-
@chris__7 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
@sabas_thess said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Οι βελτιώσεις εργονομίας του εσωτερικού του και μόνο αξίζουν να το επιλέξεις σε σχέση με το pre-FL.
Το πρόβλημα είναι ότι καίει και τον πάτο του
Ίδια αστική διαδρομή, 600kg παραπάνω και τετρακίνητο το Tucson, πόσο λιγότερο να κάψει;
SWIFT
TUCSON
-
Έχω ξαναπεί την άποψη μου περί της κατανάλωσης καυσίμων των c_suv. Είναι γελοίο να αγοράζει κάποιος όχημα 1,5-1,7 τόνων με απόσταση 15-20cm από το έδαφος και αεροδυναμική πλοίου, θεωρώντας ότι ότι θα καίει σαν c_hatch.
Να ξέρουμε τι αγοράζουμε κύριοι. Και το 4κίνητο για 4κίνητο μια χαρά καίει.
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Οι βελτιώσεις εργονομίας του εσωτερικού του και μόνο αξίζουν να το επιλέξεις σε σχέση με το pre-FL.
Το πρόβλημα είναι ότι καίει και τον πάτο του
Ίδια αστική διαδρομή, 600kg παραπάνω και τετρακίνητο το Tucson, πόσο λιγότερο να κάψει;
SWIFT
TUCSON
Αρκετά οικονομικός (δεν ειρωνευομαι).και με τετρακίνηση.Φανταζομαι δε θα το πιέζεις στην πόλη.Το 8-9 είναι πολύ καλό.Αλλα για κάποιον με χειροκίνητο που το πατάει και λιγάκι θα ναι 10.Ναι έχει κακό cd
-
Έχω ξαναπεί την άποψη μου περί της κατανάλωσης καυσίμων των c_suv. Είναι γελοίο να αγοράζει κάποιος όχημα 1,5-1,7 τόνων με απόσταση 15-20cm από το έδαφος και αεροδυναμική πλοίου, θεωρώντας ότι ότι θα καίει σαν c_hatch.
Να ξέρουμε τι αγοράζουμε κύριοι. Και το 4κίνητο για 4κίνητο μια χαρά καίει.
Και το Rav 4 στα ίδια χαρακτηριστικά και καίει τα μισά. Εάν δεν υπήρχε ο Φ.Π θα ήταν μεγάλη η διαφορά στην κατανάλωση.
-
Το Rav4 είναι hev 2,5L και ξεκινάει από τα 45k. Αυτό και το CRV είναι προφανώς μια κατηγορία μόνα τους. Φυσικά λοιπόν έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου αλλά ένεκα φορολογικού συστήματος αλλά και κόστους κτήσης είναι εκτός λογικού φάσματος για εμένα. Μακάρι να μπορούσα να πάρω οποιοδήποτε εκ.των δύο. Όμως εδώ μιλάμε για αυτά που ρεαλιστικά μπορούμε να αγοράσουμε, όχι για θεωρίες με αρκούδες.
-
Το Rav4 είναι hev 2,5L και ξεκινάει από τα 45k. Αυτό και το CRV είναι προφανώς μια κατηγορία μόνα τους. Φυσικά λοιπόν έχουν τον απόλυτο σεβασμό μου αλλά ένεκα φορολογικού συστήματος αλλά και κόστους κτήσης είναι εκτός λογικού φάσματος για εμένα. Μακάρι να μπορούσα να πάρω οποιοδήποτε εκ.των δύο. Όμως εδώ μιλάμε για αυτά που ρεαλιστικά μπορούμε να αγοράσουμε, όχι για θεωρίες με αρκούδες.
TO RAV ξεκινάει από 38Κ. Εχουμε στην (ευρύτερη) οικογένεια ένα 4x4, αγορασμένο καινούργιο-43000. Μετά από 15Κ χιλιόμετρα έχει μέση κατανάλωση 5,8 lt/100 χλμ, με αρκετή Εθνική οδό (που ανεβάζει τον μέσο όρο) και πόλη επίσης όπου λειτουργεί κυρίως ο ηλεκτροκινητήρας. Δεν υπάρχει αυτή η κατανάλωση, δεδομένου του μεγέθους και της ιπποδύναμης. Δεν βλέπω κάπου αρκούδες, ούτε θεωρίες
-
Στον διαμορφωτή το F/L ξεκινούσε από 45k μέχρι πριν από 1,5 μήνα που σταμάτησα να πειραματίζομαι γενικότερα με διαμορφωτές.
