-
το kia sportage 2023 με 227 hp 1.6 κινητήρα, το ηλεκτρικό μοτέρ έχει 44 kw ισχύ, το hyundai tucson 1.6 με 230 hp, έχει ηλεκτρικό μοτέρ με ισχύ 44,2 kw, εάν τα διαβάζω σωστά το ηλεκτρικό μοτέρ του cc έχει υπερδιπλάσια ισχύ οπότε μάλλον σε αυτό οφείλεται η μικρή κατανάλωση και το εύρος λειτουργίας του θερμικού κινητήρα
-
Καμία σχέση, και είναι και φθηνότερο
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
@criuser said in Toyota Corolla Cross:
Απαγορεύεται να κρατάς το κινητό όταν οδηγείς, ενώ επιτρέπεται να έχεις ένα καυτό και ρευστό πράγμα στο χέρι σου, που μπορεί να χυθεί και να σε κάψει ?
Μόνο σου αυτοαναιρείσαι!! Ακριβώς για να μην κρατάς κάτι καυτό, θες την ποτηροθήκη, για να το έχεις εκεί. Επίσης γιατί καυτό, δεν υπάρχει και φρέντο??
Επίσης, υπάρχουν και επιβάτες που δεν οδηγούν και είναι καλύτερα να έχουν τον καφέ εκεί παρά να τον κρατάνε. Ο μόνος λόγος να μην θε ςποτηροθήκες είναι επειδή οι Γάλλοι τις έχουν σχεδιάσει σκ@τά!!! αχαχα...
Εγώ ταξίδι χωρίς νερό και καφέ δεν κάνω....εδώ και γραφείο που πάω, φεύγω με το καφεδάκι από το σπίτι, γιατί 20' ειναι πολλά το πρωί χωρίς καφέ! Και δεν χύνεται, έχω αεροστεγές δοχείο!
Εγώ βλέπω τους περισσότερους με πλαστικά μικρά ποτηράκια με τον εσπρέσο λούνγκο μέχρι επάνω και τους κουνιέται όταν περπατάνε, όχι όταν οδηγούν.
Για το νερό υπάρχουν θήκες στις πόρτες και μάλιστα για μεγάλα μπουκάλια.
Οι άλλοι καφέδες που έχουν καλαμάκια εύκολα χύνονται ...
-
Για αυτό τους πίνεις μονορουφι πριν μπεις..... Μα τι άσχετοι που είστε;
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Για αυτό τους πίνεις μονορουφι πριν μπεις..... Μα τι άσχετοι που είστε;
και οι μερακλήδες που πίνουν ουισκάκι, ακούγοντας Black Man?
-
@storm said in Toyota Corolla Cross:
Όπως έχω ξαναγράψει εγώ έχω σταματήσει προ πολλού να διαβάζω τις απόψεις μελών στο φόρουμ για τα αυτοκίνητα. Δεν εμπιστεύομαι τις απόψεις τους, γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία υποβόσκει τυφλός οπαδισμός ή/και δικαιολόγηση της αγοράς που κάνουν.
Οπότε από την στιγμή που ξεκίνησα να βλέπω βίντεο-δοκιμές στο youtube προτιμώ μόνο από εκεί να αντλώ πληροφορίες και να βγάζω συμπεράσματα.
Ο Marek λέει και άλλα για το Aircross που ξύνισαν τα μούτρα του. Ok. Άλλοι μπορεί να ξινίζουν με κάποια πράγματα, άλλοι να τα δικαιολογούν. Εγώ απλά παρατηρώ (ακούω/βλέπω) και βγάζω συμπεράσματα.
Ακριβώς έτσι είναι, αλλά είναι πολύ υποκειμενικά τα πράγματα.
Για μένα παράδειγμα που είμαι ψηλός, η χρήση της οθόνης είναι πολύ απλή αφού το χέρι μου την φτάνει άνετα.
Την βολεύομαι περισσότερο από τα κουμπάκια στο τιμόνι που είναι μικρά για τα δάχτυλα μου.Αντίθετα σε όλα τα αμάξια επειδή κάθομαι αρκετά πίσω στο κάθισμα, έχω θέματα με τις κολώνες στις πόρτες και στο παρμπρίζ, αφού μπορεί να μου κρύβουν μηχανάκια ή και οχήματα σε διασταυρώσεις...
Δεν είμαι όμως ο μέσος όρος για να τα θεωρήσω μειονεκτήματα.
