-
Από τη στιημή που υπάρχει το service mode στα σύγχρονα αυτοκίνητα,
υποτίθεται ότι ακριβώς υπάρχει γιατί δε σηκώνονται οι υαλοκαθαριστήρες στην κανονική θέση που τερματίζουν.
Και εκεί ο φίλος σε αυτή τη θέση δοκιμάζει να ανεβάσει το καπώ για να τους σηκώσει, κάτι που δεν προβλέπεται από την παράθεση στο εγχειρίδιο που έκανα.Και υποθέτω ότι ούτε αναφέρει το service mode
συν ότι το σημειώνει στα μειον
πιθανώς ακριβώς επειδή δεν έχει προσέξει τη συγκεκριμένη λειτουργία.
Θέλω να πιστεύω να τον βοήθησε η παράθεση από το εγχειρίδιο.- Φαντάζομαι πολλούς λόγους που δε σηκώνονται οι υαλοκαθαριστήρες στη θέση που τερματίζουν στα σύγχρονα αυτοκίνητα,
προσωπικά θα με βόλευε αρκετα η λογική να δυσκολεύει λίγο τους κλέφτες (ναι κλέβουν και υαλοκαθαριστήρες πότε πότε)..
- Φαντάζομαι πολλούς λόγους που δε σηκώνονται οι υαλοκαθαριστήρες στη θέση που τερματίζουν στα σύγχρονα αυτοκίνητα,
-
@cholo said in Cupra Formentor:
Από τη στιημή που υπάρχει το service mode στα σύγχρονα αυτοκίνητα,
υποτίθεται ότι ακριβώς υπάρχει γιατί δε σηκώνονται οι υαλοκαθαριστήρες στην κανονική θέση που τερματίζουν.
Και εκεί ο φίλος σε αυτή τη θέση δοκιμάζει να ανεβάσει το καπώ για να τους σηκώσει, κάτι που δεν προβλέπεται από την παράθεση στο εγχειρίδιο που έκανα.Και υποθέτω ότι ούτε αναφέρει το service mode
συν ότι το σημειώνει στα μειον
πιθανώς ακριβώς επειδή δεν έχει προσέξει τη συγκεκριμένη λειτουργία.
Θέλω να πιστεύω να τον βοήθησε η παράθεση από το εγχειρίδιο.- Φαντάζομαι πολλούς λόγους που δε σηκώνονται οι υαλοκαθαριστήρες στη θέση που τερματίζουν στα σύγχρονα αυτοκίνητα,
προσωπικά θα με βόλευε αρκετα η λογική να δυσκολεύει λίγο τους κλέφτες (ναι κλέβουν και υαλοκαθαριστήρες πότε πότε)..
cholo ευχαριστώ για την πληροφορία, όντως δεν το γνώριζα! Αφορμή για το σχόλιο μου ήταν όντως η ανύψωση τους όταν χιονίζει, όπως είπε ο k-m
- Φαντάζομαι πολλούς λόγους που δε σηκώνονται οι υαλοκαθαριστήρες στη θέση που τερματίζουν στα σύγχρονα αυτοκίνητα,
-
@jg4 said in Cupra Formentor:
cholo ευχαριστώ για την πληροφορία, όντως δεν το γνώριζα! Αφορμή για το σχόλιο μου ήταν όντως η ανύψωση τους όταν χιονίζει, όπως είπε ο k-m
Το κατάλαβα και γι' αυτό στο παρέθεσα από το εγχειρίδιο.
Όπως αναφέρει,
η service position είναι και για τις περιπτώσεις με την παγωνιά.Και δεν ανοίγεις το καπό, ίσα ίσα με κλειστό καπό λειτουργεί η service position.
-
@cholo said in Cupra Formentor:
@jg4 said in Cupra Formentor:
Το κατάλαβα και γι' αυτό στο παρέθεσα από το εγχειρίδιο.
