-
Προφανώς και δεν επισκευάζεται. Όταν έρθει το παρμπρίζ τότε θα επισκευάζεται. Μέχρι τότε κυκλοφορεί κανονικά και ισχύει και η 6ετής εγγύηση. Κάνω κάπου λάθος;
-
Η εγγύηση ισχύει για βλάβες που προέρχονται από τον κατασκευαστή. Όχι αν σου συμβούν εσένα από κάποιο χτύπημα
-
Σώπα ρε Lap; Αλήθεια; Δεν το ήξερα. Ρε τι έμαθα στα γεράματα.
-
Χεχε
Πάντως η αλήθεια είναι ότι ένα απόθεμα πρέπει να το έχουν με αυτά που είναι τα πιο συνήθη
-
Όχι απαραίτητα. Αν έχεις φαναρτζοδουλειά πχ γιατί να μη σου δώσει αντικατάστασης?
Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εμπλοκή και υποχρέωση της αντιπροπωπείας. ΕΑΝ ξεκινήσει να το φτιάχνει και ΕΑΝ πάρει πάνω από μέρα, πραγμα απίθανο, τότε θα μπορούσε να δικαιούται αντικατάστασης.
-
@storm said in Toyota Corolla Cross:
@spyros_p said in Toyota Corolla Cross:
Όπως καταλαβαίνετε το αυτοκίνητο μου είναι ακόμη ακινητοποιημένο.
Αυτό προφανώς στην toyota δεν το πιστεύουν ή μάλλον δεν το δέχονται.
Οπότε πάει περίπατο το παρακάτω...
https://www.toyota.gr/owners/warranty/replacement-carΠου σημαίνει ότι στην αξιόπιστη toyota σου επιτρέπουν να κυκλοφορείς χωρίς πίσω παρμπρίζ...με αυτοκίνητο που είναι εντός εγγύησης.
Καλή φάση.
Δεν γνωρίζω τους όρους και προϋποθέσεις της συγκεκριμένης δεσμεύσεις αλλά η θραύση κρυστάλλων σίγουρα δεν είναι σημαντική ζημιά, κοστοβόρα ναι. Σε τέτοιες ζημιές τα κατάλληλα καταστήματα εκτός από σκοτ λύνουν αμέσως την ζημιά.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Χεχε
Πάντως η αλήθεια είναι ότι ένα απόθεμα πρέπει να το έχουν με αυτά που είναι τα πιο συνήθη
Σε carglass και αντίστοιχα καταστήματα έχουν στοκ σε αυθεντικά για όλες τις εταιρείες με εξαίρεση πλ νέα μοντέλα. Για giulietta φίλου σε μια μέρα του έφεραν νέο παρμπριζ.
-
Εμένα σε αντιστοιχη περίπτωση δεν είχε η carglass αυθεντικό.Ειχε μόνο αυτά που εμπορεύεται αυτή.Τελικα δέχθηκα να βάλουμε τα δικά τους για να τελειώνω και αλλάξαμε τρεις φορές ναι 3 παρμπρίζ μέχρι να.βρουμε κάποιο που δεν ήταν ελαττωματικό.
Για τα πανηγύρια δηλαδή η car glass.
Ειδικά σε νέο αμάξι μόνο αντιπροσωπεία.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση το μόνο φάουλ της Toyota είναι η έλλειψη του ανταλλακτικού. -
Την εγγύηση της Toyota δεν την έχω διαβάσει, οπότε απλά ρωτάω.
Η εγγύηση του επιτρέπει να πάει σε κατάστημα τύπου Car Glass ή μπορεί να χάσει την εγγύηση που μπορεί να αφορά άλλα μέρη του αυτοκινήτου αν υπάρξει άλλο πρόβλημα μετά;
Π.χ. πρόβλημα στα ηλεκτρικά ή στα ηλεκτρονικά κλπ...;Το πίσω παρμπρίζ θεωρητικά είναι και θερμαινόμενο, εκτός αν κάνω λάθος.
-
@vdx said in Toyota Corolla Cross:
Χεχε
Σε carglass και αντίστοιχα καταστήματα έχουν στοκ σε αυθεντικά για όλες τις εταιρείες με εξαίρεση πλ νέα μοντέλα. Για giulietta φίλου σε μια μέρα του έφεραν νέο παρμπριζ.
Μακριά από carglass. Αγνώστου προέλευσης κρύσταλλα και κακή τοποθέτηση
-
@ss_76 said in Toyota Corolla Cross:
@vdx said in Toyota Corolla Cross:
Χεχε
Μακριά από carglass. Αγνώστου προέλευσης κρύσταλλα και κακή τοποθέτηση
Φίλε δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν carglass απλά δεν θυμάμαι το όνομα και χρησιμοποίησα αυτό.
Glassfit ή κάπως έτσι ονομάζεται και ήταν αυθεντικό και είμαι σίγουρος γιατί η τιμή ήταν στα όρια της καλύψεις. -
@storm said in Toyota Corolla Cross:
Την εγγύηση της Toyota δεν την έχω διαβάσει, οπότε απλά ρωτάω.
Η εγγύηση του επιτρέπει να πάει σε κατάστημα τύπου Car Glass ή μπορεί να χάσει την εγγύηση που μπορεί να αφορά άλλα μέρη του αυτοκινήτου αν υπάρξει άλλο πρόβλημα μετά;
Π.χ. πρόβλημα στα ηλεκτρικά ή στα ηλεκτρονικά κλπ...;Το πίσω παρμπρίζ θεωρητικά είναι και θερμαινόμενο, εκτός αν κάνω λάθος.
