-
@taxiarxis said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@groover1972 Καλό θα ήταν να μην εισερχόμαστε ο ένας στα οικογενειακά του άλλου. Τελευταία φορά σου απαντάω σε ήρεμο τόνο, ξεφεύγεις επικίνδυνα. Φιλικά.
Ρε σεις, manual δεν έχει το αυτοκίνητο, ώστε να λέει ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται από το υγρό;Αγαπητέ έχεις δίκιο και με συγχωρείς.
-
@groover1972 Δεν έχω κάτι να σε συγχωρέσω ρε συ. Αλλά να μην ξεφεύγουμε. Όλα καλά! Καλημέρα!
-
@groover1972 Καλό θα ήταν να μην εισερχόμαστε ο ένας στα οικογενειακά του άλλου. Τελευταία φορά σου απαντάω σε ήρεμο τόνο, ξεφεύγεις επικίνδυνα. Φιλικά.
Ρε σεις, manual δεν έχει το αυτοκίνητο, ώστε να λέει ακριβώς την ποσότητα που χρειάζεται από το υγρό;Είναι καποιο edge case που δεν καλύπτεται από το manual, o Νίκος προσπαθεί μαζί με τους μηχανικούς να βρει τον λόγο που χανει 200 ml υγρού κάθε n χιλιόμετρα.
Υπάρχει ο άγνωστος χ ακόμη.
-
@czio Ίσως εάν άλλαζαν όλο το σύστημα παροχής του υγρού (δοχείο - σωληνάκια) να ήταν μια καλή αρχή. Ελπίζοντας ΠΑΝΤΑ πως είναι το μικρότερο κακό. Κρίμα είναι καινούριο αυτοκίνητο.
-
@czio Ίσως εάν άλλαζαν όλο το σύστημα παροχής του υγρού (δοχείο - σωληνάκια) να ήταν μια καλή αρχή. Ελπίζοντας ΠΑΝΤΑ πως είναι το μικρότερο κακό. Κρίμα είναι καινούριο αυτοκίνητο.
Επειδή το υγρό είναι ροζ θα φαινόταν αν η διαρροή ήταν από κάποιον σωλήνα ή από το δοχείο διαστολής. Έχω έναν άγνωστο Χ και πάμε ψάχνοντας όπως ανέφερε ο @czio.
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Επειδή το υγρό είναι ροζ θα φαινόταν αν η διαρροή ήταν από κάποιον σωλήνα ή από το δοχείο διαστολής. Έχω έναν άγνωστο Χ και πάμε ψάχνοντας όπως ανέφερε ο @czio.
Νικόλα, καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι για το καινούριο σας αυτοκίνητο. Όμως να σου πω ότι είχα και έχω το ίδιο «πρόβλημα» στο BMW (318 2000cc 143hp με τα 430k km) ,που κινώ ακόμη, εδώ και 150.000km. Έκανα τα πάντα, δοκίμασα τα πάντα αλλά περίπου σε 1000km κατέβαινε πάλι στο min. Τελικά έπαψα να ασχολούμαι και μόνο στα service (ανά 10k km) το ελέγχουν και γεμίζουν μέχρι το max και εγώ χαμογελάω... διότι γνωρίζω τι θα γίνει πάλι! Εύχομαι το καλύτερο να συμβεί!
-
@cardio1972 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Νικόλα, καταλαβαίνω πως αισθάνεσαι για το καινούριο σας αυτοκίνητο. Όμως να σου πω ότι είχα και έχω το ίδιο «πρόβλημα» στο BMW (318 2000cc 143hp με τα 430k km) ,που κινώ ακόμη, εδώ και 150.000km. Έκανα τα πάντα, δοκίμασα τα πάντα αλλά περίπου σε 1000km κατέβαινε πάλι στο min. Τελικά έπαψα να ασχολούμαι και μόνο στα service (ανά 10k km) το ελέγχουν και γεμίζουν μέχρι το max και εγώ χαμογελάω... διότι γνωρίζω τι θα γίνει πάλι! Εύχομαι το καλύτερο να συμβεί!
Το μόνο που με αγχώνει γιατρέ, είναι να μην αναμιγνύεται με το λάδι, γιατί εκεί θα έχουμε μεσοπρόθεσμα προβλήματα. Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!
-
Αν θέλεις κάνε το εξής απλό πείραμα.
