-
@stefan147 said in Toyota Corolla Cross:
Από που προκύπτει ρε παιδιά αυτό? Το διάβαζω και στο fb αλλά η ενημέρωση που έχω μέσα από την Τουοτα δεν επιβεβαιώνει τίποτα τέτοιο.
Δεν ισχύει για όλους. Πριν κλείσω ο πωλητής μου ειχε πει οτι θα πέσουν και θα αλλάξουν πολύ οι χρόνοι και επιβεβαιώθηκε. Νομίζω πως οτι μπήκε παραγγελία μετά τις 5-10 οκτωβρίου πήρε χρονική μετάθεση
-
Πως ακριβώς θα γίνεται αυτό χωρίς VIN? Το οποίο VIN η Τουότα το δίνει με τον εκτελωνισμό και όχι νωρίτερα.
Η ενημέρωση που έχω έχει να κάνει με τον αριθμό παραγγελίας. Aν θυμάμαι καλά είναι της μορφής
Εσ. Αναφορά (DCS) 10000xxxx . Όπως και νά έχει, θα περιμένουμε...και θα δούμε -
Καλά ήταν προφανές ότι θα αλλάξουν οι χρόνοι. Αλλά για να πάνε 3-6 μήνες πίσω οι παραγγελίες σημαίνει ότι μιλάμε για αμάξια που δεν ήταν (σα σπεκς) μέσα σ' αυτά που έχει προπαραγγείλει η Τουότα Ελλάς. Εγώ παράγγειλα 4 Οκτωβρίου και μου έδειξε την κράτηση στο σύστημα καθώς και ότι είναι κράτηση από τη φουρνιά που έρχεται (περίπου) 5 Γενάρη. Επίσης μιλάω με γνωστό που έχω στο μάρκετινγκ της Τουότα και τον βάζω κάθε 10-15 μέρες και κοιτάει εάν έχει αλλάξει κάτι.
-
Εγώ που παρήγγειλα 10 Οκτωβρίου και μου είχαν πει 5/1 παράδοση, από εσωτερική πληροφόρηση έχω μάθει ότι η παράδοση πήγε ήδη για τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου, αν δεν πάει ακόμη πιο πίσω δυστυχώς. Θα δείξει σε κανένα μήνα...
-
Εγω δεν το καταλαβαινω αυτο. Οι φουρνιες ειναι καθε δυο μηνες. Δεν υπαρχουν ενδιαμεσα. Αρα καποιος απο μας με την αρχικη ημερομηνια για 5/1, του λενε μαλακιες.
Να τονισω εδω οτι 5/1 ειναι η προβλεψη οτι θα δεσει το καραβι Πειραια. Οχι οτι θα χουμε κλειδι στα χερια. Αυτο θελει αλλες 10-15 μερες, αναλογα πως θα εξοφλησει κανεις, που βρισκεται στη χωρα κτλ.
-
Εγω δεν το καταλαβαινω αυτο. Οι φουρνιες ειναι καθε δυο μηνες. Δεν υπαρχουν ενδιαμεσα. Αρα καποιος απο μας με την αρχικη ημερομηνια για 5/1, του λενε μαλακιες.
Να τονισω εδω οτι 5/1 ειναι η προβλεψη οτι θα δεσει το καραβι Πειραια. Οχι οτι θα χουμε κλειδι στα χερια. Αυτο θελει αλλες 10-15 μερες, αναλογα πως θα εξοφλησει κανεις, που βρισκεται στη χωρα κτλ.
Εκτός αν όντως μειώθηκε ο αριθμός των οχημάτων που προορίζονται για Ελλάδα...
Κρίμα πάντως, το μισό hype ήταν για την σίγουρη σύντομη παραλαβή.
-
Εγώ παρήγγειλα 29 Σεπτεμβρίου. Θέλω να πιστεύω πως εντός του Νοεμβρίου θα παραλάβω.
