-
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί άλλο είδος μλκ οδηγού και των δύο φύλων.
Πάνε αργά σε ανηφόρες και ισώματα για να μην κάψει και όπου δουν κατηφόρα, το πατάνε, είτε έχει όρια, είτε είναι τούνελ, να καλύψουν λίγο χρόνο....
-
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Πάντως τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί άλλο είδος μλκ οδηγού και των δύο φύλων.
Πάνε αργά σε ανηφόρες και ισώματα για να μην κάψει και όπου δουν κατηφόρα, το πατάνε, είτε έχει όρια, είτε είναι τούνελ, να καλύψουν λίγο χρόνο....
Εγώ πάλι πολλές φορές κάνω ακριβώς το αντίθετο.
Γουστάρω ανηφόρες και καλά μοτορια! -
Και εγώ με την ροπή που έχω και την χαμηλή κατανάλωση και την επιδότηση στο πετρέλαιο για να τσαντίζω τον λαπ...
1,67 έχει σήμερα.
-
Με το ACC των υβριδικών της Toyota αυτό που περιγράφεις είναι ενα ευχάριστο παιχνίδι να περνάει η ώρα . Στις χωρίς κίνηση ευθείες πχ ανάμεσα Λαμία Βόλο πηγαίνεις 125-145 ανάλογα την κλίση του δρόμου, κάνοντας οικονομία κρατώντας καλή ΜΩΤ χωρίς να ενοχλείς κανένα και χωρίς να κινδυνεύεις απο τα μπλόκα στον Αλμυρό.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Είναι το CC αυτοκίνητο για να βάλω στην πίστα και θέλω να πιάσει 200+ ???
Ποιός θέλει να γίνεται παραβάτης και επικινδυνος???επικινδυνος εισαι επισης οταν κινεισαι εμμονικα στην εο με 100χλμ μεσαια λωριδα μην και καψεις μισο λιτρο παραπανω όπως κάνουν όλα τα chr που εχουν γεμισει τους δρομους...
Ε τώρα γιατί μας ανοίγεις το στόμα?? Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Αυτή τη λέξη να χρησιμοποιείς με προσοχή και φειδώ γιατί μάλλον εκτός από τους οδηγούς CHR, χαρακτηρίζει κι εσένα.
Btw θυμάμαι δύο περιπτώσεις CHR, η μία η πρόσφατη πριν 2 βδομάδες με γυναίκα οδηγό, που πήγαινα κλασικά 140 και μου παιξε φώτα! Άνοιξα μέχρι 170-180 ξέρω γω για να βρω χώρο να μπω δεξιά να περάσει και δεν τα κατάφερε ποτέ. Οπότε ξαναμπήκα αριστερά και έπρεπε να φτάσουμε σε τούνελ που έκοψα στα 120 για να με προλάβει και ξανά φώτα!
εγω φιλαρακι στην εο παω οταν το επιτρεπουν οι συνθηκες παντα στο φάσμα των 120 ως 140 ! με 100 που εχω προσπεράσει μερικές δεκάδες chr τα τελευταία χρόνια ποτε....και σταθερα σε μεγαλα ταξιδια (πανω από 300 χλμ πηγαινε μέχρι απο Θεσνικη Νεάπολη Λακωνίας σταθερα 5.2-5.3 φορτωμενος και με κλιμα ).
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Για να μιλήσει κ κάποιος που έχει παραλάβει cc , το αμάξι επαναλαμβάνω απλά δεν παιζεται σε στήσιμο, επιταχύνσεις κ ρεπριζ μεχρι 140 (δεν τα υπερβαινω λόγω στρωσιματος). Επιθετική οδήγηση κ πάνω από 4.9 δεν ανεβαίνει η καταναλωση. Εάν κάποιος έχει ψύχωση να οδηγεί με 200 χλμ με τρικυλινδρο κροταλία- κινητηρα 1.2 περιττεύουν τα σχολια
ok....ξερεις το εχουν οδηγήσει και αλλοι....μια χαρα επιασε τα 6.3 σε μικτη ανηφορικη (9.1 εκεί)/κατηφορικη διαδρομη με ταχυτητα ως 140 ....οχι με 200 ( που και να θες δεν μπορεις να πας..)
