-
..και εγώ νόμιζα ότι ήταν θέμα πρώτης γενιάς.. τώρα παρακαλώ να βγει εντός εγγύησης, αλλιώς μετά μπλέκεις φαντάζομαι..
Καλά, ολόκληρη Valeo δεν μπορεί να φτιάξει ένα δοχείο adBlue και αναρτώνται από τους ημι-αχρηστους τους Γερμανούς;!?
-
Περα απο το PSA group δεν εχω ακουσει θέματα για το συγκεκριμενο συστημα απο αλλες μάρκες (VW, VOLVO,...)
-
@haralabosg said in CITROEN C4 III mod 2021:
Περα απο το PSA group δεν εχω ακουσει θέματα για το συγκεκριμενο συστημα απο αλλες μάρκες (VW, VOLVO,...)
https://www.mercedesmedic.com/mercedes-adblue-problems/
π.χ. -
Και σε άλλα βγαίνει. Αλλά δεν πολύ ακούγονται, δεν ξερω γιατί όμως.
Κρυσταλλώνεται η ουρία και τα κάνει όλα σκατα εκεί μέσα.Το θέμα όμως είναι άλλο. Μπορείς με πατέντα να τα καθαρίσεις και να επιδιορθώσεις τα τεχνικά μέρη του ντεπόζιτου και να μην το αλλάξεις ολόκληρο, βλέπω διάφορα βιντεάκια που το κάνουν σε άλλα συστήματα άλλων κατασκευαστών. Εδώ λένε, αλλαγή ολο το ντεπόζιτο, δεν αναλαμβάνουν να το καθαρίσουν, επιδιορθώσουν.
Κάτι σαν τις μπαταρίες στα mild hybrid. Το κόστος τους είναι 150-200 ευρώ το πολύ και αυτοί λένε αλλαγή όλη την μονάδα μαζί με το κέλυφος και τον ηλ. Εγκέφαλο όλου του συστήματος!
Δεν αναλαμβάνουν να αλλάξουν μονάχα τις μπαταρίες.
-
@frantzef said in CITROEN C4 III mod 2021:
Όταν κουμπώνω όπισθεν , αυτό είναι που βλέπω στην οθόνη.
Ούτε κάποιο μενού για να επιλέξω κάτι , ούτε 180 μοίρες, ούτε στρίβουν οι γραμμές όταν στρίβει το τιμόνι.
Η έκδοση που έχω είναι η Feel Pack.
Ξέρει κανείς τι παίζει?Γνωρίζει κανείς αν "έκοψαν" το top rear vision στην έκδοση feel pack?
-
Για μπες στα μενού πατώντας στο εικονίδιο "αυτοκινητάκι" και δες αν είναι ενεργοποιημένη ή όχι κάποια σχετική επιλογή.
-
Και επίσημα απο την PSA.....
Αφορά τον 1.5 BlueHDi diesel στα:
Citroen : C3 III, C3 Aircross, C4 III, C4 Cactus, C4 SpaceTourer, C5 Aircross, Berlingo III, Berlingo III Van, Traveler and Jumpy
DS : DS3 Crossback, DS4 II and DS7 Crossback
OPEL : Corsa, Mokka, Crossland, Grandland, Combo, Combo Cargo, Zafira and Vivaro
Peugeot : 208 II, 2008 II, 308 II and III, 508 II, 3008 II, 5008 II, Rifter, Partner, Expert
Toyota : Proace City, Proace City Verso, Proace and Proace Verso -
Κλασική psa
Και παλαιότερα στα βενζίνης είχε θέμα με φλατζες, και μετά θεματακια στον 1,2 thp, και φυσικά στον prince engine.
Τόσο καλά αυτοκίνητα και πάντα κάτι δεν σχεδιάζουν σωστά.
Από μαλακά πλαστικά, σφουγγαρακια με βινύλιο δηλαδή, πρώτη
-
Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ανάκληση ή περιμένουν πρώτα να καταστραφεί ο κινητήρας...