5,8 είναι εξαιρετική μεικτή κατανάλωση για τον όγκο του οχήματος. Βέβαια εξαρτάται πάντα που και πως το πας αλλά οκ. Πάντως τα 3 και τα 4 λίτρα αφορούν αποκλειστικά κίνηση στην πόλη, υπο ιδανικές καιρικές συνθήκες, με ένα άτομο εντός οχήματος και αυγό κάτω από το δεξιό πέλμα. Εκεί είναι οι ιστορίες με τις αρκούδες. Ότι παρουσιάζονται καταναλώσεις οι οποίες βγαίνουν μεν αλλά ύστερα από εξίσωση με πολλαπλούς άγνωστους.
-
Καλημερα σε όλους.Θα ηθελα να ρωτησω κατι για τον diesel των 136 ιππων που ειναι και ο μοναδικος που παιζει σε hyundai-kia.Ηθελα να ρωτησω αν ειναι αξιοπιστος και αν ειναι επαρκης για να κινησει αμαξια τυπου tuscon και sportage.Γενικα βλεπω παρα πολλα diesel προηγουμενης γενιας απο αυτα τα μοντελα που πωλουνται.Ειναι αξιοπιστος ο κινητηρας ή εχει θέμα?
-
Καλημερα σε όλους.Θα ηθελα να ρωτησω κατι για τον diesel των 136 ιππων που ειναι και ο μοναδικος που παιζει σε hyundai-kia.Ηθελα να ρωτησω αν ειναι αξιοπιστος και αν ειναι επαρκης για να κινησει αμαξια τυπου tuscon και sportage.Γενικα βλεπω παρα πολλα diesel προηγουμενης γενιας απο αυτα τα μοντελα που πωλουνται.Ειναι αξιοπιστος ο κινητηρας ή εχει θέμα?
Καλημέρα, είχαν κάποιο θέμα με τον τεντωτήρα του MHEV, υπήρξε ανάκληση. Κάτι άλλο δεν έχω ακούσει (είμαι διαχειριστής στο Tucson Club στο FB).
-
@npapanik said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλημέρα, είχαν κάποιο θέμα με τον τεντωτήρα του MHEV, υπήρξε ανάκληση. Κάτι άλλο δεν έχω ακούσει (είμαι διαχειριστής στο Tucson Club στο FB).
Και απο προηγουμενα μοντελα εννοω.Γιατι ειναι αρκετα χρονια ο κινητηρας αυτος
-
Σκύλος είναι ο κινητήρας. Απλά δεν τον ακολουθεί η φήμη του "οικονομικότερου". Αν δεν άλλαξε κάτι στο f/l, όπως με τους mh βενζίνης, παραμένοντας τα 300 κιλά ροπής όρμα.
-
Το μόνο παρηγορο το zrv μιας και έχει πέσει σημαντικά η τιμή του, με την προϋπόθεση οτι εχεις ξεμπερδέψει από καρότσια και παμπερς
-
@czio said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Μόνο παρηγορο το zrv μιας και έχει πέσει σημαντικά η τομή του, με την προϋπόθεση οτι εχεις ξεμπερδέψει με καρότσια και παμπερς
Θυμήσου το post μου Χρήστο, με τις γυναίκες δεν ξεμπερδεύεις ποτέ στο θέμα των πραγμάτων που κουβαλούν. Τουλάχιστον πριν είχες εσύ τον 1ο λόγο, τώρα…
-
Χαχα true true
-
Καλησπέρα,
ΚΙΑ Sportage diesel 9ος/20 πολύ κοντινού μου προσώπου: ανάκληση για τεντωτηρα, πάλι πρόβλημα γιατι και αυτή η παρτιδα ηταν ελαττωματική, δεύτερη αντικατάσταση, ζημιά στον κινητήρα και ΑΛΛΑΓΉ ΚΙΝΗΤΉΡΑ μετά από τσακωμούς, το καλοκαίρι του 2022, στα 30.000 χλμ. Έκτοτε, κανένα πρόβλημα. -
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλησπέρα,
ΚΙΑ Sportage diesel 9ος/20 πολύ κοντινού μου προσώπου: ανάκληση για τεντωτηρα, πάλι πρόβλημα γιατι και αυτή η παρτιδα ηταν ελαττωματική, δεύτερη αντικατάσταση, ζημιά στον κινητήρα και ΑΛΛΑΓΉ ΚΙΝΗΤΉΡΑ μετά από τσακωμούς, το καλοκαίρι του 2022, στα 30.000 χλμ. Έκτοτε, κανένα πρόβλημα.Αλλαγή κινητήρα?Γιατί έτσι?