-
Ποιός θέλει να γίνεται παραβάτης και επικινδυνος???επικινδυνος εισαι επισης οταν κινεισαι εμμονικα στην εο με 100χλμ μεσαια λωριδα μην και καψεις μισο λιτρο παραπανω όπως κάνουν όλα τα chr που εχουν γεμισει τους δρομους...
Ε τώρα γιατί μας ανοίγεις το στόμα?? Στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σκοινί. Αυτή τη λέξη να χρησιμοποιείς με προσοχή και φειδώ γιατί μάλλον εκτός από τους οδηγούς CHR, χαρακτηρίζει κι εσένα.
Btw θυμάμαι δύο περιπτώσεις CHR, η μία η πρόσφατη πριν 2 βδομάδες με γυναίκα οδηγό, που πήγαινα κλασικά 140 και μου παιξε φώτα! Άνοιξα μέχρι 170-180 ξέρω γω για να βρω χώρο να μπω δεξιά να περάσει και δεν τα κατάφερε ποτέ. Οπότε ξαναμπήκα αριστερά και έπρεπε να φτάσουμε σε τούνελ που έκοψα στα 120 για να με προλάβει και ξανά φώτα!
εγω φιλαρακι στην εο παω οταν το επιτρεπουν οι συνθηκες παντα στο φάσμα των 120 ως 140 ! με 100 που εχω προσπεράσει μερικές δεκάδες chr τα τελευταία χρόνια ποτε....και σταθερα σε μεγαλα ταξιδια (πανω από 300 χλμ πηγαινε μέχρι απο Θεσνικη Νεάπολη Λακωνίας σταθερα 5.2-5.3 φορτωμενος και με κλιμα ).
Θεσσαλονίκη -Νεάπολη δεν παλεύεται ούτε με 140 αν θυμάμαι καλά είναι 800+χλμ,αν δεν το πλακώσεις στον επαρχιακό μετά τη Σπάρτη (όχι με 140 βέβαια)είναι τραγικό!Το ανώτερο που έχω κάνει σε μια μέρα είναι Λουτρά Πόζαρ -Νεάπολη με μπες βγες στον Κισσό στο Πηλιο για φαγητό!
-
@antonmone said in Toyota Corolla Cross:
Θεσσαλονίκη -Νεάπολη δεν παλεύεται ούτε με 140 αν θυμάμαι καλά είναι 800+χλμ,αν δεν το πλακώσεις στον επαρχιακό μετά τη Σπάρτη (όχι με 140 βέβαια)είναι τραγικό!Το ανώτερο που έχω κάνει σε μια μέρα είναι Λουτρά Πόζαρ -Νεάπολη με μπες βγες στον Κισσό στο Πηλιο για φαγητό!
Από Σπάρτη προς Νεάπολη ο δρόμος είναι φίδι εγώ είχα πέσει και σε έργα στην επιστροφή έγινε και κατακλυσμός...όπως και να έχει εκεί δεν μπορείς να τρέξεις...αλλά το Θεσσαλονίκη Νεάπολη δεν το έκανα σε μια μέρα είναι σκότωμα ( ένας οδηγός) ...η ουσία είναι ότι αν πας με τρόπο οδήγησης υβριδικού με οικονομικό ντίζελ με 100 χλμ θα γράψεις εύκολα κάτω από 5 ....ξέρω ξέρω λαπ το cc είναι 200 άλογα και πρέπει να το συγκρίνω με ένα 200 άλογα ντίζελ...
-
Σιγά είστε και νέα παιδιά...
