-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@tkin73 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Σίγουρα έχει acc που έγραψα πέρα από το αισθητά ποιοτικότερο εσωτερικό και σε υλικά και πιο σύγχρονο σε οθόνες πάνελ κλπ. Οι διαφορές στις τιμές που ανέφερα είναι για το full hybrid
Αν το πιστεύεις αυτό και σου κάνει κλικ πάρε το Sportage
Το τι εξοπλισμό έχει ένα αμάξι είναι θέμα πίστης; Αν ξέρεις ότι το τουσον έχει acc πες το να συνεισφέρεις στην κουβέντα.
540€ σαν έξτρα στην Premium και Distinctive.
Αρα σωστά θυμόμουν ότι δεν υπάρχει πουθενά στάνταρ το acc, σε κάποιες εκδόσεις του υβριδικού βγαίνει και ακριβότερο το τουσον από τον σπορτατζ που στην gt line είναι στάνταρ.
Με τις τιμές καταλόγου τι συμβαίνει έχει τα σέρβις μέσα το τουσον όπως το έχει το σπορτατζ; Εδώ μιλάμε για 1000 ευρω τουλάχιστον κόστος 200Χ5.
Μάλλον η χιουνται κατέρριψε το μύθο ότι είναι κατάτι φθηνότερη από την κια.
Μήνα μήνα τα πατσισε και βγαίνει και ακριβότερη πια...χωρίς λόγο φυσικά γιατί σε απτη ποιότητα τα κια είναι πιο πάνω σε ότι έχω δει.Αυτό το «αισθητά» και «πιο πάνω» σε ποιότητα θα χρειαστεί να το δουλέψεις λίγο με στοιχεία (εσυ το έφερες στην κουβέντα), γιατί απεναντίας κάποιος αλλος βλέπει το ίδιο αυτοκίνητο με διαφορετική σχεδίαση, και κάποιος κάλλιστα θα μπορούσε να πει ότι η διαφορά τιμής στο Sportage δεν δικαιολογείται σε πλαίσιο ποιότητας.
Σε απτη ποιότητα υπάρχει διαφορά αρκεί να μπει κάποιος στα 2 αμάξια.
Εννοείται από κάτω είναι σχεδόν ίδια.
Αν εσύ μπαίνοντας στις 2 καμπίνες βλέπεις ίδια απτη ποιότητα οκ είναι ίδια. Εγώ βλέπω διάφορες υπέρ του σπορτατζ συν την πιο σύγχρονη εικόνα στις οθόνες.
Ούτε εκεί βλέπεις διαφορά;
Όσο για την διαφορά στην τιμή σε ποια διαφορά αναφέρεσαι;
Εδώ λέμε ότι στα υβριδικα το τουσον βγαίνει ακριβότερο!
Στην τιμή του τουσον τελικά τα σέρβις είναι μέσα; εγώ από ότι βλέπωΑναφέρομαι στα 48v, οι οθονες είναι ίδιες, με χαμηλότερο dpi σε αυτή του Sportage ίσως γιατί είναι μεγαλύτερη άρα λιγότερη ευκρίνεια.
Το panel δεν είναι οθόνη είναι πάνελ (ένα πλαστικό frame). Επίσης η γραμματοσειρά στο KIA δεν μου αρέσει ενω στο Tucson είναι πιο crisp.
Επίσης παρατήρησα χαμηλότερη απόκριση οταν πατήσεις ένα κουμπί.Πάντως δεν μου φάνηκε κάτι καλύτερο σίγουρα από άποψη ποιότητας και λειτουργίας
Έχουν τα ίδια πλαστικά τα ίδια αλουμίνια και τον ίδιο προμηθευτή.
Το σπορτατζ ακολουθεί την πιο σύγχρονη τάση αυτή που έχει και η BMW Merk PSA με την στενομακρυ οθόνη σε ίδιο ύψος.
Το τουσον δεν το έχει αυτό. Αυτό είναι καθαρό. Στο τουσον πρέπει να κατεβάσεις τα μάτια σου από την γραμμή του ταμπλό για να δει την οθόνη.
Επίσης τα όργανα στο τουσον είναι σαν να έχεις αφήσει ένα ταμπλετ χωρίς ούτε ηλιοπροστασια.
Αυτά είναι ξεκάθαρα και εχουν αναφερθει άπειρες φορές στο νήμα.
Οπως και τα καθίσματα του σπορτατζ είναι πιο μοντέρνα. -
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@gatoz said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
αυτο που ξερω εγω ειναι πως οταν πηγα να δω και τα δυο (χάινου ντάι και κία), πριν ενα τριμηνο, κανενα δεν ειχε acc = απαραδεκτο πλεον. ενω στα διαφημιστικα το εδειχνε.
