-
Σωστά τα λές, μια διόρθωση μόνο, έχει 2,70μ μεταξόνιο και όχι μετατρόχιο.
Έτσι για να είμαστε τυπικοί γαιτί μας διαβάζει και ο Μήτσος με το έβο, ο Μπάμπης με τα λερωμένα ρούχα (λαδια) αλλά καθαρή καρδιά και άλλοι που δε θέλουν και πολύ να την κάνουν κι αυτοί.
Θα μείνουν μόνο οι κοπελίτσες εδώ μέσα που ρωτάνε για βλάβες και οι μαμάδες που ψάχνουν αυτοκίνητο με κριτήριο αν χωράει παιδικά καθισματάκια.
O δαιμονας του πληκτρολογιου! (δεν λεω της ανοιας για να αισθανομαι ποιο καλα χαχχαχα )
-
To CX-30 παίρνει αρχικά τον τίτλο του στενότερου ...
Οπότε για να δεις αν είναι ποιοτικότερο , πρέπει να μπείς που είναι ένας μικρός άθλος....
Πάνο ΕΥΤΥΧΩΣ το ωραίο κόκκινο , δεν είναι στο χρώμα του θρύλου , (4 μάτς σε προημιτελικά μετά από 300 παιχνίδια στην Ευρώπη), είναι προς το πορφυρό και έτσι μου αρέσει και μένα πολύ ....
-
Εντάξει μην υπερβαλουμε για το Μάζντα είναι 1-2 πόντους στενότερο από τα υπόλοιπα. Μπροστά μια χαρά κάθονται οδηγός συνοδηγός. Πίσω δεν είναι τόσο άνετο. Αλλά η απτή ποιότητα είναι πολύ πάνω από όλα τα αμάξια μέχρι τα 30Κ και όχι μόνο.
Το θέμα είναι ποιος πάει σε δίλιτρο...
Ως προς τις εξωτερικές διαστάσεις 1.80 το c4 1.795 cx30. Εσωτερικά δεν βρίσκω αλλά δεν έχουν τόση διαφορά. Άντε ο μίσος πόντος να γίνεται 1.5εκ.
-
Κι εγώ δεν διαφωνώ ότι Citroen/Fiat θα είναι οι mainstream-low cost μάρκες του ομίλου σε σχέση με τους ανταγωνιστικούς ομίλους (Reanult group - VAG), αλλά και μόνο σαν όνομα,πιο καλά ακούγεται στον περισσότερο κόσμο να έχει αμάξι Citroen/Fiat αντί Dacia ή Skoda (αν κι η τελευταία έχει κάνει άλματα και δε συγκρίνεται προς το παρόν με τους ρουμάνους,αλλά καλύτερα να σου βγει το μάτι,παρά το όνομα).
Στο κάτω-κάτω κι η Citroen κι η Fiat είχαν μια ιστορία και με σχετικά στιλάτα/ιδιαίτερα και σχετικά ακριβά μοντέλα στην ιστορία τους, κάτι που κρατά κάπως την αίγλη της μάρκας τους στα μάτια του κόσμου.
-
To CX-30 παίρνει αρχικά τον τίτλο του στενότερου ...
Οπότε για να δεις αν είναι ποιοτικότερο , πρέπει να μπείς που είναι ένας μικρός άθλος....
Πάνο ΕΥΤΥΧΩΣ το ωραίο κόκκινο , δεν είναι στο χρώμα του θρύλου , (4 μάτς σε προημιτελικά μετά από 300 παιχνίδια στην Ευρώπη), είναι προς το πορφυρό και έτσι μου αρέσει και μένα πολύ ....
θύμησε μου λίγο please, πόσα χρόνια έχουμε να δούμε πρασσινο στην Ευρώπη?
Sorry για το οφ τόπικ παιδιά !
-
-
dimsabas , έχουμε τον ίδιο σωματότυπο , αν και αυτό + μετά τα 100 κιλά , μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις...
Ακριβώς τα ίδια αισθάνθηκα και εγώ , αλλά αυτό το αιρκρός που το έχω πλέον 10 μήνες και με 30000 χλμ ταξίδεμα , δεν παίζεται για τον δικό μας σωματότυπο . Ανετο και ξεκούραστο , τόσο που γίνομαι εμμονικός μαζί του . Είναι και αυτόματο , με το 6άρι βέβαια , αφού φοράει το παλιό πάτωμα.
Για άτομα μέχρι 1,85 μια χαρά λύση είναι η 4 . Οπως και το 2008 όμως γιατί και εκεί δεν βολεύομαι . Το δε νέο Μόκκα αστείο .
