-
Νομίζω πως είναι απ τα καλά αυτοκίνητα της εποχής αυτό που πήρες, καλορίζικο. Απ ότι έχω καταλάβει, αν και μόνο τεστ σε Peugeot τον έχω κάνει, είναι ισορροπημένος κινητήρας ο 1.2 γι αυτό και τα βραβεία.
Η κατανάλωση όμως έτσι πάει, εκεί που σταματούν τα σύγχρονα ντίζελ, ξεκινά η βενζινη... 5,5-6,5λτ είναι συνήθης κατανάλωση ντίζελ γι αυτό το μέγεθος οχήματος, 6,5-8,5λτ θα κυμαίνεται η βενζινη. Περιστασιακά παραπάνω ή λιγότερο μπορεί όλοι να δούμε, αλλά ανάλογα το σενάριο χρήσης αυτά είναι τα 'όρια' για τους μέσους όρους. Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο θα φανεί σημαντική η διαφορά, αλλά πάντα θα σε ενοχλεί λίγο που το 'φουλάρισμα' αντί για 30-40€ θα πάει στα 50-70€. Τη συνολική ποιότητα ταξιδιού όμως από αυτό το αμάξι, δεν θα τη μετανιώσεις.
-
Ειναι ενα αυτοκινητο πανεμορφο, με ταξιδιαρικο χαρακτηρα. Οι αρετες του εκτος της καταναλωσης μεσα στην πολη ειναι αρκετες ωστε να το χαρακτηριζει οποιοσδηποτε πολυ ολοκληρωμενη προταση. Αλλωστε μες την πολη και ποιο δεν καιει?
-
Αλλωστε μες την πολη και ποιο δεν καιει?
Το δικό μου...αχαχαχα (συγνώμη Σπύρε, δεν άντεξα!).
-
Σκεφτομουν να το γραψω ως συνεχεια αυτης μου της κουβεντας! Ετσι ειναι.
-
Νομίζω πως είναι απ τα καλά αυτοκίνητα της εποχής αυτό που πήρες, καλορίζικο. Απ ότι έχω καταλάβει, αν και μόνο τεστ σε Peugeot τον έχω κάνει, είναι ισορροπημένος κινητήρας ο 1.2 γι αυτό και τα βραβεία.
Η κατανάλωση όμως έτσι πάει, εκεί που σταματούν τα σύγχρονα ντίζελ, ξεκινά η βενζινη... 5,5-6,5λτ είναι συνήθης κατανάλωση ντίζελ γι αυτό το μέγεθος οχήματος, 6,5-8,5λτ θα κυμαίνεται η βενζινη. Περιστασιακά παραπάνω ή λιγότερο μπορεί όλοι να δούμε, αλλά ανάλογα το σενάριο χρήσης αυτά είναι τα 'όρια' για τους μέσους όρους. Αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα τον χρόνο θα φανεί σημαντική η διαφορά, αλλά πάντα θα σε ενοχλεί λίγο που το 'φουλάρισμα' αντί για 30-40€ θα πάει στα 50-70€. Τη συνολική ποιότητα ταξιδιού όμως από αυτό το αμάξι, δεν θα τη μετανιώσεις.
Εγώ στο ένα έγραψα 5.9 στο άλλο 8.8 στον ίδιο δρόμο με λίγο περισσότερο πάτημα στο βενζίνης.Αν πήγαιναε τα ίδια ακριβώς χλμ πιστεύω θα έπεφτε στο 8 με 8.2.
Άρα μιλάμε για 2 λτ διαφορά που γίνονται 3 λόγω τιμής.
Σε 15000 τον χρόνο έχουμε 750 ευρώ διαφορά σε καύσιμο νούμερα υπολογισιμα για τους περισσότερους.
Επίσης να μην ξεχνάμε ότι τα ντίζελ όταν τα φορτώνεις και απαιτεις ταχύτητα τσιμπούν λίγο τα βενζίνης όμως πολύ.
Το 5.8 θα γίνει 6.3 το 8 όμως γίνεται 10 σε υψηλά φορτία και όταν ζητάς γκάζι.
