-
Έσκασε και στην γειτονιά μου. Τρομερό το χρωμα να το έχετε υπόψιν σας. Το αυτοκίνητο δείχνει αρκετά ογκώδης και μεγαλο ενώ οι διαστάσεις του είναι σαν του focus...
https://i.postimg.cc/pd5r1CKh/02-F08-D8-E-8766-4-CED-9365-92-BCF4-DC80-AA.jpg
https://i.postimg.cc/kGBpx20m/27-E8-C520-C7-EF-4216-B91-F-F7051-A3-D0214.jpg
https://i.postimg.cc/xCFsT0cF/FB1404-BC-8-FEB-47-FD-A82-C-F105-B61-BA5-D7.jpg
https://i.postimg.cc/3JpH6qqH/6-AFD48-D9-9-F43-4719-963-D-F858-A9-C168-FF.jpg
-
Ρε τι έχω πάθει με τα περτικαλή χρώματα , δεν τα χορταίνω .Πήρα την καψούρα πορτοκαλί θα έπαιρνα το 2008 πορτοκαλί και το Vitara σε πορτοκαλί, είδα ένα Panda πορτοκαλί και ξεσηκώθηκα ... ακόμα και αυτό σε καφεδοπορτοκαλί είναι οπτασία. Να πάω να κοιταχτώ?
Sabas_Thes ευχαριστώ για τις σκέψεις σου , να είσαι καλά!
-
Πιες μια πορτοκαλαδα για αρχή μπας και περάσει και βλέπεις. ..
-
Πιες μια πορτοκαλαδα για αρχή μπας και περάσει και βλέπεις. ..
Από πορτοκάλι ?
-
Βρέθηκα σήμερα στην αντιπροσωπεία με προγραμματισμένο ραντεβού ώστε να βγάλει χρησμό το μαντείο των Δελφών τι φταίει στο Infotainment του 308 και έχει περίοδο. Ο χώρος αναμονής εδώ είναι κοινός με την έκθεση της Citroen. Ως εκ τούτου έπαιξε επιτόπου επεξεργασία και mini td (από την αντιπροσωπεία ως Νέα Μαγνησία και πίσω για τους ντόπιους) στο C4 1,2T 130ps EAT8.
-> Εσωτερικό: Αντίστοιχα ποιοτικό μέσες άκρες με το 308, εξαιρετικά ηχομονωμένο. Μπες βγες και καθήμενος ένιωσα πολύ πιο άνετα από τα 308/2008. Είσοδος στο όχημα φτιαγμένη για ανθρώπους των κυβικών μου (130kgr). Καλοί οι χώροι πίσω για 2 ενήλικες μέχρι το ύψος μου (183cm). Ο μεσαίος πίσω δεν έχει θέμα με τόσο με το τούνελ αλλά το κεφάλι του βρίσκει στα φώτα του ουρανού. Οι δύο πίσω πλάγιοι θα χωρέσουν οριακά στο κεφάλι όπως προκύπτει από τις φωτογραφίες. Το Focus έχει λίγο καλύτερο διαθέσιμο για τους πίσω το οποίο κάνει περισσότερο διαφορά στην άνεση των κεφαλιών των 'πλάγιων' παρά για τον (παρόμοιο) χώρο για τον πιθανό μεσαίο επιβάτη. Σε ταξίδι ίσως κοπανησουν στις χειρολαβές κεφαλής οι πλάγιοι αν μπει περίεργα σε καμία στροφή ο οδηγός. Αρκετός χώρος να σπρώξεις πόδια κάτω από το πίσω κάθισμα αν δεν έχει ο οδηγός τέρμα κάτω το κάθισμα. Καλό άνοιγμα πόρτας και για τους γονείς ακόμα και καθισματάκια 'ανάποδα' για βρέφη θα μπούνε άνετα χωρίς να κινήσουν εμπρός τα μπροστά καθίσματα. Τα πίσω isofix με φερμουάρ το οποίο όταν ανοίγει εύκολα και αφήνει μεγάλο άνοιγμα ώστε να κουμπώνει χωρίς κόπο το παιδικό καθισματάκι. Άριστη εμπρός εργονομία. Οσκαρική για PSA θα έλεγα! Φυσικοί διακόπτες, πολύ ικανοποιητικής ποιότητας για την τιμή του, στα σωστά σημεία. Λίγο πιο γρήγορο σε ανταπόκριση το Infotainment από του 308 και η διαφορά μεγέθους κάνει ευχάριστη διαφορά στο map. Το τιμόνι από κοντά μου φάνηκε όμορφο αντίθετα από τις φωτογραφίες ενώ είναι ντυμένο με ποιοτικό δέρμα (χωρίς αίσθηση φό) και αρκετά χοντρό ώστε να χαίρεσαι λαβή. Πολύ καλοί χώροι για μικροαντικείμενα και η μεσαία κονσόλα του EAT8 κάνει τόσο πρακτικό τον αέρα μεταξύ των μπροστινών που θέλω να κλωτσίσω το 308. Χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο έχει πολύ καλή διαμόρφωση χωρίς προεξοχές ο χώρος αποσκευών.