-
@haralabosg said in CITROEN C4 III mod 2021:
Και επίσημα απο την PSA.....
Αφορά τον 1.5 BlueHDi diesel στα:
Citroen : C3 III, C3 Aircross, C4 III, C4 Cactus, C4 SpaceTourer, C5 Aircross, Berlingo III, Berlingo III Van, Traveler and Jumpy
DS : DS3 Crossback, DS4 II and DS7 Crossback
OPEL : Corsa, Mokka, Crossland, Grandland, Combo, Combo Cargo, Zafira and Vivaro
Peugeot : 208 II, 2008 II, 308 II and III, 508 II, 3008 II, 5008 II, Rifter, Partner, Expert
Toyota : Proace City, Proace City Verso, Proace and Proace Versoχαχαχ
οπως εβαλα και στα πεζω η μονη λυση
-
@andreas72 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται ανάκληση ή περιμένουν πρώτα να καταστραφεί ο κινητήρας...
Υπάρχει από καιρό η ανάκληση, ίσως από πέρυσι στα ενημερωμένα συνεργεία.
Λόγω πιθανής αστοχίας της πρώτης 7mm καδένας συγχρονισμού εκκεντροφόρων (που παίρνουν κίνηση με κλασικό εξωτερικό ιμάντα) αλλάζουν εκκεντροφόρους ανασχεδιασμένους, άλλη καδένα 8mm, καπάκι ψηλότερο με τα χαρακτηριστικά εξογκώματα που λέει το άρθρο και μαζί πάνε σετ ιμάντα χρονισμού & αντλίας με όλα τα περιφερειακά και λάδια κλπ.Τουλάχιστον υπάρχει αναγνώριση και πλήρης δωρεάν αντικατάσταση...
-
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
Λόγω πιθανής αστοχίας της πρώτης 7mm καδένας συγχρονισμού εκκεντροφόρων (που παίρνουν κίνηση με κλασικό εξωτερικό ιμάντα) αλλάζουν εκκεντροφόρους ανασχεδιασμένους, άλλη καδένα 8mm, καπάκι ψηλότερο με τα χαρακτηριστικά εξογκώματα που λέει το άρθρο και μαζί πάνε σετ ιμάντα χρονισμού & αντλίας με όλα τα περιφερειακά και λάδια κλπ.Τουλάχιστον υπάρχει αναγνώριση και πλήρης δωρεάν αντικατάσταση...
μπαααα
διαβασε το καλυτερα... -
@gatoz said in CITROEN C4 III mod 2021:
@piliourits said in CITROEN C4 III mod 2021:
μπαααα
διαβασε το καλυτερα...Γάτε έκαμα το δικό μου τον Αύγουστο, δεν το έχω αναφέρει στο νήμα;
Με ενημέρωσαν οι Τρικαλινοί (το θεωρώ καλό μαγαζί και το συστήνω) όταν πήγα για το ετήσιο σέρβις, και μόλις ήρθε το σετ απ το εργοστάσιο το πέρασαν.
Και δεν πλήρωσα καν λάδια ξύδια του σέρβις καθώς συνέπιπτε...Έγινε μια αστοχία με τα σωληνάκια επιστροφών στο κούμπωμα-ξεκούμπωμα (φαίνεται είναι όπως τα περιγράφεις, μιας χρήσης...) και έσταζαν και αντικαταστάθηκαν.
Και δεν λέω εγώ πως ο γάτος δεν έχει δίκιο, γιατί μόλις έγιναν αυτά, τον άλλο μήνα διαρροούλα καυσαερίου απ τη ντίζα της βαλβίδας της τουρμπίνας... αλλά κιμπάρηδες οι γάλλοι, όχι σαν τους γερμανούς, τουρμπίνα του κουτιού σετάκι...
