-
Καλύτερα να ήταν κλιματιζόμενο... εκεί χαλαλιζα χρήματα
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενο κάθισμα χωρίς μνήμες, τι νόημα έχει?
Έχεις δοκιμάσει να πας ένα χειροκίνητο κάθισμα μπρος-πισω εν κινήσει?
Επισης εχεις πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια στην ρύθμιση της θέσης και εχεις και επιπλέον κίνηση στο καθισμα. Μπορείς πχ να ψηλώσεις την στήριξη των ποδιών μπροστά(δες φωτο).Βολεύει γενικά πολύ αλλά είναι πολυτέλεια και οχι αναγκαίο.
Καλύτερα να ήταν κλιματιζόμενο... εκεί χαλαλιζα χρήματα
Για Ελλαδα πράγματι το αεριζόμενο κάθισμα θα άπρεπε να ειναι στανταρ παντου
-
Εννοείτε ότι έχω πάει κάθισμα εμπρος εν κινήσει..
Παρεμπιπτόντως το ΣΚ έκανα γύρω στα 850 χλμ.. και δεν με κούρασε καθόλου η θέση. Παρόλου που έχω μεμβράνες στα τζάμια όταν το αυτοκίνητο έμενε έστω και 5 λεπτα στον ήλιο σε στάση το κάθισμα μετά ζεματούσε. Αντι λοιπον για ηλεκτρικές ρυθμίσεις (της μιας φοράς) για κλιματισμό/αερισμό (άπιαστο όνειρο) θα προτιμούσα μια διχρωμία ή ένα πιο ανοιχτό χρώμα από το τέρμα μαύρο ηλιακός συλλέκτης που έχει τώρα -
-
Κάποιος στο qc της Τογιότα θα κάνει χαρακίρι
-
Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα και εγώ με την αριστερή στην αρχή και ακολουθεί και η δεξιά μπάρα. Σε ερώτηση μου στην αντιπροσωπεία που έκανα το πρώτο σέρβις μου είπαν ότι φταίει η μπάρες της Thule πετσικαρε.
Δεν είχα ορεξει για μανουρα γιατί έφευγα ταξίδι την άλλη μερα. Η συνέχεια μετά την επιστροφή από τις διακοπές.
Θεωρω εχουν κάνει μαλακια με το καλούπι της ράγας και τους έχει φύγει η καμπυλότητα, τα συγκεκριμένα πιάνονται με δύο βίδες το καθενα εκεί που έχει την υποδοχή για τις μπάρες, εάν βγάλετε τα καπάκια θα τα δείτε. Δεν πρέπει να είναι κολλημένα για να έχουν αυξημένες ανοχές. -
Καλησπέρα σας.
Ενόψει έλευσης τρίτου τέκνου στην οικογένεια και ως ικανοποιημένος κάτοχος Toyota εδώ και χρόνια, σκέφτομαι την αγορά του CC 1.8, και θέτω ορισμένα ερωτήματα:
-
Υπάρχει εδώ κάποιος τρίτεκνος που το αγόρασε; Μήπως χώρεσαν πίσω τρία παιδικά καθίσματα;;
-
Σας έχουν ικανοποιήσει οι χώροι; Ο χώρος αποσκευών στα 473lt μήπως είναι αποτρεπτικός για μεγάλη οικογένεια; Ο βασικός λόγος που πρόκειται να αλλάξουμε όχημα είναι αυτός και η αλήθεια είναι ότι ο χώρος του CC ακούγεται μικρός απέναντι στον ανταγωνισμό π.χ. σε σύγκριση με 3008 (521lt) ή ακόμα και στο Tiguan με το συρόμενο κάθισμα (615lt). Σίγουρα μπορείς να αφαιρέσεις την αποσπώμενη εταζέρα του CC αλλά το ίδιο ισχύει και στα άλλα suv. Επομένως, ο κύριος προβληματισμός/ενδοιασμός/ανασταλτικός παράγων είναι αυτός.
