-
@jim-1 said in Toyota Corolla Cross:
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
δεν το λεω τοσο απο εμφανιση οσο για την χρηση. Ειναι πολυ βοηθητικη η λειτουργια του ματριξ ειδικα σε επαρχιακο.
Ολο το φαναρι μπροστά ανεξαρτητου εκδοσεως είναι το ίδιο?
λυση για τους αισθητήρες που πρεπει να πας στην ακριβή εκδοση για να τους εχεις υπάρχει από την αντιπροσωπεια?
Οι εργοστασιακοι παντως που οδήγησα κάνουν δουλίτσα με την απεικονιση στην οθονη όλου του φασματος με γραμμες και φυσικα ήχο , πρεπει να είσαι τελειως απροσεκτος για να βρεις το αμαξι σε μπες βγες αλλα το δίνουν μονο στα 37Κ...πρακτικα για να εχεις ενα σωστα εξοπλισμενο αμαξι σε οδηγουν στην τριτη εκδοση...όντως ήταν βοηθητικοί οι αισθητηρες στο test drive..... αλλά πολλά τα λεφτα για εκεί , εγώ απλά έβαλα σαν extra αισθητηρες παρκαρισματος πίσω απλούς ηχητικούς
ισχύει οτι υπάρχει η καλωδίωση έτοιμη πίσω?
-
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Αρχικά ΗΤΑΝ 5/1 η παράδοση…
Μετά είπαν για Φεβρουάριο…
Σήμερα που ρώτησα και είδα στο σύστημα….. 04/04/23 !!!!
Απίστευτοι οι τύποι εκεί στην τουοτα….έλα να κλάψουμε παρέα...
απο 2/6/23 με πήγαν 3/7/23... και βλέπουμε -
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Οπα δηλαδή το αμάξι δεν έχει παραχθεί καν???
Ύποπτο αυτό γιατί η φουρνιά για 5/1 ήταν ήδη γνωστή από αρχές Οκτωβρίου. Άρα ή το εργοστάσιο αθέτησε το ίδιο του το πλάνο ή έκανε redirect το συγκεκριμένο αμάξι σε άλλη αγορά ή ο αντιπρόσωπος λέει μαλακίες και το έδωσε αλλου. Διαλέγετε και παίρνετε...
παρακολουθώ και το γκρουπ στο facebook που είναι από όλο τον κόσμο. Γενικώς παντού καθυστερίσεις... και μεγάλοι χρόνοι παράδοσης.... Μόνο Γερμανία διάβασα οτι καποιος παρήγγειλε την περασμένη εβδομάδα και παίρνει σε 3-4 μέρες και είχε και άλλα 5 διαθέσιμα να επιλεξει χρώμα...
WTF ρεεεεε -
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
@pgp737ng said in Toyota Corolla Cross:
Αρχικά ΗΤΑΝ 5/1 η παράδοση…
Μετά είπαν για Φεβρουάριο…
Σήμερα που ρώτησα και είδα στο σύστημα….. 04/04/23 !!!!
Απίστευτοι οι τύποι εκεί στην τουοτα….έλα να κλάψουμε παρέα...
απο 2/6/23 με πήγαν 3/7/23... και βλέπουμεενταξει δεν ειναι το ιδιο εσυ ήξερες οτι θα αργησεις εξαρχης. Αυτοί με το 5/1 υποτιθεται ήταν τα γρηγορα σχεδον ετοιμαπαράδοτα υβριδικα. Απλά είναι ανησυχητικό... το να σου λενε μια μερα πριν την παραλαβη βάλε +3 μηνες και βλέπουμε ,ευκολα πλεον στις 4/4 σου λενε 4/7...
-
Οπα δηλαδή το αμάξι δεν έχει παραχθεί καν???
