-
@k-m said in Cupra Formentor:
@pantelis-kapsalakis said in Cupra Formentor:
Εχω παραγγειλει το 310 , το παραλαμβανω μεσα Ιουνιου, μια διευκρινιση, τα τελη κυκλοφοριας ειναι 163 ευρω οχι 400-500 που εχει ειπωθει, η φοροεισφρα πολυτελειας ειναι οπως για ολα τα διλιτρα 440 ευρω για τα πρωτα 5 χρονια και 308 για τα αλλα 5, φυσικα ολα αυτα μεχρι νεωτερας.
Και ναι, τα καθισματα δεν εμπνεουν πολυτελειαα για ενα υτοκινητο των 50 χιλιαδων, ειναι ομορφα αλλα δεν εχουν την αναμενομενη ποιοτητα, ουτε τα σκληρα πλαστικα, θα επρεπε σε αυτα τα λεφτα αυτα τα ecoπλαστικα να ειναι καλυτερα η να προσφερονταν στανταρντ με δερματινα οπως στην Αγγλια. Ασ οψεται οτι στην πραγματικοτητα παρνεις ενα SQ3, απλα περιπου 20 χιλιαδες φτηνοτερα, αν και ακομα και το Q3 μεσα δεν ειναι οπως τα προηγουμενα και το λεω επειδη εχω ενα προηγουμενο tfsi quattro stronic, και μπορω να κανω τη συγκριση ειδικα ως προς την ποιοτητα των πλαστικων, αλλα και την ποιοτητα των καθισματων.πότε μπήκε η παραγγελία ? (αν και τα VZ ακουσα οτι αργουν παραπανω λογω εξοπλισμου που εχουν)
Απο προπαραγγελιες VZ.
-
Πρώτες εντυπώσεις του VZ5. Με google translate μεταφράζεται άψογα στα αγγλικά:
https://www.km77.com/coches/cupra/formentor/2021/estandar/informacion/cupra-formentor-vz5-2022-
Το DSG σε αυτή την έκδοση, όταν είναι σε manual mode, δεν αλλάζει σχέσεις όπως κάνουν όλα τα DSG του ομίλου όταν ανέβουν πολύ οι στροφές...
-
βλέπω και configurator πλέον. εκτος αν δεν το ειχα προσεξει.
-
Οχι, μαλλον τωρα ενεργοποιηθηκε, δεν υπηρχε μεχρι προσφατα.
-
-
@lapin said in Cupra Formentor:
https://www.drive.gr/test-drives/dokimi/test-drive-cupra-formentor-15-tsi-act-dsg7
Ολόκληρο άρθρο για να πείσουν κόσμο να πάρει DSG και δεν έχει καμία αναφορά στο πιο βασικό, ήτοι ότι είναι υγρού τύπου! Τι να πείς...
-
Άκυρο
-
1.5αρι 150 άλογα η 2.0αρι 310; Αξίζει τη διαφορά στα άλογα και τετρακίνηση μια διαφορα 10-15κ (αν βαλεις τα εξτρα του vz είναι πιο κοντά στα 10) και τα εξτρα 2-3 λίτρα που θα καίει το vz?
-
Το ενδιάμεσο πως σου φαίνεται σαν επιλογή; Το 245 χωρίς τετρα, είναι πιο φθηνό, λιγότερο CO2, θα καιεί κ λιγότερο απο το θηριακι. Το ψήνω και εγώ αυτό, γιαυτό ρωτάω
-
@netgeo said in Cupra Formentor:
Το ενδιάμεσο πως σου φαίνεται σαν επιλογή; Το 245 χωρίς τετρα, είναι πιο φθηνό, λιγότερο CO2, θα καιεί κ λιγότερο απο το θηριακι. Το ψήνω και εγώ αυτό, γιαυτό ρωτάω
Ειλικρινά αυτό μου φαίνεται το χειρότερο απ'όλα χωρις παρεξήγηση. Αν το κάνανε τετρακίνητο θα ήταν τούμπανο αλλα στο δικίνητο τι να τα κάνεις τα έξτρα άλογα? Έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε autobahn να πω ότι κοιτάμε το αμάξι για το top end performance οπότε τι νόημα έχει το 245 αντί του 204 phev? Γενικώς πολύ εκνευριστικό που ένα τόσο ωραίο αυτοκίνητο το δίνουν μόνο σε 2 τετρακίνητες επιλογές και η μία ειναι το 2λιτρο 190 άλογα που θα πληρώνεις φόρο πολυτελείας και δεν θα χεις και κάνα θηρίο. Το 310 τουλάχιστον τα αξίζει γιατί είναι θεριό.