Αυτό έπρεπε να ρωτήσει αντί να ψάχνει για δωρεάν κλειστό πάρκινγκ. Και η απάντηση ήταν ναι τότε ίσως να μπορούσε να επιδιώκει κάτι. Γενικά παίζει μεγάλη σημασία ο τρόπος που ζητάμε κάτι και πως παρουσιάζουμε την κατάσταση.
-
Προφανώς. Εγώ εξαρχής θα έκανα άλλα πράγματα από την στιγμή που έβλεπα σπασμένο το τζάμι.
-
Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να απουσιάζει το logo της μάρκας του αυτοκινήτου από το τζάμι, δεν έχει κανένα λόγο να μη βάλει συμβατό τζάμι. Ίδιος κατασκευαστής είναι (Pilkington, AGC, Saint Gobain κλτ) και ίδιες προδιαγραφές.
Είναι σα να αλλάζεις μπουζί πχ. Είτε τα πάρεις από την αντιπροσωπεία είτε από ανταλλακτικάδικο, το ίδιο και το αυτό. Μόνο το packaging διαφέρει. Πάλι η NGK ή η Bosch ξέρω γω θα τα χουν φτιάξει.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Αν κάποιος δεν έχει πρόβλημα να απουσιάζει το logo της μάρκας του αυτοκινήτου από το τζάμι, δεν έχει κανένα λόγο να μη βάλει συμβατό τζάμι. Ίδιος κατασκευαστής είναι (Pilkington, AGC, Saint Gobain κλτ) και ίδιες προδιαγραφές.
Είναι σα να αλλάζεις μπουζί πχ. Είτε τα πάρεις από την αντιπροσωπεία είτε από ανταλλακτικάδικο, το ίδιο και το αυτό. Μόνο το packaging διαφέρει. Πάλι η NGK ή η Bosch ξέρω γω θα τα χουν φτιάξει.
Στα καινούργια αυτοκίνητα το λογκο είναι το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία. Αλλά όπως είπε ο Στορμ οι διάφοροι αισθητήρες κλπ που μπορεί να μην λειτουργούν όπως πρέπει.
-
Γιατι να μη λειτουργουν? Αφου ειναι το ιδιο ακριβως ανταλλακτικο χωρις το logo του κατασκευαστη.
Ισα ισα κατ εμε σε καινουριο ειναι που σε καιει να εχει πανω το λογκο για να "κρυβει" οτι εχει γινει αλλαγη. Κατα τα αλλα η λειτουργικοτητα ειναι δεδομενη.
-
Γιατι να μη λειτουργουν? Αφου ειναι το ιδιο ακριβως ανταλλακτικο χωρις το logo του κατασκευαστη.
Ισα ισα κατ εμε σε καινουριο ειναι που σε καιει να εχει πανω το λογκο για να "κρυβει" οτι εχει γινει αλλαγη. Κατα τα αλλα η λειτουργικοτητα ειναι δεδομενη.
Το πρόβλημα δεν έγκειται στο γυαλί αυτό καθ'αυτό. Αλλά στο ότι δεν γίνεται το κατάλληλο calibration; Καλύτερα να απαντήσει κάποιος που έχει εμπειρία ίδιος. Πάντως έχουμε διαβάσει αρκετές φορές για παρόμοια προβλήματα.
-
Οχι να περιαυτολογησω αλλα μεγαλυτερη εμπειρια απο μενα δυσκολα!
Εχω αλλαξει παρμπριζ σε 2 (καινουρια ή σχεδον καινουρια) αυτοκινητα ακριβως για να προσθεσω τις επιπλεον λειτουργιες των αισθητηρων και των καμερων. Το καλιμπραρισμα δεν εχει καμια μα καμια σχεση με το τζαμι. Στην περιπτωση του Σεατ και επειδη ηταν ενος ετους αυτοκινητο χωρις την παραμικρη γρατζουνια, προτιμησα εργοστασιακο παρμπριζ με λογκο Σεατ. Ειτε το αγοραζα απ τη Βελμαρ ομως ειτε απ την Carglass παλι απ την Pilkington θα ηταν κατασκευασμενο. Η δε διαφορα στην τιμη ηταν ψιλοαστεια...αντε να ηταν κανα 40-50€ ακριβοτερο το "αυθεντικο".
-
Όχι απαραίτητα. Αν έχεις φαναρτζοδουλειά πχ γιατί να μη σου δώσει αντικατάστασης?
Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία εμπλοκή και υποχρέωση της αντιπροπωπείας. ΕΑΝ ξεκινήσει να το φτιάχνει και ΕΑΝ πάρει πάνω από μέρα, πραγμα απίθανο, τότε θα μπορούσε να δικαιούται αντικατάστασης.
Μπορει να σου δωσει αλλα το χρεωνουν. Απλα αλλες φορες στην μικτη και αλλες φορες στην ασφαλεια του αλλου αν ειναι αλλος υπαιτιος.
Στην περιπτωση που μιλαμε για τζαμι μονο αν το καλυπτε στο μερικη κλοπη η ασφαλεια του. Δεν βλεπω την Τογιοτα να εχει καποια υποχρεωση σε αυτη την περιπτωση.
-
Μπορεί να λένε ότι είναι ίδιας ποιότητας αλλά προφανώς δεν είναι.Ή η carglass αγοράζει όλη τη σαβουρα που δεν περνάει τον ποιοτικό έλεγχο σε άλλες χώρες και όποιος το καταλάβει ή έχει την όρεξη να ασχοληθεί....
Εμένα μου έτυχε σε δύο παρμπρίζ να υπάρχουν διαθλάσεις οι οποίες δε φαινόντουσαν πριν μπει το τζαμί στο αυτοκίνητο.
2 παρμπρίζ ,1 piglington και ένα st gobain με πρόβλημα...
Τελικά δεν ασχολήθηκα άλλο γιατί πούλησα το αμάξι.
Toyota Corolla Cross