-
Ξέρετε τι χρόνοι παράδοσης ισχύουν αυτήν την περίοδο και τι προκαταβολή ζητούν οι αντιπροσωπείες; Θα αναμένουμε πρώτα την έλευση του τρίτου τέκνου (σε 5 μήνες περίπου) και μετά θα προβούμε στην αγορά ώστε να ωφεληθούμε της απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης αλλά έχω διαβάσει για μεγάλους χρόνος αναμονής.
-
Βλέπω ότι η πρώτη έκδοση Active Plus είναι πλήρης για τον μέσο αγοραστή. Η δεύτερη, Style, προσφέρει επιπλέον ζάντες 18", εσωτερικό φωτισμό και λεπτομέρειες χρωμίου, δηλαδή όχι κάτι σπουδαίο. Ποια είναι η γνώμη σας;
-
Βλέπω ότι το αυτοκίνητο έρχεται με κιτ επισκευής ελαστικού. Ζήτησε κανείς εφεδρικό τροχό με την αγορά; Δίνουν έναντι κάποιου ποσού ή πρέπει να αγοράσουμε εκτός Toyota;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων όσους αφιερώσουν χρόνο να απαντήσουν.
-
-
Ήταν στην έρευνα αγοράς μου για 3 καθίσματα πίσω.. Δεν τα χωράει με τίποτα. Μάλιστα με 2 cybex solution δεξιά και αριστερά ίσα που χωρούσε να καθίσει ο εξάχρονος γιος μου. Είχα βγάλει και φωτογραφία. Δεν έχει μεγάλη διαφορά ο χώρος σε σχέση με το 2008 που έχω πάντως. Πάνω 2008 κάτω CC.
-
@parikon said in Toyota Corolla Cross:
Μάλιστα με 2 cybex solution
Εύγε!! Τα καλύτερα καθίσματα....μπράβο για την επιλογή
-
@libitas said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σας.
Ενόψει έλευσης τρίτου τέκνου στην οικογένεια και ως ικανοποιημένος κάτοχος Toyota εδώ και χρόνια, σκέφτομαι την αγορά του CC 1.8, και θέτω ορισμένα ερωτήματα....
Σε κανένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας δεν χωράνε 3 καρεκλακια πίσω. Υπάρχουν κάποιες λύσεις όπως πχ 2 compact καρακεκλακια και στην μέση booster. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι isofix ανταπτορες που βοηθάνε να χωρέσουν 3 καρεκλάκια.
Από εκεί και πέρα το CC έχει ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα και δεν είναι άλλο από τον κινητήρα. Η διαφορά στην οικονομία με το υβριδικό είναι τεράστια. Οποτε αν η οικονομία είναι βασικό κριτήριο για εσένα τότε το υβριδικό είναι μονόδρομος.
Οι διάφορες active plus και style είναι κυρίως εμφανισιακες. Η μόνη σημαντική διαφορα στα τεχνικα ειναι το keyless entry που πολλοι το φοβούνται αλλα κανει την ζωη σου πολυ πιο ευκολη. Μπαίνεις βγαινεις χωρις να βγαζεις ποτε το κλειδι απο την τσεπη. Βασικά το κλειδι δεν το χρησιμοποιείς σχεδόν ποτέ, απλά το κουβαλάς. Μπορεί να μην ακούγεται φοβερό αλλά αν το ζήσεις δεν γυρνάς πίσω.
Κατά την γνώμη μου στην Style είναι ένα πολύ πιο όμορφο αυτοκινητο αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Σε συνδυασμό με την πανοραμική τα παιδιά πίσω θα είναι πολύ πιο χαρούμενα.Για τον χωρο τον αποσκευών τα 473 προσωπικά με 2 παιδιά μου εφτασαν και με το παραπανω. Μια 70αρα και 2 45αρες βαλίτσες, τσάντα παραλιας, τσαντα με κουβαδακια-παιχνιδακια, σκηνή παραλίας, ομπρέλα, 2x καρεκλακια παραλίας, καρότσι μπαστουνι(compact). 2x πατίνια, 2-3 μικρό τσάντες χώρεσαν άνετα χωρίς να βγάλω καν την εταζερα. Τώρα με τα 3(να σου ζήσουν και με το καλό το νέο μελος) δεν ξέρω πως θα ειναι ειδικά στην αρχή που το μωρό έχει πολλές απαιτήσεις.
