-
@gtsartsal said in Toyota Corolla Cross:
@terryp117 said in Toyota Corolla Cross:
Χθες έκανα μία διαδρομή 125 χλμ. από Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας μέχρι Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, οι Βόρειοι σίγουρα ξέρουν τη διαδρομή και αντιλαμβάνονται περισσότερα και είδα στο κομπιούτερ του αυτοκινήτου ότι η υβριδική κάλυψη της πορείας ήταν στο 65% και η κατανάλωση στα 3,8 λίτρα στα 100χλμ....!!!
Έκανα ακριβώς την ίδια διαδρομή τα Χριστούγεννα.
Ο δρόμος δεν είναι για τρελές ταχύτητες.
Με το cx 30 η κατανάλωση ήταν 5.3.Για να μην κλέβω υποθέτω πως στο πήγαινε επειδή έχω και κάποιο ανέβασμα θα πάω ίσως στα 4.5-4.6, οπότε ο μέσος όρος ανέβα κατέβα θα είναι κάπου 4,2-4.3 και πάλι είναι τρομερό νούμερο για δίλιτρο φορτηγάκι με τετρακίνηση..!!
Όσο για την ταχύτητα που ανέφερες,συμφωνώ, ελάχιστοι δρόμοι στη χώρα μας είναι για πάνω από 110-120 μόνο οι Εθνικές οδοί.
Κάποιες στιγμές πάντως το πήγα και παραπάνω.
Στην ευθεία της Έδεσσας - Γιαννιτσών και Χαλκηδόνα - Σίνδος.
Στην αρχή το Μάζντα σου πήγα και είδα ,αλλά δεν υπήρχαν ετοιμοπαράδοτα, κι η αντιπροσωπεία μία και μονάκριβη..!! -
@konvaf said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σε όλους.
Έχει βάλει κάποιος σύστημα ασφαλείας bear lock αυτό που κλειδώνει τις ταχύτητες, να μας πει πως του φαίνεται;Εννοείς αυτό που βάζεις όριο ανώτατης ταχύτητας..??
-
-
Καλησπέρα σε όλους.
Έχει βάλει κάποιος σύστημα ασφαλείας bear lock αυτό που κλειδώνει τις ταχύτητες, να μας πει πως του φαίνεται;Εννοείς αυτό που βάζεις όριο ανώτατης ταχύτητας..??
Οχι ειναι αντικλεπτικο που βαζεις και δεν μπορει ο κλεφτης να κανει πισω το λεβιε πχ στο D
-
@kkostask said in Toyota Corolla Cross:
Έχετε πολύ ελεύθερο χρόνο τελικά….
Μάλλον ζηλεύεις....ομολόγησε το.
-
@antoniokon said in Toyota Corolla Cross:
σύστημα ασφαλείας bear lock
Όχι...
Εννοεί αυτό...
Ωχ, ότι νάναι είπα..!! Αυτό όμως μπαίνει στο κκ..??
΄Η είναι μόνο για σμαρτ..?? -
@antoniokon said in Toyota Corolla Cross:
σύστημα ασφαλείας bear lock
Όχι...
Εννοεί αυτό...
Ωχ, ότι νάναι είπα..!! Αυτό όμως μπαίνει στο κκ..??
΄Η είναι μόνο για σμαρτ..??Στο youtube έχει βιντεάκια τοποθέτησης σε πολλά μοντέλα όπως Nissan Xtrail, Suzuki Swift κλπ...
-
13 μήνες και έπιασα 41.000 χλμ. Η κατανάλωση σταθερά στο 4,7. Χαίρομαι να το οδηγώ καθημερινά
-
Έχω το δίλιτρο AWD από το 2022. Δεν είναι το καλύτερο αυτοκίνητο της κατηγορίας σε όλα τα σημεία αλλά είναι πολύ καλό σε πολλά. Όσον αφορά την κατανάλωση, δεν το ψάχνω ιδιαίτερα αλλά και μόνο το ότι πάω πολύ πολύ πιο αραιά στο βενζινάδικο με την ίδια χρήση που έκανα πριν με φτιάχνει ψυχολογικά. Και ας δώσω λίγα χρήματα μαζεμένα στον φόρο πολυτελείας αργότερα. Και χαίρομαι και εγώ που το οδηγώ καθημερινά.