Ύποπτο αυτό γιατί η φουρνιά για 5/1 ήταν ήδη γνωστή από αρχές Οκτωβρίου. Άρα ή το εργοστάσιο αθέτησε το ίδιο του το πλάνο ή έκανε redirect το συγκεκριμένο αμάξι σε άλλη αγορά ή ο αντιπρόσωπος λέει μαλακίες και το έδωσε αλλου. Διαλέγετε και παίρνετε...
παρακολουθώ και το γκρουπ στο facebook που είναι από όλο τον κόσμο. Γενικώς παντού καθυστερίσεις... και μεγάλοι χρόνοι παράδοσης.... Μόνο Γερμανία διάβασα οτι καποιος παρήγγειλε την περασμένη εβδομάδα και παίρνει σε 3-4 μέρες και είχε και άλλα 5 διαθέσιμα να επιλεξει χρώμα...
WTF ρεεεεεΚι αν ξανακλείσει η Κίνα θα χειροτερέψει το πράγμα...πάλι καλά δυστυχώς θα λέμε.
-
έλα να κλάψουμε παρέα...
απο 2/6/23 με πήγαν 3/7/23... και βλέπουμεΕεε τίποτα δεν είναι αυτό και εμένα το 2020 με την Κορόλα με πήγαν από 7/6 σε 15/7 και τλεικα΄το αμάξι ήρθε Ελλάδα τέλος Ιουνίου.
-
Η βασική έκδοση έχει ένα απαράδεκτο φανάρι με αλογόνου φλας κτλ. Πρέπει να πας σε Style για να παρεις το "καλό" φανάρι. Matrix θα ήταν long shot για τέτοιας αξίας αμάξι. Από μνήμης μόνο το Mokka θυμάμαι με matrix led και τιμή γύρω στα 30Κ.
Από την έρευνα που έκανα στο internet (γιατι ρωτώντας σχεδόν όλες μα ολες τις αντιπροσωπείες της Toyota στην Αθηνα οι οποιοι δεν έχουν ιδεα) το φανάρι στην απλή έκδοση έχει led στα μεσαι και μεγάλα φώτα αλλά τα μικρά και τα φλας είναι αλογόνου.
Η style έχει τους ωραίους προβολείς με τα dynamic led ημέρας και φλας και led στα μεσαια που ''στριβουν'' στις στροφές.
Παρείγγειλα Active όταν βεβαιώθηκα ότι τουλάχιστον μεσαία και μεγάλα έχουν led (ήθελα την style αλλά από την μια ανεβαίνεις 1.860 ευρώ και από την άλλη είχε διπλό χρόνο παράδοσης) -
@superfast5 said in Toyota Corolla Cross:
Η βασική έκδοση έχει ένα απαράδεκτο φανάρι με αλογόνου φλας κτλ. Πρέπει να πας σε Style για να παρεις το "καλό" φανάρι. Matrix θα ήταν long shot για τέτοιας αξίας αμάξι. Από μνήμης μόνο το Mokka θυμάμαι με matrix led και τιμή γύρω στα 30Κ.
Από την έρευνα που έκανα στο internet (γιατι ρωτώντας σχεδόν όλες μα ολες τις αντιπροσωπείες της Toyota στην Αθηνα οι οποιοι δεν έχουν ιδεα) το φανάρι στην απλή έκδοση έχει led στα μεσαι και μεγάλα φώτα αλλά τα μικρά και τα φλας είναι αλογόνου.
Η style έχει τους ωραίους προβολείς με τα dynamic led ημέρας και φλας και led στα μεσαια που ''στριβουν'' στις στροφές.
Παρείγγειλα Active όταν βεβαιώθηκα ότι τουλάχιστον μεσαία και μεγάλα έχουν led (ήθελα την style αλλά από την μια ανεβαίνεις 1.860 ευρώ και από την άλλη είχε διπλό χρόνο παράδοσης)Δεν ισχύει το bold. Υπάρχει σα δυνατότητα στα ΨΨ αλλά όχι στα Ευρωπαϊκά.
