-
Το σταθερό πόδι είναι πολύ ευρεία έννοια.
Αν πηγαίνεις αργά , εύκολα μπορείς να δεις τέτοια νούμερα.
Εγώ με το βενζινοκίνητο αυτόματο 3 Αιρκρος που έχει πολύ χειρότερη αεροδυναμική από το 4, σε επαρχιακές διαδρομές το 5+ το έβλεπα.
Εκεί βέβαια το ντίζελ είναι 4+ . -
Μετά από σχεδόν 2μηνη αναζήτηση αυτοκινήτου για τη σύζυγο και γνωρίζοντας πολύ καλά το πόσο στρεβλή είναι η αγορά αυτή τη στιγμή, τελικά παραγγείλαμε προχθές ένα C4 C-Cross 1.5HDi ΕΑΤ8 Shine Pack Rouge Elixier συν ηλιοροφή, το καλό ηχοσύστημα και τα μπλε Ambience θερμαινόμενα καθίσματα.
Ο αρχικός στόχος ήταν το C5 Aircross και πιο συγκεκριμένα αυτό αλλά ο κάτοχος αποδείχθηκε εντελώς αναξιόπιστος (εώς καραγκιόζης βασικά) και μας ανάγκασε να κατευθυνθούμε σε καινούριο και να μην ξαναμπλέξουμε με μεταχειρισμένα. Ως καινούριο το C5 έτσι όπως το θέλουμε είναι σε χρήματα που δε θέλαμε να δώσουμε στην παρούσα φάση και για κάποιο λόγο η σύζυγος ξετρελάθηκε με το σχήμα του C4 οπότε και το κλείσαμε με συνοπτικές διαδικασίες.
Υπήρχε ένα έτοιμοπαράδοτο Shine Pack 1.5 ΕΑΤ8 με μόνο έξτρα το Highway Assist αλλά εάν δεν έβαζα ηλιοροφή θα έσκαγα οπότε αναγκαστικά τώρα αναμονή 6 μηνών.
Έχω επαφή με τα περισσότερα μοντέλα του Ομίλου και γενικά το συγκεκριμένο drivetrain θεωρώ είναι κορυφή τηρουμένων των αναλογιών. Ακόμα και σε βαρύτερα αυτοκίνητα όπως το 3008 ή το DS7 μου έχει φάνει επαρκές και ιδιαίτερα αγχολυτικό. Για το τυπικό της υπόθεσης το έκανα χθες και ένα test drive που απλά επιβεβαίωσα αυτά που ήδη είχα στο μυαλό μου. Το αμάξι του test drive έδειχνε 5.8λτ μέση μακράς διαρκείας και παρά τα 17.5Κ χλμ τέτοιας χρήσης ήταν εντελώς αθόρυβο και χωρίς σημάδια κόπωσης. Γενικά φαίνεται να έχει γίνει καλή δουλειά στο θέμα της συναρμογής και των υλικών.
Παραδοσιακά βέβαια ως κλασικό Citroen έχει κάτι ακατανόητες επιλογές...5.5" πίνακας οργάνων (που στην πράξη να είμαι ειλικρινής δε με ενόχλησε παρόλο που είμαι συνηθισμένος στο πληρέστατο virtual cockpit του Cupra) κι ενώ παράλληλα σου δίνει heads up display. Νομίζω θα ήταν πολύ καλύτερα να έδινε ένα παλιό καλό παραδοσιακό αναλογικό πίνακα και να τελειώνε η υπόθεση. Επίσης μεγάλο φάουλ τα στενόψηλα λάστιχα...απαράδεκτη διάσταση 195/60/18. Μπορεί να κάνει δουλειά σε ρύπους και άνεση αλλά τόσο αισθητικά όσο και οικονομικά όταν έρθει η ώρα της αλλαγής είναι φάουλ. Στην πρώτη ευκαιρία μάλλον θα αλλαχθούν σε 215/55/18 και εάν δεν τα παίρνει η 6.5αρα ζάντα, θα αλλαχθούν και οι ζάντες μαζί. Άλλο μεγάλο φάουλ και αυτό ισχύει για ολο τον Όμιλο είναι το μετριότατο UI του infotainment. Είναι σχεδόν ίδιο με το 208 του 2016 της μάνας μου και το βάζουν αυτούσιο μέχρι και στα E-Tense των 50Κ. Πολύ φτωχό σε λειτουργίες, μέτρια ανάλυση, μάλλον αργό στην απόκριση αλλά τέλος πάντως you win some you lose some στα ±30Κ. Τέλος απ' το test drive επιβεβαίωσα την "ειδική" ανάρτηση αλλά γενικά νομίζω υπερβάλλουν λίγο ως προς την αποτελεσματικότητά της. Ναι είναι τρομερά άνετο, είναι μαλακό, είναι αγχολυτικό αλλά δεν διαφέρει ιδιαίτερα στον τρόπο που περνάει τις ανωμαλιές σε σχέση με κάποιο ανταγωνιστικό με συμβατική ανάρτηση. Αυτο που παρατήρησα όμως και είναι πραγματικά σε κορυφαίο επίπεδο για την κατηγορία είναι η ηχομόνωση. Ίσως καλύτερη από αρκετά premium hatchbacks αυτή τη στιγμή.
