-
@gnikolas82 said in CITROEN C4 III mod 2021:
@andreast-0 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Αποκλείεται να αναβαθμίσουν από μόνοι τους τον εξοπλισμό. Εγώ φοβάμαι ότι μπορεί να τον μειώσουν με τη δικαιολογία της έλλειψης ημιαγωγών. Γι' αυτό θα πρέπει να τσεκάρει κανείς την παραγγελία που έκανε, ώστε να βεβαιωθεί κατά την παραλαβή ότι δεν λείπει κάτι
Το θέμα είναι τι κάνεις αν σου έρθει το αυτοκίνητο και λείπουν πραγματάκια από την αρχική παραγγελία... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
Κανονικά πρέπει να σε ενημερώσουν κατά την παραλαβή ότι λείπει κάτι. Σε κάθε περίπτωση, αρνείσαι την παραλαβή και ζητάς να συμπληρώσουν αυτό που λείπει. Αν αρνηθούν ή δηλώσουν αδυναμία ή υποσχεθούν να το βάλουν μεταγενέστερα, μπορείς: α) να παραλάβεις και να αξιώσεις αποζημίωση ή μεταγενέστερη συμπλήρωση, β) να ακυρώσεις την παραγγελία και να ζητήσεις αποζημίωση (στην περίπτωση αυτή, πιθανόν να καταλήξεις στα δικαστήρια)
-
Αποκλείεται να αναβαθμίσουν από μόνοι τους τον εξοπλισμό. Εγώ φοβάμαι ότι μπορεί να τον μειώσουν με τη δικαιολογία της έλλειψης ημιαγωγών. Γι' αυτό θα πρέπει να τσεκάρει κανείς την παραγγελία που έκανε, ώστε να βεβαιωθεί κατά την παραλαβή ότι δεν λείπει κάτι
Οταν λέμε αναβάθμιση δεν εννοώ να μας δωσουν ξαφνικά την 360 κάμερα πχ ή τα μασαζοκαθίσματα. Απλά να επιστρέψει ας πούμε ο μέχρι πριν 4-5 μήνες βασικός εξοπλισμός και γιατί όχι κι ένα ελαφρύ update στο infotainment. Εξάλλου έχει βγει εδώ και καιρό ανανεωμένο και το έχουν τα 3008 και C5-X. Δεν είναι οτι θα τους κοστίσει κάτι τρελό και δε φαίνεται και τόσο διαφοροποιημένο ώστε να πεις μπορει να έχει υψηλότερες απαιτήσεις σε hardware. Τέσπα θεωρίες όλα αυτα...ο καιρός να περνάει...
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Οταν λέμε αναβάθμιση δεν εννοώ να μας δωσουν ξαφνικά την 360 κάμερα πχ ή τα μασαζοκαθίσματα. Απλά να επιστρέψει ας πούμε ο μέχρι πριν 4-5 μήνες βασικός εξοπλισμός και γιατί όχι κι ένα ελαφρύ update στο infotainment. Εξάλλου έχει βγει εδώ και καιρό ανανεωμένο και το έχουν τα 3008 και C5-X. Δεν είναι οτι θα τους κοστίσει κάτι τρελό και δε φαίνεται και τόσο διαφοροποιημένο ώστε να πεις μπορει να έχει υψηλότερες απαιτήσεις σε hardware. Τέσπα θεωρίες όλα αυτα...ο καιρός να περνάει...
Το update πρέπει να το κάνουν από μόνοι τους, αν όχι από το εργοστάσιο, τότε με το service. Μάλιστα, στα ηλεκτρικά εκκρεμεί ένα update που αυξάνει την αυτονομία και το έχουν ήδη τα ηλεκτρικά 2008.
-
Μια που αναφέρθηκαν τα 2008, έχει δει κανένας στο δρόμο έστω και ένα C4; Στα στατιστικά διαβάζω ότι το 2021 ταξινομήθηκαν 359 Citroen C4 στην Ελλάδα, εκ των οποίων 18 ηλεκτρικά. Δεν έχω δει, όμως, ούτε ένα για δείγμα (τουλάχιστον στην Αθήνα). Εν αντιθέσει με τα Peugeot 2008, που έχει γεμίσει ο τόπος.