-
Έχω το 2lt AWD εδώ και 14 μήνες με 25.000χλμ και χαίρομαι που το...χαίρεται η γυναίκα μου!
Άσχετο, είχα πάει το αμάξι συνεργείο χθες και ήρθε και με μάζεψε η σύζυγος και παραμένω εντυπωσιασμένος με το τι διαφορά έχουν κάνει τα ηχεία που έχω βάλει στο ΨΨ. Στο Kuga έχω το B&O ηχοσύστημα και στο Πόρσε το Bose με ενισχυτές και ιστορίες υποτίθεται και τον καλύτερο ήχο με διαφορά τον έχει τελικά το ΨΨ με τα αφτερμαρκετ ηχεία των 250€ (αν θυμάμαι καλά) και την diy ηχομόνωση.
-
Για Κάνε ένα ριπίτ τι ηχομόνωση του έβαλες
-
Αυτό σε μεταλλικές και πλαστικές επιφάνειες. Μετά αυτό ή αυτό σάντουιτς μεταξύ πάνελ και "σασσί" όπου ήταν applicable. Και τέλος από ένα τέτοιο πίσω από κάθε ηχείο πλην twitter.
-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Έχω το 2lt AWD εδώ και 14 μήνες με 25.000χλμ και χαίρομαι που το...χαίρεται η γυναίκα μου!
Άσχετο, είχα πάει το αμάξι συνεργείο χθες και ήρθε και με μάζεψε η σύζυγος και παραμένω εντυπωσιασμένος με το τι διαφορά έχουν κάνει τα ηχεία που έχω βάλει στο ΨΨ. Στο Kuga έχω το B&O ηχοσύστημα και στο Πόρσε το Bose με ενισχυτές και ιστορίες υποτίθεται και τον καλύτερο ήχο με διαφορά τον έχει τελικά το ΨΨ με τα αφτερμαρκετ ηχεία των 250€ (αν θυμάμαι καλά) και την diy ηχομόνωση.
για θυμισε ποσα ηχεια αλλαξες και τι εβαλες και αν υπαρχει ξεχωριστος ενισχυτης στο ΨΨ?
Το Μπος στο Πορσε εκεινης της γενειας μουφα ηταν ειναι γνωστο αλλα γενικα τα περισσοτερα ηχοσυστηματα της Πορσε απλα για να παρουν χρηματα εξτρα τα βαζουν.
-
Ούτε που θυμάμαι τη μάρκα. Κάπου τα αναφέρω πιο πίσω σίγουρα.
-
Κατάφερα και διάβασα σχεδόν τα πάντα στο φόρουμ
Βρήκα από ακύρωση 1.8 τσιμέντι skyview και θα παραλάβω αρχές Ιουνίου με το καλό.αποτι κατάλαβα μολις έφτασε λιμάνι.
Έχω ερώτηση προς τους παλιούς με τα 2λιτρα.
Έχει κάνει κανεις TD φίλου με 1.8 να μας πει εντυπώσεις και διάφορες αναρτήσης πίσω?
Ξέρω για διαφορές πολλαπλού, ημιακαμτου ότι είναι μεγάλες απλά έχω ακούσει/διαβάσει ότι και καλά έχουν σεταρει τόσο καλά την ανάρτηση που δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει ψαλίδια.
Αποψουλες? Χαχαχ
-
Δεν τα έχω οδηγήσει αλλά ο ημιάκαμπτος ό,τι και να έχουν κάνει θα κοπανάει ειδικά στις εγκάρσιες ανωμαλίες.
-
Χωρίς να τα έχω οδηγήσει πιστεύω πως κατά τα 9/10 η συμπεριφορά του αυτοκινήτου θα είναι η ίδια.
Δε ξέρω πόσοι από τους ειδήμονες του FORUM θα καταλάβαιναν τη διαφορά, βάζω και την αφεντιά μου μέσα.