-
@lap said in Toyota Corolla Cross:
Ο Μάρεκ σε κάποια έχει δίκιο σε κάποια άλλα όχι. Και αυτός όπως όλοι σχολιάζει ανάλογα με το πως ξύπνησε. Για παράδειγμα στους χώρους που σχολιάζει το κάνει με μέτρο τον εαυτό του που είναι ψηλοκοντος και ψηλο χοντρός. Δεν χωρά εύκολα πουθενά και βγάζει μέτρια σε χώρους όλα τα αυτοκίνητα εκτός από κάτι τεράστια c suv. Αφού βρε Μάρεκ (συνεχίζω στο ίδιο μοτίβο με τον ταξιδευτή) έχεις γίνει διπαλσιος με τα χρόνια, Μάρεκ τρως και ψεύδεσαι και τρως, φυσικά δεν θα χωρας άνετα. Στο τεστ του cross έχει τέρμα κάτω το κάθισμα του οδηγού. Αποκλείεται να τον βολεύει διότι είναι κοντούλης. Αν το έχεις τέρμα κάτω η οθόνη σε εμποδίζει να κοιτάξεις μπροστα. Παρόλα αυτά με τέρμα κατω το κάθισμα του οδηγού πάει και καθετε απο πίσω και βρίσκει απλά ανεκτό τον χώρο για τον εαυτό του. Όπου αν σήκωνε το κάθισμα του οδηγού στο κατάλληλο ύψος για να οδηγεί σωστά θα είχε δύο παλάμες χώρο στα γόνατα από πισω. 1,70 κάτι είναι αλλωστε. Αλλά όχι, αυτός έκανε αυτό που εκνευρίζει τους υπόλοιπους.
Δηλαδή κάνει τέτοια περίεργα πράγματα και μετά τον κράζουν οι ιδιοκτήτες.
Είναι τύπος χαρακτήρα, που του αρέσει η αποδόμηση έστω και η τραβηγμένη από τα μαλλιά. Για αυτό λέω πως ουτε και αυτος δεν είναι τελείως αντικειμενικός
Ετσι είναι και στα σχόλια στο βίντεο, τον κράζουν αρκετά..
Μπορεί βέβαια να είναι έτσι εριστικός για λόγους μάρκετινγκ
Να έχει σχόλια και ας τον κράζουν. -
Αντίθετα σε όλα τα αμάξια επειδή κάθομαι αρκετά πίσω στο κάθισμα, έχω θέματα με τις κολώνες στις πόρτες και στο παρμπρίζ, αφού μπορεί να μου κρύβουν μηχανάκια ή και οχήματα σε διασταυρώσεις...
Δεν είμαι όμως ο μέσος όρος για να τα θεωρήσω μειονεκτήματα.
Ακριβώς για αυτό υπάρχει το Blind Spot
-
Το θέμα το έχω όταν περνάω διασταύρωση και τα άλλα αμάξια έρχονται από δεξιά.
-
@groover1972 said in Toyota Corolla Cross:
Δεν έχετε καταλάβει, κάτι. Όλες οι εταιρείες πλέον, κόβουν κόστη και πουλάνε ακριβά ώστε να αυξήσουν τζίρους. Όλα τα προϊόντα (και στο σούπερ) έχουν (μυστικά) μικρύνει/κόψει τις συσκευασίες τους, ώστε να περιέχει λιγότερο προϊόν το οποίο το αγοράζεις πλέον ακριβότερα. Οι έχοντες θα γίνουν πιο... Έχοντες. Έτσι και οι αυτοκινητοβιομηχανίες κόβουν όπου μπορούν και τα πουλάνε και ακριβότερα γιατί απλά μπορούν αφού η ζήτηση έχει αυξηθεί (θεωρούμε πλέον ότι τα 35κ) είναι... αποδεκτά και μας φαίνονται και εντάξει. Δεν είναι. Απλά είναι φθηνότερα από τις επόμενες αυξήσεις. Πάρε κόσμε χαμηλοτερηες ποιοτητας προϊόντα και θα σε κάνω να πιστέψεις ότι ΚΑΙ αγοράζεις φθηνά αλλά ΚΑΙ ψιλό premium.
Μα ακριβώς αυτό σχολιάζουμε. Πλέον ισχύει κανονικά το γνωστό αστείο κλισέ ότι "δεν τα φτιάχνουν όπως παλιά". Μπορεί σαν τεχνολογία και ασφάλεια τα αυτοκίνητα να είναι κλάσεις ανώτερα σε σχέση με 10 χρόνια πριν αλλά έχουν γίνει αλλού εκπτώσεις για να βγουν τα κέρδη. Αμορτεσεράκια στο καπώ, μονώσεις, σκληρά πλαστικά κτλ κτλ.
-
@cruiser εγώ πάντως δεν αναφέρομαι στα "θέλω" που μπορεί να έχει κάποιος αγοραστής ή ιδιοκτήτης αυτοκινήτου. Αναφέρομαι σε καθαρά αρνητικά στοιχεία που μπορεί να έχει ένα αυτοκίνητο και πολλοί τα αποσιωπούν. Αυτό γίνεται και στο φόρουμ και στο youtube και παντού για διαφόρους λόγους.
