-
Καλοτάξιδο, να το χαρείς πάντα με υγεία!
-
-
Πραγματικά πανέμορφο! Καλοτάξιδο και πολλά καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
-
καλοταξιδο. πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχετε.
-
@vassman said in Cupra Formentor:
@netgeo said in Cupra Formentor:
Τούμπανα! Magnetic tech είναι αυτο;
Σωστά
Πολύ όμορφο! Το χρώμα αυτό είναι η ακριβή σειρά με τα 1500?
-
Παρέλαβα και εγώ εχθές (2.0 245 DSG). Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Ξεχωρίζω την πολύ καλή κύλιση και ρύθμιση της ανάρτησης (ιδανική η επιλογή comfort για μέσα στην πόλη), καθώς και την συνεργασία κινητήρα-κιβωτίου που είναι υποδειγματική. Το infotainment δεν το βρίσκω δύσχρηστο και νομίζω ότι συνηθίζεται εύκολα. Η εφαρμογή cupra connect, απλά αδιάφορη. Ούτε για αστείο δεν αξίζει 160€ το έτος.
Με ξενίζει λίγο ο όγκος του, θέλει εξοικείωση ειδικά σε στενές ράμπες γκαράζ, ενώ θα ήθελα λίγο πιο ήσυχο τον θόρυβο από τον κινητήρα.
Η μέση κατανάλωση στα πρώτα 100 χλμ μέσα στην πόλη, είναι 8,4lt/100.
Αυτά για αρχή.
Καλοταξιδο! Ναι χρειαζεται καποια εξοικειωση σε οδηγηση σε στενους χωρους και σε μανουβρες, εχει να κανει νομιζω με την μουρη του, αλλα ειναι θεμα χρονου.
-
@pantelis-kapsalakis said in Cupra Formentor:
Παρέλαβα και εγώ εχθές (2.0 245 DSG). Πραγματικά έχω εντυπωσιαστεί. Ξεχωρίζω την πολύ καλή κύλιση και ρύθμιση της ανάρτησης (ιδανική η επιλογή comfort για μέσα στην πόλη), καθώς και την συνεργασία κινητήρα-κιβωτίου που είναι υποδειγματική. Το infotainment δεν το βρίσκω δύσχρηστο και νομίζω ότι συνηθίζεται εύκολα. Η εφαρμογή cupra connect, απλά αδιάφορη. Ούτε για αστείο δεν αξίζει 160€ το έτος.
Με ξενίζει λίγο ο όγκος του, θέλει εξοικείωση ειδικά σε στενές ράμπες γκαράζ, ενώ θα ήθελα λίγο πιο ήσυχο τον θόρυβο από τον κινητήρα.
Η μέση κατανάλωση στα πρώτα 100 χλμ μέσα στην πόλη, είναι 8,4lt/100.
Αυτά για αρχή.
Καλοταξιδο! Ναι χρειαζεται καποια εξοικειωση σε οδηγηση σε στενους χωρους και σε μανουβρες, εχει να κανει νομιζω με την μουρη του, αλλα ειναι θεμα χρονου.
Σε ευχαριστώ πολύ
-
@tkin73 said in Cupra Formentor:
Τούμπανα! Magnetic tech είναι αυτο;
Σωστά
Πολύ όμορφο! Το χρώμα αυτό είναι η ακριβή σειρά με τα 1500?
Το απλό είναι το άλλο είναι ματ
-
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-suv-apo-tin-cupra-to-2024/
Αυτό κύριοι θα έρθει ως (πολύ σύντομη) αντικατάσταση του υπάρχοντος; Κατανοώ την λογική ότι ίσως η Cupra να θέλει μεγαλύτερη διαφοροποίηση από την Seat. Δεν είναι όμως άδικο για τους ιδιοκτήτες του παρόντος;
-
@sabas_thess said in Cupra Formentor:
https://www.4troxoi.gr/epikairotita/kosmos/neo-suv-apo-tin-cupra-to-2024/
Αυτό κύριοι θα έρθει ως (πολύ σύντομη) αντικατάσταση του υπάρχοντος; Κατανοώ την λογική ότι ίσως η Cupra να θέλει μεγαλύτερη διαφοροποίηση από την Seat. Δεν είναι όμως άδικο για τους ιδιοκτήτες του παρόντος;
Αυτό είναι το Terramar τύπου Q3/Tiguan.
Δείξανε μια φώτο από το FL του Formi για το 2024-25, λογικό αφού το παρόν βγήκε Σεπτέμβριο του 2020.
-
Το Terramar πάντως θυμίζει Porsche σχεδιαστικά!
Πιο όμορφο από το Tavascan. -
Αυτό είναι το Terramar τύπου Q3/Tiguan.
