-
Ναι σίγουρα, βάρος και αεροδυναμική παίζουν τον ρόλο τους.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Μέχρι το 110 χλμ το αυτοκίνητο είναι αθόρυβο, τώρα στα 140-150 εθνική δεν το έχω δοκιμάσει. Με 40-50 κινείται σε κίνηση σε λεωφόρο Συγγρού κινείται γύρω 100-110 και είναι αθόρυβο. 98 οκτάνια βάζω γιατί στο manual λέει 95 και άνω και επειδή στην Ελλάδα ζούμε δεν θα ήθελα να μπει βενζίνη με 92 οκτάνια, διότι παίζει πολλή σκαρταδούρα (στο golf έβαζα πάντα 98-100 οκτάνια). Οδηγούσα και το διατηρώ ακόμη golf tsi 6ης γενιάς, και ναι δεν έχει καμία σχέση η ροπή των δύο αυτοκινήτων (το golf είναι βέβαια 1.4 turbo). Είναι σαν να συγκρίνω αυτοκίνητα διαφορετικών γενεών, και ομολογώ απέχουν πολύ μεταξύ τους και σε επίπεδο κύλισης, κινητήρα, θορύβου, στησίματος. Η αλήθεια είναι ότι πριν το παραλάβω δεν το περίμενα αλλά έτσι είναι.
Αν το Golf είναι με τα 122 άλογα και γενικά δεν έχεις άλλες παραστάσεις τότε είναι λογικό να σου φαίνεται γρήγορο το ΨΨ. Τα χωρίζουν 75 άλογα. Αν το Golf είναι με τα 160 τότε είναι πιο γρήγορο απ' το ΨΨ.
-
Εγώ που χθες έκανα το πρώτο μου ταξίδι για Καλάβρυτα, μου έγραψε ένα ωραιότατο 7,6lt/100km για την διαδρομή Αθήνα- Μέγα Σπήλαιο. Για αυτούς που λένε ότι το ζορίζουν αλλά δεν ανεβαίνει η κατανάλωση.
Στην Εθνική είναι απόλαυση. Το πήγα μέχρι 150. Γενικά οι ταχύτητα από Ελευσίνα μέχρι και την διασταύρωση για Καλάβρυτα, ήταν μεταξύ 120-150. Ο θόρυβος στην εθνική δεν ήταν ενοχλητικός καθόλου μπορώ να πω, αλλά ως μέτρο σύγκρισης έχω το Auris.
Στην ανηφόρα ο θόρυβος του θερμικού κινητήρα που δούλευε στο φουλ άρχισε να μου ακούγεται ενοχλητικός. Αλλά λες οκ, ανηφόρα είναι τι να κάνεις....
Το σπαστικό στην υπόθεση είναι η κατηφόρα. Εκεί που λες τι ωραία δεν θα ακούω τίποτα, κόλλησα πίσω από πούλμαν.Για κάποιον περίεργο λόγο, δούλευε ο θερμικός κινητήρας με ψιλές στροφές, χωρίς όμως να εμπλέκεται στην κίνηση του οχήματος (τουλάχιστον στην οθόνη που δείχνει την ροή ενέργειας, ο θερμικός φαινόταν κλειστός) και χωρίς να μου δίνει την εντύπωση "φρεναρίσματος" του αυτοκινήτου. Αυτό μου φάνηκε πολύ ενοχλητικό και περίεργο.
Γενικά στην Αθήνα η κατανάλωση είναι πάρα πολύ μικρή(4lt/100km). Στο ταξίδι τώρα, η κατανάλωση είναι μία normal κατανάλωση ταξιδιού. Την βεnζίνη που κατανάλωσε στην Αθήνα για 400km, την κατανάλωσε στο ταξίδι στα πρώτα 250-260km
-
Στην κατηφόρα δεν το έβαλες στο Β?
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Στην κατηφόρα δεν το έβαλες στο Β?
Όχι, ήταν στο D γιατί μου είχαν πει να το βάζω Β μόνο σε απότομες κατηφόρες και αυτή δεν ήταν!
-
Ρε παιδιά λίγη φυσική δεν κάνατε στο σχολείο.
Αν ανεβαίνεις βουνό η βαρύτητα 1g τραβάει προς τα πίσω το αυτοκίνητο. Οπότε αναλόγως την κλίση είναι στην ουσία ισοδύναμο σαν να αυξάνεται και η μάζα του αυτοκινήτου ως κλάσμα του 1g σε επίπεδο οδόστρωμα.Ποιο θερμικό και μη αυτοκίνητο που θα αυξήσετε τη μάζα δεν θα κάψει περισσότερο καύσιμο;
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Αν ανεβαίνεις βουνό η βαρύτητα 1g τραβάει προς τα πίσω το αυτοκίνητο. Οπότε αναλόγως την κλίση είναι στην ουσία ισοδύναμο με το να αυξάνεται και η μάζα του αυτοκινήτου ως κλάσμα του 1gΠοιο θερμικό και μη αυτοκίνητο που θα αυξήσετε τη μάζα δεν θα κάψει περισσότερο καύσιμο.
Ναι αλλά δεν μίλησα για κατανάλωση στην ανηφόρα! Για τον θόρυβο του θερμικού είπα που άρχιζε να γίνεται ενοχλητικός!
-
@nbadoun said in Toyota Corolla Cross:
Αν ανεβαίνεις βουνό η βαρύτητα 1g τραβάει προς τα πίσω το αυτοκίνητο. Οπότε αναλόγως την κλίση είναι στην ουσία ισοδύναμο με το να αυξάνεται και η μάζα του αυτοκινήτου ως κλάσμα του 1gΠοιο θερμικό και μη αυτοκίνητο που θα αυξήσετε τη μάζα δεν θα κάψει περισσότερο καύσιμο.