Προσωπικά δεν κράζω κανένα. Μεγάλος άνθρωπος είμαι, ακούω, βλέπω (ακόμη), κρίνω, βγάζω συμπεράσματα.
Ας μην αρχίσουμε όμως να γράφουμε για το Γαλλικό. Το θέμα αφορά το Ιαπωνικό.
-
Οχι γενικά γράφουμε.
Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι κάθε κατασκευαστής τοποθετεί κάπου το αυτοκίνητο του, με συγκεκριμένα χαρίσματα.
Προφανώς αυτό θα φέρει και αντίστοιχα ελαττώματα, σε σχέση με τον μέσο όρο.
Δεν είναι όμως ελαττώματα, είναι απλά επιλογές.
Δηλαδή θέλεις να μπαίνεις στις στροφές τρένο, άρα θα έχεις σκληρή ανάρτηση, αλλά δεν μπορεί να σε ενοχλεί η σκληρή ανάρτηση.
-
Το θέμα το έχω όταν περνάω διασταύρωση και τα άλλα αμάξια έρχονται από δεξιά.
Έχω φιλαράκια, γνωστούς κτλ και πιο ψηλούς από τον ταξιδευτή, όχι όμως ευρυστερνους σαν τον ταξιδευτή.... ναι στη γενιά μου από το σχολείο κιολας είχαμε παιδιά από τα 15-16 άνω του 1,95 ++++. Από αυτούς που σκύβουν όταν περνούν από πόρτες, χαχα
Αυτα βλέπω και λέω πως οι επόμενες γενιές δηλαδη τα παιδιά αυτων δεν θα χωρούν στα σημερινά αυτοκίνητα.
Τεσπά, και όταν οδηγούν μικρά αυτοκίνητα κοιτούν από τα πίσω παράθυρα στις διασταυρώσεις. Είναι πολύ αστείο. Τζα! Ένα κεφάλι κοίτα από πίσω, τρομάζουν και οι άλλοι, σου λέει απο που ξεφύτρωσε αυτός στο πίσω παράθυρο...χαχα
-
@fanis75 said in Toyota Corolla Cross:
Απαγορεύεται να κρατάς το κινητό όταν οδηγείς, ενώ επιτρέπεται να έχεις ένα καυτό και ρευστό πράγμα στο χέρι σου, που μπορεί να χυθεί και να σε κάψει ?
Μόνο σου αυτοαναιρείσαι!! Ακριβώς για να μην κρατάς κάτι καυτό, θες την ποτηροθήκη, για να το έχεις εκεί. Επίσης γιατί καυτό, δεν υπάρχει και φρέντο??
Επίσης, υπάρχουν και επιβάτες που δεν οδηγούν και είναι καλύτερα να έχουν τον καφέ εκεί παρά να τον κρατάνε. Ο μόνος λόγος να μην θε ςποτηροθήκες είναι επειδή οι Γάλλοι τις έχουν σχεδιάσει σκ@τά!!! αχαχα...
Εγώ ταξίδι χωρίς νερό και καφέ δεν κάνω....εδώ και γραφείο που πάω, φεύγω με το καφεδάκι από το σπίτι, γιατί 20' ειναι πολλά το πρωί χωρίς καφέ! Και δεν χύνεται, έχω αεροστεγές δοχείο!
Εγώ βλέπω τους περισσότερους με πλαστικά μικρά ποτηράκια με τον εσπρέσο λούνγκο μέχρι επάνω και τους κουνιέται όταν περπατάνε, όχι όταν οδηγούν.
Για το νερό υπάρχουν θήκες στις πόρτες και μάλιστα για μεγάλα μπουκάλια.
Οι άλλοι καφέδες που έχουν καλαμάκια εύκολα χύνονται ...
Γενικά ποτέ καφέ και οτιδηποτε μπορεί να χυθεί μεσα στο αυτοκίνητο!
Μόνο νερό σε μπουκαλάκι και το καλοκάιρι μέσα σε θερμός...
Στο αυτοκίνητο της γυναίκας βλεπω συχνά σημαδια από καφε στην πλαστική κονσόλα οπου υποτίθεται βαζει τους καφέδες και πεφτει το σχετικό χεσιμο!
Επίσης δεν μπορώ σε φρέντους κλπ να στάζουν υγρασίες μεσα στις ποτηροθήκες!
Γενικά αυτή τη μαλακια του Ελληνα με τον καφέ ποτέ δεν την καταλαβα!
Εγω θα πιω εναν το πρωι στο σπίτι με το πρωινό μου και ίσως εναν ακόμα (φίλτρου ή νεσπρέσσο) στο γραφείο το απόγευμα αν εχω δουλειά.