-
Όταν πριν 2 εβδομάδες μίλησα με πωλητη ή ενημέρωση για παράδοση ήταν Ιανουάριο αλλά με υψηλό ενδεχόμενο να πάνε πίσω. Μάλιστα είπε οτι το εργοστάσιο θα ρίξει τους χρόνους παραγωγής. Οταν έκλεισα μου ειπαν 2 Ιουνίου... ρώτησα γιατί τόσο πίσω.. Ο Ιανουάριος-Μαρτιος που λέγατε... Όλά θα πάνε πίσω...είπε
Στο δια ταύτα... η Ελλάδα πέρνει φτηνότερες εκδόσεις αλλά δεν πέρνει προτεραιότητα στις παραδόσεις.
-
@kgian76 said in Toyota Corolla Cross:
Εγώ παρήγγειλα 29 Σεπτεμβρίου. Θέλω να πιστεύω πως εντός του Νοεμβρίου θα παραλάβω.
κάνε ένα τηλέφωνο... Πιστεύω οτι θα είσαι εντάξει γιατί το κλικ στην αλλαγή ειναι 4-5 Οκτωβρίου
-
Πιθανολογώ ότι η καθυστέρηση στις παραδόσεις οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου υπήρχε η δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, ενώ αρχές Οκτωβρίου άρχισε η διάθεση και στις λοιπές χώρες Ευρώπης, οπότε αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση και μείωσαν προφανώς τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα παραδώσουν στην Ελλάδα. Ο πιο σοβαρός λόγος για να παραλάβουμε σχετικά γρήγορα είναι να προλάβουμε ανατιμήσεις που από νέο έτος θα υπάρξουν σίγουρα! Καπέλο 1-2 χιλιαρικάκια μυρίζω...
-
Παλιότερα οι αντιπρόσωποι έκαναν διάφορες ματσακονιές με τις παραγγελίες, έδιναν σε γνωστό τους το αμάξι που είχες παραγγείλει σε προγενέστερο χρόνο και εσύ περίμενες και παραλάμβανες κάποια στιγμή...για το λόγο αυτό ανέλαβε πλέον η toyota hellas απευθείας τις παραγγελίες για λογαριασμό των εμπόρων χαριν αξιοπιστίας του συστήματος παραγγελιών, το σύστημα δηλαδή το διαχειρίζεται η toyota hellas
-
@nmsm2 said in Toyota Corolla Cross:
Πιθανολογώ ότι η καθυστέρηση στις παραδόσεις οφείλεται στο γεγονός ότι μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου υπήρχε η δυνατότητα παραγγελίας μόνο σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιταλία, ενώ αρχές Οκτωβρίου άρχισε η διάθεση και στις λοιπές χώρες Ευρώπης, οπότε αυξήθηκε κατακόρυφα η ζήτηση και μείωσαν προφανώς τον αριθμό των αυτοκινήτων που θα παραδώσουν στην Ελλάδα.
Η κάθε χώρα έχει διαφορετικά στημένα αυτοκίνητα στον εξοπλισμό. Αυτό που λες θα είχε νόημα αν το γερμανικό cc lounge ήταν ίδιο με το ελληνικό. Τα τελευταία 3 χρόνια όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως και οι εταιρείες τεχνολογίας, έχουν αλλάξει το πλάνο παραγωγής. Πλέον δεν σκοπεύουν σε υψηλό κέρδος από μεγάλο αριθμό πωλήσεων αλλά στο μεγαλύτερο κέρδος απο την κάθε μονάδα που κατασκευάζουν (να μην γράψω σεντόνια εξηγόντας το γιατί). Από την Ελλάδα βγάζουν λιγότερο κέρδος συγκριτικά με άλλες χώρες. Εύλογο να μην είμαστε προτεραιότητα.
-
Και το ότι οι παραγγελίες και ακυρώσεις κλπ πλέον ελέγχονται κεντρικά όσο και το ότι τα αμάξια που περίμεναν έχουν μειωθεί σημαντικά, είναι επιβεβαιωμένο από συζητησεις με ανθρώπους στις σωστες θέσεις.
-
@gdelio said in Toyota Corolla Cross:
Αρχισαν οι ενημερώσεις για τις πρώτες καθυστερήσεις.
