-
@lap said in Νεο Hyundai Tucson :
Προς στιγμήν νόμιζα ότι έχει έξτρα εξοπλισμό που βγάζει παγωμένο ποτήρι και ήμουν έτοιμος να δω πόσα έχω στην τράπεζα, αλλά το έσωσες και με έσωσες στις επόμενες σειρές.
Πάντα μέσα στην υπερβολή........
Δηλαδή δεν το παίρνεις επειδή δεν βγάζει παγωμένο ποτήρι;;;; -
Τι κάνει δηλαδή ένα υπερβολικό πάντα; Δεν το κατάλαβα;
-
Όντως αμαξάρα, καλοτάξιδο και πάντα με ασφάλεια. Το μοναδικό έντονο αρνητικό του είναι η κατανάλωση. Που δεν είναι υπερβολική για τις προδιαγραφές του (δύναμη, βάρος, κιβώτιο, τετρακίνηση), απλώς με το καύσιμο στα 2 ευρώ το λίτρο, βγαίνει υψηλό κόστος κίνησης.
-
Είναι πολύ καλό vfm
-
@lap said in Νεο Hyundai Tucson :
Τι κάνει δηλαδή ένα υπερβολικό πάντα; Δεν το κατάλαβα;
Νομίζω γ.....νται! χαχαχαχααα α ρε Lap, φοβερή απάντηση...
-
......Υπερβολές!
-
Αμαξάρα ο ένας,vfm ο άλλος........... που είναι ο sabas που το έχει σπουδάσει μέσα απο το you tube και γράφει για χάλια ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης!!!!! Χαχαχα
-
@ggab said in Νεο Hyundai Tucson :
Αμαξάρα ο ένας,vfm ο άλλος........... που είναι ο sabas που το έχει σπουδάσει μέσα απο το you tube και γράφει για χάλια ηχομόνωση και ποιότητα κύλισης!!!!! Χαχαχα
Πόσο καιρό είχες να βγεις από το υπόγειο βρε; Αν έχει καλή ηχομόνωση και άριστη ποιότητα κύλισης το Tuscon εγώ είμαι αρχηγός ΓΕΕΘΑ. Να μου πεις το Sportage να το συζητήσουμε.
Είναι ένα vfm χωρίς να είναι κορυφή σε τίποτα. Άντε πίσω στο υπόγειο τώρα ετοίμασε η μανούλα τραχανά με ντομάτα που σου αρέσει.
ΥΓ: Σε ζητάνε από το EuroNCAP να δεις βαθμολογία και από καμία 30αριά reviews κάτι άσχετων με έντονες αμφιβολίες...
-
Το πήρε γωνστος μου και είπε αυτά που λέει ο φίλος πιο πάνω. Είπε ότι όντως εχει πολύ καλή ηχομόνωση κινητήρα και εξωτερικών ήχων αλλά γενικά είναι πιο.....όχι σαν ευρωπαϊκό. Νιώθεις είπε την διαφορά με τα ευρωπαϊκά. Δηλαδή κάτι τιγκουαν και 3008 είναι καλύτερα σε αίσθηση. Σαν vfm είναι τοπ. Έδωσε λίγα για πολύ αυτοκίνητο.
-
Δεν ζητα και λιγα. Η αξια του χρηματος ειναι δεδομενη. Του αυτοκινητου οχι. Σορρυ κιολας
-
@interpan said in Νεο Hyundai Tucson :
Πήρα και το δικό μου!!! 180ps Βενζίνη, Distinctive, Αυτόματο, 4Χ4, προκαταβολή την 02/11/2021, χρώμα Teal. Του είχα προσθέσει και διάφορα καλούδια επάνω που ίσως ήταν και ο λόγος της μεγάλης καθυστέρησης. Τελικά, άξιζε τον κόπο, είμαι κατενθουσιασμένος με το αυτοκίνητο.
Τρελή εντύπωση το αυτόματο κιβώτιο, ούτε που καταλαβαίνεις τις αλλαγές, start and stop, sailing κλπ ούτε μυρωδιά δεν παίρνω πότε τα ενεργοποιεί.