Τους βλέπεις όλους με ενα πλαστικό ποτήρι στο χέρι να πίνουν μπουγαδόνερα!
Εδω δεν έχουν να φάνε αλλά ένα διφραγκο καθε μέρα το χαλάνε !Να βγω έξω για καφε ποτέ! Και καφέ να πάρουν οι άλλοι εγώ θα πάρω κατι σε χυμό ή ακόμα καλύτερα να φάω! Ειναι πιο vfm και δεν μπορώ να τον παιδεύω τόση ώρα (τον πίνω συντομα)
Ειχε δικιο ο Χάρυ Κλυν που ελεγε για το μαλάκα νεοέλληνα που πίνει στιγμιαίο καφές σε 3 ώρες!!!Οποτε αδιάφορες για εμένα οι ποτηροθήκες στα αμαξια! Κοιτάω τον τεμπέλη και το χώρο για αποθηκευση μεσα!
-
Οχι γενικά γράφουμε.
Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι κάθε κατασκευαστής τοποθετεί κάπου το αυτοκίνητο του, με συγκεκριμένα χαρίσματα.
Προφανώς αυτό θα φέρει και αντίστοιχα ελαττώματα, σε σχέση με τον μέσο όρο.
Δεν είναι όμως ελαττώματα, είναι απλά επιλογές.
Δηλαδή θέλεις να μπαίνεις στις στροφές τρένο, άρα θα έχεις σκληρή ανάρτηση, αλλά δεν μπορεί να σε ενοχλεί η σκληρή ανάρτηση.
Αναφέρθηκα σε προβλήματα, ελαττώματα που προκύπτουν από κακές μελέτες/σχεδιασμούς και σε ελλιπείς δοκιμές ενός προϊόντος πριν βγει στην παραγωγή.
Π.χ αν το Corolla Cross αρχίσει να τρίζει και να βγάζει θορύβους σε δρόμο με χαλίκι αυτό δείχνει ότι το αυτοκίνητο κακοσχεδιάστηκε ή μάλλον δεν σχεδιάστηκε για αυτό που ίσως δείχνει στο μάτι και μάλλον δεν πέρασε και από σοβαρές δοκιμές.
ή αν αρχίσει το multimedia system να κάνει reboot κάθε τρεις και λίγο αυτό πάλι θα είναι ένα πρόβλημα κακής ποιότητας και ενός προϊόντος που δεν πέρασε από σοβαρές ποιοτικές διαδικασίες.
ή αν το αυτοκίνητο με 120Km/h σφυρίζουν αδιάκοπα οι εξωτερικοί καθρέπτες πάλι το ίδιο θα έλεγα. Μηδέν μελέτη και χαμηλή ποιότητα προϊόντος.
Μου κάνει εντύπωση που ενώ οι καταναλωτές δεν "σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους" για την ποιότητα άλλων προϊόντων, στα αυτοκίνητα (που έχουν και κάποιο κόστος) δέχονται τις εκπτώσεις σε ποιότητα. Οι εκπτώσεις, λοιπόν, συνήθως προκαλούν προβλήματα.
-
Ρε πατε καλα? Τι τρέλα σας επιασε με τις ποτηροθηκες? Θα πατε ενα ταξιδι 2-3 ωρες και δεν θα έχετε που να βάλετε ένα μπουκαλάκι νερο?
Στο τέλος θα μας πειτε οτι για τους λαλακες τους νεοελληνες και μονο βγάζουν ακόμα αμάξια με ποτηροθήκες ενω οι "Ευρωπαίοι" δεν τις θέλουν.
Αν ειναι να φοβόμαστε μην σταξει μια σταγόνα νερου/καφε μεσα στο αμάξι παει το κάψαμε.
-
Μετά μη ξεχάσετε να πιάσουμε ως θέμα και τις πλαφονιερες. Σύμφωνα με τον Μάρεκ δεν μπορεί να δει εύκολα τα κουμπιά της και μπερδεύεται. Είναι κακοσχεδιασμένη
-
Για μπουκαλάκια έχουν τα περισσότερα αμάξια.
Για τους καφέδες που κρατάει κάποιος στο χέρι και το κοιτάει μην χυθεί, ενώ ταυτόχρονα οδηγεί είναι το θέμα... -
Για αυτό είτε τον πίνεις μονορουφι μπροστά σε όλους στο μαγαζί και πετάς εκεί το ποτηράκι, αν είναι και καυτός ακόμα καλύτερα, ειτε βάζεις τον συνοδηγό να τον προσέχει και να τον κρατά.
-
Ναι να τον δώσεις σε γυναίκα και να χυθεί καυτός καφές στα χέρια της ....
Χιούστον γουι χεβ ε πρόμπλεμ...
Toyota Corolla Cross