Εξωτερικό: μια όμορφη κομψή Γαλλίδα που χάνει πολύ σε μαύρο/ασημί. Στο κόκκινο πρέπει να είναι θεά.
Οδήγηση: Σε ώρα αιχμής αλλά ευτυχώς ρόλαρε η κίνηση για να βγάλω λίγα συμπεράσματα από το TD. Πολύ ελαφρύ τιμόνι το οποίο εύχομαι στις ταχύτητες ταξιδιού έστω λίγο να βαραίνει. Εξαιρετική ηχομόνωση. Τρομερά άνετη αθόρυβη κύλιση. Θα ήθελα λίγο καλύτερη πλάγια στήριξη από τα πολύ άνετα κατά τα άλλα καθίσματα. Για τον puretech τα έχω πει πολλές φορές. Άριστος κινητήρας για σκάφη αυτού του μεγέθους. Το EAT8 δεν 'κλοτσάει' καθόλου και ταιριάζει γάντι με το μοτέρ αν και (προφανώς) είναι αργό στις αλλαγές σε σχέση με ένα DSG πχ (έκανα πρόσφατα βόλτα με Golf 8 γείτονα). Δυστυχώς δεν βγήκαμε περιφερειακό να το ανοίξω αλλά ως ένα όχημα για μικρή οικογένεια το C4 προσφέρει ανέσεις που δύσκολα θα βρείτε στα λεφτά του. Φτάνει να κατανοήσει κανείς τι αγοράζει. Στον ρόλο του είναι εξαιρετικό και είναι ξεκάθαρο στο τι προσφέρει.
ΥΓ1: PSA απλά σταματά να βγάζεις μηχανικά κιβώτια.
ΥΓ2: Οι φαν της μουσικής καλά θα κάνουν να πάρουν το optional ηχοσύστημα.
ΥΓ3: Το μικρό ψηφιακό καντράν τελικά είχαν δίκιο όσοι έλεγαν ότι στο EAT8 δεν σε ενοχλεί καθόλου καθώς απλά δεν έχεις λόγο να το κοιτάς καθόλου. Δεν πήγαιναν τα μάτια μου ούτε στο HUD.
ΥΓ4: Το πέρασα μέσα απ' τα πέριξ στενά στις γραμμές προς το εργοστάσιο μπισκότων Παπαδοπούλου που είναι κακοτραχαλος ο δρόμος και με εξέπληξε ευχάριστα η ησυχία της ανάρτησης καθώς και το ότι τουλάχιστον καινούργιο δεν έτριζε κάτι.
ΥΓ5: Πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό το blind spot τελικά ανεξαρτήτως μεγέθους οχήματος. Πρέπει κάποια στιγμή να μπει στα στάνταρ πακέτα εξοπλισμών.
Η φώτο με το κεφάλι δίπλα στην οροφή αποτυπώνει ακριβώς την κουπέ σχεδίαση και το μπες βγες πίσω.
Εμένα είχε βρει το κεφάλι στο μπες ή βγες δεν θυμάμαι αλλά θυμάμαι ότι βρήκα αρκετά και με ενοχλησε. Είναι η απαραίτητη παραχώρηση λόγω σχεδιασμού που θα κάνει ένας ψηλός πίσω επιβάτης.
