-
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
@npapanik said in Νεο Hyundai Tucson :
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
Διακόπτης αναδίπλωσης καθρεπτών.
Καλησπέρα,
με αφορμή πρόσφατη (και ευτυχώς ανώδυνη) εμπειρία, μην κάνει κανείς το λάθος και πατήσει το κουμπί για την αναδίπλωση στους καθρέπτες ενώ κινείται με ταχύτητα > 5 χλμ /ώρα προς το σημείο που στενεύει, επαναπαυομενος ότι μέχρι να φτάσει θα έχουν κλείσει. Προφανώς για λόγους ασφαλείας, ώστε το αυτοκίνητο να έχει τους καθρέπτες ανοιχτούς το μέγιστο δυνατό χρόνο εν κινήσει, ο διακόπτης δουλεύει ΜΌΝΟ με πάρα πολύ μικρή ταχύτητα του αυτοκινήτου - σε διαφορετική περίπτωση απλά δεν υπακούει στο πάτημα ...Επειδή θυμάμαι ότι είχες και κάποιο θέμα με τους σταθμούς, δες την έκδοση που έχω εγώ που σίγουρα είναι η τελευταία αν χρειάζεσαι αναβάθμιση.
ευχαριστώ! Το πρόβλημα φυσικά παραμένει, στο περσινό σέρβις είπαν ότι δε σχετίζεται με αναβάθμιση (!) και πρότειναν την πατέντα αποθήκευσης των σταθμών με αύξοντα αριθμό Μhz, που εξακολουθώ να βαριέμαι να κάνω εννοείται ότι ρωτήσω μήπως είναι θέμα αναβάθμισης, στο επόμενο σέρβις...
Για δες ποια version έχεις εσύ...
-
Τελικά δεν έχω καταλάβει αν τα tucson, έχoυν Bose ή Krell ηχεία. Σίγουρα πάντως είναι 6 (4+2 tweeter).
Kαι όσο πρόλαβα ν ακούσω, από απόδοση καλά τα πάνε.
Επίσης δε ξέρω αν κάποιος έχει βάλει τα εργοστασιακά σκαλοπάτια κάτω από τις πόρτες (τα δίνει σαν προαιρετικό αξεσουάρ στο site της hyundai) και πόσο ...
-
Χαιρετώ την παρέα.
Κάτοχος από Νοέμβριο 22, Distinctive, αυτόματου AWD, 180hp με έξτρα το σύστημα 360, HDA & SCC και διχρωμία οροφής.
Παρατηρήσεις μετά από σχεδόν 6.000 km:
-
Το αμάξι απλά γουστάρεις να το οδηγάς. Άψογη ποιότητα κύλισης, πολύ καλή ανταπόκριση σε όλες τις εντολές.
-
Μέση κατανάλωση 9 Lt. 70% σε περιφερειακό-εγνατία και 30% πόλη. Το πάω κανονικά, δεν το λυπάμαι, με σχεδόν μηδαμινές καγκουριές. Κυρίως σε normal και μετά eco. Το παράδοξο είναι πως το έχω αλλάξει τελευταίο διάστημα σε sport, όπου εκεί ουσιαστικά έχεις άλλο αμάξι, και έχω παρατηρήσει χαμηλότερες καταναλώσεις αν δεν το ζορίζεις! Θα επανέλθω μετά από μερικά γεμίσματα.
-
Το αυτόματο κιβώτιο απλά δεν υπάρχει. Νιώθω νεάντερνταλ που οδηγούσα με manual. (Golf 6 - 160HP last car)
-
Το adaptive cruise control το έχω δοκιμάσει σε εθνική, είναι απίστευτο το πως πάει, αναπροσαρμόζει ταχύτητα και απόσταση από προπορευόμενο όχημα. Ευχαριστώ που το πρότειναν εδώ στο forum. +1 και από μένα, αξίζει την όποια αναμονή. Must have αξεσουάρ
-
Ομοίως το πακέτο των 360, με έχει βοηθήσει αρκετά στο παρκάρισμα και κυρίως σε οπισθογωνίες. Βοηθάει αρκετά, και σε περιφερειακό έχει βοηθήσει σε νεκρή γωνία, από το να κοιτάω καθρέφτες 3 φορές, φυσικά μαζί με τον προειδοποιητικό ήχο. Μαζί με το ηχοσύστημα το θεωρώ γενικά καλούτσικο έξτρα, λίγο αλμυρό βέβαια για πολλούς.
