-
Για μένα το να γέρνει σε πίεση σε στροφές οκ το αντέχεις,άντε και το να βουτάει στα φρενα αλλά το να νιωθεις οτι πλέει σε μεγάλες ταχύτητες και σε μικροαλλαγές κατεύθυνσης είναι κόκκινη γραμμή...Από την άλλη αν όπως λένε είναι οικογενειακό αυτοκίνητο γι'αυτό και η πλαδαρή οδηγική συμπεριφορά,πως εδωσαν μονο 380 λίτρα χώρο αποσκευων..ελληνικό review ποτέ θα γίνει?!
Αυτό είναι το βασικό, να μην πλέει!!
Προτιμώ να κοπανάει από το να πλέει!!!
Η citroen έχει την τεχνογνωσία να στήσει αμάξι που ούτε πλέει, ούτε κοπανάει, ανεξαρτήτως κατηγορίας!!! Εδώ οπαδοί της μάρκας σταμάτησαν να ασχολούνται μαζί της (παιδιά για τον nonos μιλάω) και μείνανε σε αμάξια που πραγματικά στην εποχή τους ήταν άψογα σε οδικά χαρακτηριστικά (zx, xantia, xsara) που και ακόμα και τώρα είναι στην κορυφή σε κάποια πράγματα (xantia activa και τεστ αποφυγής ταράνδου)
-
activaaaaa
-
Με μια βιαστική ματιά στα βιντεάκια μου φαίνονται πολύ ασυνήθιστα τα ελαστικά, τι διάσταση έχουν; 155/70/20;
-
Με μια βιαστική ματιά στα βιντεάκια μου φαίνονται πολύ ασυνήθιστα τα ελαστικά, τι διάσταση έχουν; 155/70/20;
Φοράει (ανάλογα με την έκδοση) τις εξής διαστάσεις, οι οποίες είναι όντως πολύ ασυνήθιστες (και εικάζω πανάκριβες):
- 215/65/16
- 195/60/18
-
Το περίεργο είναι ότι τα πρώτα αυτοκίνητα θα έρθουν τέλη Γενάρη και δεν υπάρχει ακόμα τιμοκατάλογος....
-
Κλασικά η Σιτροέν βγάζει τιμοκατάλογο αφού έρθουν τα αυτοκίνητα στις εκθέσεις...το ίδιο έγινε και με το C5 aircross.
-
Καπου διαβασα πως οταν θα πατας το κουμπακι για να το βαλεις μπροστα θα εχει ως default στο stereo αυτο:
Θεωρω τις φημες υπερβολικες, αλλα ποτε δεν ξερεις.
-
Περιμένετε να κλείσω το γραφείο και να πάω σπίτι και θα σας περιλάβω...
-
Μάλλον ο Βασίλης γύρισε σπίτι με συμπτώματα ναυτίας, ζαλισμένος από τις κλίσεις της Citroen, ήπιε μια δραμαμίνη και την έπεσε...
-
Αργησα να γυρίσω και μάλλον το πρωί θα γράψω ....
-
Cave wrote:
Για μένα το να γέρνει σε πίεση σε στροφές οκ το αντέχεις,άντε και το να βουτάει στα φρενα αλλά το να νιωθεις οτι πλέει σε μεγάλες ταχύτητες και σε μικροαλλαγές κατεύθυνσης είναι κόκκινη γραμμή...Από την άλλη αν όπως λένε είναι οικογενειακό αυτοκίνητο γι'αυτό και η πλαδαρή οδηγική συμπεριφορά,πως εδωσαν μονο 380 λίτρα χώρο αποσκευων..ελληνικό review ποτέ θα γίνει?!
Αυτό είναι το βασικό, να μην πλέει!!
Προτιμώ να κοπανάει από το να πλέει!!!
Η citroen έχει την τεχνογνωσία να στήσει αμάξι που ούτε πλέει, ούτε κοπανάει, ανεξαρτήτως κατηγορίας!!! Εδώ οπαδοί της μάρκας σταμάτησαν να ασχολούνται μαζί της (παιδιά για τον nonos μιλάω) και μείνανε σε αμάξια που πραγματικά στην εποχή τους ήταν άψογα σε οδικά χαρακτηριστικά (zx, xantia, xsara) που και ακόμα και τώρα είναι στην κορυφή σε κάποια πράγματα (xantia activa και τεστ αποφυγής ταράνδου)
Και οι υδροπνευματικές πάντως είχαν και κλίσεις και πλεύσεις. Δεν μιλάω για την Activa, δεν έχω μπει ποτέ σε τέτοια.