Οι του Ιανουαρίου έχουν πάει Απρίλιος-Ιούνιος...Επίσης τις επόμενες ημέρες μέσω του my-T θα μπορείς να βλέπεις την εξέλιξη της παραγγελίας
Οι του Ιανουαρίου δεν ήταν αυτοί που παρήγγειλαν Οκτώβριο; Αν πάνε για Ιούνιο μιλάμε για 9 μήνες καθυστέρηση. Δλδ μια από τα ίδια με τους υπόλοιπους κατασκευαστες...το λέω αυτό σχετικά με το επιχείρημα ότι το αμάξι το παίρνεις εδώ και τώρα!
Ίσως μάζεψαν πανευρωπαϊκές παραγγελίες και οι μεγάλες αγορές πάτησαν πόδι ....δλδ όταν έδινε το 5/1 το σύστημα δεν έβλεπε τις συνολικές ανάγκες; Ή λέγαν ψέματα για να μην χάσουν παραγγελίες ή έπεσε ρίξιμο ... -
Το τελευταίο, απλά...
-
@tkin73 said in Toyota Corolla Cross:
Αρχισαν οι ενημερώσεις για τις πρώτες καθυστερήσεις.
Οι του Ιανουαρίου έχουν πάει Απρίλιος-Ιούνιος...Επίσης τις επόμενες ημέρες μέσω του my-T θα μπορείς να βλέπεις την εξέλιξη της παραγγελίας
Οι του Ιανουαρίου δεν ήταν αυτοί που παρήγγειλαν Οκτώβριο; Αν πάνε για Ιούνιο μιλάμε για 9 μήνες καθυστέρηση. Δλδ μια από τα ίδια με τους υπόλοιπους κατασκευαστες...το λέω αυτό σχετικά με το επιχείρημα ότι το αμάξι το παίρνεις εδώ και τώρα!
Ίσως μάζεψαν πανευρωπαϊκές παραγγελίες και οι μεγάλες αγορές πάτησαν πόδι ....δλδ όταν έδινε το 5/1 το σύστημα δεν έβλεπε τις συνολικές ανάγκες; Ή λέγαν ψέματα για να μην χάσουν παραγγελίες ή έπεσε ρίξιμο ...Καπου στη μεση θα ηταν τα πραγματα!
Δεν μπορουν να ελεγαν όλοι για 5/1.
Απλά καπου μαζεψαν περισσότερες και κυρίως επεσε κόψιμο αριθμών από το εργοστάσιο προς Ελλάδα και οι τελευταίοι για 5/1 πηγαν στο επομενο και μεθεπόμενο φορτίο.Προφανως πλέον, ενα θετικό του αυτοκινήτου, ητοι η συντομη παράδοση πηγε περίπατο, με σοβαρό κίνδυνο να μην ειναι και αυτή η τιμή πώλησης, αλλά μεγαλύτερη.
Αρα μπαινει και το ψψ μαζί με τα υπολοιπα ως επιλογές και δη με το ντεσού του διλιτρου...Γενικα τα έχουν κανει παγκοσμιως μουτι γαμω τον Πουτιν γαμω!
-
έφαγα 5 μηνες αναμονή απο opel θα φάω και άλλους 7 απο toyota...
υπέροχα απλά υπέροχα -
έφαγα 5 μηνες αναμονή απο opel θα φάω και άλλους 7 απο toyota...
υπέροχα απλά υπέροχαΕίναι πιο γλυκιά η αναμονή στην Toyoooota
-
Εντάξει απλά αν έχεις ημερομηνία όταν βάζεις παραγγελία για 5/1 και μετά σε πάνε Ιούνιο είναι ένα εξάμηνο έτσι με την μία...που φυσικά από την τιμή του Οκτωβρίου θα έχει αλλαγή.
Όχι ότι πέφτουμε από τα σύννεφα παντού ακούμε από Χριστούγεννα σε Πάσχα και από εκεί τον Αύγουστο απλά εδώ είχε διαμορφωθεί μια τάση ότι θες υβριδικό τώρα πας στην Τογιότα! Δλδ το τουσον με τα 230 άλογα ( που στα τεστ βγάζει χαμηλότερη κατανάλωση στην πόλη από το chr) πόσο παραπάνω χρόνο παράδοσης έχει; -
Με τους χρόνους παράδοσης να πηγαίνουν σε 9+ μήνες και τις τιμές λανσαρίσματος να αυξάνονται από το νέο έτος λογικά... θα αποθαρρυνθεί αρκετός κόσμος
Toyota Corolla Cross