Πάντως αν τηρείς κάποιες προϋποθέσεις (παρκινκ με πριζα), είσαι οργανωτικος στα ταξίδια, έχεις πολύ υπομονή και το σημαντικότερο-γυναικα με μεγάλη ανοχή, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στο model y.
-
Ήταν στην έρευνα αγοράς μου για 3 καθίσματα πίσω.. Δεν τα χωράει με τίποτα. Μάλιστα με 2 cybex solution δεξιά και αριστερά ίσα που χωρούσε να καθίσει ο εξάχρονος γιος μου. Είχα βγάλει και φωτογραφία. Δεν έχει μεγάλη διαφορά ο χώρος σε σχέση με το 2008 που έχω πάντως. Πάνω 2008 κάτω CC.
Ευχαριστώ για την απάντηση και τις φωτογραφίες. Το ένα εκ των δύο καθισμάτων που έχω είναι το ίδιο, Cybex. Έχω δει βίντεο όπου στο 3008 χώρεσαν τρία καθίσματα. Οριακά (και όχι Cybex) αλλά χώρεσαν. Σκεφτόμουν για booster στη μέση για το μεγάλο παιδί.
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σας.
Ενόψει έλευσης τρίτου τέκνου στην οικογένεια και ως ικανοποιημένος κάτοχος Toyota εδώ και χρόνια, σκέφτομαι την αγορά του CC 1.8, και θέτω ορισμένα ερωτήματα....
Σε κανένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας δεν χωράνε 3 καρεκλακια πίσω. Υπάρχουν κάποιες λύσεις όπως πχ 2 compact καρακεκλακια και στην μέση booster. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι isofix ανταπτορες που βοηθάνε να χωρέσουν 3 καρεκλάκια.
Από εκεί και πέρα το CC έχει ένα βασικό πλεονέκτημα σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα και δεν είναι άλλο από τον κινητήρα. Η διαφορά στην οικονομία με το υβριδικό είναι τεράστια. Οποτε αν η οικονομία είναι βασικό κριτήριο για εσένα τότε το υβριδικό είναι μονόδρομος.
Οι διάφορες active plus και style είναι κυρίως εμφανισιακες. Η μόνη σημαντική διαφορα στα τεχνικα ειναι το keyless entry που πολλοι το φοβούνται αλλα κανει την ζωη σου πολυ πιο ευκολη. Μπαίνεις βγαινεις χωρις να βγαζεις ποτε το κλειδι απο την τσεπη. Βασικά το κλειδι δεν το χρησιμοποιείς σχεδόν ποτέ, απλά το κουβαλάς. Μπορεί να μην ακούγεται φοβερό αλλά αν το ζήσεις δεν γυρνάς πίσω.
Κατά την γνώμη μου στην Style είναι ένα πολύ πιο όμορφο αυτοκινητο αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Σε συνδυασμό με την πανοραμική τα παιδιά πίσω θα είναι πολύ πιο χαρούμενα.Για τον χωρο τον αποσκευών τα 473 προσωπικά με 2 παιδιά μου εφτασαν και με το παραπανω. Μια 70αρα και 2 50αρες βαλίτσες, τσάντα παραλιας, τσαντα με κουβαδακια-παιχνιδακια, σκηνή παραλίας, ομπρέλα, 2x καρεκλακια παραλίας, καρότσι μπαστουνι(compact). 2x πατίνια, 2-3 μικρό τσάντες χώρεσαν άνετα χωρίς να βγάλω καν την εταζερα. Τώρα με τα 3(να σου ζήσουν και με το καλό το νέο μελος) δεν ξέρω πως θα ειναι ειδικά στην αρχή που το μωρό έχει πολλές απαιτήσεις.