-
@superfast5 said in Toyota Corolla Cross:
Παρείγγειλα Active όταν βεβαιώθηκα ότι τουλάχιστον μεσαία και μεγάλα έχουν led (ήθελα την style αλλά από την μια ανεβαίνεις 1.860 ευρώ και από την άλλη είχε διπλό χρόνο παράδοσης)Δεν ισχύει το bold. Υπάρχει σα δυνατότητα στα ΨΨ αλλά όχι στα Ευρωπαϊκά.
Thanks για τη σημείωση. Η αλήθεια είναι ότι το video που βρήκα ήταν εξ Αμερικής
-
Μίλησα σήμερα με τον πωλητή και μου είπε ότι την επόμενη εβδομάδα το αυτοκίνητο θα είναι στον Πειραιά (παραγγελία 10.10.), δηλαδή συμπίπτει με την ενημέρωση που είχα από toyota ελλας ότι μέχρι 15.1. θα έχει έρθει. Οπότε μήπως οι καθυστερήσεις αφορούν παραγγελίες από τέλη Οκτωβρίου;
-
Εκτός και αν παίζει ρόλο η έκδοση και το χρώμα. Εγώ έχω παραγγείλει την skyview.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Μίλησα σήμερα με τον πωλητή και μου είπε ότι την επόμενη εβδομάδα το αυτοκίνητο θα είναι στον Πειραιά (παραγγελία 10.10.), δηλαδή συμπίπτει με την ενημέρωση που είχα από toyota ελλας ότι μέχρι 15.1. θα έχει έρθει. Οπότε μήπως οι καθυστερήσεις αφορούν παραγγελίες από τέλη Οκτωβρίου;
Αν το είχα πάρει απόφαση νωρίτερα τώρα θα είχα αυτοκίνητο στα χέρια μου αλλά περίμενα την ΟΠΕλ να μου απαντήσει
Με το καλό να το παραλάβεις
-
Σήμερα βγήκα πρώτη φορά ταξίδι. Έκανα 300χλμ από Πάτρα μέχρι βουνό πάνω από την Καλαμάτα. Κινήθηκα εθνική οδό Πατρών Πύργου (ο θεός να την κάνει) με 115 cruise control. Μέσα σε χωριά και κωμοπόλεις, σε ορεινές διαδρομές με στροφές και βγήκα και λίγο σε άσχημο χωματόδρομο (πολυλιμνιο, το κατέβασα κάτω στο «μονοπάτι»).
Χωρίς καμία προσπάθεια έκαψα 5,1lt/100. Παρά πολύ ξεκούραστο, η θέση οδήγησης και η ανάρτηση εξαιρετικά. Δεν είχα μουσική, δεν με ενόχλησε κάτι από θόρυβο.
Στην επιστροφή θα γυρίσω από Τρίπολη-Κόρινθο και θα δω την κατανάλωση και σε καθαρό αυτοκινητόδρομο.
-
Συμπαθητικη καταναλωση αλλα και πολυ χαμηλη ταχυτητα. Το αντιστοιχο συμβατικο σ αυτη την ταχυτητα δεν καιει πολυ παραπανω.
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
επιβεβαιώνω και εγώ ότι από ενημέρωση που έχω, η άφιξη οχημάτων από ιαπωνία στο τελωνείο θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. εμένα η παραγγελία μου που αφορά άλλο suv της τουότα, έγινε τον περασμένο αύγουστο και ειχε αρχικό ΕΤΑ δεκέμβριο 22. κάπου τον Οκτώβριο μου ειπαν για μάρτιο και τελικά το νοέμβριο ειπαν για μέσα Ιανουαρίου. έχω συνεχή επικοινωνία με προϊστάμενο της εταιρίας επειδή ο πωλητής ήταν τραλαλά και τους έκανα μεγάλη μανούρα.
τραγικό το γεγονός ότι δεν δίνουν αριθμό πλαισίου παρά μόνον όταν αφιχθή το όχημα. ειναι δυνατόν να ταξιδεύουν οχήματα για λογαριασμό τους και να μην έχουν αυτη την πληροφορία ?
