-
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Και γιατί αλλάζεις λάδια στο 6μηνο και όχι στον χρόνο, όπως προβλέπεται. 7,5k km δεν είναι πολλά να πείς ότι κανείς 10+k km...
Γιατί αν ανοίξεις το βιβλίο και διαβάσεις τι διάστημα λέει το Tucson (και το Suzuki) θα δεις ότι σε συνθήκες πόλης γράφει 7.500km ή εξάμηνο. Εγώ κρατάω τα αυτοκίνητα μου και το να πληρώνω έξτρα 120€ το χρόνο δεν μου λέει τίποτα. Ακόμη και αυτοί στο συνεργείο μου είπαν ότι τα 15.000km είναι απλά μάρκετινγκ για να μην λένε ότι τα Hyundai έχουν ακριβά service.
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@tkin73 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
μιας και αναφερεστε σε θεματα σερβις αν θελετε οι κατοχοι ας πουν τα κόστη που ειχαν για τα σερβις που εχουν κανει ως τωρα και πως τους φανηκαν απο αποψη εξυπηρετησης και κοστους.
Εγώ είμαι αυτήν την στιγμή στον Μητρόπουλο για αλλαγή λαδιών εξαμήνου-7.500km. Τους έφερα τα λάδια εγώ, 53€ η εργασία και το φίλτρο λαδιού.
προφανως δικη σου πρωτοβουλια η αλλαγη λαδιων στο εξαμηνο. Θεωρεις αν πηγαινες στο ετος θα σε αφηναν να φερεις δικο σου λαδι ή δεν εχουν προβλημα αρκει να ειναι συγκεκριμένων προδιαγραφων.
Στον Μητρόπουλο δεν έχουν κανένα πρόβλημα να φέρεις τα λάδια σου.
καλο αυτο που το δεχονται γιατι χανουν ακοπα λεφτα απο το εμπορικο κερδος της προμηθειας. Δεν ξερω βεβαια αν παιζει ρολο οτι εισαι τακτικος πελατης ανα 6μηνο...
-
-
μαλιστα. Απο οτι βλεπουν τα ντιζελ ακομα και στις αντιξοες συνθηκες θελουν ανα 15Κ ή χρονο! αυτα για μερικους που μιλανε για αυξημενα κοστη σε σχεση με τις βενζινες (γενικα αναφερομαι οχι για τα χιουνται).
-
μαλιστα. Απο οτι βλεπουν τα ντιζελ ακομα και στις αντιξοες συνθηκες θελουν ανα 15Κ ή χρονο! αυτα για μερικους που μιλανε για αυξημενα κοστη σε σχεση με τις βενζινες (γενικα αναφερομαι οχι για τα χιουνται).
Να καταλάβεις ότι το GPF μου (το αντίστοιχο DPF των Diesel) έχει κάνει μέσα στα 22.000km κατοχής μου τέσσερις φορές αναγέννηση (την μια εκ των τεσσάρων χρειάστηκε να βγει σε ΕΟ). Η πόλη επιβαρύνει ιδιαίτερα τους ΚΕΚ.
-
Να καταλάβεις ότι το GPF μου (το αντίστοιχο DPF των Diesel) έχει κάνει μέσα στα 22.000km κατοχής μου τέσσερις φορές αναγέννηση (την μια εκ των τεσσάρων χρειάστηκε να βγει σε ΕΟ). Η πόλη επιβαρύνει ιδιαίτερα τους ΚΕΚ.
τι δλδ δεν κανουν μονο τα ντιζελ αναγγενηση και θελουν χλμ γιατι δεν κανουν για την πολη? θελουν και οι τουρμποβενζινες τα ιδια?!! (ρητορικη ερωτηση δεν πηγαινει για εσενα), μεχρι τωρα λεγαμε αν εισαι πολη παρε βενζινη για μην μπλεκεις με dpf και αναγγενησεις....
-
τι δλδ δεν κανουν μονο τα ντιζελ αναγγενηση και θελουν χλμ γιατι δεν κανουν για την πολη? θελουν και οι τουρμποβενζινες τα ιδια?!! (ρητορικη ερωτηση δεν πηγαινει για εσενα), μεχρι τωρα λεγαμε αν εισαι πολη παρε βενζινη για μην μπλεκεις με dpf και αναγγενησεις....