Αυτά...και εν αναμονή του καλοκαιριού...
-
Καλοτάξιδο να είναι. Πολύ καλή επιλογή. Καλύτερη η λύση του καινούριου. Το κοιτώ και εγώ το C4.
Μία άσχετη/σχετική ερώτηση. Εσείς δεν είχατε ένα Leon ή κάνω λάθος;
-
Εγώ το έχω το Cupra. Η σύζυγος εχει ένα Jazz του 2018 το οποίο θα αντικατασταθεί από το C4 τόσο γιατί άλλαξε δουλειά και πλέον τρώει μινιμουμ 2 ώρες τη μέρα μέσα στο αμάξι και δεύτερον γιατί το Cupra έχει κάνει πολλά χλμ και πλέον πρέπει να ξεκουραστεί λιγάκι. Οπότε θέλαμε κάτι με εντελώς άλλη φιλοσοφία σε σχέση με τα υπάρχοντα.
-
Για την ηχομόνωση του νέου 4 , έχω και εγώ να πω ότι ήταν εξαιρετική στο τέστ ντράιβ που έκανα.
Για την ανάρτηση, όντως είναι καλή , αλλά οπωσδήποτε δεν πλησιάζει την υδροπνευματική....
Γενικά με τις τιμές που κυκλοφορούν το 4 παραμένει μία έξυπνη επιλογή , για τα χρήματα που κοστίζει , σχεδόν σε όλες τις εκδόσεις του.
Πήρατε βέβαια την καλύτερη και στο ωραιότερο χρώμα.
Με το καλό να το παραλάβετε...
-
Έξυπνες επιλογές δυστυχώς δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή. 32.700€ για ένα αμάξι που πριν 6-7 μήνες ίσως έβγαινε κάτω από 29Κ δεν το λες έξυπνη επιλογή. Όπως δεν είναι και πολύ έξυπνο να περιμένεις 6 μήνες για τόσο mainstream αμάξι. Μπορεί να χει βγει η Tonale (λέμε τώρα) μέχρι τότε και να τράβαω τα βυζι@ μου!
Αλλά οι ανάγκες και οι επιθυμίες δυστυχώς δεν μπορούν να περιμένουν ούτε τσιπακια σε έλλειψη ούτε πανδημίες ούτε τίποτα.
-
@stefan147 said in CITROEN C4 III mod 2021:
Μετά από σχεδόν 2μηνη αναζήτηση αυτοκινήτου για τη σύζυγο και γνωρίζοντας πολύ καλά το πόσο στρεβλή είναι η αγορά αυτή τη στιγμή, τελικά παραγγείλαμε προχθές ένα C4 C-Cross 1.5HDi ΕΑΤ8 Shine Pack Rouge Elixier συν ηλιοροφή, το καλό ηχοσύστημα και τα μπλε Ambience θερμαινόμενα καθίσματα.
Με το καλό να το παραλάβετε! ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ επιλογή στο χρώμα και στην ηλιοροφή. Ειδικά για το χρώμα, επογειώνει το αυτοκίνητο σε άλλο επίπεδο αισθητικά...εύγε!!
-
Ευχαριστούμε. Προφανώς και το χρώμα είναι επιλογή της συζύγου. Εγώ ανέλαβα την υπόλοιπη διαμόρφωση, το είδος καυσίμου κτλ. Γενικά είναι αρκετά funky σχήμα (μπάσταρδο τέκνο μιας πολυπληθούς συνεύρεσης ενός hatch, ενός suv κι ενός coupe) που είτε το γουστάρεις τρελά είτε το σιχαίνεσαι και άρα σηκώνει, εάν όχι επιβάλλει, έντονες επιλογές σε χρώματα, αντιθέσεις με διχρωμίες κτλ.