Όπως αναφέρει,
η service position είναι και για τις περιπτώσεις με την παγωνιά.Και δεν ανοίγεις το καπό, ίσα ίσα με κλειστό καπό λειτουργεί η service position.
Λοιπόν το τσέκαρα και λειτουργεί μια χαρά. Οι υαλοκαθαριστήρες μπορούν σε αυτή τη θέση να σηκωθούν κάθετα με το μπαρμπριζ. Thanks once more cholo!
-
Καλησπέρα παιδιά και από αυτό το topic.
Είχα κάνει παραγγελία από Σεπτέμβρη του 21' το Leon 1.5 plus DSG, (με μισή καρδιά τότε γιατί ζαχάρωνα το Formentor).
Τελικά λόγω μιας οικονομικής ψιλοάνεσης που προέκυψε, λόγω επίμονης προτροπής της γυναίκας και λόγω ότι το leon αργεί εκνευριστικά να έρθει, άλλαξα την παραγγελία μου σε formentor 1.5 DSG (αφού πρώτα έκανα TD), και παραλαμβάνω εντός ολίγων ημερών το Formentor Pack.
Όσον αφορά την οδήγηση (έχω κάνει και τα δύο αυτοκίνητα testdrive) για τα γούστα μου είναι ανώτερο από το Leon αλλά και εμφανισιακά με ξετρελαίνει.
Πιστεύω έκανα το σωστό γιατί νιώθω πολύ ευχαριστημένος σε σχέση με το leon που όταν το παρήγγειλα είχα ενδοιασμούς.
Αυτά από εμένα! -
Aυτά είναι, μέχρι να παραλάβουμε γινόμαστε και πλουσιότεροι αφού δεν έχουμε αμάξι, για εμάς δουλευούν βρε οι καθυστερήσεις!! χαχαα με το καλό να το χαρείς!!
-
Aυτά είναι, μέχρι να παραλάβουμε γινόμαστε και πλουσιότεροι αφού δεν έχουμε αμάξι, για εμάς δουλευούν βρε οι καθυστερήσεις!! χαχαα με το καλό να το χαρείς!!
Χαχαχα, ακριβώς έτσι, μας κακομαθαίνουν οι μπαγάσες
-
@samysenz said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα παιδιά και από αυτό το topic.
Είχα κάνει παραγγελία από Σεπτέμβρη του 21' το Leon 1.5 plus DSG, (με μισή καρδιά τότε γιατί ζαχάρωνα το Formentor).
Τελικά λόγω μιας οικονομικής ψιλοάνεσης που προέκυψε, λόγω
επίμονης προτροπής της γυναίκας και λόγω ότι το leon αργεί εκνευριστικά να έρθει, άλλαξα την παραγγελία μου σε formentor 1.5 DSG (αφού πρώτα έκανα TD), και παραλαμβάνω εντός ολίγων ημερών το Formentor Pack.
Όσον αφορά την οδήγηση (έχω κάνει και τα δύο αυτοκίνητα testdrive) για τα γούστα μου είναι ανώτερο από το Leon αλλά και εμφανισιακά με ξετρελαίνει.
Πιστεύω έκανα το σωστό γιατί νιώθω πολύ ευχαριστημένος σε σχέση με το leon που όταν το παρήγγειλα είχα ενδοιασμούς.
Αυτά από εμένα!Έτσι την έπαθα κι εγώ. Μπήκα για leon και έφυγα με formentor. Είναι πανέμορφο το άτιμο χωρίς σχεδιαστικές ακροβασίες και το φοράς στην οδήγηση παρά την απόσταση από το έδαφος...
-
Έχει προηγηθεί test με χειροκίνητο.
-
Καλησπέρα . Το τριήμερο ήταν ευκαιρία για το πρώτο ταξιδάκι με τον Φορμέντορα. (1.5 TSI dsg)
Έχω μόνο 610 χλμ στο αυτοκίνητο και τα 400 έγιναν σε αυτο το ΠΣΚ στη διαδρομή Πειραιάς Ερμιόνη και ενδιάμεσες εκδρομουλες για Πόρτο Χέλι , Κόστα κλπ .