-
Μόλις το παρέλαβα πέρασα μεβράνες και συναγερμό (pandora). Στον συναγερμό με ενημέρωσαν πως η πόρτα πίσω από τον οδηγό, παρόλο που κλείδωνε, δεν έδινε ένδειξη στον εγκέφαλο. Το πήγα στην αντιπροσωπεία, το κράτησαν 2 μέρες, και περιμένω ανταλλακτικό ηλεκτρομαγνητικής εδώ και 2,5 μήνες. Αστοχία θεωρώ σε ολοκαίνουργιο αμάξι.
-
Το μόνο αρνητικό για μένα, είναι ότι διακρίνω ένα μικρό θόρυβο στα 110+ από το παράθυρο του οδηγού. Με μουσική δεν καταλαβαίνεις τίποτα. Πρόσθεσα και ανεμοθραύστες και ο θόρυβος είναι σαφώς εντονότερος. Επίσης η απουσία του android auto wireless επιπλέον αρνητικό. Έχω βρει ένα Kit το οποίο δουλεύει σχετικά ικανοποιητικά και δεν έχω σχεδόν καμία αποσύνδεση το τελευταίο διάστημα.
Αυτά και καλά χιλιόμετρα σε όλους!
-
-
Με γειες!
Αν και η κατανάλωση είναι τσιμπημένη, όπως συνήθως σε κορεάτικα, πρέπει να είναι από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές και να αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω αυτό το αμάξι. Το είδα σε φίλο που επέλεξε το 180 χειροκίνητο.
Αν έψαχνα τώρα για τέτοια κατηγορία σίγουρα θα το εξέταζα, αν και μάλλον το ντίζελ αυτόματο.Το αυτόματο κιβώτιο είναι διπλοσύμπλεκτο υγρού τύπου, τι ακούγεται ως προς την αξιοπιστία του;
-
@piliourits said in Νεο Hyundai Tucson :
Με γειες!
Αν και η κατανάλωση είναι τσιμπημένη, όπως συνήθως σε κορεάτικα, πρέπει να είναι από τις πιο ολοκληρωμένες επιλογές και να αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω αυτό το αμάξι. Το είδα σε φίλο που επέλεξε το 180 χειροκίνητο.
Αν έψαχνα τώρα για τέτοια κατηγορία σίγουρα θα το εξέταζα, αν και μάλλον το ντίζελ αυτόματο.Το αυτόματο κιβώτιο είναι διπλοσύμπλεκτο υγρού τύπου, τι ακούγεται ως προς την αξιοπιστία του;
Ξηρού τύπου είναι. Μέχρι στιγμής έχω ακούσει μόνο ένα πρόβλημα σε προηγούμενο Tucson και του άλλαξαν όλο το κιβώτιο σε εγγύηση (αν δεν απατώμαι ήταν στα 4,5 χρόνια με 70.000km).
-
Παιδιά επί της ευκαιρίας έχει περάσει κανένας νανοκεραμική μεμβράνη στο παρμπρίζ? Έχω διαβάσει για μερικούς που περάσανε. Σε ερώτηση στον εγκαταστάτη στη Θεσσαλονίκη που πέρασα τα πλαινά XPEL, ήταν κατηγορηματικός πως 1ον γράφουν και στην carglass πως επηρεάζει αυτό της Madico Blackpearl το σύστημα υποβοήθησης λωρίδων και αυτόματου φρεναρίσματος, καθώς από όσο αντιλαμβάνομαι το σύστημα βρίσκεται στο παρμπρίζ.
-
Γεια σε όλους! Παραλάβαμε επιτέλους πριν περίπου ένα μήνα (~11 μήνες αναμονή) το 1.6T 48V 150hp 2WD Premium αυτόματο.
Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό! Πάρα πολύ ήσυχο, άψογη ποιότητα κύλισης, ανταποκρίνεται καλά, γενικώς χαίρεσαι να το οδηγείς!
Στο πρώτο του ταξίδι Αθήνα - Μάνη μέση κατανάλωση 7.1/100 (στο eco, με ελαφρύ πόδι). Μέσα στην πόλη 8.5-9/100.
Αυτά τα λίγα, μπορεί να επανέλθω με περισσότερα, καλά χιλιόμετρα σε όλους!!
-
Πολλά και καλά χιλιόμετρα! Να το χαίρεστε!
Οι Κορεάτες είναι παντού από τις πρώτες επιλογές πλέον, φοβερή άνοδος..
-
Καλοτάξιδο! Με πολλά καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
-
Καλορίζικο!
-
Ευχαριστώ πολύ!!!
-
Καλοταξιδο να είναι!
-
Καλοταξιδο κ απροβληματιστο να ειναι!!
-
@alexandra-xron said in Νεο Hyundai Tucson :
Γεια σε όλους! Παραλάβαμε επιτέλους πριν περίπου ένα μήνα (~11 μήνες αναμονή) το 1.6T 48V 150hp 2WD Premium αυτόματο.