Όχι πες, ποιος άλλος έχει αυτή τη στιγμή ντίζελ με διορθωμένη την πιθανή αστοχία και καινούρια τουρμπίνα εντός εγγύησης;
-
Μαλιστα....Γι αυτο αρχισες να σκεφτεσαι Toyota
Τυχαιο? Δε νομιζω -
Ελπίζω σε αυτά που είναι προς παράδοση να έχει διορθωθεί το πρόβλημα. Θα είναι μεγάλη ανευθυνότητα να παραδώσουν αυτοκίνητο με τόσο σοβαρό θέμα.
Πάντως, κάτι αυτό, κάτι το θέμα με το δοχείο adblue, μου έχει χαλάσει κάπως η ψυχολογία πριν καλά καλά παραλάβω...
Χώρια που έχουμε και τον @piliourits να λοξοκοιταει τα Toyota!!! 🤨 -
@alexandros-k said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μαλιστα....Γι αυτο αρχισες να σκεφτεσαι Toyota
Τυχαιο? Δε νομιζωΑν σου πω πως η διετής παράδοση ίσως με βολέψει, για επαγγελματικους λόγους, υπό κάποιες προϋποθέσεις;
Τέλος πάντων, συγκριτικά είναι "λίγο" αυτοκίνητο το γιαρις για να αντικαταστήσει το Σιτροέν. Αν τελικά αποφασίσω να το αποχωριστώ θα σας ενημερώσω, αλλά δεν θα είναι λόγω μηχανικών.
Από κατανάλωση μία ή άλλη είναι, αυτόματο καλύτερο έχει το Σιτροέν, όπως και επιδόσεις, και χώρους, κι εξοπλισμό και ποιότητα ταξιδιού. Αλλά οικονομοτεχνικα, το γιαρις κρος είναι από τα λίγα που στις φθηνές εκδόσεις εξακολουθεί να έχει νόημα, για όποιον μπορεί να περιμένει.
Το αντίστοιχο με το δικό μου εξοπλισμό Σιτροέν σήμερα έχει 32Κ, και δεν ξέρω αν διατίθεται πλέον τόσο πλούσια έκδοση.
Το C4 τα ίδια. Σήμερα είδα το νέο C5 Aircross, ντίζελ αυτόματο με τον εξοπλισμό του δικού μου, 43.000€Αν παρακολουθήσετε την κατάσταση, τα περισσότερα γιαρις κρος δεν έχουν παραδοθεί, κι ήδη πολλοί ιδιοκτήτες που έχουν παραλάβει σκέφτονται να πάνε σε δικηγόρους...
Το πρώην μόνο#βιταρα το κατάργησαν...
Δεν υπάρχουν πλέον αυτοκίνητα "αλεξίσφαιρα", υπάρχουν μόνο περισσότερο ή λιγότερο σοβαρές εταιρείες κι αντιπρόσωποι... -
τελος του 23 ερχεται
#mono_vitara -
τελος του 23 ερχεται
#mono_vitaraΛεφτά? Παράδοση? Γιατι βλέπω 2023 τέλος να βγαίνει με παράδοση το 2025!! Εκτός εαν δεν εννοείς το νέο Βιτάρα, αλλά το 5ο facelift του υπάρχοντος τενεκεδένιου από το 2014 με την 25η παραλλαγή κινητήριου συνόλου με ακόμα λιγότερα άλογα.
-
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
τελος του 23 ερχεται
#mono_vitaraΛεφτά? Παράδοση? Γιατι βλέπω 2023 τέλος να βγαίνει με παράδοση το 2025!! Εκτός εαν δεν εννοείς το νέο Βιτάρα, αλλά το 5ο facelift του υπάρχοντος τενεκεδένιου από το 2014 με την 25η παραλλαγή κινητήριου συνόλου με ακόμα λιγότερα άλογα.
#leptomeries
-
#leptomeries
Για εταιρικό ναι....για πλερωτέν με ιδρώτα όχι!!
CITROEN C4 III mod 2021