-
Μεγάλη στεναχώρια είχαμε...
-
Τι έγινε βρε Δία 6 το πρωί ?
Η τηλεδιάσκεψη που σας κάνει το Κόμμα για την γραμμή , σε ώρα Σιβηρίας γίνεται ?
Ετσι για να θυμόσαστε τις παλιές καλές εποχές ?
-
Το τελευταίο φόκους δεν το έχω οδηγήσει . Σε γκόλφ έχω να μπώ μέσα πολλά χρόνια , μετά την τραυματική εμπειρία που είχα .
Εχω μπει ως συνοδηγός σε φόκους της προηγούμενης γενιάς και σε παλιότερα γκολφ .
Είναι εντελώς άλλη η αίσθηση . Σκληρά και στενά καθίσματα , το αμάξι το φοράς κάτι που εμένα με ζορίζει λόγω διαστάσεων και προφανώς σκληρότερο πάτημα , όχι αυτή η αίσθηση του στρώματος αέρα που σου δίνει η σιτροέν .
Από την άλλη η σιτροέν έχει κλίσεις στις στροφές και το τιμόνι δεν σου δείχνει ότι θέλεις να το ζορίσεις . Δηλαδή το αμάξι δεν θέλει να το στραμπουλήξεις .
Μπορείς όμως να πας πολύ γρήγορα αν οδηγείς με γραμμές που οι κλίσεις μειώνονται .
Εκεί που διαφωνώ με τα διάφορα τέστ , είναι που κατηγορούν κάποιον γιατί είναι αυτό που εξαρχής δηλώνει .
Δηλαδή το αιρκρος σίγουρα δεν θα μπορούσε να πάει τόσο άνετα στην Βάρης - Κορωπίου , όσο ένα σπορ στημένο αμάξι , η τουλάχιστον θα μπορούσε να πάει αν το είχες μάθει και δεν σε φόβιζαν οι κλίσεις , αφού όπως είδαμε στον ισπανικό τάρανδο το 3 αιρκρος πήγε καλύτερα από το 2008 και έπιασε το όριο παρ΄ όλες τις κλίσεις .
Γενικά σε δρόμο που τον ξέρεις , εύκολα μπορείς να πας γρήγορα με το αμάξι . Αν έχεις άλλους όμως μέσα μπορεί οι κλίσεις να τους ενοχλήσουν .
Αντίθετα αν θέλεις να πας ένα γρήγορο Αθήνα - Γιάννενα , παίζει μόλις φτάσεις οι άλλοι να έχουν μόλις ξυπνήσει και σε κάθε περίπτωση , είτε έχουν κοιμηθεί είτε όχι , θα είναι ξεκούραστοι για να συνεχίσουν την μέρα τους .
Στα μικρά αμάξια λίγα το πετυχαίνουν αυτό .
Τα αυτοκίνητα πάντως δεν πλέουν σε καμία περίπτωση , εκτός αν κάποιος που έχει μάθει να κάθεται πάνω σε σίδερα , θεωρήσει αυτό το στρώμα αφρού σαν πλεύση , που δεν είναι βέβαια .
Προφανώς λοιπόν το νεο 4 δεν θα είναι σε καμία περίπτωση 308 , μάλιστα θα έχουμε και νέο Ντι Ες 4 και νέο Αστρα και νέα Τζουλιέτα κλπ ...
Κάθε μοντέλο θα έχει το δικό του κοινό .
Τις μαλακές αναρτήσεις εύκολα τις συνηθίζεις . Θέλει κάποια χλμ .... Συνεχώς βέβαια...
-
Το τελευταίο φόκους δεν το έχω οδηγήσει . Σε γκόλφ έχω να μπώ μέσα πολλά χρόνια , μετά την τραυματική εμπειρία που είχα .
Εχω μπει ως συνοδηγός σε φόκους της προηγούμενης γενιάς και σε παλιότερα γκολφ .