Εδώ κάναμε Ανκόνα - Λυών σε ένα απόγευμα γιατί άργησε το πλοίο και άλλα τέτοια. 800 χλμ με αυτοκινητόδρομο είναι άνετα. -
Εδώ κάναμε Ανκόνα - Λυών σε ένα απόγευμα γιατί άργησε το πλοίο και άλλα τέτοια. 800 χλμ με αυτοκινητόδρομο είναι άνετα.Ανόβερο-Ανκόνα
-
Οχι σε απόγευμα όμως. Σε όλη μέρα. Εχω κάνει πολλά ολοήμερα... Αμστερνταμ - Βερολίνο το 1990 μόλις είχε πέσει ο υπαρκτός σε περίεργους δρόμους, χωρίς κινητά και τζιπιες
-
Εδώ κάναμε Ανκόνα - Λυών σε ένα απόγευμα γιατί άργησε το πλοίο και άλλα τέτοια. 800 χλμ με αυτοκινητόδρομο είναι άνετα.σε αυτοκινητόδρομο ναι . Το σπαρτη νεαπολη ομως δεν ειναι τετοιο, αν και εγω σταματησα για τουριστικους κυριως λογους.
-
Εδώ κάναμε Ανκόνα - Λυών σε ένα απόγευμα γιατί άργησε το πλοίο και άλλα τέτοια. 800 χλμ με αυτοκινητόδρομο είναι άνετα.σε αυτοκινητόδρομο ναι . Το σπαρτη νεαπολη ομως δεν ειναι τετοιο, αν και εγω σταματησα για τουριστικους κυριως λογους.
Aν και ειμαι απο Γυθειο,παω πολλα χρονια Νεαπολη για διακοπες,η απο Αθηνα κατευθειαν η απο Γυθειο απλα για μονοημερη,οποτε εχω κανει τη διαδρομη πολλες φορες.Πλεον η εθνικη μου ειναι αδιαφορη,παντα στο επαρχιακο κομματι ευχαριστιομουν τη διαδρομη!Πολλες στροφες,διαφορετικα τοπια,ορεξη να εχεις να απολαμβανεις γρηγορη οδηγηση,οτι και σημαινει αυτ0 για τον καθενα.Ακομα και στο Γυθειο απο Αθηνα δεν παω απο τον καινουριο Λευκτρο Σπαρτη ,μπαινω στον επαρχιακο απο τη Μανθυρεα!30% παραπανω βενζινη αλλα οι μαλακιες πληρωνονται!
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
@gdelio said in [Toyota Corolla Cross]
...Η αριστερή ειναι για προσπέραση μόνο με ανωτερο όριο τα 130. ...
Λαθος!!! Η αριστερή είναι για προσπέραση μόνο από 130 χιλ/ώρα μέχρι και την τελική του αυτοκινήτου σου!!!!
Για εξηγήστε μου ρε παιδιά:
Πάει ο μπροστινός στην μεσαία με 130.
Εσύ είσαι πίσω του επίσης με 130, αλλά θες να τον προσπεράσεις...
Οπότε το προσπερνάς -με όσα- και κάθεσαι μπροστά του με 130 !;; -
Παιδιά καλησπέρα σε όλους εύχομαι πάντα υγεία.Να πω και την δική μας ιστορία είχαμε κλείσει το CC lounge εκδοση σε αντιπρόσωπο της Θεσσαλονικής και είχαμε πάρει ημερομηνία 1/24 για παράδοση.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μαζί με το chr το είχα κάνει από 2 φορές τεστ drive σε συγκεκριμενες διαδρομές(αυτοκινητόδρομο - μέσα πόλη).Πάρα πολύ ωραία αυτοκίνητα και τα 2 με καλυτέρη διαφορά το CC για αυτό και το είχαμε κλείσει.Μετά την αλλαγή του χρόνου είδα τις καινουργιές τιμές και επικοινωνησαμε με τον αντιπρόσωπο.Το αμάξι πήρε 2000 και κάτι αύξηση και του είπα δεν είναι μαρουλόφυλλα τι μπορεί να γίνει, μου είπε τίποτα και ίσως μέχρι να το πάρουμε(περίπου χρόνος) να γίνει και άλλη αύξηση έτσι έφαγε ban(ακύρωση).