Η διαδρομή ήταν ότι πρέπει για συμπεράσματα .
Μιάμιση ώρα εθνική όπου δοκιμάστηκε το acc και η άνεση του αυτοκινήτου και άλλο τόσο σχεδόν με στροφούλες για να δούμε πως πατάει το εργαλείο .
Και στα δύο ήταν εξαιρετικό . Δεν το πίεσα λόγω στρωσιματος αφενός και αφετέρου λόγω ότι η υπόλοιπη οικογένεια σύζυγος ,2 παιδιά και σκύλος δεν είναι η καλύτερη τους να πηγαίνουν πέρα δώθε στις στροφές . Όμως και τις προσπεράσεις μου με άνεση τις έκανα και το sport mode το δοκίμασα αρκετά ιδίως στις αναβάσεις .
Αυτό που με ξένισε καθώς νιουμπας (που λέει κι ο γιος μου ) ήταν ότι δεν ήξερα πως να φρενάρω με το dsg στα κατηφορικά κομμάτια . Δοκίμασα να το γυρνάω σε χειροκίνητο απ' τα paddles αλλά λίγο ο θόρυβος λίγο ότι δεν ήθελα να του ανεβάζω στροφές το ξανααφηνα στην ησυχία του D καταφεύγοντας στο φρένο .
Από κατανάλωση τα πήγε σούπερ κατά τη γνώμη μου . Έκαψα 7,3 όταν πήγαινα και 6,7 στην επιστροφή . Νομίζω πολύ καλά για αστρωτο αυτοκίνητο .
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου επίσης χωρίς ψεγάδια άνεσης . Κάποιες εγκάρσιες λακούβες τις νιώθουν οι επιβάτες αλλά τίποτε μεμπτό .
Επίσης σε ένα απότομο φρενάρισμα που ο μπροστινός στην αριστερή της εθνικής κοκκαλωσε το αμάξι φάνηκε να παίρνει πρωτοβουλίες ανάβοντας κάτι χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο ταμπλό και ελέγχοντας μου το πεντάλ του φρένου και σαν να μοίρασε την πέδηση μπρος πίσω και να με προσγείωσε με ασφάλεια πριν γνωρίσω τον κάτοχο ενός Citroen xsara.
Όλα καλά λοιπόν με το νέο απόκτημα δεν μου έχει λείψει κάτι απ' την bmw που είχα .....και εισέπραξα και μερικά βλέμματά θαυμασμού . Που να είχα και το 310αρι!
-
Αυτό που με ξένισε καθώς νιουμπας (που λέει κι ο γιος μου ) ήταν ότι δεν ήξερα πως να φρενάρω με το dsg στα κατηφορικά κομμάτια . Δοκίμασα να το γυρνάω σε χειροκίνητο απ' τα paddles αλλά λίγο ο θόρυβος λίγο ότι δεν ήθελα να του ανεβάζω στροφές το ξανααφηνα στην ησυχία του D καταφεύγοντας στο φρένο .
Καλησπέρα, καλορίζικο και καλοτάξιδο σου εύχομαι. Πολύ όμορφο το αμάξι, αναμένω και γω το δικό μου σύντομα.
Όσον αφορά τα έντονα κατηφορικά τμήματα από την εμπειρία μου σε άλλα αυτόματα (οχι DSG) παρατηρούσα πως το κιβώτιο επέλεγε μικρότερη σχέση. Φαντάζομαι κάτι παρόμοιο θα γίνεται και στο dsg. Βέβαια μπορεί η αυτόματη απενεργοποίηση κυλίνδρων να μην επιτρέπει αυτό το "κατέβασμα". Χρήσιμη η παρατήρησή σου.