για να το προσθεσεις επρεπε να χωσεις και σε κατι αλλα ψιλα και τελικα ανεβαινε η τιμη πολυ αλλα και σου εστελνε την παραδοση στο 10μηνο.και να το χε θα το εμπιστευοσουν?ειδες το kona ποσο χαλια τα πηγε στα φρεναρισματα?σκεψου στο acc,Μη τα εμπιστευεστε αυτα τα συστηματα.Μια φορα δε θα λειτουργησει και τοτε θα γινει το κακο
να σου πω
στο βιταρα ηταν απολαυστικο και ποτες δεν με προδωσε, ημουν ηρεμος να ακουμπαω μπουτακι συνοδηγηνας..
στο γαλλοχρεπο ειναι μια χαρα μεν, αλλα αμα κοψει τον αλλο στραβα, δηλαδη ψιλοπαταει στη λωριδα σου, με οσα και να πηγαινεις θα λιωσει τοσα τα φρενα που καθαριζει πετρα απο νεφρο.
στη μιτσουμπα ηταν απλα γαματο.
και οι κορεατες θα εχουν καλη υλοποιηση θεωρω, για καποιον λογο αυτοι και η ρενάουλτ το ψιλοφοβουνται να το δινουν απο μικρες εκδοσεις ομως. -
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Σίγουρα έχει acc που έγραψα πέρα από το αισθητά ποιοτικότερο εσωτερικό και σε υλικά και πιο σύγχρονο σε οθόνες πάνελ κλπ. Οι διαφορές στις τιμές που ανέφερα είναι για το full hybrid
Αν το πιστεύεις αυτό και σου κάνει κλικ πάρε το Sportage
Το τι εξοπλισμό έχει ένα αμάξι είναι θέμα πίστης; Αν ξέρεις ότι το τουσον έχει acc πες το να συνεισφέρεις στην κουβέντα.
540€ σαν έξτρα στην Premium και Distinctive.
Αρα σωστά θυμόμουν ότι δεν υπάρχει πουθενά στάνταρ το acc, σε κάποιες εκδόσεις του υβριδικού βγαίνει και ακριβότερο το τουσον από τον σπορτατζ που στην gt line είναι στάνταρ.
Με τις τιμές καταλόγου τι συμβαίνει έχει τα σέρβις μέσα το τουσον όπως το έχει το σπορτατζ; Εδώ μιλάμε για 1000 ευρω τουλάχιστον κόστος 200Χ5.
Μάλλον η χιουνται κατέρριψε το μύθο ότι είναι κατάτι φθηνότερη από την κια.
Μήνα μήνα τα πατσισε και βγαίνει και ακριβότερη πια...χωρίς λόγο φυσικά γιατί σε απτη ποιότητα τα κια είναι πιο πάνω σε ότι έχω δει.Αυτό το «αισθητά» και «πιο πάνω» σε ποιότητα θα χρειαστεί να το δουλέψεις λίγο με στοιχεία (εσυ το έφερες στην κουβέντα), γιατί απεναντίας κάποιος αλλος βλέπει το ίδιο αυτοκίνητο με διαφορετική σχεδίαση, και κάποιος κάλλιστα θα μπορούσε να πει ότι η διαφορά τιμής στο Sportage δεν δικαιολογείται σε πλαίσιο ποιότητας.
Σε απτη ποιότητα υπάρχει διαφορά αρκεί να μπει κάποιος στα 2 αμάξια.
Εννοείται από κάτω είναι σχεδόν ίδια.
Αν εσύ μπαίνοντας στις 2 καμπίνες βλέπεις ίδια απτη ποιότητα οκ είναι ίδια. Εγώ βλέπω διάφορες υπέρ του σπορτατζ συν την πιο σύγχρονη εικόνα στις οθόνες.
Ούτε εκεί βλέπεις διαφορά;
Όσο για την διαφορά στην τιμή σε ποια διαφορά αναφέρεσαι;
Εδώ λέμε ότι στα υβριδικα το τουσον βγαίνει ακριβότερο!
Στην τιμή του τουσον τελικά τα σέρβις είναι μέσα; εγώ από ότι βλέπωΑναφέρομαι στα 48v, οι οθονες είναι ίδιες, με χαμηλότερο dpi σε αυτή του Sportage ίσως γιατί είναι μεγαλύτερη άρα λιγότερη ευκρίνεια.