-
Πραγματικά αυτό το C5 στο car.gr το βλέπω τόσο καιρό εκεί και τώρα μας έλυσες την απορία του γιατί. Καλοτάξιδο το C4 είναι πολύ όμορφο!!!
-
To συγκεκριμένο C5 είναι τρομερό. Δεν έχω ξαναπάρει ποτέ μεταχειρισμένο αλλά γι' αυτό έκανα ευχαρίστως την εξαίρεση. Σωστό μοτέρ με σωστό εξοπλισμό είναι σούπερ σπάνιος συνδυασμός.
Δυστυχώς ο κάτοχος ΔΕΝ θέλει να το δώσει και είναι να απορεί κανείς γιατί κρατάει ζωντανή την αγγελία. Ακούσαμε άπειρα ψέματα και ιστορίες για αγρίους και μας ακύρωσε μία μέρα πριν την προκαθορισμένη ημέρα μεταβίβασης.
Ας ελπίσουμε ότι για καλό έγινε ότι έγινε και έχω αρχίσει να πιστεύω ότι το C4 τελικά είναι καλύτερη επιλογή για εμάς, κυρίως από οικονομοτεχνικής πλευράς. Ίσως δεν έπρεπε να κοιτάμε εξ' αρχής για δεύτερο τόσο ενεργοβόρο αμαξι.
-
@lap said in CITROEN C4 III mod 2021:
Τόσο καταναλώνει ένα Swift..
Είναι δυνατόν;Το οδηγείς "νευρικά" εσύ το Swift, είναι κι ατμοσφαιρικό και κάποια χρόνια πίσω, μη σου φαίνεται περίεργο να πετυχαίνουν τέτοιες αυτονομίες τα καινούρια τούρμπο με καλή αεροδυναμική.
Τα σιτροέν δεν εμπνέουν να τα πηγαίνεις τσίτα, είναι για χαλαρές διαθέσεις. -
Καλορίζικο, μάλλον θα ήταν υπερβολικές οι καταναλώσεις αλλά και ο όγκος του C5 αν δεν χρειάζεστε τόσο χώρο αποσκευών.
Όμως αν υπήρχε ετοιμοπαράδοτο αυτόματο ντίζελ, το βλέπω επίσης πολύ καλή αγορά, εκτός κι αν το απέκλεισες λόγω σεναρίου χρήσης, κι όχι μόνο της ηλιοροφής.
Νομίζω το ντήζελ θα καταναλώνει λιγότερο, σίγουρα σε χρήμα, κι από υβριδικό ΤΟΥΟΤΑ και οι επιδόσεις του έχουν ανώτερα περιθώρια του βενζινοκίνητου. -
1.5 EAT8 Shine Pack είναι και το ετοιμοπαράδοτο και υπάρχει ακόμα νομίζω για οποιον μπορεί να ενδιαφέρεται. Το έχει η Citroen Νικας στις Αχαρνές και ουσιαστικά είναι αυτή η αγγελία. Τελική τιμή 29.500 με το δωρεάν ασημί μεταλλικό και μόνο έξτρα το Highway Assist (186€ κάνει). Αρχές Φλεβάρη μπορεί να το έχει κάποιος στα χέρια του γιατί έχει ημερομηνία παραγωγής 5 Γενάρη εάν θυμάμαι καλά.
Εμείς τελικά δεν το προτιμήσαμε λόγω χρώματος και ηλιοροφής.
-
1.5 EAT8 Shine Pack είναι και το ετοιμοπαράδοτο και υπάρχει ακόμα νομίζω για οποιον μπορεί να ενδιαφέρεται. Το έχει η Citroen Νικας στις Αχαρνές και ουσιαστικά είναι αυτή η αγγελία. Τελική τιμή 29.500 με το δωρεάν ασημί μεταλλικό και μόνο έξτρα το Highway Assist (186€ κάνει). Αρχές Φλεβάρη μπορεί να το έχει κάποιος στα χέρια του γιατί έχει ημερομηνία παραγωγής 5 Γενάρη εάν θυμάμαι καλά.
Εμείς τελικά δεν το προτιμήσαμε λόγω χρώματος και ηλιοροφής.
Αν θυμάμαι καλά μέχρι πριν 1-2 χρόνια είχες αρκετές αναρτήσεις στο φόρουμ και σε διάβαζα με πολύ ενδιαφέρον....