-
Το θέμα είναι τι κάνεις αν σου έρθει το αυτοκίνητο και λείπουν πραγματάκια από την αρχική παραγγελία... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
Καταρχάς είναι απόλυτα καλυμμένοι, αφού πάντα και παντού γράφουν ότι το εργοστάσιο έχει δικαίωμα αλλαγής προδιαγραφών οποτεδήποτε χωρίς καμία ειδοποίηση.
Οπότε στο διατάταυτα μπορείς να κάνεις 2 πράγματα:
- Να παραλάβεις το αυτοκίνητο όπως ήρθε.
- Να ακυρώσεις την παραγγελία και να σου επιστρέψουν την προκαταβολή.
-
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Να παραλάβεις το αυτοκίνητο όπως ήρθε.
Να ακυρώσεις την παραγγελία και να σουΛογικό, άσχετα αν καμία από τις 2 επιλογές δεν είναι 100% ικανοποιητική για τον καταναλωτή.
Όμως, αν υπάρχει μείωση στον εξοπλισμό, δεν είναι λογικό να "κυνηγήσουμε" και κάποια μείωση στην τιμή? -
@fanis75 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Καταρχάς είναι απόλυτα καλυμμένοι, αφού πάντα και παντού γράφουν ότι το εργοστάσιο έχει δικαίωμα αλλαγής προδιαγραφών οποτεδήποτε χωρίς καμία ειδοποίηση.
Οπότε στο διατάταυτα μπορείς να κάνεις 2 πράγματα:
- Να παραλάβεις το αυτοκίνητο όπως ήρθε.
- Να ακυρώσεις την παραγγελία και να σου επιστρέψουν την προκαταβολή.
Είναι άλλο πράγμα οι προδιαγραφές, π.χ. ιπποδύναμη, πίεση ελαστικών, είδος λιπαντικού, και άλλο ο εξοπλισμός (αυτά που λέμε έξτρα). Τον εξοπλισμό δεν μπορούν να τον μειώσουν χωρίς ειδοποίηση.
-
Λογικό, άσχετα αν καμία από τις 2 επιλογές δεν είναι 100% ικανοποιητική για τον καταναλωτή.
Όμως, αν υπάρχει μείωση στον εξοπλισμό, δεν είναι λογικό να "κυνηγήσουμε" και κάποια μείωση στην τιμή?Άλλο τι είναι λογικό ή τι θέλουμε και άλλο τι είναι νομικά υποχρεωμένοι να πράξουν. Στην τρέχουσα συγκυρία και εξοπλισμό μειώνουν και τιμές ανεβάζουν.
Είναι άλλο πράγμα οι προδιαγραφές, π.χ. ιπποδύναμη, πίεση ελαστικών, είδος λιπαντικού, και άλλο ο εξοπλισμός (αυτά που λέμε έξτρα). Τον εξοπλισμό δεν μπορούν να τον μειώσουν χωρίς ειδοποίηση.
Και ο εξοπλισμός μέρος των προδιαγραφών θεωρείται. Οπότε ναι μπορούν να μειώσουν εξοπλισμό χωρίς ειδοποίηση. Δηλαδή αν το κάνει το εργοστάσιο. Αυτό που είναι φάουλ είναι εαν το εργοστάσιο έχει ενημερώσει των εισαγωγέα (όπως π.χ ξέρω ότι έχει κάνει η Φόρντ) και ο εισαγωγέας δεν ενημερώσει τους πελάτες του (η Φορντ π.χ έστειλε ενημέρωση σε όλους τους εμπόρους).
-
Μια που αναφέρθηκαν τα 2008, έχει δει κανένας στο δρόμο έστω και ένα C4; Στα στατιστικά διαβάζω ότι το 2021 ταξινομήθηκαν 359 Citroen C4 στην Ελλάδα, εκ των οποίων 18 ηλεκτρικά. Δεν έχω δει, όμως, ούτε ένα για δείγμα (τουλάχιστον στην Αθήνα). Εν αντιθέσει με τα Peugeot 2008, που έχει γεμίσει ο τόπος.
