλέον (1250 τέλη ταξινόμησης + 700 διαφορά κινητήρα) και από τα 23740 που είναι τώρα η πρώτη έκδοση θα φτάσει κάτω από 22000 - εφόσον η αντιπροσωπεία δεν κάνει τίποτα μαγικά.
-
Καλά αυτό είναι το τελευταίο που θα ασχοληθεί ένας κατασκευαστής τι όφελος έχουν οι τριτεκνοι. Προφανώς χωρίς το 48v δεν μπορούσε να ρίξει τους ρύπους εκεί που έπρεπε. Εντάξει μπορεί να παίζει και το θέμα της μόδας , άλλος λέει αγόρασα υβριδικό ! Και φυσικά παίζει και το όφελος από το μισό τέλος ταξινόμησης που οφείλεται ο εισαγωγέας κρατώντας χαμηλές τιμές ( εφόσον δεν κανει μαγειρέματα) και φτάνει στον καταναλωτή.
Νομίζω η χιουνται έχει μεγάλη γκάμα επιλογών και η μόνη που έχει ταυτόχρονα 48v και ντίζελ και βενζίνη!
-
Αναφέρθηκε εδώ μέσα ότι το κόστος μπαταρίας είναι 3.000€ και εγώ ποσταρα τότε για το πόσο υψηλό μου ακούγεται αυτό το νούμερο, αλλά τόσο είπε η Hyundai.
Ακόμη σκέφτομαι μήπως είπαν λάθος στον άνθρωπο!
-
Ενημερωτικά, τόσο πάει η μπαταρία του full hybrid Prius.
Hyundai Tucson NX4 (2020)