Ναι αλλά δεν μίλησα για κατανάλωση στην ανηφόρα! Για τον θόρυβο του θερμικού είπα που άρχιζε να γίνεται ενοχλητικός!
Τα χει πει ο fanis νομίζω... αν σε μεγάλη κατηφόρα είστε σε D και γεμίσει η μπαταρία, μετά γυρνάει μόνο του σε B γιατί απλά δεν έχει τι να κάνει την ενέργεια.
-
Προφανώς για να κινήσει ισοδύναμο με μεγαλύτερη μάζα λόγω ανηφορας θα λειτουργήσει σε υψηλές στροφές για να παράξει ενέργεια που υπερνικά τις δυνάμεις αυτές.
Τα 7,6 λ ποτέ τα εκαψες;
-
Προφανώς για να κινήσει ισοδύναμο με μεγαλύτερη μάζα λόγω ανηφορας θα λειτουργήσει σε υψηλές στροφές για να παράξει ενέργεια που υπερνικά τις δυνάμεις αυτές.
Τα 7,6 λ ποτέ τα εκαψες;
Ήταν συνδυασμός Εθνικής και επαρχιακού. Γενικά η κατανάλωση ανέβηκε πολύ στην Εθνική, ενώ στον επαρχιακό παρέμεινε σταθερή και είχε τάσεις να μειωθεί. Την πολύ βενζίνη την ήπιε στην εθνική λόγω βάρους, αεροδυναμικής κτλ
-
@antonakis said in Toyota Corolla Cross:
Τα χει πει ο fanis νομίζω... αν σε μεγάλη κατηφόρα είστε σε D και γεμίσει η μπαταρία, μετά γυρνάει μόνο του σε B γιατί απλά δεν έχει τι να κάνει την ενέργεια.
Το θέμα είναι οτι φαινομενικά ο θερμικός δεν είχε ανάγκη να πάρει μπρος και δεν φάνηκε να συμβάλει σε κάτι. Δούλευε και σε ψηλές ταχύτητες και ακουγόταν πολύ περίεργο-ενοχλητικό.
-
Το θέμα είναι οτι φαινομενικά ο θερμικός δεν είχε ανάγκη να πάρει μπρος και δεν φάνηκε να συμβάλει σε κάτι. Δούλευε και σε ψηλές ταχύτητες και ακουγόταν πολύ περίεργο-ενοχλητικό.
Δεν δουλεύει. Η περίσσια ενέργεια χρησιμοποιείται για να γυρνάει τον κινητήρα.
-
Δεν δουλεύει. Η περίσσια ενέργεια χρησιμοποιείται για να γυρνάει τον κινητήρα.
Έτσι εξηγείται! Δεν το ήξερα! Αν το έκανε και με λιγότερο θόρυβο θα ήταν κομπλέ!!
-
Δεν παίρνει μπρός, γυρνάει από το 2ο ηλεκτρομοτέρ για να φρενάρει ή/και για να εκτονώσει την επιπλέον φόρτιση.
-
Δε γίνεται με κάποιο τρόπο να την πάρεις σπίτι αυτή την πλεονάζουσα ενέργεια? Να βάλουμε κάνα πλυντήριο με δαύτη. Όποιος φτιάξει τέτοια πατέντα θα χεστεί στο τάληρο.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Δε γίνεται με κάποιο τρόπο να την πάρεις σπίτι αυτή την πλεονάζουσα ενέργεια? Να βάλουμε κάνα πλυντήριο με δαύτη. Όποιος φτιάξει τέτοια πατέντα θα χεστεί στο τάληρο.
Να βάλουν άλλη μία μπαταρία που θα γεμίζει και θα είναι αποσπώμενη...
-
Για αυτό έβγαλαν τα Phev
-
Εγω παρατήρησα ότι με eco mode και την σταθμη μπαταρίας χαμηλά, πατώντας λίγο γκάζι το αμάξι ανεβάζει απότομα τις στροφές από 1500 στις 2200, ο θόρυβος του κινητήρα κάνει σαν να έχει προανάφλεξη και η ταχυτητα που αναπτύσει είναι αναιμική. Μόλις οι στροφές ανέβουν και άλλο τα πραγματα βελτιώνονται.
-
Για αυτό έβγαλαν τα Phev
Τα Phev παίρνουν ρεύμα από το σπίτι. Εμείς ψάχνουμε σενάριο να επιστρέφεται στο σπίτι!
-
Εθνική με 140-150 λόγω ύψους κ αεροδυναμικών συντελεστών suv αναμενόμενο να κάψει, όπως αναμενόμενο να κάψει ανεβαίνοντας 900 υψόμετρο σε βουνό με ανωφερεια κ στροφιλικι. αν δεν έκαιγε κ εκεί θα είχαμε το σούπερ όχημα, όμως δεν αγοράσατε διαστημόπλοιο αλλά πλήρως υβριδικό αυτοκινητο που καιει σαν μικρό αυτοκίνητο πόλης εντός πόλης κ καταναλώνει σαν suv ( η και λιγότερο) σε εθνική κ ανηφόρες βουνων. Με σταθερή ταχύτητα 140 χωρίς ανωφερεια ο θερμικός δεν απενεργοποιήθηκε? Εμένα πάντως λ. Συγγρού με 100-110 πάει με ev και απενεργοποιείται ο θερμικός. Στα 140 δεν ξέρω αν γίνεται το ίδιο κ για πόση ωρα
Toyota Corolla Cross