Το panel δεν είναι οθόνη είναι πάνελ (ένα πλαστικό frame). Επίσης η γραμματοσειρά στο KIA δεν μου αρέσει ενω στο Tucson είναι πιο crisp.
Επίσης παρατήρησα χαμηλότερη απόκριση οταν πατήσεις ένα κουμπί.Πάντως δεν μου φάνηκε κάτι καλύτερο σίγουρα από άποψη ποιότητας και λειτουργίας
Έχουν τα ίδια πλαστικά τα ίδια αλουμίνια και τον ίδιο προμηθευτή.
Το σπορτατζ ακολουθεί την πιο σύγχρονη τάση αυτή που έχει και η BMW Merk PSA με την στενομακρυ οθόνη σε ίδιο ύψος.
Το τουσον δεν το έχει αυτό. Αυτό είναι καθαρό. Στο τουσον πρέπει να κατεβάσεις τα μάτια σου από την γραμμή του ταμπλό για να δει την οθόνη.
Επίσης τα όργανα στο τουσον είναι σαν να έχεις αφήσει ένα ταμπλετ χωρίς ούτε ηλιοπροστασια.
Αυτά είναι ξεκάθαρα και εχουν αναφερθει άπειρες φορές στο νήμα.
Οπως και τα καθίσματα του σπορτατζ είναι πιο μοντέρνα.Νομίζω μπερδεύεις την ποιότητα με τον σχεδιασμό , θα συμφωνήσω με τα καθίσματα περίμενα κάτι
Καλύτερο στο Tucson τουλάχιστον στην distinctive έκδοση αλλά οκ δεν είναι κ ασχημα.Αλλά κ πάλι 33500 η distinctive MT 48v με 180hp
35500 η titanium με 150hp.Προφανώς και διάλεξα το Tucson χωρίς να αναφέρω έξτρα λόγους καθαρά υποκειμενικούς.
Δεν ειμουν καθόλου biased, θα μπορούσα μα πάω σε Sportage αν τα χρήματα δικαιολογούσαν την διαφορά, παρεπιπτόντως το Sportage από titanium και πάνω μου αρέσει στο μπλε. -
Φίλε δεν μπερδευω τίποτα μείνε στην επιλογή σου είναι πολύ καλή, εννοείται καίει περισσότερο από τον ανταγωνισμό, αλλά σε απτη ποιότητα αν καταλαβαίνεις την είναι, δεν θέλω να σε προσβάλω αλλά το έχω γράψει 2-3, φορές, σε απτη ποιότητα είναι καλύτερο! Πως να το κάνουμε. Έχω μπει αρκετές φορές και στα 2 και τα έχω πάει και βόλτα.
Προσωπικά και κάτοχος να ήμουν του τουσον δεν θα είχα θέμα να παραδεχτώ ότι τα υλικά του σπορτατζ δείχνουν και ποιοτικότερα και πιο δεμένα ενώ ο σχεδιασμός του εσωτερικού έχουν μεγάλη διαφορά όπως σου εξήγησα.
Στην καθημερινότητα τα αμάξια είναι κατά 90% ίδια.
Τα βενζίνης έτσι κι αλλιώς δεν τα κοιτάζω γιατί καίνε πολύ.
Δεν μπορώ να πάω από 5λτ ντίζελ σε 9λτ βενζίνη θα ήταν τεράστια η διαφορά. Μιλάμε για το διπλάσιο κόστος μετακίνησης!
Στο υβριδικό το σπορτατζ τελικά βγαίνει φθηνότερο.
Εξωτερικά κανένα δεν με τρελαίνει έχουν και τα δύο άκυρα σχεδιαστικά σημεία υπερβολές όμως τα υβριδικά τους και τα Plug in δείχνουν να δουλεύουν σωστά, έχουν μικρο κινητηρα και αρκετά άλογα. Δεν είναι φθηνά υπάρχουν φθηνότερα αλλά κακά τα ψέματα τσεκάρουν πολλά κουτάκια. -
Φίλε δεν μπερδευω τίποτα μείνε στην επιλογή σου είναι πολύ καλή, εννοείται καίει περισσότερο από τον ανταγωνισμό, αλλά σε απτη ποιότητα αν καταλαβαίνεις την είναι, δεν θέλω να σε προσβάλω αλλά το έχω γράψει 2-3, φορές, σε απτη ποιότητα είναι καλύτερο! Πως να το κάνουμε. Έχω μπει αρκετές φορές και στα 2 και τα έχω πάει και βόλτα.
