-
Εχθές παρέλαβα, από Δευτέρα θα σας πω εντυπώσεις. Τα περισσότερα (αρνητικά) από όσα έχουν γραφεί δεν ισχύουν, πλην της έλλειψης κετσέ (ο οποίος με διαβεβαίωσαν ότι δεν απαιτείται, εγώ όμως για ψυχολογικούς λόγους τον παρήγγειλα γνήσιο από toyota 210 ευρώ) και της εξάτμισης που τουλάχιστον στην fwd δεν είναι τόσο έντονο, πρέπει να ξαπλώσεις στην πραγματικότητα για να το εντοπίσεις γιατί η καμπυλότητα υπάρχει αρκετά βαθιά. Θόρυβος μέχρι τα 110 δεν υπήρχε καθόλου (παρά την πανοραμική οροφή), δεν χρειάζεται καμία έξτρα μόνωση, αεροδυναμικό θόρυβο από καθρέπτες στα 110 ακούς ελάχιστα και αν δεν ήμουν υποψιασμένος μάλλον δεν θα έδινα σημασία. Ο ήχος των στροφών που τόσα έχουν γραφεί στην eco λειτουργία (δεν έχω προλάβει το να τεστάρω κανονικά στις λοιπές) δεν ακούγεται και αν το σανιδώσεις ο ήχος των στροφών ακούγεται για 2 δεύτερα χωρίς να ενοχλεί και επανέρχεται στο αθόρυβο, δηλαδή αφού ο κινητήρας δώσει την κατεπείγουσα ροπή που του ζητάς στα πρώτα δύο δεύτερα ηρεμεί έστω και αν κρατήσεις πατημένο το γκάζι. Προερχόμενος από golf σχεδόν 10 ετών, ομολογώ ότι η διαφορά σε κύλιση (ανάρτηση), θόρυβο είναι πολύ μεγάλη. Ροπή, καταναλώσεις και τα συναφή όταν το τεστάρω. Όσο για το εσωτερικό, δεν ακούς ίχνος τριγμού (ελπίζω και μελλοντικά), σε αντίθεση με το γκολφ που όταν έμπαινα στο γκαραζ σε κεκλιμένο επίπεδο όταν ανέβαιναν οι εμπρόσθιοι τροχοί το σασί ζοριζόταν και το άκουγες. Αναλυτικά από εβδομάδα.
-
Αισθητήρες έβαλα μη εργοστασιακούς (υπάρχει προεγκατάσταση) και σε συνδυασμό με κάμερα οπισθοπορείας είναι παραπάνω από αρκετοί.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Εχθές παρέλαβα, από Δευτέρα θα σας πω εντυπώσεις. Τα περισσότερα (αρνητικά) από όσα έχουν γραφεί δεν ισχύουν, πλην της έλλειψης κετσέ (ο οποίος με διαβεβαίωσαν ότι δεν απαιτείται, εγώ όμως για ψυχολογικούς λόγους τον παρήγγειλα γνήσιο από toyota 210 ευρώ) και της εξάτμισης που τουλάχιστον στην fwd δεν είναι τόσο έντονο, πρέπει να ξαπλώσεις στην πραγματικότητα για να το εντοπίσεις γιατί η καμπυλότητα υπάρχει αρκετά βαθιά. Θόρυβος μέχρι τα 110 δεν υπήρχε καθόλου (παρά την πανοραμική οροφή), δεν χρειάζεται καμία έξτρα μόνωση, αεροδυναμικό θόρυβο από καθρέπτες στα 110 ακούς ελάχιστα και αν δεν ήμουν υποψιασμένος μάλλον δεν θα έδινα σημασία. Ο ήχος των στροφών που τόσα έχουν γραφεί στην eco λειτουργία (δεν έχω προλάβει το να τεστάρω κανονικά στις λοιπές) δεν ακούγεται και αν το σανιδώσεις ο ήχος των στροφών ακούγεται για 2 δεύτερα χωρίς να ενοχλεί και επανέρχεται στο αθόρυβο, δηλαδή αφού ο κινητήρας δώσει την κατεπείγουσα ροπή που του ζητάς στα πρώτα δύο δεύτερα ηρεμεί έστω και αν κρατήσεις πατημένο το γκάζι. Προερχόμενος από golf σχεδόν 10 ετών, ομολογώ ότι η διαφορά σε κύλιση (ανάρτηση), θόρυβο είναι πολύ μεγάλη. Ροπή, καταναλώσεις και τα συναφή όταν το τεστάρω. Όσο για το εσωτερικό, δεν ακούς ίχνος τριγμού (ελπίζω και μελλοντικά), σε αντίθεση με το γκολφ που όταν έμπαινα στο γκαραζ σε κεκλιμένο επίπεδο όταν ανέβαιναν οι εμπρόσθιοι τροχοί το σασί ζοριζόταν και το άκουγες. Αναλυτικά από εβδομάδα.
Καλοτάξιδο. Εύχομαι τα καλύτερα στους δρόμους σου.
-
Καλοταξιδο να είναι
Πολλά και ασφαλή χλμ να έχεις! -
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 Δες τι ακούει ο αγαπημένος σου στο 7:00
Από μουσική κάτι σκαμπάζει, αλλά ακόμα δεν έχει μάθει ούτε να μιλάει ούτε να παρουσιάζει. Εαν δεν είχε τα κονέ, ούτε επικήδειο δεν θα τον άφηναν να απαγγείλει. Ούτε 1' δεν μπορώ να τον ακούω!!