Ανάμεσα στα άλλα αυτό που δεν περίμενα να με ενθουσιάσει τόσο πολύ είναι τα αεριζόμενα καθίσματα. Άλλα κόλπα, άλλη αίσθηση. Είχα πολύ καιρό να νοιώσω σαν παιδί που του φέρνουν το νέο του παιχνίδι.
Αρνητικά τώρα. Συγχωρήστε με αλλά έπαθα τέτοιο πολιτισμικό σοκ που μου είναι αδύνατο να βρω αρνητικό σημείο. Σαφώς και θα έχει αλλά εγώ σε αυτή την φάση δεν μπορώ να τα δω. Ας μου φύγει η καινουργίλα πρώτα να του κάνω τα πρώτα χιλιόμετρα και εδώ είμαστε να τα λέμε.
Αναθεμά με και εάν έχω μπει σε καλά αυτοκίνητα, και πριν από αυτό είχα "καλό" SUV το οποίο το είχα κρατήσει 13 χρόνια τα οποία όμως όπως τώρα κατάλαβα ήταν πολλά. Τα καινούρια αυτοκίνητα είναι από άλλο πλανήτη, καλύτερο.Καλοτάξιδο και πάντα με προσοχή στο δρόμο! Έφτασε και το δικό μου (είναι σχεδόν ίδια), όποτε πιστεύω ότι σε λίγες ημέρες θα το έχω... αν και δεν πρόλαβα να πάω διακοπές με το καινούριο!
-
Καλημέρα. Να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά μου είναι το ποσό εύκολα με "καταπίνουν' τα flame/beef. Κατά την προσωπική μου άποψη απ' όλη την πληροφορία την οποία έχω συλλέξει από διάφορες πηγές τα 2-3 τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με προσωπικές εμπειρίες, υπάρχουν μόνο 2 non-premium C-suv τα οποία συνδυάζουν πολύ ήσυχη καμπίνα (σε ταχύτητες ταξιδιού 120χαω+) αλλά και πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά (δεδομένης της κατηγορίας του σχήματος του ύψους και του όγκου τους).
Αυτά είναι τα Kuga (εκδόσεις ST-line+, έτσι και αλλιώς η Titanium πλέον καταργήθηκε) και το 3008. Αυτό δεν βλέπω να αλλάζει ούτε με την έλευση του f/l του 1ου όπου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα έρχεται πλέον με ημιακαμπτο και όχι πολλαπλούς.
Είπα non premium οπότε εκτός από BMW/Merc (και άνωθεν τιμές) δεν συμπεριλαμβάνω DS7/CX5/Q3, το τελευταίο έστω και για τυπικούς λόγους καθώς δεν το θεωρώ κάτι παραπάνω από το Tiguan.
Μάλιστα, λίγο πριν την αλλάξω από γιατρό, είχα την τύχη αρχές καλοκαιριού να οδηγήσω το καινούργιο Q3 της οδοντιάτρου μου (1.5T dsg φορτωμένο εξοπλισμό με τιμή πολύ κοντά στα 45κ). Σε διαδρομή δυτική Θεσσαλονίκη - Καρδιά και πίσω το βρήκα αναίτια σκληρό στο Sport (DCC), κουραστικό στο normal και απλά ανεκτό στο comfort (αν θυμάμαι καλά την ονομασία). Το μοτέρ είχε λίγα χιλιόμετρα οπότε το ότι μου φάνηκε πνιγμένο το θεώρησα εν μέρει φυσιολογικό ενώ το dsg ανεβάζει σφαίρα και κατεβάζει ραθυμα. Σίγουρα πάντως στην εκκίνηση με εκνεύρισε η έλλειψη ψυχής αλλά πάλι νομίζω είναι τέτοια η ρύθμισή του ένεκα ρύπων. Ποιοτικά δε τίποτα παραπάνω από ένα Golf και τέλος ΔΕΝ άξιζε τα λεφτά του σε καμία περίπτωση. Λυπάμαι που χάλασα χρόνο να την εκλιπαρώ κυριολεκτικά να μην το πάρει αλλά να πάρει σε αυτά τα λεφτά high spec CX5. Ας οψεται το ψώνιο της καθώς "η κολλητή μου και η ξαδέρφη μου πήραν GLA/Q3 αντίστοιχα" (τα λόγια της)...