Πάντως αν τηρείς κάποιες προϋποθέσεις (παρκινκ με πριζα), είσαι οργανωτικος στα ταξίδια, έχεις πολύ υπομονή και το σημαντικότερο-γυναικα με μεγάλη ανοχή, θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά και στο model y.
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάνω λίγα χιλιόμετρα τον χρόνο και η οικονομία καυσίμου δεν είναι προτεραιότητά μου. Περισσότερο λόγω αξιοίστίας Toyota θέλω το CC και επειδή θεωρώ ότι ως υβριδικό, θα είναι -σχετικά- futureproof, έναντι κάποιου απλού βενζινοκίνητου.
-
@gchris7 said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σας.
Κατά την γνώμη μου στην Style είναι ένα πολύ πιο όμορφο αυτοκινητο αλλά αυτό είναι υποκειμενικό. Σε συνδυασμό με την πανοραμική τα παιδιά πίσω θα είναι πολύ πιο χαρούμενα.Για τον χωρο τον αποσκευών τα 473 προσωπικά με 2 παιδιά μου εφτασαν και με το παραπανω. Μια 70αρα και 2 45αρες βαλίτσες, τσάντα παραλιας, τσαντα με κουβαδακια-παιχνιδακια, σκηνή παραλίας, ομπρέλα, 2x καρεκλακια παραλίας, καρότσι μπαστουνι(compact). 2x πατίνια, 2-3 μικρό τσάντες χώρεσαν άνετα χωρίς να βγάλω καν την εταζερα. Τώρα με τα 3(να σου ζήσουν και με το καλό το νέο μελος) δεν ξέρω πως θα ειναι ειδικά στην αρχή που το μωρό έχει πολλές απαιτήσεις.
Πολύ ενδιαφέρον αυτό, το βρήκα εδώ: https://www.rivekids.uk/the-rivekids-rivemove-child-safety-seat-adapter-a-device-without-official-approval/
Ο ενδοιασμός μου θα ήταν ότι πλησιάζεις πολύ τους αερόσακους κουρτίνας και φυσικά τις πόρτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.
-
Ευχαριστώ για την απάντηση και τις φωτογραφίες. Το ένα εκ των δύο καθισμάτων που έχω είναι το ίδιο, Cybex. Έχω δει βίντεο όπου στο 3008 χώρεσαν τρία καθίσματα. Οριακά (και όχι Cybex) αλλά χώρεσαν. Σκεφτόμουν για booster στη μέση για το μεγάλο παιδί.
Τι ηλικίας είναι το μεγάλο;
-
Με 3 παιδια, το ΨΨ θα ηταν απ τα τελευταια αυτοκινητα που θα κοιταγα. Δεν κανει για τοσο μεγαλη οικογενεια. Επισης η active plus ειναι υπερβολικα φτωχη. Δε θα ηθελα να πρεπει να παρκαρω χωρις μπρος-πισω αισθητηρες παρκαρισματος πχ και 3 πιτσιρικια να ουρλιαζουν παραλληλα.
-
Καλησπέρα σας.
Ενόψει έλευσης τρίτου τέκνου στην οικογένεια και ως ικανοποιημένος κάτοχος Toyota εδώ και χρόνια, σκέφτομαι την αγορά του CC 1.8, και θέτω ορισμένα ερωτήματα:
-
Υπάρχει εδώ κάποιος τρίτεκνος που το αγόρασε; Μήπως χώρεσαν πίσω τρία παιδικά καθίσματα;;
Δεν χωράει με τιποτα τρίτο -
Σας έχουν ικανοποιήσει οι χώροι; Ο χώρος αποσκευών στα 473lt μήπως είναι αποτρεπτικός για μεγάλη οικογένεια; Ο βασικός λόγος που πρόκειται να αλλάξουμε όχημα είναι αυτός και η αλήθεια είναι ότι ο χώρος του CC ακούγεται μικρός απέναντι στον ανταγωνισμό π.χ. σε σύγκριση με 3008 (521lt) ή ακόμα και στο Tiguan με το συρόμενο κάθισμα (615lt). Σίγουρα μπορείς να αφαιρέσεις την αποσπώμενη εταζέρα του CC αλλά το ίδιο ισχύει και στα άλλα suv. Επομένως, ο κύριος προβληματισμός/ενδοιασμός/ανασταλτικός παράγων είναι αυτός.