-
-
Πάντως έμαθα ότι έχει πολύ ζήτηση το 4 και δεν έχουν καθόλου αμάξια να δώσουν και μιλάνε για 5-6 μήνες παράδοση.
-
Πάντως έμαθα ότι έχει πολύ ζήτηση το 4 και δεν έχουν καθόλου αμάξια να δώσουν και μιλάνε για 5-6 μήνες παράδοση.
Criuser παντού έτσι είναι όπου και αν ρώτησα, peugeot, citroen, Toyota, Ford, hyundai, kia, όλα έχουν 4 έως 5.5 μήνες αναμονή, εκτός αν πάρεις κάποιο που είτε είναι ετοιμοπαραδοτο χλωμό είτε έχει μπει γραμμή παραγωγής και πας 2μηνο.Στις υπόλοιπες εταιρίες δεν ξέρω τι παιζει
-
Update C4
Είμαστε στις 5 εβδομάδες 'κλεισμένοι' στην αντιπροσωπεία, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για την οποία εξέλιξη.
Για να είμαι ακριβής, η μόνη εξέλιξη ήταν ότι άλλαξα αυτοκίνητο εξυπηρέτησης και από το Cactus 1.5 diesel manual, ήρθε ένα Pug 208 1.2 EAT 8 manual.
Υπενθυμίζω ότι το αυτοκίνητο παρουσίαζε θόρυβο από τον μπροστινό άξονα τις στιγμές που ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ πατούσα φρένο κ έστριβα τιμονι. Από όσο γνωρίζω, άλλαξαν πολλά πράγματα (μέχρι και top mount), χωρίς αποτέλεσμα. Αναμένεται απάντηση από το εργοστάσιο η οποία λόγω Αυγούστου κλπ κλπ αναμένεται.
Λίγο off topic, αλλά κάπως σχετικό, λόγω του ότι είναι ομοσταυλο: αν έπαιρνα αυτή τη στιγμή αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας, αυτη η έκδοση του 208, μαλλον θα ήταν στις πρώτες επιλογές. Μόνο κακό η κατανάλωση που σε μικτές συνθήκες, μετά από 1000 χλμ είναι μεταξύ 7.7 - 7.9 λτ/100, τη στιγμή που το Cactus σε 1800 χλμ δεν έφυγε ΠΟΤΈ πάνω από τα 5 λτ/100 και το C4 στα 8200 χλμ που πρόλαβα να κάνω, ήταν μεταξύ 5.5 - 5.6 λτ
-
Έχεις μάθει αν υπάρχει άλλο τέτοιο περιστατικό;
-
ήρθε ένα Pug 208 1.2 EAT 8 manual.
Λίγο off topic, αλλά κάπως σχετικό, λόγω του ότι είναι ομοσταυλο: αν έπαιρνα αυτή τη στιγμή αυτοκίνητο μικρότερης κατηγορίας, αυτη η έκδοση του 208, μαλλον θα ήταν στις πρώτες επιλογές. Μόνο κακό η κατανάλωση που σε μικτές συνθήκες, μετά από 1000 χλμ είναι μεταξύ 7.7 - 7.9 λτ/100, τη στιγμή που το Cactus σε 1800 χλμ δεν έφυγε ΠΟΤΈ πάνω από τα 5 λτ/100 και το C4 στα 8200 χλμ που πρόλαβα να κάνω, ήταν μεταξύ 5.5 - 5.6 λτ
-
Λογική κατανάλωση (τόσο είναι και στα τέστ)
-
ΕΑΤ ή χειροκίνητο? Γιατί γράφεις ΕΑΤ 8 manual....κάτι δεν κολλάει!
-
100αρι ή 130αρι?
-
Καλή έκδοση, αλλά πανάκριβο....το κοίταζα και εγώ αλλά απορρίφθηκε λόγω τιμής. Εαν 208 τότε θα έπαιρνα το Κόρσα που είναι αρκετά φτηνότερο.