Είναι εντελώς άλλη η αίσθηση . Σκληρά και στενά καθίσματα , το αμάξι το φοράς κάτι που εμένα με ζορίζει λόγω διαστάσεων και προφανώς σκληρότερο πάτημα , όχι αυτή η αίσθηση του στρώματος αέρα που σου δίνει η σιτροέν .
Από την άλλη η σιτροέν έχει κλίσεις στις στροφές και το τιμόνι δεν σου δείχνει ότι θέλεις να το ζορίσεις . Δηλαδή το αμάξι δεν θέλει να το στραμπουλήξεις .
Μπορείς όμως να πας πολύ γρήγορα αν οδηγείς με γραμμές που οι κλίσεις μειώνονται .
Εκεί που διαφωνώ με τα διάφορα τέστ , είναι που κατηγορούν κάποιον γιατί είναι αυτό που εξαρχής δηλώνει .
Δηλαδή το αιρκρος σίγουρα δεν θα μπορούσε να πάει τόσο άνετα στην Βάρης - Κορωπίου , όσο ένα σπορ στημένο αμάξι , η τουλάχιστον θα μπορούσε να πάει αν το είχες μάθει και δεν σε φόβιζαν οι κλίσεις , αφού όπως είδαμε στον ισπανικό τάρανδο το 3 αιρκρος πήγε καλύτερα από το 2008 και έπιασε το όριο παρ΄ όλες τις κλίσεις .
Γενικά σε δρόμο που τον ξέρεις , εύκολα μπορείς να πας γρήγορα με το αμάξι . Αν έχεις άλλους όμως μέσα μπορεί οι κλίσεις να τους ενοχλήσουν .
Αντίθετα αν θέλεις να πας ένα γρήγορο Αθήνα - Γιάννενα , παίζει μόλις φτάσεις οι άλλοι να έχουν μόλις ξυπνήσει και σε κάθε περίπτωση , είτε έχουν κοιμηθεί είτε όχι , θα είναι ξεκούραστοι για να συνεχίσουν την μέρα τους .
Στα μικρά αμάξια λίγα το πετυχαίνουν αυτό .
Τα αυτοκίνητα πάντως δεν πλέουν σε καμία περίπτωση , εκτός αν κάποιος που έχει μάθει να κάθεται πάνω σε σίδερα , θεωρήσει αυτό το στρώμα αφρού σαν πλεύση , που δεν είναι βέβαια .
Προφανώς λοιπόν το νεο 4 δεν θα είναι σε καμία περίπτωση 308 , μάλιστα θα έχουμε και νέο Ντι Ες 4 και νέο Αστρα και νέα Τζουλιέτα κλπ ...
Κάθε μοντέλο θα έχει το δικό του κοινό .
Τις μαλακές αναρτήσεις εύκολα τις συνηθίζεις . Θέλει κάποια χλμ .... Συνεχώς βέβαια...
Συμφωνώ απολύτως, περίπου τα ίδια λέμε με διαφορετικά λόγια.
Εγώ επειδή ξέρω άψογα το C3 μπορώ να το οδηγώ πολύ γρήγορα, ειδικά μετά που αντικατέστησα τα Energy με τα καινούργια Bridgestone (το μοντέλο που βγήκε 19-20, δεν θυμάμαι ακριβώς) απόκτησε πολύ καλύτερο κράτημα, σε κάτι περίεργες στροφές περιφερειακή Υμηττού/Αττική οδό κάνω προσπεράσεις άνετα αριστερά σε πολύ καλύτερα και μεγαλύτερα αυτοκίνητα (έχουν λίγο παραπάνω θόρυβο όμως τα Bridgestone).
Χαϊδευτικά το λέω 'βαρκούλα' το C3, αλλά ήμουν 100% συνειδητοποιημένος όταν το αγόρασα, σε κλειστές στροφές σε ανέβασμα βουνών και τέτοια.. άστο καλύτερα.. αλλά το αγοράζεις γι'αυτό;
Εν το μεταξύ το B max που είναι 95% Fiesta, θέλω από το καλοκαίρι να το πάρω σε ένα ταξίδι για να κάνει λίγα χιλιόμετρα εκτός πόλης, και όλο το αναβάλλω, η αμεσότητα και γενικότερο setup με κουράζει αφάνταστα στο ταξίδι, όσο και να σας φαίνεται περίεργο.