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Σήμερα βγήκα πρώτη φορά ταξίδι. Έκανα 300χλμ από Πάτρα μέχρι βουνό πάνω από την Καλαμάτα. Κινήθηκα εθνική οδό Πατρών Πύργου (ο θεός να την κάνει) με 115 cruise control. Μέσα σε χωριά και κωμοπόλεις, σε ορεινές διαδρομές με στροφές και βγήκα και λίγο σε άσχημο χωματόδρομο (πολυλιμνιο, το κατέβασα κάτω στο «μονοπάτι»).
Χωρίς καμία προσπάθεια έκαψα 5,1lt/100. Παρά πολύ ξεκούραστο, η θέση οδήγησης και η ανάρτηση εξαιρετικά. Δεν είχα μουσική, δεν με ενόχλησε κάτι από θόρυβο.
Στην επιστροφή θα γυρίσω από Τρίπολη-Κόρινθο και θα δω την κατανάλωση και σε καθαρό αυτοκινητόδρομο.
Η ταχύτητα είναι όντως χαμηλή για να βγάλουμε συμπεράσματα αλλά πολύ σωστή για τον επικίνδυνο δρόμο με Ελλήνες οδηγούς .
Η επιστροφή που γράφεις έχει αρκετες ανηφόρες οπότε πάλι δε θα είναι αντιπροσωπευτική . Εγω λέω να χαρείς το αμαξι σου και ασε τις καταναλώσεις! -
Σε χθεσινη συνομιλία με την αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν ότι το αμάξι θα έρθει στις 19 του μήνα (απο τις 15 με πήγαν στις 19 πάλι καλά).
Επίσης ο πωλητής μου ανέφερε ότι παραγγελιά του Σεπτεμβρίου του πήγε Απρίλη ... lounge εκδοση συγκεκριμένα.
-
Δοκιμή στο Drive της 4κίνητης: https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-toyota-corolla-cross-20-iybrid-awd-i
Ακόµα και άτσαλα όµως να φερθείς στο γκάζι, θα προσεγγίσεις µε δυσκολία τα 5,0 lt/100 km στην πόλη. Σε ανοιχτό δίκτυο όσο κι αν πιέσεις, πέρα από τον έντονο θόρυβο που παράγει όταν ξεζουµίζεται το υβριδικό σύστηµα, δύσκολα θα υπερβείς τα 6,7 lt/100 km! Η κατανάλωση λοιπόν αποδεικνύεται αν µη τι άλλο εντυπωσιακή, όπως και αυτή της µέσης τιµής στη δοκιµή µας, στα 5,7 lt/100 km.
Με τη γλώσσα των αριθµών ή εάν προτιµάτε στη γλώσσα των µετρήσεων, η κορυφαία έκδοση της Corolla Cross έγραψε 8,1” για τα πρώτα 0-100 km/h και χρειάστηκε 29” για το χιλιόµετρο, έχοντας ταχύτητα εξόδου 175,1 km/h.
Αρκεί απλώς να περάσεις πάνω από οποιαδήποτε κακοτοπιά του οδοστρώµατος, για να διαπιστώσεις και στην πράξη ότι αµορτισέρ και ελατήρια αποσβένουν ιδανικά κάθε δόνηση ή κραδασµό από το ανάγλυφο του δρόµου.
-
Τι το συζητάμε. Απορώ;
Χρόνια πολλά Φανή
-
@jim-1 said in Toyota Corolla Cross:
Σε χθεσινη συνομιλία με την αντιπροσωπεία με ενημέρωσαν ότι το αμάξι θα έρθει στις 19 του μήνα (απο τις 15 με πήγαν στις 19 πάλι καλά).
Επίσης ο πωλητής μου ανέφερε ότι παραγγελιά του Σεπτεμβρίου του πήγε Απρίλη ... lounge εκδοση συγκεκριμένα.
Και εμένα μου είπαν ότι lounge και ότι awd θα πάνε πολύ πίσω.
Toyota Corolla Cross