-
Όχι πίσω δεν έχω κάτσει αλλά θεωρώ θα ακουγόταν κάτι αν υπήρχε τόσο μεγάλο θέμα γιατί έχω στήσει αφτί και επίσης έχω κάνει και ταξίδια με ριγμένα καθίσματα που αυτό επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Όχι πίσω δεν έχω κάτσει αλλά θεωρώ θα ακουγόταν κάτι αν υπήρχε τόσο μεγάλο θέμα γιατί έχω στήσει αφτί και επίσης έχω κάνει και ταξίδια με ριγμένα καθίσματα που αυτό επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση.
τωρα σοβαρα?
εχεις το λεον και ασχολιεσαι με αυτο?
να πας να μετρησεις τρανσαμινασες -
Καινούριο κοσκινάκι μου κτλ κτλ!
Το Λεον είναι νο1 στις καρδιές μας κι αυτό δεν αλλάζει! Να δούμε με τι σκατά θα το αλλάξουμε μόνο...
-
Επειδή έχει ενδιαφέρον, δεδομένου ότι έχει συζητηθεί αρκετά, παραθέτω ένα ακόμη συγκριτικό test drive μεταξύ cc και ενός premium suv (διότι τέθηκε ζήτημα σύγκρισης με πριμια κλπ) το volvo XC40.
autoagora.gr "Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, στα 120 χλμ./ώρα στην καμπίνα της Corolla Cross εισβάλουν 67,1 db, όταν με την ίδια ταχύτητα στο XC40 είδαμε 69,4 db. Ανάλογη διαφορά εντοπίσαμε και στην ταχύτητα των 140 χλμ./ώρα με το ειδικό όργανο να δείχνει 72,1 db στο XC40 και 69,8 db στη Corolla Cross."
Έχω την αίσθηση ότι χωρίς λόγο έχουμε αναγάγει το ζήτημα θορύβου στο cc, υποβιβάζοντας το σε σύγκριση με δήθεν premium αυτοκίνητα κλπ. Συμπεραίνω ότι όσα γράφονται για πριμια αυτοκίνητα και οι συγκρίσεις με toyota μάλλον είναι παρωχημένες (και αφορούν τα toyota της προηγούμενης δεκαετίας) πλέον και στέκουν μόνο σε επίπεδο πολυτέλειας καμπίνας. Εννοείται ότι συγκρίνουμε πάντα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας και όχι dsuv με csuv και ούτω καθ' εξής. -
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Επειδή έχει ενδιαφέρον, δεδομένου ότι έχει συζητηθεί αρκετά, παραθέτω ένα ακόμη συγκριτικό test drive μεταξύ cc και ενός premium suv (διότι τέθηκε ζήτημα σύγκρισης με πριμια κλπ) το volvo XC40.
autoagora.gr "Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, στα 120 χλμ./ώρα στην καμπίνα της Corolla Cross εισβάλουν 67,1 db, όταν με την ίδια ταχύτητα στο XC40 είδαμε 69,4 db. Ανάλογη διαφορά εντοπίσαμε και στην ταχύτητα των 140 χλμ./ώρα με το ειδικό όργανο να δείχνει 72,1 db στο XC40 και 69,8 db στη Corolla Cross."
Έχω την αίσθηση ότι χωρίς λόγο έχουμε αναγάγει το ζήτημα θορύβου στο cc, υποβιβάζοντας το σε σύγκριση με δήθεν premium αυτοκίνητα κλπ. Συμπεραίνω ότι όσα γράφονται για πριμια αυτοκίνητα και οι συγκρίσεις με toyota μάλλον είναι παρωχημένες (και αφορούν τα toyota της προηγούμενης δεκαετίας) πλέον και στέκουν μόνο σε επίπεδο πολυτέλειας καμπίνας. Εννοείται ότι συγκρίνουμε πάντα αυτοκίνητα της ίδιας κατηγορίας και όχι dsuv με csuv και ούτω καθ' εξής.ουτε για αστειο τετοιες συγκρισεις
πηρατε τρολευ και αυτο δεν αλλαζει
αποδεχτειτε την επιλογη σας, ο στεφαν το εκανε ηδη -
nissan qashqai 2022, μέτρηση από fastest laps
Noise @ idle 38 dB
Noise @ 50 kph 55 dB
Noise @ 80 kph 61 dB
Noise @ 100 kph 64 dB
Noise @ 130 kph 69 dB
Noise @ 160 kph 75 dB
Οπότε το cc με 69,8 στα 140 στην πραγματικότητα και πάλι δεν είναι πιο θορυβώδες από το qq για το οποίο έχει γραφεί ότι έχει εξαιρετική ηχομόνωση κλπ. -
Με ντεσιμπελομετρο κινητού δεν κανείς δουλειά, ελάχιστες εφαρμογές δεν δείχνουν ότι να ναι…
-
Μα δεν ψάχνουμε το απόλυτο νούμερο. Συγκριτικό είναι το θέμα. Οπότε εάν μετράς με τον ίδιο τρόπο διαφορετικά αυτοκίνητα, τότε μια χαρά κάνει (θεωρητικά) και η εφαρμογή στο κινητό.