-
Ναι οκ μαζί σου, αλλά μην βάζεις το PHEV στη σύγκριση πάμε σε άλλα μονοπάτια εκεί.
Αλλά γιατί θες τετρα για τα 245? Από άγνοια ρωτάω. Είναι τόσα πολλά για 1650 κιλά?
-
@naut1263 said in Cupra Formentor:
1.5αρι 150 άλογα η 2.0αρι 310; Αξίζει τη διαφορά στα άλογα και τετρακίνηση μια διαφορα 10-15κ (αν βαλεις τα εξτρα του vz είναι πιο κοντά στα 10) και τα εξτρα 2-3 λίτρα που θα καίει το vz?
Για το VZ 4drive θα υπολογίζεις μέση 12λτ/100. Εγώ με το ίδιο μοτέρ σε Leon που είναι 2κίνητο και 200 κιλά λιγότερα, έχω γενική μέση 10.85λτ/100.
Επίσης το 4drive για να αξίζει θέλει τουλάχιστον ένα επιπλέον 3χίλιαρο για έξτρα κι αυτό πολύ συγκρατημένα. Εμένα το spec μου θα ήταν +6Κ σε σχέση με την αρχική τιμή. Πχ είναι αμαρτία να μη βάλεις τα Brembo.
-
Εμένα μου φαίνεται καλούτσικη επιλογή και το 245. Tα τετρακίνητα σου κόβουν καμιά 10αριά+ εκατοστά από το ύψος του πορτμπαγκάζ και σου ανεβάζουν και κατανάλωση. Η τετρακίνηση είναι ωραία, αναμφίβολα, αλλά έχει και μειονεκτήματα.
Είναι φοβερό το 310 αλλά όποιος το πάρει σίγουρα θα έχει πάντα στο μυαλό του γιατί δεν πήρε το 390. Τι 50 τι 60 τι 70. Λεφτά υπάρχουν σε αυτές τις κατηγορίες τιμής...Προσωπικά θα πήγαινα στο 1,5 DSG Pack χωρίς πολλά έξτρα.
-
Aν μπορεις τα εξτρα 15+ χιλ (τοσα βασικα ειναι γιατι στο 1.5 δεν χρειαζεται να βαλεις πχ τετρακινηση, η ηλεκτρονικη αναρτηση η δεν χρειαζεσαι την 12αρα οθονη η το beats η τα 3-4 πιο πολλα ηλεκτρονικα βοηθηματα) τοτε να πας για το vz, ειναι αλλη κατηγορια.
-
@stefan147 said in Cupra Formentor:
Για το VZ 4drive θα υπολογίζεις μέση 12λτ/100. Εγώ με το ίδιο μοτέρ σε Leon που είναι 2κίνητο και 200 κιλά λιγότερα, έχω γενική μέση 10.85λτ/100.
Επίσης το 4drive για να αξίζει θέλει τουλάχιστον ένα επιπλέον 3χίλιαρο για έξτρα κι αυτό πολύ συγκρατημένα. Εμένα το spec μου θα ήταν +6Κ σε σχέση με την αρχική τιμή. Πχ είναι αμαρτία να μη βάλεις τα Brembo.