Και οδηγήσαμε το civic στις ίδιες διαδρομές το αποτέλεσμα.Πολύ καλύτερη ποιότητα-καλύτερο υβριδικό σύστημα είχαμε καλύτερες καταναλώσεις-για να μην μιλήσω για το είπιπεδο ασφάλειας 11 αερόσακους απο την απλη έκδοση, αλλά παιδιά αυτό που μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι τι αυτοκίνητο έχουν κάνει δεν υπάρχει πρέπει να πάτε να το οδηγήσετε και ίσως έρθετε στα λόγια μου., τιμόνι-φρένα-αναρτήσεις.Συνάδερφός από το φορουμ @strom που το έχει μου έδωσε και αυτός το feedback του και τον ευχαριστώ σε ότι μου είχε πει έπεσε ακριβώς μέσα.Και τέλος να φτάσουμε στην τιμή αυτη την στιγμή που μιλάμε έχει η πρώτη έκδοση που έχει σχεδόν τα πάντα 39.250 είναι προσφορά που τρέχει και το πιο σημαντικό το παραλαμβάνεις σε 1 μήνα και κλειστή τιμή οπότε δεν ανησυχείς για οτιδήποτε.Να επισημάνω επίσης ότι το αυτοκίνητο έχει και συναγερμό εργοστασιακό που στο CC λέγαμε ότι μόλις το πάρουμε θα πρέπει να βάλουμε και έναν καλο συναγερμό περίπου 300-500 ευρώ οπότε ένα επιπλέον κόστος.Στην τελική μας έκατσε καλά η αύξηση διότι δεν είχαμε δει την συγκεκριμένη επιλογή.Σε ένα μήνα θα το έχουμε στα χέρια μας.Προς καμία παρεξήγηση παιδιά είναι καταπληκτικό αμαξι και το CC απλά είπα να πούμε και την δικη μας ιστορία.Καλοτάξιδο σε όσους έχουν παραλάβει και καλή αναμονή σε όσους το περιμένουν.
-
Ωραία αυτά που λες αλλά αμάξια. Στο ένα μπαίνεις βγαίνεις όρθιος στο άλλο σπας την μέση σου. Δλδ το σιβικ αν είσαι ψηλός και έχεις περάσει τα 40-45 δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ομοίως αν έχεις παιδιά σε καθισματακια.
Δλδ άλλο κοινό κοίτα το cc ,άλλο το σιβικ. -
@nkoasidis said in Toyota Corolla Cross:
Παιδιά καλησπέρα σε όλους εύχομαι πάντα υγεία.Να πω και την δική μας ιστορία είχαμε κλείσει το CC lounge εκδοση σε αντιπρόσωπο της Θεσσαλονικής και είχαμε πάρει ημερομηνία 1/24 για παράδοση.Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μαζί με το chr το είχα κάνει από 2 φορές τεστ drive σε συγκεκριμενες διαδρομές(αυτοκινητόδρομο - μέσα πόλη).Πάρα πολύ ωραία αυτοκίνητα και τα 2 με καλυτέρη διαφορά το CC για αυτό και το είχαμε κλείσει.Μετά την αλλαγή του χρόνου είδα τις καινουργιές τιμές και επικοινωνησαμε με τον αντιπρόσωπο.Το αμάξι πήρε 2000 και κάτι αύξηση και του είπα δεν είναι μαρουλόφυλλα τι μπορεί να γίνει, μου είπε τίποτα και ίσως μέχρι να το πάρουμε(περίπου χρόνος) να γίνει και άλλη αύξηση έτσι έφαγε ban(ακύρωση).Και οδηγήσαμε το civic στις ίδιες διαδρομές το αποτέλεσμα.Πολύ καλύτερη ποιότητα-καλύτερο υβριδικό σύστημα είχαμε καλύτερες καταναλώσεις-για να μην μιλήσω για το είπιπεδο ασφάλειας 11 αερόσακους απο την απλη έκδοση, αλλά παιδιά αυτό που μας έκανε την μεγαλύτερη εντύπωση είναι τι αυτοκίνητο έχουν κάνει δεν υπάρχει πρέπει να πάτε να το οδηγήσετε και ίσως έρθετε στα λόγια μου., τιμόνι-φρένα-αναρτήσεις.