Εν τω μεταξύ το Volvo που αναφέρθηκε είναι όντως κάκιστο στο θέμα ηχομόνωσης και γενικά πολύ μέτριο σαν αμάξι. Ένα Χ1 όμως είναι κλάσεις ανώτερο και η διαφορά είναι αισθητή σε κάθε πιθανή ταχύτητα ή οδόστρωμα.
Α και κάποιος πιο ειδικός να αναφέρει τι σημαίνει η διαφορά 1-2db γιατί δεν είναι αυτό που νομίζουν πολλοί. Είναι τεράστια διαφορά.
-
nissan qashqai 2022, μέτρηση από fastest laps
Noise @ idle 38 dB
Noise @ 50 kph 55 dB
Noise @ 80 kph 61 dB
Noise @ 100 kph 64 dB
Noise @ 130 kph 69 dB
Noise @ 160 kph 75 dB
Οπότε το cc με 69,8 στα 140 στην πραγματικότητα και πάλι δεν είναι πιο θορυβώδες από το qq για το οποίο έχει γραφεί ότι έχει εξαιρετική ηχομόνωση κλπ.Εάν συνυπολογισεις και την παντελή έλλειψη θορύβου όταν δουλεύει μόνο ο ηλεκτροκινητηρας (μιλάμε για 50% της συνολικής απόστασης και 65% του συνολικού χρόνου, ανεξαρτήτως διαδρομών, αστικές,ταξίδι κλπ., τουλάχιστον αυτό λένε τα ετήσια στατιστικά μου στο C-HR), αφήστε τους υπόλοιπους να μιλάνε για premium και hoover...
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Εν τω μεταξύ το Volvo που αναφέρθηκε είναι όντως κάκιστο στο θέμα ηχομόνωσης και γενικά πολύ μέτριο σαν αμάξι. Ένα Χ1 όμως είναι κλάσεις ανώτερο και η διαφορά είναι αισθητή σε κάθε πιθανή ταχύτητα ή οδόστρωμα.
Συμφωνώ 100%, το πήρε phev ο κολλητός (εταιρικό) και μου έκανε πολύ άσχημη εντύπωση. Και του ιδίου, το άλλαξε με ένα DS7 που είχε και μου λέει ότι το DS7 ηταν πολύ καλύτερο σε ποιότητα, ανάρτηση, ταξίδι, θόρυβο κλπ. Δεν το περίμενε τόσο χάλια το Βόλβο.
-
Παραθέτω και για x1 από fastest laps
Noise @ idle 38 dB
Noise @ 50 kph 57 dB
Noise @ 100 kph 64 dB
Noise @ 130 kph 67 dB
Eίναι πράγματι πιο ήσυχο, το cc στα 120 βγάζει 67,1 -
To DS7 ακόμα και ως ντίζελ είναι εξαιρετικό. Μου θυμίζει το Q5 μου σε κύληση και ησυχία.
-
Ήθελα να καταλήξω ότι το cc με τα λοιπά αυτοκίνητα της κατηγορίας του (και όχι σε σύγκριση με αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας όπως ds7, q5) δεν υπολείπεται στο ζήτημα της μόνωσης, αλλά αντιθέτως η toyota μάλλον έχει ισοσκελίσει και σε αυτόν τον τομέα (στους λοιπούς τομείς δηλαδή κινητήρα, ανάρτηση κλπ δεν τίθεται καν ζήτημα,).
Η σύγκριση μεταξύ premium και μη τουλάχιστον στο cc είναι ζήτημα αποκλειστικά πολυτέλειας σαλονιού, κατά τη γνώμη μου.
Aς βάλω και για το q5:
Noise @ 50 kph 56 dB
Noise @ 80 kph 61 dB
Noise @ 100 kph 64 dB
Noise @ 130 kph 68 dB
Noise @ 160 kph 71 dBκαι το ds7
oise @ idle 47 dB
Noise @ 50 kph 57 dB
Noise @ 100 kph 64 dB
Noise @ 130 kph 68 dB
Με βάση τα ανωτέρω cc και q5 ds7 έχουν τον ίδιο θόρυβο στα 120χλμ, μπορεί να ακούγεται περίεργο (διότι η διαφορά στη τιμή και σε κατηγορία είναι μεγάλη) αλλά αυτές είναι οι μετρήσεις στο διαδίκτυο. -
#vathia_nixtomenoi
-
Βρε ας μην ειχαν ανακαλύψει το hybrid, 15 σελίδες θα ήταν το νήμα.