Δεν έχουν πολύ καιρό που μπήκαν και οι βενζίνες σε αυτό το mode, είναι πολύ πιο μεγάλο το διάστημα μεταξύ των αναγέννησεων όμως!
-
@nickthetrib said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Δεν έχουν πολύ καιρό που μπήκαν και οι βενζίνες σε αυτό το mode, είναι πολύ πιο μεγάλο το διάστημα μεταξύ των αναγέννησεων όμως!
Μόλις 9.442km και ήταν σε GPF Charge State 3 που είναι το ανώτατο (από το OBD μου).
-
@nickthetrib said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
τα gpf τα ακουμε από το 2020 ,απλα ολοι ασχολουνταν με τα dpf που βουλωναν και τα μειονεκτηματα το ντιζελ ηταν τοτε που τα παπαγαλακια μιλουσαν για αμεση απαγορευση των ντιζελ , μετά μπήκαν και οι βενζινες στο ιδιο τσουβαλι με τα ντιζελ για να αναδειχθουν τα ηλεκτρικα...μετα μπηκαν στην ευρωπη απο το παραθυρο τα κινεζικα ηλεκτρικα αφου δεν μπορουσαν να τα κοψουν λογω ρυπων και εδω και κανα χρονο εγιναν παλι καλα οι βενζινες και τα ντιζελ μπας και σωθει καμια θεση εργασιας στας Ευρωπας !!! (τι εγινε ειναι καλος ο μπογρινιο τωρα?!!)
-
Ακόμη και αυτοί στο συνεργείο μου είπαν ότι τα 15.000km είναι απλά μάρκετινγκ για να μην λένε ότι τα Hyundai έχουν ακριβά service.ή ενδεχομένως να συμφέρει τα συνεργεία να είσαι εκεί ανά 7.500km
Χαρακτηριστικά η γραμματεία του Κυριακούδη -όταν είχα QASHQAI- είχε επίτηδες stabilάρει το σέρβις ανά 7.500km γιατί συνέφερε. Φυσικά όταν την ρώτησα εάν γνωρίζει ποιές είναι οι αντίξοες συνθήκες και μου είπε είναι για την Ελλάδα, απλά δεν ξαναπάτησα ποτε -
Βλεπω το ανάλυτικο report της κατάστασης του αυτοκινήτου του @npapanik και χαίρομαι πραγματικά, απο την άλλη ομως θλιβομαι περισσοτερο γιατί τέτοιο report δεν έλαβα ποτέ απο την αντιπροσωπεία, έκανα προχθες το πρώτο ετήσιο τυπικό service και η ενημέρωση μου ήταν ένα απλό ολα καλά. Δεν με άφησαν καν να μπω στο χώρο εργασίας για να κάνω ερωτήσεις.
Δεν λέω οτι μου κρύβουν κάτι αλλα νομίζω η επικοινωνία και η εφαρμογή των τυπικων διαδικασιων με τον πελάτη στα σημερινά αυτοκίνητα είναι must - εφυγα με αγχος απο εκει.
1ο ετήσιο σερβις 170 ευρώ Κοζάνη
Εdit: Το tucson εχει turbo και η αλλαγή λαδιου στα 15000 ειναι αυτοκτονία. (Εγώ εκανα ένα στα 3000 και τώρα στα 13000)
-
επισημη αντιπροσωπεια δυσκολα σε αφηνει να μπεις στον χωρο του συνεργειου ...για ευνοητους λογους, οσα λιγοτερα ρωτας βλεπεις καταλαβαινεις τοσο καλυτερο για αυτους...ιδανικος πελατης αφηνεις τα κλειδια και επιστρεφεις σε ενα διωρο στο ταμειο για πληρωμη και εννοειται να λες παντα ναι σε οτι σου αναλωσιμο σου προτεινουν να αλλαξεις (πχ τακακια)...