Συνάδερφός από το φορουμ @strom που το έχει μου έδωσε και αυτός το feedback του και τον ευχαριστώ σε ότι μου είχε πει έπεσε ακριβώς μέσα.Και τέλος να φτάσουμε στην τιμή αυτη την στιγμή που μιλάμε έχει η πρώτη έκδοση που έχει σχεδόν τα πάντα 39.250 είναι προσφορά που τρέχει και το πιο σημαντικό το παραλαμβάνεις σε 1 μήνα και κλειστή τιμή οπότε δεν ανησυχείς για οτιδήποτε.Να επισημάνω επίσης ότι το αυτοκίνητο έχει και συναγερμό εργοστασιακό που στο CC λέγαμε ότι μόλις το πάρουμε θα πρέπει να βάλουμε και έναν καλο συναγερμό περίπου 300-500 ευρώ οπότε ένα επιπλέον κόστος.Στην τελική μας έκατσε καλά η αύξηση διότι δεν είχαμε δει την συγκεκριμένη επιλογή.Σε ένα μήνα θα το έχουμε στα χέρια μας.Προς καμία παρεξήγηση παιδιά είναι καταπληκτικό αμαξι και το CC απλά είπα να πούμε και την δικη μας ιστορία.Καλοτάξιδο σε όσους έχουν παραλάβει και καλή αναμονή σε όσους το περιμένουν.
Η Honda κάνει σοβαρά βήματα εμπρός και πάνω (σε κατηγορία ποιότητας και τιμής). Δεν νομίζω να διαφωνούν πολλοί με αυτό!
-
@dublin said in Toyota Corolla Cross:
@nkoasidis said in Toyota Corolla Cross:
Η Honda κάνει σοβαρά βήματα εμπρός και πάνω (σε κατηγορία ποιότητας και τιμής). Δεν νομίζω να διαφωνούν πολλοί με αυτό!
Σωστό και αυτό η Χόντα αυξάνει γρήγορα την τιμή παράλληλα με την ποιότητα το οποίο όμως δεν γίνεται από όλους. Άλλοι απλά βελτιώνουν την μόστρα χωρίς να εξελισουν τα ουσιαστικά που κάνει η Χόντα. Φυσικά και αυτοί οι άλλοι εκτοξεύουν την τιμή τους χωρίς λόγο.
-
Ωραία αυτά που λες αλλά αμάξια. Στο ένα μπαίνεις βγαίνεις όρθιος στο άλλο σπας την μέση σου. Δλδ το σιβικ αν είσαι ψηλός και έχεις περάσει τα 40-45 δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ομοίως αν έχεις παιδιά σε καθισματακια.
Δλδ άλλο κοινό κοίτα το cc ,άλλο το σιβικ.Είμαι 48 και δεν έχω κανένα πρόβλημα το civic έχει μεγαλύτερυς χώρους πίσω δοκιμασμένο και αυτό σε προτρέπω να το δοκιμάσεις και θα δεις ότι ισχύει βάλε το καθισμά σου εκεί που πρέπει στο CC μπες πίσω και κάτσε και κάνε το ίδιο στο civic.Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν κάθεσαι τόσο ψηλά όσο στο CC για τους χώρους όμως κάνεις λάθος διότι τα test drive έγιναν και με την οικογένεια.Απλά το CC έχει πιο μεγάλη απόσταση απο το έδαφος και εάν κάποιος θέλει να πηγαίνει εκτός δρόμου ναι εκεί έχουν διαφορά δεν μπορεί να το κάνει το civic.Τέλος για τα καθισματάκια στο civic τα βάζεις πολύ πιο εύκολα διότι ανοιγουν περισσότερο οι πόρτες απο το CC
-
Πόσο ύψος είσαι φίλε;
Toyota Corolla Cross