Καλοτάξιδο!
Με υγεία να το χαρείτε! -
Επειδή θυμάμαι ότι είχες και κάποιο θέμα με τους σταθμούς, δες την έκδοση που έχω εγώ που σίγουρα είναι η τελευταία αν χρειάζεσαι αναβάθμιση.
Καλορίζικο! καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
Το είδα που το ανεβασες στο FB, πολύ όμορφο.Το δικό μου premium, παραλαβή Ιούλιος 2022 εχει χαμηλότερη software version και firmware version. Συγκεκριμένα:
software version: NX4.EUR.D2V.001.002.210820
firmware version: NX4.EUR.V157.201126Τα τελευταία τμήματα των version names πρεπει να είναι ημερομηνίες εκδοσης
Δεν ξερω αν δινουν καπου τι αλλαγές έχει η μια version από τις άλλες... θα βοηθούσε να καταλάβουμε τι διόρθωσαν
@d_m
Στους σταθμούς του ραδιοφώνου έχω κι εγώ θέμα, μπερδεύεται η σειρά των αποθηκευμένων στη μνημη οταν αλλάζω από τον ένα στον άλλο.. επίσης έτυχε κάποιοι να πάρουν τη θέση κάποιων αλλων.. ειναι λίγο σπαστικο και εντελώς παιδική ασθένεια για software να μη μπορεί να κρατήσει σωστά τη σειρά των σταθμών.. εσύ τι θέμα έχεις ακριβώς; -
Καλοτάξιδο επίσης!
-
Παρέλαβα και εγώ παιδιά (9μήνες και 11 μέρες). Είναι φυσικά πολύ νωρίς για να εκφράσω γνώμη. Η γυναίκα πάντως κατενθουσιασμένη...
Τελικά ξεπεράσαμε και την ανθρώπινη κύηση! Σου εύχομαι πραγματικά να το απολαύσετε με υγεία και ασφάλεια!
-
@ntou said in Νεο Hyundai Tucson :
Επειδή θυμάμαι ότι είχες και κάποιο θέμα με τους σταθμούς, δες την έκδοση που έχω εγώ που σίγουρα είναι η τελευταία αν χρειάζεσαι αναβάθμιση.
Καλορίζικο! καλά και ασφαλή χιλιόμετρα!
Το είδα που το ανεβασες στο FB, πολύ όμορφο.Το δικό μου premium, παραλαβή Ιούλιος 2022 εχει χαμηλότερη software version και firmware version. Συγκεκριμένα:
software version: NX4.EUR.D2V.001.002.210820
firmware version: NX4.EUR.V157.201126Τα τελευταία τμήματα των version names πρεπει να είναι ημερομηνίες εκδοσης
Δεν ξερω αν δινουν καπου τι αλλαγές έχει η μια version από τις άλλες... θα βοηθούσε να καταλάβουμε τι διόρθωσαν
@d_m
Στους σταθμούς του ραδιοφώνου έχω κι εγώ θέμα, μπερδεύεται η σειρά των αποθηκευμένων στη μνημη οταν αλλάζω από τον ένα στον άλλο.. επίσης έτυχε κάποιοι να πάρουν τη θέση κάποιων αλλων.. ειναι λίγο σπαστικο και εντελώς παιδική ασθένεια για software να μη μπορεί να κρατήσει σωστά τη σειρά των σταθμών.. εσύ τι θέμα έχεις ακριβώς;Καλημέρα,
Έχω στη μνήμη δέκα σταθμούς. Κάθε φορά που εκκινώ τον κινητήρα, συνήθως θα παίξει ένας άσχετος σταθμός που δεν είναι καν στη μνήμη - διαφορετικός κάθε φορά, ίσως ανάλογα με την ένταση του σήματος. Επίσης, κάποιες φορές, ενώ αλλάζω 3-4 αποθηκευμένους σταθμούς, παίζουν το ίδιο πρόγραμμα (!) και φυσικά δεν ξέρω ποιος σταθμός είναι αυτός που τελικά ακούω. Άκρως εκνευριστικό όλο αυτό... -
Καλοτάξιδο...
-
@ntou Ευχαριστώ! @d_m Η version που έχετε είναι 8 μήνες πίσω. Το θέμα είναι ότι στον Καναδά υπάρχει online η ενημέρωση για την Gen2V (8'' οθόνη) που φυσικά δεν κάνει για την Ευρώπη https://update.hyundai.com/CA/EN/updateNoticeView/957/pop2 Ελπίζω να έχουν την ενημέρωση στο service και να σας την εγκαταστήσουν.
Hyundai Tucson NX4 (2020)