Η καταναλωση ειναι συναρτηση του ποσο πιεζεις τον κινητηρα, αν εισαι λογικος και τον πιεζεις περιστασιακα τα 9-10 ειναι πραγματικα, αν πιεζεις τα 12, αν κινεισαι σε αυτοκινητοδρομους με λογικες ταχυτητες παλι τα 9 -10, αν εισαι στη πολη τα 12+, ολα ειναι αναλογα του ως και που οδηγεις, αν θελεις κοντρες στα φαναρια πας στα 15. Παντως ΟΛΑ τα αυτοκινητα της κατηγοριας και ιπποδυναμης ετσι ειναι, μην νομιζεις οτι αν εχεις ενα των 130-150 ιππων και το πιεζεις δεν θα καψεις ανετα 10 και 11 και στα λογικα πλαισια 8-9, τα σημερινα αυτοκινητα κουβαλανε και βαρος, ανεξαρτητα κινητηρα, και το βαρος επιβαρυνει, αναλογικα παντα μην παρεξηγηθω, την καταναλωση περισσοτερο απο οτι ενα ιδιο με μεγαλυτερη ιπποδυναμη. Παντως οταν κοιτας ενα αυτοκινητο 310 ιππων και περιμενεις να καιει οσο και ενα 150αρι, μαλλον λαθος κοιτας για να μην πω οτι οποιος θελει τετοια αυτοκινητα δεν πρεπει να τον απασχολει και να κοιταζει την καταναλωση. Οποιος μπορει να διαθεσει 50 χιλ δεν θα τσιγκουνευτει τα 2 λιτρα παραπανω στη καταναλωση, αν τα τσιγκουνευεται παλι λαθος αυτοκινητο κοιταζει. Θα το πω λιγο σωβινιστικα, δεν μπορει να θελεις να κυκλοφορεις μια σουπεργκομενα και να μην εισαι σε θεση να της παρεχεις ολα τα 'καλουδια' που χρειαζεται, και το αυτοκινητο για τους αντρες ειναι καπως ετσι, η τουλαχιστον για τους αντρες που ενδιαφερονται για ξεχωριστα αυτοκινητα!
-
Εμένα μου φαίνεται καλούτσικη επιλογή και το 245. Tα τετρακίνητα σου κόβουν καμιά 10αριά+ εκατοστά από το ύψος του πορτμπαγκάζ και σου ανεβάζουν και κατανάλωση. Η τετρακίνηση είναι ωραία, αναμφίβολα, αλλά έχει και μειονεκτήματα.
Είναι φοβερό το 310 αλλά όποιος το πάρει σίγουρα θα έχει πάντα στο μυαλό του γιατί δεν πήρε το 390. Τι 50 τι 60 τι 70. Λεφτά υπάρχουν σε αυτές τις κατηγορίες τιμής...Προσωπικά θα πήγαινα στο 1,5 DSG Pack χωρίς πολλά έξτρα.
Το 245 εχει αρκετα μικροτερο πορτμπαγκαζ απο το 4κινητο λογω της μπαταριας κατω απο το χωρο αποσκευων, τον μεγαλυτερο χωρο τον εχει το 150 στα 450 λιτρα σε σχεση με τα 420 του τετρακινητου και τα κατω απο 400 για το 245 (δεν θυμαμαι ποσο ακριβως αλλα σιγυρα κατω απο 400). Το 310 4κινητο ομως εχει στανταρ και ρεζερβα αναγκης. Αν δεν νοιαζεται καποιος για 4κινηση η για επιδοσεις συμφωνω οτι το 1.5 dsg pack ειναι ιδανικη επιλογη, το εχω οδηγησει.