Και πάλι καλοτάξιδο -
@jamesd said in Cupra Formentor:
Carholic: « Στο αστικό περιβάλλον η χαμηλή κατανάλωση σε καύσιμα έρχεται να προσθέσει μια ευχάριστη νότα στις αστικές μετακινήσεις καθώς με προσοχή μπορεί να κρατηθεί γύρω στα 6,8 λίτρα/100 χλμ μέσα στην πόλη αποδεικνύοντας ότι η τεχνολογία της VAG λειτουργεί και στην πράξη.» Υπάρχει τόσο χαμηλή κατανάλωση στο 1.5!!;
Υπάρχει αλλά πρέπει να προοσθεσεις 2.5 3 λίτρα ακόμα....πλάκα κάνουν; Το 9 το έχεις στην τσέπη όσο χαιδεμα και να κάνεις το γκάζι στην πόλη.
-
@bouzou said in Cupra Formentor:
Καλησπέρα . Το τριήμερο ήταν ευκαιρία για το πρώτο ταξιδάκι με τον Φορμέντορα. (1.5 TSI dsg)
Έχω μόνο 610 χλμ στο αυτοκίνητο και τα 400 έγιναν σε αυτο το ΠΣΚ στη διαδρομή Πειραιάς Ερμιόνη και ενδιάμεσες εκδρομουλες για Πόρτο Χέλι , Κόστα κλπ .
Η διαδρομή ήταν ότι πρέπει για συμπεράσματα .
Μιάμιση ώρα εθνική όπου δοκιμάστηκε το acc και η άνεση του αυτοκινήτου και άλλο τόσο σχεδόν με στροφούλες για να δούμε πως πατάει το εργαλείο .
Και στα δύο ήταν εξαιρετικό . Δεν το πίεσα λόγω στρωσιματος αφενός και αφετέρου λόγω ότι η υπόλοιπη οικογένεια σύζυγος ,2 παιδιά και σκύλος δεν είναι η καλύτερη τους να πηγαίνουν πέρα δώθε στις στροφές . Όμως και τις προσπεράσεις μου με άνεση τις έκανα και το sport mode το δοκίμασα αρκετά ιδίως στις αναβάσεις .
Από κατανάλωση τα πήγε σούπερ κατά τη γνώμη μου . Έκαψα 7,3 όταν πήγαινα και 6,7 στην επιστροφή . Νομίζω πολύ καλά για αστρωτο αυτοκίνητο .
Το εσωτερικό του αυτοκινήτου επίσης χωρίς ψεγάδια άνεσης . Κάποιες εγκάρσιες λακούβες τις νιώθουν οι επιβάτες αλλά τίποτε μεμπτό .
Επίσης σε ένα απότομο φρενάρισμα που ο μπροστινός στην αριστερή της εθνικής κοκκαλωσε το αμάξι φάνηκε να παίρνει πρωτοβουλίες ανάβοντας κάτι χριστουγεννιάτικα λαμπάκια στο ταμπλό και ελέγχοντας μου το πεντάλ του φρένου και σαν να μοίρασε την πέδηση μπρος πίσω και να με προσγείωσε με ασφάλεια πριν γνωρίσω τον κάτοχο ενός Citroen xsara.
Όλα καλά λοιπόν με το νέο απόκτημα δεν μου έχει λείψει κάτι απ' την bmw που είχα .....και εισέπραξα και μερικά βλέμματά θαυμασμού . Που να είχα και το 310αρι!Σε είδα νομίζω παρκαρισμένο στο πρώτο πάρκινγκ απέναντι απ΄ το Rebel. Ή απέξω απ΄το Δρούγκα. Δε θυμάμαι ακριβώς. Κάπου στο Χέλι τέλος πάντων.
Για την ιστορία εγώ έκαψα 8.6λτ στο πήγαινε και 7.7 στο γύρνα (Leon Cupra DSG stg2) με 140 acc στην εθνική και φυλαγμένα (λόγω 19αρας) αλλά κάμποσες προσπεράσεις στην Επιδαύρου.