Προσωπικά και κάτοχος να ήμουν του τουσον δεν θα είχα θέμα να παραδεχτώ ότι τα υλικά του σπορτατζ δείχνουν και ποιοτικότερα και πιο δεμένα ενώ ο σχεδιασμός του εσωτερικού έχουν μεγάλη διαφορά όπως σου εξήγησα.
Στην καθημερινότητα τα αμάξια είναι κατά 90% ίδια.
Τα βενζίνης έτσι κι αλλιώς δεν τα κοιτάζω γιατί καίνε πολύ.
Δεν μπορώ να πάω από 5λτ ντίζελ σε 9λτ βενζίνη θα ήταν τεράστια η διαφορά. Μιλάμε για το διπλάσιο κόστος μετακίνησης!
Στο υβριδικό το σπορτατζ τελικά βγαίνει φθηνότερο.
Εξωτερικά κανένα δεν με τρελαίνει έχουν και τα δύο άκυρα σχεδιαστικά σημεία υπερβολές όμως τα υβριδικά τους και τα Plug in δείχνουν να δουλεύουν σωστά, έχουν μικρο κινητηρα και αρκετά άλογα. Δεν είναι φθηνά υπάρχουν φθηνότερα αλλά κακά τα ψέματα τσεκάρουν πολλά κουτάκια.Όλα καλά @tkin73, θα κρατήσω οτι το Sportage βγαίνει φθηνότερο σε Hybrid.
-
Κράτησε ότι θες... Τελικά μιας και είσαι κάτοχος το τουσον στην τιμή δεν περιλαμβάνει σέρβις σωστά;
-
Κράτησε ότι θες... Τελικά μιας και είσαι κάτοχος το τουσον στην τιμή δεν περιλαμβάνει σέρβις σωστά;
Όχι δεν παιζει αλλα έγω είχα εκπτωση στην τιμή plus δωρεάν έλεγχο και ότι προκύψει στα 3000 χλμ, άλλοι είχαν κάνει συμφωνία με πληρωμένα Σέρβις (έναν αριθμό) άλλοι πάλι πήραν την έκπτωση σε gadgets
-
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.Ηθελα να ρωτησω επειδη διαβαζω πολυ τα σχολια για το tuscon (και το sportage ιδιο μοντελο ειναι).Υπαρχει καποιο θεμα με τον κινητηρα?Καιει λαδι ή εχουν θεματα αξιοπιστιας?Επισης και με το ψυγειο παιζει τετοιο θεμα?Και ενας απο γερμανια ειχε πει οτι εχουν θεμα τα υβριδικα συνολα?
-
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλημερα και χρονια πολλα σε ολους.Ηθελα να ρωτησω επειδη διαβαζω πολυ τα σχολια για το tuscon (και το sportage ιδιο μοντελο ειναι).Υπαρχει καποιο θεμα με τον κινητηρα?Καιει λαδι ή εχουν θεματα αξιοπιστιας?Επισης και με το ψυγειο παιζει τετοιο θεμα?Και ενας απο γερμανια ειχε πει οτι εχουν θεμα τα υβριδικα συνολα?
Στατιστικά το nx4 είναι από τα αξιόπιστα αυτοκίνητα της αγοράς.
Τώρα να καίει λάδι ένα αυτοκίνητο που βγήκε στην ελληνική αγορά μόλις πρόπερσι δεν νομίζω να ευσταθεί όχι γιατί δεν πιστεύω ότι μπορεί κάποιος άτυχος να έτυχε σε αυτή την περίπτωση, αλλά είναι πολύ νωρίς για τέτοιο συμπέρασμα.
Για το ψυγείο δεν έχω ακούσει κάτι εκτός από μια περιπτωση αδικαιολόγητης μέχρι στιγμής απώλειας υγρού στο παγούρι και μάλιστα στο forum εδώ.
Για υβριδικά δεν έχω άποψη.
-
-
Καλή χρονιά με υγεία και ασφαλή χιλιόμετρα!
Σήμερα άλλαξα προληπτικά τα λαδια στα 3000 χιλιόμετρα, υπόψην ότι πλέον βάζουν Castrol και όχι Eneos.
Η στάθμη λαδιού ήταν μεταξύ mid και full
H μπαταρία μετρηθηκε και ήταν σαν καινούργια
Η στάθμη υγρού παγουριού (με ανοικτό καπάκι) στην μέση πολύ ελαφρώς προς στο low.Κόστος αλλαγής μαζί με φίλτρο 160
-
Σήμερα άλλαξα προληπτικά τα λαδια στα 3000 χιλιόμετρα, υπόψην ότι πλέον βάζουν Castrol και όχι Eneos.