-
@stefan147 said in Cupra Formentor:
Η καταναλωση ειναι συναρτηση του ποσο πιεζεις τον κινητηρα, αν εισαι λογικος και τον πιεζεις περιστασιακα τα 9-10 ειναι πραγματικα, αν πιεζεις τα 12, αν κινεισαι σε αυτοκινητοδρομους με λογικες ταχυτητες παλι τα 9 -10, αν εισαι στη πολη τα 12+, ολα ειναι αναλογα του ως και που οδηγεις, αν θελεις κοντρες στα φαναρια πας στα 15. Παντως ΟΛΑ τα αυτοκινητα της κατηγοριας και ιπποδυναμης ετσι ειναι, μην νομιζεις οτι αν εχεις ενα των 130-150 ιππων και το πιεζεις δεν θα καψεις ανετα 10 και 11 και στα λογικα πλαισια 8-9, τα σημερινα αυτοκινητα κουβαλανε και βαρος, ανεξαρτητα κινητηρα, και το βαρος επιβαρυνει, αναλογικα παντα μην παρεξηγηθω, την καταναλωση περισσοτερο απο οτι ενα ιδιο με μεγαλυτερη ιπποδυναμη. Παντως οταν κοιτας ενα αυτοκινητο 310 ιππων και περιμενεις να καιει οσο και ενα 150αρι, μαλλον λαθος κοιτας για να μην πω οτι οποιος θελει τετοια αυτοκινητα δεν πρεπει να τον απασχολει και να κοιταζει την καταναλωση. Οποιος μπορει να διαθεσει 50 χιλ δεν θα τσιγκουνευτει τα 2 λιτρα παραπανω στη καταναλωση, αν τα τσιγκουνευεται παλι λαθος αυτοκινητο κοιταζει. Θα το πω λιγο σωβινιστικα, δεν μπορει να θελεις να κυκλοφορεις μια σουπεργκομενα και να μην εισαι σε θεση να της παρεχεις ολα τα 'καλουδια' που χρειαζεται, και το αυτοκινητο για τους αντρες ειναι καπως ετσι, η τουλαχιστον για τους αντρες που ενδιαφερονται για ξεχωριστα αυτοκινητα!
Αυτό ακριβώς. Με το ίδιο οδηγικό στύλ το 310 να καψει 2-3 λίτρα παραπάνω απο το 150? Αν έχεις να κολλήσεις τα 15κ δεν κολλάς στα 2-3 λίτρα.
-
Το 245 εχει αρκετα μικροτερο πορτμπαγκαζ απο το 4κινητο λογω της μπαταριας κατω απο το χωρο αποσκευων, τον μεγαλυτερο χωρο τον εχει το 150 στα 450 λιτρα σε σχεση με τα 420 του τετρακινητου και τα κατω απο 400 για το 245 (δεν θυμαμαι ποσο ακριβως αλλα σιγυρα κατω απο 400). Το 310 4κινητο ομως εχει στανταρ και ρεζερβα αναγκης. Αν δεν νοιαζεται καποιος για 4κινηση η για επιδοσεις συμφωνω οτι το 1.5 dsg pack ειναι ιδανικη επιλογη, το εχω οδηγησει.
Αναφέρομαι στο 2.0tsi 245, το οποίο έχει 450 λίτρα πορτμπαγκάζ και όχι στο PHEV.
-
To android auto παιζει wireless ?
Κατι τετοιο διαβαζω σε ενα αγγλικο site αλλα δεν ξερω αν ισχυει όντως.
-
@k-m said in Cupra Formentor:
To android auto παιζει wireless ?
Κατι τετοιο διαβαζω σε ενα αγγλικο site αλλα δεν ξερω αν ισχυει όντως.
και βεβαια παίζει wireless ακόμα και σε αυτοκίνητα οπως στο δικό μου (FORD) που παίζει μόνο με καλώδιο αγοράζεις ενα AAwireless και παίζει ασύρματα με το που μπαίνεις στο αυτοκίνητο.
https://www.indiegogo.com/projects/aawireless#/
είναι πολυ μικρό. εμενα έχει usb θύρα και κάτω από το υποβραχιονιο οπότε το έχω βαλει εκεί και τέλος
δεν ξέρω βεβαια αν στο Formentor το έχει ασύρματο από μαμα
Cupra Formentor