Περίμενε το νέο Αιρκρος που θα βγεί το 23 και θα έχει και ηλεκτρικό .
-
Οδήγησα την C4 την Παρασκεύη, γιατί απασχόλησε το σύστημα (που λένε κι οι φίλοι μας ο τσέοι). Θυμίζω ότι πριν έξι μήνες, το μοναδικό ηλεκτρικό κάτω από τα 30 χιλιάρικα ήταν το 208. Σήμερα, αγοράζεις την ίδια μπαταρία και το ίδιο μοτέρ με παραπλήσια τιμή και δύο κατηγορίες μεγαλύτερο αμάξωμα. Οπότε είναι μια περίπτωση που θα μπορούσε να αποτελέσει το βασικό οικογενειακό αυτοκίνητό μας και σε βάθος δεκαετίας να κοστίσει τα ίδια με το να κρατήσω το Verso υγραέριο.
Βλέποντας λοιπόν ότι η τιμή ξεκινάει από τα 28,5 χιλιάρικα (με επιδότηση), γλυκάθηκα κι είπα να πάω μια επίσκεψη για να δω τι ψάρια πιάνει το C4. Δυστυχώς δεν είχαν διαθέσιμη την ηλεκτρική έκδοση αλλά ένα αυτόματο 1.2 130 βενζίνης.
Εξωτερικά, είναι ένα εντυπωσιακό αυτοκίνητο. Το αυτό μπορεί να ειπωθεί και για την είκονα του εσωτερικού. Ιδιαίτερη σχεδίαση, όμορφα υλικά, ακόμα κι η επένδυση των καθισμάτων είναι πολύ όμορφη και γουστόζικη. Το αυτοκίνητο είναι πάρα πολύ άνετο, η ανάρτηση ισοπεδώνει τα πάντα, κάτι που γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακό αν σκεφτείς ότι φοράει 18άρες ζάντες (υπάρχει κι εισαγωγική έκδοση με 16άρες, αυτή θα είναι τελείως μαγικό χαλί). Το κιβώτιο ήταν εξαιρετικό (8άρι Aisin, επέμενε ο πωλητής), από τα καλύτερα που έχω οδηγήσει με μια επιφύλαξη: στο απότομο γκάζωμα, για μισό δευτερόλεπτο δε συμβαίνει τίποτα και ξαφνικά τρως μια κλοτσιά από εκεί που δεν την περιμένεις. Σε κάποια φάση, ήμουν με 70 και 6η, δίνω μπόλικο γκάζι για να αλλάξω λωρίδα. Δεν ήταν τέρμα γκάζι, περίμενα να κατεβάσει μια 3η στις ροπές του και να επιταχύνει δυνατά αλλά ομαλά. Αντ΄ αυτού, δεν έκανε τίποτα για λίγο και ξαφνικά κατέβασε 2α, οι σαλ πήγαν πολύ ψηλά, επιτάχυνε σαν τρελό (και σίγουρα πιο έντονα από όσο περίμενα), ενώ γέμισε την καμπίνα και με φασαρία, προφανώς. Ήταν από εκείνες τις αμήχανες στιγμές που αναπολείς τα test drive των ηλεκτρικών, όπου όλα γίνονται αβίαστα και φυσιολογικά και γλιτώνεις όλες αυτές τις ανοησίες.
Η αίσθηση που σου έδινε κινούμενος φυσιολογικά στην ευθεία ήταν ότι είναι πλαδαρή. Πολύ άνετη, αλλά και σίγουρα πλαδαρή. Σε μία στροφή στην είσοδο του Γκολφ τής Γλυφάδας, ο πωλητής επέμενε να το πιέσω όσο θέλω. Μνήμες από πλασαρίσματα με το Miata πέρασαν στιγμιαία από τον εγκέφαλο Σάμπα, έκανα κάτι που σε κάποια διεστραμμένη φαντασία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως αποσταθεροποίηση, το αμάξι αντέδρασε άψογα (ήτοι ασφαλέστατα κι ανέραστα) κι όλοι μείναμε με την απορία αν τελικά είναι ευχάριστο στα στροφιλίκια ή μαούνα. Πάντως, μπορώ να εγγυηθώ ότι είναι πολύ ασφαλές.