ΥΓ1: Επάνω αναφέρομαι στους συνδυαστικούς παράγοντες υψηλή ηχομόνωση και οδική συμπεριφορά. Υπάρχουν πολλά φυσικά που είναι εξαιρετικά σε έναν εκ των δύο τομέων όπως στην οδική συμπεριφορά το Formentor αλλά στην ηχομόνωση είναι χειρότερο το ομόσταυλου Tiguan. Οπότε disclaimer προς τα όρνεα που θα πέσουν να με φάνε μετά από αυτό το post.
ΥΓ2: Έχει τύχει να κάνω δύο υπέροχα ταξίδια προς Βόλο και προς Πάπιγκο ως συνοδηγός με 3008/DS7 αμφότερα diesel/EAT8 high spec. Η πολιτισμένη τους κύλιση θα μου μείνει αξέχαστη. Να γουστάρετε ότι αμάξι θέλετε αλλά κάποια οχήματα είναι αντικειμενικά ανωτέρα. Όπως το Kuga το οποίο μια φορά πήρα td και τίποτα δεν πάτησε/έστριψε σαν εκείνο. Για την ακρίβεια μέχρι να οδηγήσω το 3008 όλα βάρκες μου φάνηκαν.
ΥΓ3: Λυπάμαι που θα το πω αλλά τα τρία χειρότερα σε ηχομόνωση suv της εν θεματι κατηγορίας σε ταχύτητες ταξιδιού είναι το Tuscon, το RAV4 και το QQ. Το Tuscon είναι λίγο πιο ήσυχο από τα άλλα δύο τα οποία απλά δεν παλεύονται....
ΥΓ4: Sorry για το σεντόνι και για τις όποιες off-topic "εκτροπές".
-
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
Καλημέρα. Να ξεκαθαρίσω κάτι γιατί δυστυχώς ένα από τα μεγαλύτερα ελαττώματά μου είναι το ποσό εύκολα με "καταπίνουν' τα flame/beef. Κατά την προσωπική μου άποψη απ' όλη την πληροφορία την οποία έχω συλλέξει από διάφορες πηγές τα 2-3 τελευταία χρόνια, σε συνδυασμό με προσωπικές εμπειρίες, υπάρχουν μόνο 2 non-premium C-suv τα οποία συνδυάζουν πολύ ήσυχη καμπίνα (σε ταχύτητες ταξιδιού 120χαω+) αλλά και πολύ καλή οδηγική συμπεριφορά (δεδομένης της κατηγορίας του σχήματος του ύψους και του όγκου τους).
Αυτά είναι τα Kuga (εκδόσεις ST-line+, έτσι και αλλιώς η Titanium πλέον καταργήθηκε) και το 3008. Αυτό δεν βλέπω να αλλάζει ούτε με την έλευση του f/l του 1ου όπου σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα έρχεται πλέον με ημιακαμπτο και όχι πολλαπλούς.
Είπα non premium οπότε εκτός από BMW/Merc (και άνωθεν τιμές) δεν συμπεριλαμβάνω DS7/CX5/Q3, το τελευταίο έστω και για τυπικούς λόγους καθώς δεν το θεωρώ κάτι παραπάνω από το Tiguan.