Όταν νοίκιαζα αυτοκίνητα για να δω αν ταιριάζει με εμάς, στο Arona - πολύ πιο οδηγοκεντρικο - σε κάθε λακουβιτσα και στην εθνική ακόμη φοβόμουν ότι θα ξυπνήσουν τα παιδιά, με Aircross καμία σχέση. Βέβαια όταν βγήκε το 2008 είδαμε το φως μας..
..η χρυσή τομή, σαν μεγαλύτερο αυτοκίνητο στον αυτοκινητοδρομο (στα καινούργια B suv έχουν κάνει φοβερή δουλειά στην ποιότητα κύλισης, όλες οι μάρκες) πολύ βαρύτερο τιμόνι από το C3, πολύ λιγότερο νευρικό από το Ford και η σούπερ άνεση είναι εκεί. Στις αναβάσεις το Ford είναι διασκεδαστικοτερο, αλλά με μικρή διαφορά υπέρ του έναντι του 2008 (τα suv είναι suv μην ξεχνάμε) ενώ το C3, είπαμε, βάρκα γυαλός! Αλλά επίσης δεν είμαι πλέον για αναβάσεις - καταβάσεις, κάνα τσίπουρο θέλω να πάω να πιω με κάνα φίλο και να μπούμε λίγο χαλαρό χωματόδρομο για καμιά έξτρα περίεργη ταβέρνα ή περπάτημα τάκι.
Όσο για το elk test, γνωρίζετε όλοι από τότε που γράφω εδώ μέσα ότι ούτε μια φορά δεν έχω αναφερθεί στο Ισπανικό, δεν το έχω παρακολουθήσει, δεν έχω κάνει συγκρίσεις και παρακολουθώ του Autotriti γιατί μου φαίνεται εγκυρότερο και λογικότερο, και τα αποτελέσματα αυτού είναι 75 το 2008 και 70 το C3 Aircross, και νομίζω όσοι έχουν οδηγήσει τα 2 αυτοκίνητα καταλαβαίνουν το γιατί. Το C3 είναι ψηλότερο, έχει μεγαλύτερη απόσταση από το δρόμο, βασίζεται στην παλιά πλατφόρμα και είναι και περισσότερο μαλακό, δηλαδή η λογική δείχνει 2008 καλύτερο σε ένα παρόμοιο τεστ, μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το αντίθετο.
https://www.autotriti.gr/elk-test/katataksh-twn-montelwn.asp?category=mikra-suv
-
Τα δυο τεστ εχουν αλλο iso.
Του auto triti ειναι με 5 ατομα και ενα μετρο παραπανω στην εξοδο.
Το ισπανικο ενα ατομο και ενα μετρο λιγοτερο στην εξοδο.
Εγω θα διαφωνησω οτι ενα c3 παει πιο καλα στις στροφες απο ενα σπορτιφ αυτοκινητο, απλα επειδη το ξερει ο οδηγος του. Διοτι αν πεσει σε οδηγο που ξερει το σπορτιφ δικο του, το c3 θα βγει εκτος δρομου για να ακολουθήσει.
Και το λεω γνωριζοντας τα γαλλικα και εχοντας κανει κοντρες μαζι τους.
Π.χ μια c4 δεν μπορουσε να ακολουθησει με τιποτα ενα scirocco εβγαζε μουτρα... ειχε και μικροτερες ζαντες αλλα τεσπα καταλαβαίνετε...