> Δεν έχει μεγάλους χώρους, για τριτεκνη οικογένεια και suv θα κοιτούσα μονο skoda. kodiaq -
Ξέρετε τι χρόνοι παράδοσης ισχύουν αυτήν την περίοδο και τι προκαταβολή ζητούν οι αντιπροσωπείες; Θα αναμένουμε πρώτα την έλευση του τρίτου τέκνου (σε 5 μήνες περίπου) και μετά θα προβούμε στην αγορά ώστε να ωφεληθούμε της απαλλαγής του τέλους ταξινόμησης αλλά έχω διαβάσει για μεγάλους χρόνος αναμονής.
Yπολογιζε ενα 10μηνο σίγουρα. Αν εισαι τυχερός και προκύψει κάποια ακύρωση ίσως πάρεις κατι νωρίτερα. Αν δεν επηρεάζει το οτι θα το πάρεις τριτεκνικό χώρις να έχει έρθει το τριτο ακόμα βάλε μια παραγγελία τώρα -
Βλέπω ότι η πρώτη έκδοση Active Plus είναι πλήρης για τον μέσο αγοραστή. Η δεύτερη, Style, προσφέρει επιπλέον ζάντες 18", εσωτερικό φωτισμό και λεπτομέρειες χρωμίου, δηλαδή όχι κάτι σπουδαίο. Ποια είναι η γνώμη σας;
> Η active plus ειναι υπερ αρκετή όπως έγραψες. Αν έχεις δυνατότητα πηγαινε σε style skyview ή lounge με κυριότερο όφελος την ηλιοροφή. Τα παιδια θα το λατρέψουν. Για style οχι.. δεν αξιζει τα επιπλεον ευρώ για για αισθητικά ως επι το πλειστον προσθετα -
Βλέπω ότι το αυτοκίνητο έρχεται με κιτ επισκευής ελαστικού. Ζήτησε κανείς εφεδρικό τροχό με την αγορά; Δίνουν έναντι κάποιου ποσού ή πρέπει να αγοράσουμε εκτός Toyota;
Εφεδρικός τροχός δεν διατιθεται ως αξεσουάρ ακόμα απο την toyota. Εκτίμηση κόστους οταν δοθει ο κωδικός 400-500 ευρώ. Αγόρα after market με 210 ευρώ απο Γερμανία. Μπαίνει μόνο στις 2WD δεν χωράει στα ΑWD
-
-
@libitas αν το βίντεο του 3008 που είδες είναι από το babydrive australia με μια γυναίκα που στο κανάλι της έχει μόνο τέτοια βίντεο τότε να σου πω το εξής: Βάζει ως συνήθως κάτι ζώνες στα isofix για να μπορέσει να τα μετακινεί λίγο προς την άκρη σαν το σίδερο που σου έδειξαν. Είχα ψαχτεί και γω για κάτι παρόμοιο και κατέληξα στο ότι φέρνοντας πιο κοντά το παιδί με το καρεκλάκι στην πόρτα ενέχει κινδύνους σε πλάγια σύγκρουση όπως σωστά παρατήρησε κάποιος πιο πάνω.
Θα σου είχα παρόμοια φωτογραφία από 3008 αλλά λόγω αλλαγής μοντέλου δε θέλω να αγοράσω αμάξι με προδιαγραφές 2016 αν και η τιμή του θα είναι μάλλον στο Θεό οπότε ούτε αυτό θα μπορώ να αγοράσω.
Επίσης εμείς οι τριτεκνοι-πολυτεκνοι στα υβριδικά κερδίζουμε λίγα χρήματα λόγω μείωσης στο μισό των τελών. Στα δε ηλεκτρικά τίποτα.