Μολις πριν λιγο ειδα ενα και μαλιστα το βγαλα φωτο να το στειλω στη γυναικα μου να δει το χρωμα και γενικα εχω δει αρκετα. Εχω δει σε λευκο, 2-3 σε μαυρο και αλλα 2-3 γκρι.
Επισης για λογους αρχειου, οριστε και οι οροι της παραγγελιας μιας και μολις πηγα και πηρα την ανανεωμενη με το highway assist μεσα.
-
Μια που αναφέρθηκαν τα 2008, έχει δει κανένας στο δρόμο έστω και ένα C4; ...
Έχω δει ένα Θεσσαλονίκη, ένα Κοζάνη και... 2 στη νότια Ιταλία τον Αύγουστο.
Είναι αλήθεια ότι σπανίζουν.
-
Μια κόκκινη κουκλάρα στην κάτω Τούμπα πριν κάνα 6μηνο. Ο ιδιοκτήτης την τσουλούσε αργά και βασανιστικά. Σαν εκείνες τις γκόμενες που πάνε επίτηδες αργά γιατί ξέρουν ότι τις κοιτάμε και θέλουν να επιτείνουν το βασανιστήριο! Ειδικά στο κόκκινο είναι αδιαμφισβήτητα ένα όχημα που σπάει τα άλατα στον αυχένα εμφανισιακά...
-
Εγώ έχω δει πάνω από 20 , αλλά κυκλοφορώ...
και οπλοφορώ... -
@sabas_thess said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μια κόκκινη κουκλάρα στην κάτω Τούμπα πριν κάνα 6μηνο. Ο ιδιοκτήτης την τσουλούσε αργά και βασανιστικά. Σαν εκείνες τις γκόμενες που πάνε επίτηδες αργά γιατί ξέρουν ότι τις κοιτάμε και θέλουν να επιτείνουν το βασανιστήριο! Ειδικά στο κόκκινο είναι αδιαμφισβήτητα ένα όχημα που σπάει τα άλατα στον αυχένα εμφανισιακά...
καλά το σκέφτομαι τότε να αλλάξω το χρώμα σε κόκκινο
-
Αστο οπως το χεις! Μη γινουμε και πολλοι με κοκκινα!
-
Ξεκάθαρα ναι φτάνει να του δώσεις την απαιτούμενη φροντίδα γιατί το κόκκινο δεν θέλει και πολύ να γίνει σαν χαλασμένο σαγκουινι...
ΥΓ: Βάλε και S/R να δείχνει ακόμα πιο τρέλα!
-
Εννοείται, γίνεται άλλο αυτοκίνητο...πολύ πιο ωραίο!!!
-
Ωραίο χρώμα αλλά μερικές φορές κάτι με χαλάει
Πολυ κερασι είναι -
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Ωραίο χρώμα αλλά μερικές φορές κάτι με χαλάει
Πολυ κερασι είναιΘα το αφήσω τελικά λευκό, για να μην στενοχωριέται ο stefan που μαζευόμαστε πολλοί
-
Τελικά αν δεν έχει πάρει αριθμό πλαισίου μπορούμε να κάνουμε τροποποιήσεις χωρίς να χάσουμε σειρά προτεραιότητας ;
-
Καλημέρα!
Επικοινώνησα με τον Χανιαδάκη και μου ανέφεραν ότι οι παραδόσεις σε βενζινοκίνητα πάνε περίπου στο 9μηνο.
Μέχρι στιγμής, δεν έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να λείπει εξοπλισμός. Όμως, μπορεί να αλλάξει εμπορική πολιτική το εργοστάσιο και να αλλάξει κάτι στον εξοπλισμό (πχ. χρώμα/σχέδιο ζάντας) ή να προσθέσει/αφαιρέσει κάτι, χωρίς να το γνωρίζει εκ των προτέρων ο αντιπρόσωπος.
Αυτά.......
CITROEN C4 III mod 2021