Οι λόγοι για τους οποίους η C4 φέρει πλέον ένα μεγάλο Χ από πάνω της είναι καθαρά χωροταξικοί. Μπορεί να φαντάζει *τζιπάκι *στους αδαείς οφθαλμούς αλλά το άνοιγμα της πόρτας είναι μικρό. Μπαίνεις και βγαίνεις σαν σε σεντάν που έχει παρκάρει πάνω σε πεζοδρόμιο. Δηλαδή το ίδιο δύσκολα με πριν, απλώς χωρίς να σκύβεις. Μετά, κάθεσαι μέσα κι η οροφή και το άνοιγμα των παραθύρων είναι σχεδόν κλειστοφοβικά. Περιττό να πω ότι μετά την οδήγηση, μπήκα σε παρακείμενο C3 Aircross κι αναφώνησα Αλληλούια. Κάτι σε *θάλαττα, θάλαττα *θα ήταν ελληνικότερον αλλά δεν ταίριαζε στην περίσταση.
Το άλλο μεγάλο πρόβλημα ήταν τα καθίσματα. Η πλάτη σου γουβιάζει μες στο κάθισμα, το προσκέφαλο έχει τέτοια κλίση ώστε αναγκάζει το κεφάλι σου να είναι γερμένο προς τα μπροστά. Αποτέλεσμα να κάθομαι μονίμως καμπουριαστός, να έχω ρυθμίσει την κλίση τής πλάτης (χωρίς υπερβολή) περί τις 10 φορές στη 15λεπτη δοκιμή και να μην αναπαύομαι πουθενά και να βγαίνω από το όχημα εμφανώς απογοητευμένος.
Τα δύο παραπάνω ήταν τόσο ξενερωτικά κι αποτρεπτικά για κάθε σκέψη ότι θα μπορούσα να δώσω 30 χιλιάδες για αυτό το μοντέλο, ώστε να μη δώσω καθόλου σημασία στον περιορισμένο χώρο για τα κεφάλια των πίσω επιβατών (θέλει προσπάθεια για να σχεδιάσεις ένα τόσο μεγάλο αμάξωμα όπου θα ακουμπάει το κεφάλι μου στην οροφή) και στην πίσω αεροτομή, που κόβει την ορατότητα του μεσαίου καθρέπτη στα δύο.
Βέβαια, για όποιον δεν είναι 1.94 και 100+ κιλά, η C4 μπορεί να τον καλύψει μια χαρά στις ανάγκες του. Να κάτσει σαν άνθρωπος και να εκτιμήσει την απαράμιλλη άνεση. Ειδικά στο ηλεκτρικό μοντέλο, θα είναι φανταστικός συνδυασμός και σε αρμονία με την τιμή, να την καταστήσει πολύ ελκυστική πρόταση. Βέβαια, τα 28,5 χιλιάρικα αφορούν μια γυμνή πρόταση. Υπολογίστε 3-4 χιλιάρικα παραπάνω για να την πάρετε εξοπλισμένη όπως της αρμόζει και σε ένα χρώμα που θα την αναδεικνύει.
-
Εχεις φαγωθεί να την θάψεις...
Δεν είναι όμως έτσι . Σίγουρα θα είναι φτηνότερη από την Πεζώ και στα ίδια με την Οπελ , δεν ξέρουμε για την Φίατ που θα κάτσει ,αλλά δεν έχει σχέση με την λογική της Βάγκ , γιατί η Σιτροέν έχει άποψη . Η Σκόντα είναι απλά λίγο φτηνότερη .
Δηλαδή παίρνεις Α4 , Πασσάτ , Οκτάβια . Ιδια λογική στα αμάξια , απλά διαφορές τιμών , πολυτέλειας και εξοπλισμών .
DS4 , 308 , C4 . Astra , Tipo ... Αλλη στόχευση εντελώς , όχι μόνο λόγω τιμής, αλλά σε άλλο τάργκετ γκρούπ αυτοκινήτου κάθε αμάξι .
Οι ανακοινώσεις του Ομίλου Stellantis αναφέρουν τις εξής κατηγοριοποιήσεις:
Mainstream (πλέμπα): Fiat, Citroen
Upper Mainstream (ψυλοκυριλέ): Peugeot, Opel
Premium (για φραγκάτους): Alfa Romeo, Lancia, Abarth, DS, Jeep
Luxury (για αρχόντους, όχι τίποτα λινάτσες): Maserati -
Θυμίζω ότι πριν έξι μήνες, το μοναδικό ηλεκτρικό κάτω από τα 30 χιλιάρικα ήταν το 208. Σήμερα, αγοράζεις την ίδια μπαταρία και το ίδιο μοτέρ με παραπλήσια τιμή και δύο κατηγορίες μεγαλύτερο αμάξωμα.