Δυστυχώς μας οδηγούν σε πετρέλαια και βενζίνες απλές για να έχουμε γενναία έκπτωση ή στο εισαγόμενο. -
Καλησπέρα σας.
-
Δεν χωράει με τιποτα τρίτο -
> Δεν έχει μεγάλους χώρους, για τριτεκνη οικογένεια και suv θα κοιτούσα μονο skoda. kodiaq -
Yπολογιζε ενα 10μηνο σίγουρα. Αν εισαι τυχερός και προκύψει κάποια ακύρωση ίσως πάρεις κατι νωρίτερα. Αν δεν επηρεάζει το οτι θα το πάρεις τριτεκνικό χώρις να έχει έρθει το τριτο ακόμα βάλε μια παραγγελία τώρα -
> Η active plus ειναι υπερ αρκετή όπως έγραψες. Αν έχεις δυνατότητα πηγαινε σε style skyview ή lounge με κυριότερο όφελος την ηλιοροφή. Τα παιδια θα το λατρέψουν. Για style οχι.. δεν αξιζει τα επιπλεον ευρώ για για αισθητικά ως επι το πλειστον προσθετα -
Εφεδρικός τροχός δεν διατιθεται ως αξεσουάρ ακόμα απο την toyota. Εκτίμηση κόστους οταν δοθει ο κωδικός 400-500 ευρώ. Αγόρα after market με 210 ευρώ απο Γερμανία. Μπαίνει μόνο στις 2WD δεν χωράει στα ΑWD
Ευχαριστώ για την απάντηση. Ενδιαφέρομαι μόνο για 2WD οπότε θα χωρά η ρεζέρβα. Από Skoda, μόνο το Octavia θα κοίταζα αλλά με προβληματίζει το μήκος του (και το ότι δεν είναι Toyota φυσικά). Kodiaq υπερμέγεθες και σχετικά παλιό κι αυτό.
-
-
babydrive australia
Ναι αυτό το βίντεο είδα. Έχεις δίκιο, αυτό κάνει. Με τον τρόπο αυτόν ίσως χωρέσουν και στο CC αλλά όντως, κάνεις εκπτώσεις στην ασφάλεια. Δεν είχα σκεφτεί τους πλαϊνούς αερόσακους.
Σχετικά με το τέλος ταξινόμησης, έτσι ακριβώς είναι. Σκέφτεσαι να ωφεληθείς το μέγιστο από την απαλλαγή και έτσι σκέφτεσαι και τα απλά, όχι τα υβριδικά. Έχω τελική τιμή 25k περίπου για το 3008, manual, χωρίς ΤΤ. Αλλά κι αυτό είναι παλιό και ενδέχεται να έχει σταματήσει η κυκλοφορία του σε λίγους μήνες. Το ίδιο ισχύει και για το Tiguan, διάβασα ότι κι αυτό αλλάζει το προσεχές διάστημα. -
babydrive australia
Ναι αυτό το βίντεο είδα. Έχεις δίκιο, αυτό κάνει. Με τον τρόπο αυτόν ίσως χωρέσουν και στο CC αλλά όντως, κάνεις εκπτώσεις στην ασφάλεια. Δεν είχα σκεφτεί τους πλαϊνούς αερόσακους.
Σχετικά με το τέλος ταξινόμησης, έτσι ακριβώς είναι. Σκέφτεσαι να ωφεληθείς το μέγιστο από την απαλλαγή και έτσι σκέφτεσαι και τα απλά, όχι τα υβριδικά. Έχω τελική τιμή 25k περίπου για το 3008, manual, χωρίς ΤΤ. Αλλά κι αυτό είναι παλιό και ενδέχεται να έχει σταματήσει η κυκλοφορία του σε λίγους μήνες. Το ίδιο ισχύει και για το Tiguan, διάβασα ότι κι αυτό αλλάζει το προσεχές διάστημα.Από την στιγμή που δεν σε νοιάζει η κατανάλωση δες και Tucson πάντως.
Στα test drive να βάλεις και τα καρεκλάκια σου για να το δεις και στην πράξη.
Toyota Corolla Cross