Ισχυει ομως οτι κινουνται με μια ταχυτητα πανω στις στροφες και ενω δεν το περιμενεις λογω μαλακων αναρτησεων παει πιο γρηγορα, απο οτι περιμενες. Ισχυει οτι αν πιασεις 'γραμμες' τα γαλλικα στηριζονται στους εξωτερικους τροχους, και παρολο που γερνουν ΔΕΝ χανει προσφυση καθολου ο εμπρος εσωτερικος τροχος. Αυτο ειναι αποτελεσμα ενος πολυ καλοσχεδιασμενου και ακαμπτου υποπλαισιου. Σε συτο ειναι μανουλες οι γαλλοι
-
Το golfaki πας Αθήνα Θεσσαλονίκη ατσαλακωτος ,έχει την καλύτερη ποιότητα κύλισης από οποιαδήποτε ανταγωνιστή μπαίνει στα χωράφια ανώτερης κατηγοριας, ευθύβολο,πάντα έχεις την αίσθηση ότι κινείστε με χαμηλότερη ταχύτητα από αυτήν που γράφει το ταχύμετρο,μειονέκτημα η απρόσωπη σχεδίαση,τιμή και αξιοπιστία,το νεο focus πάλι ένα κλικ ποιο κάτω σε ποιότητα κύλισης,αλλά τιμόνι που γίνεται ένα με τον οδηγό,σταθεροτατο σε απότομες αλλαγές κατεύθυνσης με μεγάλες ταχύτητες,σε στροφιλικι θέλεις παραπάνω άλογα ...Και τα δύο ,ιδίως το γκολφακι δεν μασάνε από πλευρικούς ανέμους ακόμα και πάνω από τα 120 , το cactus του αδερφού μου μετά τα διόδια της Ελευσίνας που πιάνουν βόρειοι δυνατοί πλευρικοί άνεμοι ,άλλαζε λωρίδες αν άφηνα το τιμόνι....
-
Το γκολφάκι δεν έχει πρόβλημα με τους ανέμους .
Είναι καλά δεμένο πάνω στο φορτηγό της οδικής που το πηγαίνει στο συνεργείο....
Το είχα ζήσει και εγώ κάποτε πολύ συχνά με το δικό μου γκόλφ ...
Καλά παιδιά τα παλληκάρια της οδικής , τα είχα γνωρίσει ένα προς ένα....
-
Τα 5 (+) και τα 5 (-) του C4
https://www.youtube.com/watch?v=sMzW5DqdPok (και με υπότιτλους)
Nομίζω ότι τα λέει αρκετά αντικειμενικά. Στα (+), πρώτο-πρώτο η άνεση από τις αναρτήσεις κι από τα καθίσματα είναι τόση που μπορείς να κάνεις 1.000 km ξεκούραστος (θα ήθελε λίγο καλύτερη ηχομόνωση).Δεν έχει ιδιαίτερες δυνατότητες δυναμικής οδήγησης,αλλά αυτός είναι ο χαρακτήρας της Citroen.Υπέρ κι η επιλογή κινητήρων,τα χειριστήρια -επιτέλους- για τον κλιματισμό,οι άφθονοι αποθηκευτικοί χώροι και η χαρακτηριστική,ξεχωριστή σχεδίαση. Στα (-), το πιο βασικό οι χώροι για τους πίσω κυρίως (ο τύπος είναι 1.83,αλλά και 'γεμάτος'),τα piano black που λερώνεται εύκολα,ο μικρός ψηφιακός πίνακας οργάνων (που όμως έχει στροφόμετρο και θερμοκρ. νερού,αλλά σε 2ο πλάνο),δεν έχει υβριδικό και η μη δυνατότητα κατηγοριοποιήσης του δηλ. δεν μπορει να το πει C-suv,μικρομεσαίο,μπερλίνα,coupe (αυτό δεν είναι και απαραίτητα μείον).
To αμάξι κατασκευάζεται στην Ισπανία (Μαδρίτη) και εκεί θα ξεκινάει η feel 1.2 130 manual 18.390 (με έκπτωση,κανονικά 20.800).Είναι μόλις 2.200 φθηνότερο από την αντίστοιχη του C5aircross στην Ισπανία.
Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ,το αμάξι είναι μια πολύ καλύτερη και ποιοτικότερη εκδοχή του προηγ. μοντέλου που στα πλεονεκτήματά του είναι η άνεση και το ξεχωριστό design του -που το τοποθετεί και σε μια ενδιάμεση κατηγορία- και μείον οι χώροι του.Δεν συγκρίνω το αν έχει καλύτερη σπορτίφ-δυναμική συμπεριφορά από άλλα,γιατί στη Citroen στα αμάξια παραγωγής, σπάνια ήταν αυτός ο κύριος στόχος.
-
Στη σύγχρονη Σιτροέν θες να πεις.... δυστυχώς ναι, για τη σύγχρονη Σιτροέν έχεις να απόλυτο δίκιο.
CITROEN C4 III mod 2021