Καλώς επανήλθες
-
Καλησπέρα στην παρέα και χρόνια πολλά!
Έχει κάνει κάποιος παραγγελία από Ιούλιο και μετά και να τον έχουν ενημερώσει για ημερομηνία παραγωγής ή παράδοσης?Γενικά, το θέμα με την έλλειψη ημιαγωγών έχει ξεφύγει και αναρωτιέμαι αν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που δίνουν οι αντιπρόσωποι...
-
Και οι αντιπρόσωποι μέσους όρους δίνουν. Έχω πετύχει BMW 118 που έγινε παραγγελία Αύγουστο και έφτασε Νοέμβριο γιατί από τύχη βρέθηκαν τα parts για τη συγκεκριμένη διαμόρφωση, ξέρω και Hyundai Tuscon που έγινε παραγγελία Ιούνιο και δε θα είναι εδώ ούτε Γενάρη.
Ξέρω και άλλη παραγγελία Merc GLC Coupe που έγινε Απρίλιο και θα είναι εδώ ΜΑΛΛΟΝ το Γενάρη αλλά με ελλείψεις στον εξοπλισμό που είχε ζητηθεί. Και μάλιστα χωρίς καμιά προειδοποιήση. Σου λένε θα έρθει έτσι κι αν το θες. 80Κ αμάξι.
Οπότε οπλιζόμαστε με υπομονή και οοοοποτε έρθει...ήδη το C4 έχει πέσει θύμα της γνωστής έλλειψης και έχει αφαιρεθεί ο ασύρματος φορτιστής. Όπως και στα περισσότερα αυτοκίνητα βασικά. Απλά το γαμώτο είναι ότι κανείς δεν έκανε έστω και 10€ μείωση τιμής λόγω αυτής της αφαίρεσης βασικού εξοπλισμού.
Επίσης βλέπω σήμερα στο configurator η αρχική της 1.5hdi eat8 Shine pack από 29.650€ στα 30.150. Καλά πάμε...
-
Απλά το γαμώτο είναι ότι κανείς δεν έκανε έστω και 10€ μείωση τιμής λόγω αυτής της αφαίρεσης βασικού εξοπλισμού.
Σιγά ΜΗΝ κάνουν....προσφορά και ζήτηση! Μόνο την ανιούσα θα πάρουν - δυστυχώς - οι τιμές από εδώ και πέρα.
-
Για παραγγελίες όμως που ούτως ή άλλως παίρνουν αρκετό χρόνο να κατασκευαστούν πλέον, θεωρώ μεγάλο λάθος να λείπει εξοπλισμός από αυτό που έχει παραγγελθεί.
Just saying... -
Ο αρχικός στόχος ήταν το C5 Aircross και πιο συγκεκριμένα αυτό αλλά ο κάτοχος αποδείχθηκε εντελώς αναξιόπιστος (εώς καραγκιόζης βασικά) και μας ανάγκασε να κατευθυνθούμε σε καινούριο και να μην ξαναμπλέξουμε με μεταχειρισμένα. Ως καινούριο το C5 έτσι όπως το θέλουμε είναι σε χρήματα που δε θέλαμε να δώσουμε στην παρούσα φάση και για κάποιο λόγο η σύζυγος ξετρελάθηκε με το σχήμα του C4 οπότε και το κλείσαμε με συνοπτικές διαδικασίες.
Υπήρχε ένα έτοιμοπαράδοτο Shine Pack 1.5 ΕΑΤ8 με μόνο έξτρα το Highway Assist αλλά εάν δεν έβαζα ηλιοροφή θα έσκαγα οπότε αναγκαστικά τώρα αναμονή 6 μηνών.
Έχω επαφή με τα περισσότερα μοντέλα του Ομίλου και γενικά το συγκεκριμένο drivetrain θεωρώ είναι κορυφή τηρουμένων των αναλογιών. Ακόμα και σε βαρύτερα αυτοκίνητα όπως το 3008 ή το DS7 μου έχει φάνει επαρκές και ιδιαίτερα αγχολυτικό. Για το τυπικό της υπόθεσης το έκανα χθες και ένα test drive που απλά επιβεβαίωσα αυτά που ήδη είχα στο μυαλό μου. Το αμάξι του test drive έδειχνε 5.8λτ μέση μακράς διαρκείας και παρά τα 17.5Κ χλμ τέτοιας χρήσης ήταν εντελώς αθόρυβο και χωρίς σημάδια κόπωσης. Γενικά φαίνεται να έχει γίνει καλή δουλειά στο θέμα της συναρμογής και των υλικών.