Σε κάποια φάση, ήμουν με 70 και 6η, δίνω μπόλικο γκάζι για να αλλάξω λωρίδα. Δεν ήταν τέρμα γκάζι, περίμενα να κατεβάσει μια 3η στις ροπές του και να επιταχύνει δυνατά αλλά ομαλά. Αντ΄ αυτού, δεν έκανε τίποτα για λίγο και ξαφνικά κατέβασε 2α, οι σαλ πήγαν πολύ ψηλά, επιτάχυνε σαν τρελό (και σίγουρα πιο έντονα από όσο περίμενα), ενώ γέμισε την καμπίνα και με φασαρία, προφανώς. Ήταν από εκείνες τις αμήχανες στιγμές που αναπολείς τα test drive των ηλεκτρικών, όπου όλα γίνονται αβίαστα και φυσιολογικά και γλιτώνεις όλες αυτές τις ανοησίες.
-
Μία κατηγορία αμαξώματος είναι πάνω από το 208, όχι δύο (B vs C)
-
Βρε ΚΑΠΗ θύμησες που σε ενόχλησε η έντονη επιτάχυνση...
-
-
dimsabas ευχαριστούμε για την περιγραφή (κι έλεγα τι μου θυμίζει το nickname, μόλις έγραψες για miata θυμήθηκα το mx5 forum..!)
-
24.000 κοστίζει τα 208/Corsa(λίγο λιγότερο το 208) μετά τις εκπτώσεις και περίπου στα 29.000 το Mokka. Γύρω στα 31-32 το 2008.
To 208 δεν είναι μόνο κάτω από 30, είναι κάτω και από 25.000, θυμάμαι όταν είχαν πρωτοβγει τα προγράμματα ήταν 3.000 ακριβότερο από το Up..
Το C4 ξεκινάει από 28.400.
Αυτές είναι οι επίσημες τιμές, δεν γνωρίζω αν γίνεται έξτρα έκπτωση όπως στα ίδια με Μ.Ε.Κ. (εκτός C4, είναι το μόνο που είναι τόσο σφιχτά τιμολογημενο που δεν έχει ακόμη έξτρα χρέωση, το Mokka έχει σε πούμε +δώρα Opel More).
-
dimsabas wrote:
Θυμίζω ότι πριν έξι μήνες, το μοναδικό ηλεκτρικό κάτω από τα 30 χιλιάρικα ήταν το 208. Σήμερα, αγοράζεις την ίδια μπαταρία και το ίδιο μοτέρ με παραπλήσια τιμή και δύο κατηγορίες μεγαλύτερο αμάξωμα.
Σε κάποια φάση, ήμουν με 70 και 6η, δίνω μπόλικο γκάζι για να αλλάξω λωρίδα. Δεν ήταν τέρμα γκάζι, περίμενα να κατεβάσει μια 3η στις ροπές του και να επιταχύνει δυνατά αλλά ομαλά. Αντ΄ αυτού, δεν έκανε τίποτα για λίγο και ξαφνικά κατέβασε 2α, οι σαλ πήγαν πολύ ψηλά, επιτάχυνε σαν τρελό (και σίγουρα πιο έντονα από όσο περίμενα), ενώ γέμισε την καμπίνα και με φασαρία, προφανώς. Ήταν από εκείνες τις αμήχανες στιγμές που αναπολείς τα test drive των ηλεκτρικών, όπου όλα γίνονται αβίαστα και φυσιολογικά και γλιτώνεις όλες αυτές τις ανοησίες.
-
Μία κατηγορία αμαξώματος είναι πάνω από το 208, όχι δύο (B vs C)
-
Βρε ΚΑΠΗ θύμησες που σε ενόχλησε η έντονη επιτάχυνση...
Αυτό είναι καθαρά θέμα του ηλεκτρονικού προγράμματος λειτουργίας του κιβωτίου. Πιθανά λάθος ρύθμιση του τι ταχύτητα θα βάλει σε σχέση με την θέση του γκαζιού!!! Κάποιοι βέβαια μπορεί να θέλουν περισσότερη επιτάχυνση στις ίδιες συνθήκες!
Υ.Γ. τον Λαπ τον έχουν μπανάρει 1-2 φορές με το swift και την Κούλα, με τον Ηλεκτρικό γιατί δεν γίνεται το ίδιο???