@storm said in Toyota Corolla Cross:
π.χ. είχε αυτός ο Στέφος το αυτοκίνητο για μία βδομάδα; Μία βδομάδα δεν είδε την εξάτμιση που κρέμεται σαν παπάρι κάτω από το αυτοκίνητο;
Γιατί το 99% του κόσμου δεν ασχολείται με τέτοια θέματα ούτε ψειρίζουν το αμάξι τους. Μόνο εμείς με τα OCD ασχολούμαστε με τέτοια.
-
Ευχαριστώ!λεπτομέρειες από Δευτέρα..
-
Ευχαριστώ!λεπτομέρειες από Δευτέρα..
Να το χαρείς με Υγεία και Καλοτάξιδο!! Την καλύτερη επιλογή έκανες.
-
Αισθητήρες έβαλα μη εργοστασιακούς (υπάρχει προεγκατάσταση) και σε συνδυασμό με κάμερα οπισθοπορείας είναι παραπάνω από αρκετοί.
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Δηλαδή το μόνο που τοποθετείς είναι οι αισθητήρες παρκαρίσματος σε υφιστάμενη καλωδίωση; -
καλοτάξιδο και πολλά ασφαλή και χωρίς προβλήματα, χιλιόμετρα! στείλε και φωτογραφίες με την αναλυτική σου μετά!
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@mastoras78 said in Toyota Corolla Cross:
@fanis75 Δες τι ακούει ο αγαπημένος σου στο 7:00
Από μουσική κάτι σκαμπάζει, αλλά ακόμα δεν έχει μάθει ούτε να μιλάει ούτε να παρουσιάζει. Εαν δεν είχε τα κονέ, ούτε επικήδειο δεν θα τον άφηναν να απαγγείλει. Ούτε 1' δεν μπορώ να τον ακούω!!
@storm said in Toyota Corolla Cross:
π.χ. είχε αυτός ο Στέφος το αυτοκίνητο για μία βδομάδα; Μία βδομάδα δεν είδε την εξάτμιση που κρέμεται σαν παπάρι κάτω από το αυτοκίνητο;
> Γιατί το 99% του κόσμου δεν ασχολείται με τέτοια θέματα ούτε ψειρίζουν το αμάξι τους. Μόνο εμείς με τα OCD ασχολούμαστε με τέτοια.
συμφωνώ απόλυτα και αυτοί είναι οι ευτυχισμένοι!
-
Καλοτάξιδοοο
-
Το είχα πει από την αρχή που το πήρα, τα περισσότερα αρνητικά που γράφονται δεν ισχύουν. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό.
Όσον αφορά τους αισθητήρες, όταν βάζεις τους έξτρα βγάζει πληροφορίες στην οθόνη κλπ ή είναι το κλασσικό ηχητικό σήμα που μπορείς να βάλεις και σε πιο παλιά αυτοκίνητα;
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Το είχα πει από την αρχή που το πήρα, τα περισσότερα αρνητικά που γράφονται δεν ισχύουν. Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό.
Εεε ναι!! Εδώ φάνηκε από την 1 ώρα που το οδήγησα. Αλλά εντάξει, κουβέντα να γίνεται!
-
Σου εύχομαι να είναι καλοτάξιδο, και σε σένα υγεία
-
Ευχαριστώ! Οι αισθητήρες (προυπάρχει η πλεξούδα καλωδίωσης μου είπαν κ τους κουμπώνεις) που έβαλα είναι οι ηχητικοι αλλά σε συνδυασμό με κάμερα δεν χρειάζεστε κάτι άλλο.σιγουρα υπάρχουν κ πιο σύνθετες επιλογές. Κατόπιν email στη toyota hellas μου απάντησαν γραπτώς εννοείται ότι η τοποθέτηση αισθητήρων μη εργοστασιακών δεν ακυρώνει κανένα μέρος της εγγύησης. Το αυτοκίνητο από κοντά είναι ακόμη πιο ομορφο.Ηδη με ρώτησε ο γείτονας (άκουσε τον ηλεκτρικό ήχο όταν επέστρεψα κ εντυπωσιαστηκε) που πήρε το tiguan πέρυσι κ όταν του είπα ποσο το αγόρασα μου είπε ότι ήδη άλλαξε γνώμη για την επιλογή του.
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Εεε ναι!! Εδώ φάνηκε από την 1 ώρα που το οδήγησα. Αλλά εντάξει, κουβέντα να γίνεται!
μα νόμιζα ότι αυτά που γράφηκαν σαν αρνητικά τα έγραψαν ιδιοκτήτες και όχι τυχαίοι. Μήπως δεν είναι τελικά αληθινά τα σχόλιά τους ή μήπως δεν το έχουν οδηγήσει καν. Food for thought.
-
Καλοτάξιδο και σιδερένιο.
-
Ο καθένας έχει διαφορετικές εμπειρίες. Έχει οδηγήσει διαφορετικά αυτοκίνητα και υπό διαφορετικές συνθήκες.
Άρα οι γνώμες μπορεί κάλλιστα να διαφέρουν. -
Καλοτάξiδο nmsm2!
-
Καλοτάξιδο! @nmsm2
Toyota Corolla Cross