υπερβολες οτι ειναι αυτοκτονια η αλλαγη λαδιων στα 15Κ λογω τουρμπο . Τα περισσότερα τουρμπο ειναι .... -
@ss_76 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Ακόμη και αυτοί στο συνεργείο μου είπαν ότι τα 15.000km είναι απλά μάρκετινγκ για να μην λένε ότι τα Hyundai έχουν ακριβά service.ή ενδεχομένως να συμφέρει τα συνεργεία να είσαι εκεί ανά 7.500km
Χαρακτηριστικά η γραμματεία του Κυριακούδη -όταν είχα QASHQAI- είχε επίτηδες stabilάρει το σέρβις ανά 7.500km γιατί συνέφερε. Φυσικά όταν την ρώτησα εάν γνωρίζει ποιές είναι οι αντίξοες συνθήκες και μου είπε είναι για την Ελλάδα, απλά δεν ξαναπάτησα ποτεΤουλάχιστον για αλλαγή λαδιών καλώς σου είπαν. Εσύ θέλεις να τα αλλάζεις κάθε 15000, καλυμμένος είσαι από τον κατασκευαστη
-
επισημη αντιπροσωπεια δυσκολα σε αφηνει να μπεις στον χωρο του συνεργειου ...για ευνοητους λογους, οσα λιγοτερα ρωτας βλεπεις καταλαβαινεις τοσο καλυτερο για αυτους...ιδανικος πελατης αφηνεις τα κλειδια και επιστρεφεις σε ενα διωρο στο ταμειο για πληρωμη...
Και εγώ το ίδιο θα έκανα ως αντιπροσωπεία, αλλα στο τελος όφειλα παρουσίαση με ανάλυση των διαδικασιων τουλάχιστον στο πρωτο service, πχ τικαρισμένα steps και περιγραφή και σφραγίδες. Η επικοινωνία και η τυπικοτητα της υπόθεςσης ειναι πολύ σημαντική.
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
επισημη αντιπροσωπεια δυσκολα σε αφηνει να μπεις στον χωρο του συνεργειου ...για ευνοητους λογους, οσα λιγοτερα ρωτας βλεπεις καταλαβαινεις τοσο καλυτερο για αυτους...ιδανικος πελατης αφηνεις τα κλειδια και επιστρεφεις σε ενα διωρο στο ταμειο για πληρωμη...
Και εγώ το ίδιο θα έκανα ως αντιπροσωπεία, αλλα στο τελος όφειλα παρουσίαση με ανάλυση των διαδικασιων τουλάχιστον στο πρωτο service, πχ τικαρισμένα steps και περιγραφή και σφραγίδες. Η επικοινωνία και η τυπικοτητα της υπόθεςσης ειναι πολύ σημαντική.
ε καλα στο βιβλιο σερβις δεν τικαραν τι εκαναν , δεν εβαλαν χλμ και σφραγιδα?
-
Οκ με πείσατε, αν καταλήξω σε Tuscon/Sportage θα αλλάζω λάδια και φίλτρο λαδιού ανά 7500km γιατί θα έχω αντίστοιχες συνθήκες οδήγησης.
Δύο ερωτήσεις. Το βενζίνης καδένα φοράει και το diesel ιμάντα, σωστά; Επίσης το ο gpf αν δεν βάλεις obd περιμένεις απλά ένδειξη για αναγέννηση;
-
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Οκ με πείσατε, αν καταλήξω σε Tuscon/Sportage θα αλλάζω λάδια και φίλτρο λαδιού ανά 7500km γιατί θα έχω αντίστοιχες συνθήκες οδήγησης.
Δύο ερωτήσεις. Το βενζίνης καδένα φοράει και το diesel ιμάντα, σωστά; Επίσης το ο gpf αν δεν βάλεις obd περιμένεις απλά ένδειξη για αναγέννηση;
Σωστά και στα δυο.
-
Δε το ήξερα ότι κάνει αναγέννηση το gpf. Σου ανάβει κάποιο λαμπάκι; Στα 15.5 k km που έχω κάνει δεν έχω καταλάβει κάτι.
-
Δεν έχω Hyundai αλλά και στο μαζντα με 33κ χλμ δεν έχω καταλάβει κάτι ,ούτε μου έχει ανάψει !
-
το fl εχει ερθει σε εκθεσεις ή οχι ακομα?
Hyundai Tucson NX4 (2020)