-
Για stock center velmar μεταχειρισμένο ποια είναι η γνώμη σας?Για αθηνα
-
Η δική μου πολύ καλή.
Είχα πάρει το Golf 6 TSI 160HP μεταχειρισμένο με πέντε χρόνια εγγύηση.
Στα δύο χρόνια χτύπησε ο πρώτος κύλινδρος. Ανέλαβαν κανονικά όλη τη ζημιά όπως έλεγε το συμβόλαιο της εγγύησης, έκαναν όλα τα διαδικαστικά και πλήρωσαν απ' ευθείας την Καρέντα που έφερε κινητήρα από Γερμανία.
Εγώ δε έκανα τίποτα, ούτε ασχολήθηκα εκτός από το να πάω το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπία.
Στο κατάστημα της Ερυθραίας ήταν δύο πολύ καλά παιδιά. Δεν ξέρω αν είναι ακόμη.
Τους έδωσα αντικατάσταση το προηγούμενο Golf 4 που είχα και το έψαχναν μπροστά μου δύο ώρες μέχρι να αποφασίσουν να το πάρουν και να μου βγάλουν τιμή.
Όλα αυτά βέβαια το 2014. Τώρα δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι γενικά κρατάνε καλά στάνταρ. -
@katafractos17 said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Η δική μου πολύ καλή.
Είχα πάρει το Golf 6 TSI 160HP μεταχειρισμένο με πέντε χρόνια εγγύηση.
Στα δύο χρόνια χτύπησε ο πρώτος κύλινδρος. Ανέλαβαν κανονικά όλη τη ζημιά όπως έλεγε το συμβόλαιο της εγγύησης, έκαναν όλα τα διαδικαστικά και πλήρωσαν απ' ευθείας την Καρέντα που έφερε κινητήρα από Γερμανία.
Εγώ δε έκανα τίποτα, ούτε ασχολήθηκα εκτός από το να πάω το αυτοκίνητο στην αντιπροσωπία.
Στο κατάστημα της Ερυθραίας ήταν δύο πολύ καλά παιδιά. Δεν ξέρω αν είναι ακόμη.
Τους έδωσα αντικατάσταση το προηγούμενο Golf 4 που είχα και το έψαχναν μπροστά μου δύο ώρες μέχρι να αποφασίσουν να το πάρουν και να μου βγάλουν τιμή.
Όλα αυτά βέβαια το 2014. Τώρα δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση ότι γενικά κρατάνε καλά στάνταρ.Εγώ πήγα το baleno Βελμαρ Θεσσαλονίκης, το έβαλε μπροστά, το έσβησε, πήρε τα χαρτιά του αυτοκινήτου τα έστειλε eMail και σε 2-3 μέρες μου έδωσαν τιμή από Αθήνα, μείον 1000€ από το φθηνότερο του φθηνότερου στο car. Αγοράζουν μόνο ελληνικά αυτοκίνητα. Προφανώς κάνουν διαφορετική αναζήτηση - έλεγχο (από αντιπροσωπεία- ασφαλιστικές κτλ). Σου λέει ότι βγάλει θα πληρώσει η ασφαλιστική.
-
@d_m said in Hyundai Tucson NX4 (2020):
Καλησπέρα,
ΚΙΑ Sportage diesel 9ος/20 πολύ κοντινού μου προσώπου: ανάκληση για τεντωτηρα, πάλι πρόβλημα γιατι και αυτή η παρτιδα ηταν ελαττωματική, δεύτερη αντικατάσταση, ζημιά στον κινητήρα και ΑΛΛΑΓΉ ΚΙΝΗΤΉΡΑ μετά από τσακωμούς, το καλοκαίρι του 2022, στα 30.000 χλμ. Έκτοτε, κανένα πρόβλημα.Αλλαγή κινητήρα?Γιατί έτσι?
Έκανε ζημιά στην καδένα και στο χρονισμό του κινητήρα.
Ακούγονταν θόρυβοι, έπεσε η ισχύς, απορρυθμίστηκε πλήρως ο κινητήρας και επηρεάστηκαν κι άλλα κινούμενα μέρη ...
Hyundai Tucson NX4 (2020)