Δείξανε μια φώτο από το FL του Formi για το 2024-25, λογικό αφού το παρόν βγήκε Σεπτέμβριο του 2020.
Πάλι δεν κατάλαβα. Το Terramar θα έρθει να κυκλοφορήσει παράλληλα με το παρόν Formentor; Το Terramar έρχεται να γίνει το premium του premium brand δηλαδή;
-
Ναι το Formi είναι crossover τα άλλα είναι SUV:
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-2024-cupra-terramar-brands-final-combustion-car
Και εδώ τα FL:
-
Το Terramar θα είναι SUV 4,5m και θα πορευθεί ως διάδοχος του Ateca. Θα είναι mild hybrid και PHEV, όχι όμως ηλεκτρικό. Το Tavascan απεναντίας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και σχεδιαστικά μου κάνει περισσότερο σε κουπέ suv. Το Formentor, που είναι καθαρό crossover, θα συνεχίσει παράλληλα με αυτά και θα περάσει από ένα facelift το 2024 (όπως και το Cupra Leon) για να μοιάζει σχεδιαστικά με τα μοντέλα που ανέφερα.
Το Terramar μου αρέσει πολύ, όπως και το σημερινό Formentor. -
https://www.autocar.co.uk/car-news/new-cars/new-2024-cupra-terramar-brands-final-combustion-car
Και εδώ τα FL:
Εντάξει αυτά τα τρίγωνα φώτα το fl formentor δείχνουν τρομερά!
Εννοείται και το υπάρχον είναι πολύ καλό και τελικά vfm.
O μόνος ενδειασμος είναι αν η seat/cupra κουβαλά την αναξιοπιστία του ομίλου vw. Σε αυτό δεν περιλαμβάνω μάλλον τον καλό 1.5. Το dsg είπαμε είναι υγρού τύπου;
Το τιγκουαν με τον εξοπλισμό του φορμεντορ έχει τσεκαρει κανείς πόσο βγαίνει; -
@kkostask said in Cupra Formentor:
Πραγματικά πανέμορφο! Καλοτάξιδο και πολλά καλά και απροβλημάτιστα χιλιόμετρα!
Σε ευχαριστώ πολύ
-
@gtsartsal said in Cupra Formentor:
καλοταξιδο. πολλά και ασφαλή χιλιόμετρα να έχετε.
Σε ευχαριστώ πολύ
-
Το fl Formentor πολυ πιο ασχημο ειναι απο το τωρινο.
-
@tkin73 said in Cupra Formentor:
Και εδώ τα FL:
Εντάξει αυτά τα τρίγωνα φώτα το fl formentor δείχνουν τρομερά!
Εννοείται και το υπάρχον είναι πολύ καλό και τελικά vfm.
O μόνος ενδειασμος είναι αν η seat/cupra κουβαλά την αναξιοπιστία του ομίλου vw. Σε αυτό δεν περιλαμβάνω μάλλον τον καλό 1.5. Το dsg είπαμε είναι υγρού τύπου;
Το τιγκουαν με τον εξοπλισμό του φορμεντορ έχει τσεκαρει κανείς πόσο βγαίνει;Το DSG είναι υγρού για το Formentor, DQ381 ακόμα και στο 1.5.
Το Tig με τον τελευταίο τιμοκατάλογο ανέβηκε κάνα €3κ.
Δε νομίζω να βγαίνει πιο φθηνό με τα ίδια πάνω, το Formentor πλασάρεται πιο VFM.
-
Παίζοντας με τον διαμορφωτή του Tiguan και κατά προσέγγιση με τον εξοπλισμό του "βασικού" Formentor το Tiguan μου βγήκε 32.900€ χωρίς το IQ Drive καθώς από ότι έχω καταλάβει για να το πάρεις στο Formentor θες το drive assist XL pack.
Το Tiguan Life μόνο 18" ζάντες, digital cockpit και το Navi στο 8" infotainment να βάλεις περνάς την τιμή του βασικού Formentor οποίο έχει όλα αυτά με βασικό infotainment 10" συμπεριλαμβάνον inbuilt Navi. Τουλάχιστον σύγκριση κόστους αγοράς δεν υπάρχει.
Από εκεί και πέρα είναι και θέμα υποκειμενικό. Ίσως για κάποιους (δεν συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς) το συντηρητικό του Tiguan να είναι πιο ελκυστικό. Για εμένα η έλευση του Formentor με τον 1.5T ήταν ένα μικρό θαύμα από μόνο του, πόσο μάλλον σε τέτοια προκλητικά βάση ανταγωνισμού τιμή για το "βασικό"!
Cupra Formentor