-
Παιδιά το αμάξι έδωςε ρέστα στην εθνική οδό. Τρέλανε κόσμο. Έρχονταν δίπλα μου και με χαιρεταγανε, μου κάνανε like. Προς στηγμην ένιωσα διάσημος....Ακόμα και στο parking στριφογυρνάγανε γύρω γύρω.... Το αμάξι μέχρις στιγμής πάει πολύ καλά. Είναι ότι πρέπει για εθνική. Στις στροφές αν μπεις με πολλά δεν το βοηθάνε οι αναρτήσεις...και επίσης αν τρέχεις πίνει αρκετά. Την ίδια διαδρομή με πετρέλαιο την έκανα με 35 ευρώ πέρυσι (C4 το προηγούμενο μοντέλο) ενώ τώρα χρειάστηκε 50 ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε ότι τα καύσιμα είναι ακριβότερα φέτος η διαφορά είναι περίπου 10 ευρώ στα 400km. Δεν το λες και ασήμαντο..
-
Συγνώμη που δεν θυμάμαι, ποια έκδοση έχεις?
-
Shine pack
-
kkostask wrote:
Shine pack
Αν δεν κάνω λάθος, ο Κώστας ρώτησε μάλλον για κυβικά και ίππους...
-
Αυτό εννοούσα....με ποιόν κινητήρα βασικά ήθελα να μάθω...θυμάμαι ότι είναι χειροκίνητο....
-
Victor1 wrote:
kkostask wrote:
Shine pack
Το σκέφτηκα αλλά η ακριβής έννοια του όρου είναι αυτή. 1.2 130hp
-
antoniokon wrote:
Victor1 wrote
Το σκέφτηκα αλλά η ακριβής έννοια του όρου είναι αυτή. 1.2 130hp
manual
-
Οκ,ευχαριστώ!
-
Παιδιά το αμάξι έδωςε ρέστα στην εθνική οδό. Τρέλανε κόσμο. Έρχονταν δίπλα μου και με χαιρεταγανε, μου κάνανε like. Προς στηγμην ένιωσα διάσημος....Ακόμα και στο parking στριφογυρνάγανε γύρω γύρω.... Το αμάξι μέχρις στιγμής πάει πολύ καλά. Είναι ότι πρέπει για εθνική. Στις στροφές αν μπεις με πολλά δεν το βοηθάνε οι αναρτήσεις...και επίσης αν τρέχεις πίνει αρκετά. Την ίδια διαδρομή με πετρέλαιο την έκανα με 35 ευρώ πέρυσι (C4 το προηγούμενο μοντέλο) ενώ τώρα χρειάστηκε 50 ευρώ. Αν συνυπολογίσουμε ότι τα καύσιμα είναι ακριβότερα φέτος η διαφορά είναι περίπου 10 ευρώ στα 400km. Δεν το λες και ασήμαντο..
Η διαφορά θα υπάρχει, αν έχεις καλομαθει με καταναλώσεις και τιμές diesel θα σου κακοφανει στην αρχή. Ξεπέρασέ το γρήγορα για να χαρείς το αυτοκίνητό σου!
-
Victor1 wrote:
Η διαφορά θα υπάρχει, αν έχεις καλομαθει με καταναλώσεις και τιμές diesel θα σου κακοφανει στην αρχή. Ξεπέρασέ το γρήγορα για να χαρείς το αυτοκίνητό σου!
Δεν ξέρω από diesel αλλά μια φορά που νοίκιασα την είδα τη διαφορά...
-
-
Τα airbump σε αυτό το μοντέλο τα έχει βάλει πολύ χαμηλά. Να μας πει κάποιος ιδιοκτήτης αν όντως προστατεύουν στο άνοιγμα της πόρτας ;
-
Ναι 6.2 κατανάλωση για τον 1.2 σημαίνει πολύ αυγό στο πόδι όπως έγραψες.
Εγώ στο τεστ ντραιβ που είχα κινηθεί με 87 χλμ μο και φυσικά χωρίς προσοχή είχα γράψει 8.8.
Μου κάνει εντύπωση για την φασαρία που λες που είσερχεται στην καμπίνα γιατί έχουμε διαβάσει ότι είναι στα υπέρ του η καλή ηχομόνωση
-
Οινόφυτα με διόδια Θήβας δεν είναι επίπεδος δρόμος... Κατηφόρα ή ανηφόρα είναι, ανάλογα με την κατεύθυνση. Η διαφορά στην κατανάλωση από τη μια κατεύθυνση στην άλλη είναι τουλάχιστον 25%.
-
@Sherlock ωραίο review, να το χαρείς και να μας γράφεις περισσότερα !
CITROEN C4 III mod 2021