-
-
Ουδέποτε με ενόχλησε η έντονη επιτάχυνση. Όποιος ανατρέξει μάλιστα στα γραφόμενά μου για το ID.3 (https://sabasgoeselectric.blogspot.com/2020/12/vw-id3.html), θα διαβάσει ότι απόλαυσα την πολύ καλή του επιτάχυνση, εμφανώς πιο έντονη από τα υπόλοιπα ηλεκτρικά των 130-150 ίππων (αυτό έχει 204). Όμως, ήταν εμφανώς δυσλειτουργία τού συστήματος, ζητούσες ήπια επιτάχυνση, αρχικά δεν έκανε τίποτα, στη συνέχεια έστελνε το στροφόμετρο στις 5000+ σαλ, η επιτάχυνση ήταν πιο έντονη από το φυσιολογικό, η καμπίνα γέμζιε με θόρυβο. Επειδή μου το έκανε δύο φορές, μάλλον κάτι δεν πάει καλά. Την πρώτη σκέφτηκα ότι εγώ το παράκανα με το γκάζι, τη δεύτερη σιγουρεύτηκα.
Καλά, προφανώς και δεν είναι θέσφατα όσα γράφω. Όσα αμάξια και να έχεις οδηγήσει, όσο καλά αισθητήρια και να έχεις (που τα δικά μου έχουν ατονίσει, καμία σχέση με την περίοδο στο περιοδικό πριν 20 χρόνια), τι να καταλάβεις από 5-10 χιλιόμετρα οδήγησης στον αστικό ιστό, με μπόλικη κίνηση και τον πωλητή στο διπλανό κάθισμα; Μια μυρωδιά παίρνεις, μήπως και δεις κάτι σημαντικό. Όπως είδα εγώ με το χωροταξικό και τη λανθασμένη (για τον δικό μου σωματότυπο τουλάχιστον) σχεδίαση των καθισμάτων.
-
dimsabas ευχαριστούμε για την περιγραφή (κι έλεγα τι μου θυμίζει το nickname, μόλις έγραψες για miata θυμήθηκα το mx5 forum..!)
Είχα περάσει κάποτε και εγώ από αυτό το φόρουμ όταν είχα miata NB και είχα πάει και σε μερικές συναντήσεις. Τι μου θύμισες τώρα..
-
@dimsabas πολύ ωραίο και κατατοπιστικο review, ανέδειξες πράγματα που πραγματικά θα ενοχλήσουν ανθρώπους που έχουν παρόμιο σωματότυπο με εσένα . Εγώ δεν τα επισήμανα στο δικό μου review γιατί πολύ απλά δεν με το δικό μου σωματότυπο (ύψος 1,81 69 κιλά ) δεν με ενόχλησε τίποτα στην καμπίνα. Μια ένσταση έχω μόνο ως προς τα προσκέφαλα,τουλάχιστον στην shine pack που ειχα εγώ στην κατοχή μου ρυθμίζονται απο ότι θυμάμαι και ως προς την κλίση τους, οπότε μικρό το κακό.
-
Τιμαι;
-
Σήμερα είχα στην κατοχή μου μια c4 βενζίνη 1,2 puretech 130 ps έκδοση feel pack με μηχανικο κιβώτιο 6 σχέσεων. Εντύπωση μου έκανε το τράβηγμα και η ελαστικότητα του κινητήρα απο πολύ χαμηλά,πραγματικά ώρες ώρες ένιωθα οτι ήταν πετρέλαιο.Πολύ καλή εντύπωση μου έκανε επίσης και το 6άρι σασμάν, πολύ βελτιωμένο σε σχέση με τα παλαιότερα της PSA, ο λεβιές βούτυρο στην κυριολεξία με αρκετά όμως λαστιχένια αίσθηση και πολύ μαλακός συμπλέκτης.Οταν μάλιστα ανέβηκα καπάκι στο aircross ένιωθα οτι οδηγούσα τρακτέρ, τόσο βαρύς μου φαινόταν
Το αμάξι έφαγε τρελά ζόρια, στο τέλος της διαδρομής έγραφε μέση κατανάλωση 7,1λιτρα/100 χλμ, πιστεύω πολύ καλή κατανάλωση για την χρήση που του έκανα
-
Τιμαι;
Tιμαί λογικαί ...Το συγκεκριμένο 21250
-
Χμμμ όχι και τόσο αλλά οκ.
Του πάνε οι μαύρες χειρολαβές... Μπατιρακι από άποψη κ'ετς...
Αλλες φωτο να φανούν άλλες λεπτομέρειες;;
CITROEN C4 III mod 2021