Παραδοσιακά βέβαια ως κλασικό Citroen έχει κάτι ακατανόητες επιλογές...5.5" πίνακας οργάνων (που στην πράξη να είμαι ειλικρινής δε με ενόχλησε παρόλο που είμαι συνηθισμένος στο πληρέστατο virtual cockpit του Cupra) κι ενώ παράλληλα σου δίνει heads up display. Νομίζω θα ήταν πολύ καλύτερα να έδινε ένα παλιό καλό παραδοσιακό αναλογικό πίνακα και να τελειώνε η υπόθεση. Επίσης μεγάλο φάουλ τα στενόψηλα λάστιχα...απαράδεκτη διάσταση 195/60/18. Μπορεί να κάνει δουλειά σε ρύπους και άνεση αλλά τόσο αισθητικά όσο και οικονομικά όταν έρθει η ώρα της αλλαγής είναι φάουλ. Στην πρώτη ευκαιρία μάλλον θα αλλαχθούν σε 215/55/18 και εάν δεν τα παίρνει η 6.5αρα ζάντα, θα αλλαχθούν και οι ζάντες μαζί. Άλλο μεγάλο φάουλ και αυτό ισχύει για ολο τον Όμιλο είναι το μετριότατο UI του infotainment. Είναι σχεδόν ίδιο με το 208 του 2016 της μάνας μου και το βάζουν αυτούσιο μέχρι και στα E-Tense των 50Κ. Πολύ φτωχό σε λειτουργίες, μέτρια ανάλυση, μάλλον αργό στην απόκριση αλλά τέλος πάντως you win some you lose some στα ±30Κ. Τέλος απ' το test drive επιβεβαίωσα την "ειδική" ανάρτηση αλλά γενικά νομίζω υπερβάλλουν λίγο ως προς την αποτελεσματικότητά της. Ναι είναι τρομερά άνετο, είναι μαλακό, είναι αγχολυτικό αλλά δεν διαφέρει ιδιαίτερα στον τρόπο που περνάει τις ανωμαλιές σε σχέση με κάποιο ανταγωνιστικό με συμβατική ανάρτηση. Αυτο που παρατήρησα όμως και είναι πραγματικά σε κορυφαίο επίπεδο για την κατηγορία είναι η ηχομόνωση. Ίσως καλύτερη από αρκετά premium hatchbacks αυτή τη στιγμή.
Με αυτά που ακούω νιώθω τυχερός που το παρήγγειλα με το που βγήκε, το παρέλαβα σε 4 μήνες χωρίς να λείπει τίποτα από τον φουλ εξοπλισμό.
Καταρχήν Καλοτάξιδο και καλή αναμονή. Όντως η επιλογή είναι κορυφαία ειδικά στην ηλιοροφή, δεν τη χορταίνω!!!!
Όσον αφορά την ανάρτηση θα διαφωνήσω, το έχω πάει σε χωματόδρομους σε λάσπες, ελάχιστο κούνημα έχω καταλάβει. Επίσης από ηχομόνωση νομίζω ότι είναι φυσιολογικά τα επίπεδα, δεν θεωρώ ότι δεν ακούω τίποτα. Μέτά από 6 μήνες δεν το έχω μετανοιώσει, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα. -
@dofour said in CITROEN C4 III mod 2021:
Με αυτά που ακούω νιώθω τυχερός που το παρήγγειλα με το που βγήκε, το παρέλαβα σε 4 μήνες χωρίς να λείπει τίποτα από τον φουλ εξοπλισμό.
Καταρχήν Καλοτάξιδο και καλή αναμονή. Όντως η επιλογή είναι κορυφαία ειδικά στην ηλιοροφή, δεν τη χορταίνω!!!!
Όσον αφορά την ανάρτηση θα διαφωνήσω, το έχω πάει σε χωματόδρομους σε λάσπες, ελάχιστο κούνημα έχω καταλάβει. Επίσης από ηχομόνωση νομίζω ότι είναι φυσιολογικά τα επίπεδα, δεν θεωρώ ότι δεν ακούω τίποτα. Μέτά από 6 μήνες δεν το έχω μετανοιώσει, πάλι το ίδιο θα έπαιρνα.Όχι μόνο τυχερός αλλά και επενδυτής ..έχει πάρει 2000€ πάνω
CITROEN C4 III mod 2021