Όταν παρκάρεις και η στάθμη έχει κατέβει κοντά στο ΜΙΝ, σημείωσε τη, άνοιξε το καπάκι του δοχείου διαστολής και μέτρα πάλι τη στάθμη. -
@piliourits said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Όταν παρκάρεις και η στάθμη έχει κατέβει κοντά στο ΜΙΝ, σημείωσε τη, άνοιξε το καπάκι του δοχείου διαστολής και μέτρα πάλι τη στάθμη.Εννοείς όταν είναι ζεστό ή όταν κρυώσει;
-
Όταν είναι ζεστό σίγουρα θα έχει διαφορά, όταν είναι κρύο.
-
από όσο ξέρω απαγορεύεται να ανοίξεις το καπάκι όταν είναι ζεστό γιατί θα καείς....
-
@elteo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
από όσο ξέρω απαγορεύεται να ανοίξεις το καπάκι όταν είναι ζεστό γιατί θα καείς....
Εννοείται, αλλά δε λέμε για το ψυγείο, για το δοχείο διαστολής κρύο.
Θα διαπιστώσετε ότι και κρύο διατηρεί χαμηλή πίεση, η οποία όταν εκτονώνεται ανεβάζει τη στάθμη. -
@elteo said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Εννοείται, αλλά δε λέμε για το ψυγείο, για το δοχείο διαστολής κρύο.
Θα διαπιστώσετε ότι και κρύο διατηρεί χαμηλή πίεση, η οποία όταν εκτονώνεται ανεβάζει τη στάθμη.Θα τσεκάρω σε καμία ώρα.
-
Όταν παρκάρεις και η στάθμη έχει κατέβει κοντά στο ΜΙΝ, σημείωσε τη, άνοιξε το καπάκι του δοχείου διαστολής και μέτρα πάλι τη στάθμη.Το αυτοκίνητο ήταν τελείως κρύο, η στάθμη στο MAX (την είχαν συμπληρώσει στο συνεργείο). Άνοιξα το καπάκι, δεν μεταβλήθηκε καθόλου η στάθμη.
-
Αν κατάλαβα καλά εννοεί όταν ξαναδείς (μακάρι να μην ..) την στάθμη στο min. Τώρα είσαι από συνεργείο και στο φέρανε στο max.
-
@chrisk6 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Αν κατάλαβα καλά εννοεί όταν ξαναδείς (μακάρι να μην ..) την στάθμη στο min. Τώρα είσαι από συνεργείο και στο φέρανε στο max.
Η στάθμη δεν ανεβοκατεβαίνει κατά το δοκούν. Όσο περνάει ο καιρός κάπου χάνεται. Θεωρητικά με τα χλμ που κάνει το αυτοκίνητο σε περίπου ένα δίμηνο θα είναι πάλι στο MIN.
-
Η στάθμη δεν ανεβοκατεβαίνει κατά το δοκούν. Όσο περνάει ο καιρός κάπου χάνεται. Θεωρητικά με τα χλμ που κάνει το αυτοκίνητο σε περίπου ένα δίμηνο θα είναι πάλι στο MIN.
Προφανως και δεν ανεβοκατεβαινει.
Εγω απλα υπεθεσα οτι ο piliourits προτεινε να κανεις αυτη το ''τεστ'' οταν θα την δεις το min και οχι τωρα που εισαι στο max μετα απο το συνεργειο.
Ο ιδιος θα το ξεκαθαρισει λογικα...εκτος και αν δεν το καταλαβα εγω σωστα. -
Προφανως και δεν ανεβοκατεβαινει.
Εγω απλα υπεθεσα οτι ο piliourits προτεινε να κανεις αυτη το ''τεστ'' οταν θα την δεις το min και οχι τωρα που εισαι στο max μετα απο το συνεργειο.
Ο ιδιος θα το ξεκαθαρισει λογικα...εκτος και αν δεν το καταλαβα εγω σωστα.Υπό κανονικές συνθήκες δεν κατεβαίνει στο MIN, έχω ρωτήσει πολύ κόσμο στο FB. Κάποιοι (λίγοι) είναι σαν και εμένα άλλοι με πολύ περισσότερα χλμ είναι στο MAX ή κοντά εκεί.
-
Κοντεύω στα 1500 χιλιόμετρα, να το αφήσω λίγο ακόμη λέτε πριν την πρώτη αλλαγή λαδιών; Δεν το πολύ περπάτησα τελευταία μόνο εντός πόλης
-
όποτε θες το πας....
κι εγώ σε i30 έχω 1500 και θα το πάω στα 2000 μετά τις γιορτές γιατί δεν προλαβαίνω τώρα.
Hyundai Tucson NX4 (2020)