Μάλιστα, λίγο πριν την αλλάξω από γιατρό, είχα την τύχη αρχές καλοκαιριού να οδηγήσω το καινούργιο Q3 της οδοντιάτρου μου (1.5T dsg φορτωμένο εξοπλισμό με τιμή πολύ κοντά στα 45κ). Σε διαδρομή δυτική Θεσσαλονίκη - Καρδιά και πίσω το βρήκα αναίτια σκληρό στο Sport (DCC), κουραστικό στο normal και απλά ανεκτό στο comfort (αν θυμάμαι καλά την ονομασία). Το μοτέρ είχε λίγα χιλιόμετρα οπότε το ότι μου φάνηκε πνιγμένο το θεώρησα εν μέρει φυσιολογικό ενώ το dsg ανεβάζει σφαίρα και κατεβάζει ραθυμα. Σίγουρα πάντως στην εκκίνηση με εκνεύρισε η έλλειψη ψυχής αλλά πάλι νομίζω είναι τέτοια η ρύθμισή του ένεκα ρύπων. Ποιοτικά δε τίποτα παραπάνω από ένα Golf και τέλος ΔΕΝ άξιζε τα λεφτά του σε καμία περίπτωση. Λυπάμαι που χάλασα χρόνο να την εκλιπαρώ κυριολεκτικά να μην το πάρει αλλά να πάρει σε αυτά τα λεφτά high spec CX5. Ας οψεται το ψώνιο της καθώς "η κολλητή μου και η ξαδέρφη μου πήραν GLA/Q3 αντίστοιχα" (τα λόγια της)...
ΥΓ1: Επάνω αναφέρομαι στους συνδυαστικούς παράγοντες υψηλή ηχομόνωση και οδική συμπεριφορά. Υπάρχουν πολλά φυσικά που είναι εξαιρετικά σε έναν εκ των δύο τομέων όπως στην οδική συμπεριφορά το Formentor αλλά στην ηχομόνωση είναι χειρότερο το ομόσταυλου Tiguan. Οπότε disclaimer προς τα όρνεα που θα πέσουν να με φάνε μετά από αυτό το post.
ΥΓ2: Έχει τύχει να κάνω δύο υπέροχα ταξίδια προς Βόλο και προς Πάπιγκο ως συνοδηγός με 3008/DS7 αμφότερα diesel/EAT8 high spec. Η πολιτισμένη τους κύλιση θα μου μείνει αξέχαστη. Να γουστάρετε ότι αμάξι θέλετε αλλά κάποια οχήματα είναι αντικειμενικά ανωτέρα. Όπως το Kuga το οποίο μια φορά πήρα td και τίποτα δεν πάτησε/έστριψε σαν εκείνο. Για την ακρίβεια μέχρι να οδηγήσω το 3008 όλα βάρκες μου φάνηκαν.
ΥΓ3: Λυπάμαι που θα το πω αλλά τα τρία χειρότερα σε ηχομόνωση suv της εν θεματι κατηγορίας σε ταχύτητες ταξιδιού είναι το Tuscon, το RAV4 και το QQ. Το Tuscon είναι λίγο πιο ήσυχο από τα άλλα δύο τα οποία απλά δεν παλεύονται....
Να είσαι καλά που έγραψες τετοια ανάλυση.
πολύ ενδιαφέρον την βρήκα.
Δεν έχω άποψη επί του θέματος εκτός ότι συμφωνώ ότι σε μη πριμιούμι "συνήθως" τα Ford δεν παίζονται στο στρίψιμο και την αίσθηση που δίνουν. Υπαρχουν και εξαιρέσεις αλλά είναι παραδοσιακά το δυνατό τους σημείο και το KUGA παρόλο που δεν το εχω οδηγήσει φαντάζομαι κάπως έτσι θα είναι. Δυστηχώς δεν μου αρέσει πολύ σε εμφανιση δεν θα το διάλεγα στην κατηγορια. Το προηγουμενο KUGA μου αρέσει περισσότερο.
Τωρα σε ηχομόνωση γενικά η κατηγορία είναι καλη δεν έχω μπει σε κάποιο που να μου φανει θορυβώδες αλλά εσύ το ξεψαχνισες οπότε ενδιαφέρον η άποψη σου
-
@sabas_thess said in Νεο Hyundai Tucson :
απορία Νο 1 : είναι δυνατό τα αυτοκίνητα για τα οποία μιλάμε (και σε αυτές τις τιμές ) να έχουν ημιάκαμπτο πίσω άξονα, σε μια χώρα που πατάμε περισσότερο σε λακκούβες παρά σε νορμάλ ασφαλτο, με όλο το σεβασμό στη Ford και δη στο πάρα πολύ καλό Kuga?