Επειδή έχω αμάξι με πολλαπλούς πίσω και είχα παλιότερα με ημιάκαμπτο η μόνη διαφορά που έχω παρατήσει είναι η αναπηδηση του πίσω μέρους στα σαμαρακια. -
@alex-mix said in Toyota Corolla Cross:
Καλησπέρα σε όλους.
Οχι ειναι αντικλεπτικο που βαζεις και δεν μπορει ο κλεφτης να κανει πισω το λεβιε πχ στο D
Σωστά αντικλεπτικό ειναι
-
@gstrat said in Toyota Corolla Cross:
Βρήκα από ακύρωση 1.8 τσιμέντι skyview και θα παραλάβω αρχές Ιουνίου με το καλό.αποτι κατάλαβα μολις έφτασε λιμάνι.
Έχει κάνει κανεις TD φίλου με 1.8 να μας πει εντυπώσεις και διάφορες αναρτήσης πίσω?
Ξέρω για διαφορές πολλαπλού, ημιακαμτου ότι είναι μεγάλες απλά έχω ακούσει/διαβάσει ότι και καλά έχουν σεταρει τόσο καλά την ανάρτηση που δεν καταλαβαίνεις ότι δεν έχει ψαλίδια.
Αποψουλες? Χαχαχ
Με το καλό και εγώ το περιμένω….
Έχω αμάξι με ανεξάρτητη ανάρτηση και είχα και με ημιάκαμπτο. Οκ όντως στα σαμαράκια που έχουν για να κόψεις ταχύτητα αν περάσεις με παραπάνω φορά θα έχεις μια πιο μεγάλη αναπήδηση…..στο δρόμο αν πηγαίνεις νορμαλ και δεν κάνεις τον Σουμαχερ θα είσαι μια χαρά…..αλλά το cc είναι αμάξι για οικογένεια και όχι για ράλι. Μια χαρά είναι. Άλλα είναι τα πλεονεκτήματα και το κυριότερο για μένα είναι η κατανάλωση μέσα στην πόλη και για αυτό και το επέλεξα. Αλλιώς αν δεν κανείς πολλά χλμ μέσα στην πόλη υπάρχουν άλλες λύσεις στα ίδια λεφτά όπως sportage η το νέο Tiguan ( που το είδα από κοντά και είναι πανέμορφο μέσα) με πιο πολλούς χώρους κλπ. -
@gstrat said in Toyota Corolla Cross:
Αποψουλες? Χαχαχ
Με το καλό και εγώ το περιμένω….
Έχω αμάξι με ανεξάρτητη ανάρτηση και είχα και με ημιάκαμπτο. Οκ όντως στα σαμαράκια που έχουν για να κόψεις ταχύτητα αν περάσεις με παραπάνω φορά θα έχεις μια πιο μεγάλη αναπήδηση…..στο δρόμο αν πηγαίνεις νορμαλ και δεν κάνεις τον Σουμαχερ θα είσαι μια χαρά…..αλλά το cc είναι αμάξι για οικογένεια και όχι για ράλι. Μια χαρά είναι. Άλλα είναι τα πλεονεκτήματα και το κυριότερο για μένα είναι η κατανάλωση μέσα στην πόλη και για αυτό και το επέλεξα. Αλλιώς αν δεν κανείς πολλά χλμ μέσα στην πόλη υπάρχουν άλλες λύσεις στα ίδια λεφτά όπως sportage η το νέο Tiguan ( που το είδα από κοντά και είναι πανέμορφο μέσα) με πιο πολλούς χώρους κλπ.Σόρρυ κιόλας αλλά τα bold είναι ατάκες βγαλμένες απ΄τη ναφθαλίνη. Αυτά τα ζητήματα είναι συγκριτικά. Στον εσωτερικό ανταγωνισμό, λοιπόν, με το 2λτ, προφανώς και θα χάνει η ούτως ή άλλως αρκετά καλορυθμισμένη ανάρτηση. Στον εξωτερικό ανταγωνισμό, εξαρτάται την υλοποίηση. Δεν είναι όλες οι ανεξάρτητες de facto γαμάτες όπως δεν είναι και όλοι οι ημιάκαμπτοι για πέταμα.
Toyota Corolla Cross