Η στάθμη υγρού παγουριού (με ανοικτό καπάκι) στην μέση πολύ ελαφρώς προς στο low.Κόστος αλλαγής μαζί με φίλτρο 160
Καλή Χρονιά.
Δλδ άλλαξες λάδια στα 3Κ και ήταν μεταξύ μέσης και φουλ; ενώ να φανταστούμε ότι το πήρες στο φουλ σωστά;
Δεν ξέρω αν δικαιολογειται καθότι έχει μόνο 3Κ χλμ αλλά γιατί να μην είναι στο φουλ τα λάδια; δλδ αν πήγαινες στην προγραμματισμένη αλλαγή στον ένα χρόνο ή στα 15Κ (ας πούμε ότι εκεί αλλάζει) που θα έβρισκες την στάθμη κάτω από την μέση;
Και τα υγρά γιατί ήταν προς το άδειο;
Ρώτησες την αντιπροσωπεία; -
Καλή Χρονιά.
Δλδ άλλαξες λάδια στα 3Κ και ήταν μεταξύ μέσης και φουλ; ενώ να φανταστούμε ότι το πήρες στο φουλ σωστά;
Δεν ξέρω αν δικαιολογειται καθότι έχει μόνο 3Κ χλμ αλλά γιατί να μην είναι στο φουλ τα λάδια; δλδ αν πήγαινες στην προγραμματισμένη αλλαγή στον ένα χρόνο ή στα 15Κ (ας πούμε ότι εκεί αλλάζει) που θα έβρισκες την στάθμη κάτω από την μέση;
Ρώτησες την αντιπροσωπεία;Καλή χρόνια με υγεία!
Η στάθμη λαδιού οταν το πήρα ήταν ελαφρώς πιο πάνω, έχασε κάτι λιγότερο από τα 100 ml, μου είπαν ότι βάζουν πάντα λίγο λιγότερο από το full και ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό.
Για το υγρό παγουριού επίσης μου είπαν οτι είναι φυσιολογικό και το χαμένο υγρο εξατμίζεται και απελευθερωνεται οταν χρειαστεί από την βαλβίδα.Θα το παρακολουθώ και θα ενημερώσω.
-
Εντάξει αν μιλάμε για 100μλ δεν είναι θέμα... Τόσο είναι στα ορια του εντοπίζεται δεν εντοπίζεται...
-
Εντάξει αν μιλάμε για 100μλ δεν είναι θέμα... Τόσο είναι στα ορια του εντοπίζεται δεν εντοπίζεται...
Στις γιορτές έκανα πάνω από 1000 χιλιόμετρα σε 5 μέρες δεν ξέρω αν έχει σχέση, η αληθεια είναι ότι το πίεσα και λίγο παραπάνω.
Επίσης έχουν και έκθεση Kia εκεί, έχουν ένα ετοιμοπαράδοτο Sportage titanium automatic με 180hp με την έκπτωση και χωρίς τα service 35 χιλιάρικα και κάτι έβγαινε (Max mottors Κοζάνη), αν σε ενδιαφέρει (θυμάμαι ότι είχες ποστάρει σχετικά με sportage)
-
> H μπαταρία μετρηθηκε και ήταν σαν καινούργια
στα 3κ χιλιόμετρα καινούργια είναι σκέτο. όχι σαν.
-
-
Καλή Χρονιά.
Ρώτησες την αντιπροσωπεία;Έτσι και συνέβαινε αυτό σε κάνα 3008, θα είχε χτυπήσει κόκκινο στο forum.
-
@katafractos17 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Εργονομικά μέσα, σαφώς καλύτερο. Το κουλό είναι πως έβαλαν τα πίσω φλας ακόμα χαμηλότερα, αν και τα μεγάλωσαν λίγο.
-
@katafractos17 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλή Χρονιά.
Ρώτησες την αντιπροσωπεία;Έτσι και συνέβαινε αυτό σε κάνα 3008, θα είχε χτυπήσει κόκκινο στο forum.
Για αυτό παραθέτω μετρήσεις για να συγκρίνω με άλλους, παντως έχω αρχίσει να προβληματίζομαι με την πληροφόρηση γιατί όλοι λένε ότι δεν τους λείπει σταγόνα ενώ οι μηχανικοί μου λένε ότι είναι φυσιολογικό, από την άλλη το manual λέει ότι ο ρυθμός μειώσης λαδιού σταθεροποιείται μετά από 6000 χιλιόμετρα.
Hyundai Tucson NX4 (2020)