-
Για δίλιτρο πολύ καλά έκαψες Στέφανε . Ακόμα και το formentor με τα 310ps που εχουν φίλοι είναι μια χαρά η κατανάλωση για την δύναμη του αυτοκινήτου .
Φυσικά όλ αυτά για ταξίδι ...Αν μιλάμε οτι πηρε κάποιος τέτοιο αμάξι για την πόλη μάλλον κάτι δεν υπολόγισε καλά . -
Περιέργως έκαψα σχεδόν 1λτ λιγότερο τώρα που έβαλα το πρόγραμμα και είμαι 370-380hp, απ' ότι τελευταία φορά μαμά με ίδιες συνθήκες και ταχύτητες.
Το Formentor το 310 το ζυγισα από δω, το ζύγισα από κει αλλά δεν. Καλό χρυσό αλλά είναι αργό και θα ξενερώσω. Μονο το VZ5 αξίζει αλλά θέλει μεγάλη υπέρβαση που μάλλον δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω. Ίσως με ένα καλομεταχειρισμένο στα 50-55Κ να κάναμε deal αλλά σιγά μη βρεθεί ποτέ τέτοιο στην Ελλάδα...
-
@stefan147 said in Cupra Formentor:
Περιέργως έκαψα σχεδόν 1λτ λιγότερο τώρα που έβαλα το πρόγραμμα και είμαι 370-380hp, απ' ότι τελευταία φορά μαμά με ίδιες συνθήκες και ταχύτητες.
Το Formentor το 310 το ζυγισα από δω, το ζύγισα από κει αλλά δεν. Καλό χρυσό αλλά είναι αργό και θα ξενερώσω. Μονο το VZ5 αξίζει αλλά θέλει μεγάλη υπέρβαση που μάλλον δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω. Ίσως με ένα καλομεταχειρισμένο στα 50-55Κ να κάναμε deal αλλά σιγά μη βρεθεί ποτέ τέτοιο στην Ελλάδα...
Σε οποιοδήποτε αυτοκίνητο που κάνεις πρόγραμμα σε safe κατάσταση και όχι να το πιέσεις μέχρι τέρμα, σε βόλτα γίνεται πιο ευχάριστο και εμπράκτως γίνεται πιο οικονομικό σε κανονικό πάτημα και ταξίδι!
Διαπιστωμένο σε AUDI A4 B7 1.8T QUATRO από 160HP σε 210HP.
Μια χαρά η κατανάλωσή σου. -
Καλά έχει εξήγηση αυτό. Μετατοπίζεται ελαφρώς πιο ψηλά το powerband και άρα σε νορμάλ μετακινήσεις που το δουλεύεις χαμηλά είσαι με πιο φτωχό μίγμα/ατούρμπιστος.
Επειδή κρατάω sprintmonitor πάντως, πλέον μετά από 4 φουλαρίσματα μετά το πρόγραμμα είμαι 0,5 με 1λτ κάτω σε κατανάλωση. Διαφορά σχεδόν 10%.
-
Λογικα το προγραμμα θα τρεχει με leaner AFR με πιθανο κινδυνο για προαναφλεξεις.
-
@wantone said in Cupra Formentor:
Λογικα το προγραμμα θα τρεχει με leaner AFR με πιθανο κινδυνο για προαναφλεξεις.
Αν είναι σωστό δεν θα έχει κανένα κίνδυνο! Το θέμα είναι αν αυτός που έκανε το πρόγραμμα γνωρίζει τα υπέρ και τα κατά του κινητήρα για να κάνει όποια παρέμβαση κάνει...
-
Εκτός και αν είστε on-off στο γκάζι όλη την ώρα, φτωχά-πλούσια μείγματα δεν υπάρχουν σε κανονικές συνθήκες χρήσης, γιατί υπάρχουν και απαιτήσεις για τα καυσαέρια.
Cupra Formentor