απορία Νο 2 : γιατί κανένα μα κανένα περιοδικό /site/test δεν αναφέρουν ΤΙΠΟΤΑ περί ανεπαρκούς ηχομόνωσης των RAV & QQ ? Για το Tucson έχω ιδίαν άποψη, ειναι καλά ηχομονωμένο σε ταχύτητες ταξιδιού αλλά σίγουρα υπάρχουν και πιο ήσυχα αυτοκίνητα, θα του έβαζα 7,5-8/10. -
@d_m said in Νεο Hyundai Tucson :
ασφαλτο, με όλο το σεβασμό στη Ford και δη στο πάρα πολύ καλό Kuga?
απαράδεκτο το βρίσκω και γω.
αντε σε πιο μικρά να το καταλάβω.
στο KUGA Το λες και βλακώδες
-
Δυστυχώς από όλα τα παραπάνω έχω οδηγήσει μόνο το QQ, το οποίο μπορεί να ήταν απαράδεκτο στην καθημερινή κίνηση, αλλά στα 140-150 ήταν πάρα πολύ ήσυχο και με είχε εντυπωσιάσει.
-
@dimsabas said in Νεο Hyundai Tucson :
Όντως αμαξάρα, καλοτάξιδο και πάντα με ασφάλεια. Το μοναδικό έντονο αρνητικό του είναι η κατανάλωση. Που δεν είναι υπερβολική για τις προδιαγραφές του (δύναμη, βάρος, κιβώτιο, τετρακίνηση), απλώς με το καύσιμο στα 2 ευρώ το λίτρο, βγαίνει υψηλό κόστος κίνησης.
θεωρώ αν με πάει γύρω στα 9λ/100 θα είμαι μια χαρά. Και αυτό για στατιστικούς και μόνο λόγους.
-
Δηλαδή θα φλερτάρεις με τα 20 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα. Πριν ένα χρόνο, τέτοιο κόστος κίνησης αντιστοιχούσε σε Macan, ξέρω-γω. Αν είσαι εντάξει με αυτό, κατά τα άλλα είναι σούπερ. (Από όσα διαβάζω, γιατί η Hyundai δε με παίζει. Ακόμα...)
-
@dimsabas said in Νεο Hyundai Tucson :
Δηλαδή θα φλερτάρεις με τα 20 ευρώ στα 100 χιλιόμετρα. Πριν ένα χρόνο, τέτοιο κόστος κίνησης αντιστοιχούσε σε Macan, ξέρω-γω. Αν είσαι εντάξει με αυτό, κατά τα άλλα είναι σούπερ. (Από όσα διαβάζω, γιατί η Hyundai δε με παίζει. Ακόμα...)
Δεν θέλω να φανώ κάπως ή υπερφίαλος αλλά ναι, θα είμαι οκ με τα 9/100 (που δεν πιστεύω να πάει τόσο απλά είναι το ψυχολογικό μου όριο). Είναι μέσα στους υπολογισμούς μου το ποσό αυτό. Δηλαδή δεν εξετάζω αν καίει πολύ ή αν υπάρχουν άλλα που καίνε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό. Αυτό που καίει το συγκεκριμένο για να κινηθεί είναι μέσα στα δικά μου μπορώ, και εκεί σταματάω.
Πολύ θα ήθελα να σε παίξει η Hyundai σε τεστ, μου αρέσει πολύ ο τρόπος γραφής σου. -
Σε ευχαριστώ πολύ! Κι εγώ το ελπίζω. Πάντως, το έχει αγοράσει ξάδερφός μου και μου έλεγε ότι καίει 7.5-8. Οπότε δεν αποκλείεται να βλέπεις τα 9 μόνο σε δύσκολες συνθήκες (μποτιλιάρισμα, ας πούμε).
Hyundai Tucson NX4 (2020)