Γυρίστε στην κατανάλωση τουλάχιστον πάλι να ψαχνουμε κάποιον με αντικειμενικά νούμερα! -
Τα έχουμε ξαναπεί αλλά δεν γίνεται αντιληπτό..το τι αρέσει στον καθένα είναι δικό του ζήτημα αλλά το τι προσφέρει ένα αυτοκίνητο είναι ζήτημα συζήτησης, οπότε εάν έχετε κάποια εναλλακτική σε οικογενειακό suv full hybrid με 200 άλογα, 0-100 σε 7.5, εξαιρετική ανάρτηση, κατανάλωση super mini, και όλα τα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια ασφαλειας σε 32.000 η κ 35.000 μπορείτε να το προτείνετε αλλά δεν βλέπω κάτι μόνο καφενειακες αερολογιες..
-
Τα έχουμε ξαναπεί αλλά δεν γίνεται αντιληπτό..το τι αρέσει στον καθένα είναι δικό του ζήτημα αλλά το τι προσφέρει ένα αυτοκίνητο είναι ζήτημα συζήτησης, οπότε εάν έχετε κάποια εναλλακτική σε οικογενειακό suv full hybrid με 200 άλογα, 0-100 σε 7.5, εξαιρετική ανάρτηση, κατανάλωση super mini, και όλα τα ηλεκτρονικά μπλιμπλικια ασφαλειας σε 32.000 η κ 35.000 μπορείτε να το προτείνετε αλλά δεν βλέπω κάτι μόνο καφενειακες αερολογιες..
Μια μικρή διόρθωση μόνο στην τιμή: 35.800 ή 38.800 (3.800 ΦΠ)
-
Εγώ τα μετράω με το δικό μου ντεσιμπελόμετρο (μέτριας ακρίβειας), το βάζω ανάμεσα στα δύο καθίσματα, στο ύψος των αυτιών. Η τελευταία μέτρηση που έκανα ήταν με ένα Τιγκουάν 2.0 τδι dsg. Είχε 2 ντεσιμπέλ κάτω από το Ντάστερ, στον ίδιο δρόμο, στα 120 χαω κοντερίσια. Η διαφορά ήτο αισθητή στο αυτί. Γενικά, το μισό ντεσιμπέλ δεν το πιάνεις εύκολα, το +1 ναι, τα +2 τα καταλαβαίνεις με τη μία. Άμα πήγαινα το όργανο κοντά στο τζάμι, ο θόρυθος αυξανόταν κατά 1-2 ντεσιμπέλ, αυτό το θυμάμαι έντονα στο χαμαιτυπείο το Ρόβερ που είχα το οποίο είχε κάτι ντιζαινάτους καθρέπτες οι οποίοι έκαναν έντονο στροβιλισμό αέρα από τα 120-125 χαω και πάνω.
Επίσης, άλλο db, άλλο db(A), υπάρχει διάγραμμα που δείχνει τις διαφορές ανά συχνότητα (σε κάποιες απ' όσο θυμάμαι ταυτίζονται). Το Α υποδηλώνει ένα φίλτρο, το οποίο έχει σαν στόχο να μετράει τον ήχο όπως τον αντιλαμβάνεται καλύτερα το ανθρώπινο αυτί, υπάρχουν και άλλα φίλτρα πχ B, C που χρησιμοποιούνται σε άλλες περιπτώσεις πχ θόρυβος από αέρα (αεροπλάνα κ.α.).
Γενικώς, επειδήΣ το θέμα είναι σύνθετο, εστιάστε στις διαφορές και όχι τόσο στα νέτα νούμερα. Το παράδειγμα που έφερα με τη ζυγαριά μπάνιου είναι ενδεικτικό. -
Μάλλον εικάζω ότι ίσως υπάρχει πιθανότητα, αυτό που ενοχλεί και εκλαμβάνεται ως θόρυβος, δεν αφορά στην ένταση, στα ντεσιμπέλ, αλλά στις συχνότητες & χροιά.
Επίσεις οι μετρήσεις που παραθέτουν οι βιομηχανίες και γράφονται στην άδεια, μετρούνται στη θέση του συνοδηγού, γίνονται αντιληπτές διαφορετικά από τον οδηγό, και γίνονται για λόγους υγείας, δηλαδή αθροιστικά κατά τη διάρκεια της ζωής του ατόμου να μην επιβαρύνεται η ακοή του κι όχι ως προς την άνεση και ηχητικά ευχάριστη αίσθηση του χώρου.
-
αμα σου κανει εσενα, εμας μας περισσευει η γαματη αγορα σου
καποιοι βεβαια αγοραζουν αυτοκινητα
Toyota Corolla Cross