-
-
Έχεις μάθει αν υπάρχει άλλο τέτοιο περιστατικό;
Δεν το γνωρίζω - ξέρω ότι το θέμα δεν υπήρχε από την αρχή και εμφανίστηκε γύρω στα 7000χλμ. Επίσης από ότι μου είπαν στα μέσα Ιουλίου που άφησα το αμάξι, δεν υπήρχε άλλο 4αρι με 8000 χλμ, οπότε ίσως φανεί κ σε άλλους στην πορεία (το απεύχομαι βέβαια)
-
Alekan wrote:
ήρθε ένα Pug 208 1.2 EAT 8 manual.
- Λογική κατανάλωση (τόσο είναι και στα τέστ)
- ΕΑΤ ή χειροκίνητο? Γιατί γράφεις ΕΑΤ 8 manual....κάτι δεν κολλάει!
- 100αρι ή 130αρι?
- Καλή έκδοση, αλλά πανάκριβο....το κοίταζα και εγώ αλλά απορρίφθηκε λόγω τιμής. Εαν 208 τότε θα έπαιρνα το Κόρσα που είναι αρκετά φτηνότερο.
Φανη καλησπέρα
-
Λογικη η κατανάλωση δε λέω, αλλά μαθημενος με τα ντίζελ, μου κακοφάνηκε ρε γμτ
-
ΕΑΤ 8 προφανώς αυτόματο (το manual το έγραψε ο δαίμων του πληκτρολόγιου.
-
100αρι - νομίζω το έγραψα αρχικά
-
Σε ταξίδι Αθήνα - Ιθάκη και πίσω μου φάνηκε ότι οδηγούσα πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Δεν έχω άποψη για το Κορσα, αλλά το 208 στο τρίπτυχο Κιβώτιο-μοτέρ-στήσιμο με εξέπληξε ευχαριστα. Φαντάσου το με τα 130 σε αυτό το σκάφος
-
- Σε ταξίδι Αθήνα - Ιθάκη και πίσω μου φάνηκε ότι οδηγούσα πολύ μεγαλύτερο αυτοκίνητο. Δεν έχω άποψη για το Κορσα, αλλά το 208 στο τρίπτυχο Κιβώτιο-μοτέρ-στήσιμο με εξέπληξε ευχαριστα. Φαντάσου το με τα 130 σε αυτό το σκάφος
Ευχαριστώ για τις δευκρινήσεις!
Είπα Κόρσα αφού ουσiαστικά ειναι το ίδιο αυτοκίνητο και με λιγο λιγότερα χρήματα το παίρνεις με ΕΑΤ8 και 130 άλογα. για αυτό εχω γράψει παλαιότερα (με δόση χιούμορ) οτι η καλύτερη έκδοση του 208 είναι το Κόρσα!
-
Όλα τα μοντέλα της Peugeot είναι υπερτιμολογημένα εκτός του παρόντος 308.
-
Χωρίς να έχω καμία διάθεση να υποστηρίξω τη μάρκα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη συνολικά δείχνουν ότι μάλλον δεν τα θεωρούν υπερτιμολογημενα
-
-
Και το 3008 και το 508 είναι μια χαρά τιμολογημένα.
-
Χωρίς να έχω καμία διάθεση να υποστηρίξω τη μάρκα, οι πωλήσεις στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη συνολικά δείχνουν ότι μάλλον δεν τα θεωρούν υπερτιμολογημενα
Την έχουμε κάνει 1000 φορές και αυτή την κουβέντα. Το ότι πουλάνε (και καλά κάνουνε) δεν αναιρεί αυτό που είπα. Και εγώ Peugeot αγόρασα αλλά δεν κάνω τον δικηγόρο του. Η Peugeot έγινε η χήνα με τα χρυσά αυγά και το εκμεταλλεύτηκε μετά το τελευταίο το 508.
-
Απ'ότι θυμάμαι, η pug πάντα είχε ακριβά αυτοκίνητα.
Το 306 εκτός από τάφος (1.4 75 hp-1.6 90hp) ήταν και πανάκριβο.
Το ίδιο και το 406.
Μόνο τα rallye ήταν προσιτά σε τιμές.
CITROEN C4 III mod 2021