-
Βγήκαν τιμές, με 37.800 το fhev titanium όταν τόσο περίπου κάνει και το QQ e-power premium με λιγότερο εξοπλισμό, το λες και καλά τιμολογημένο. Λίγο με τα τεκμήρια/φόρο πολυτελούς διαβίωσης έρχεται κάπως ακριβό αλλά αν έχεις σχετικά καλό εισόδημα που το δηλώνεις μια χαρά το αγοράζεις.
-
@jamesd said in FORD KUGA 2020:
Βγήκαν τιμές, με 37.800 το fhev titanium όταν τόσο περίπου κάνει και το QQ e-power premium με λιγότερο εξοπλισμό, το λες και καλά τιμολογημένο. Λίγο με τα τεκμήρια/φόρο πολυτελούς διαβίωσης έρχεται κάπως ακριβό αλλά αν έχεις σχετικά καλό εισόδημα που το δηλώνεις μια χαρά το αγοράζεις.
Τα 2.5 λτ είναι απλά ο τάφος αυτης της έκδοσης. Όταν οι άλλοι προσφέρουν τα ίδια σε 1.5 και 1.6 πρέπει να είσαι οπαδός της μάρκας για να πας σε 2.5 στην Ελλάδα.
Αυτός που έχει καλό εισόδημα θα πάει σε κάτι καλύτερο από το κουγκα.
Προσωπικά εχω δει ελάχιστα κουγκα από το προηγούμενο μοντέλο στον δρόμο (προφανως όλα με 1.5 βενζίνη ή ντίζελ). Αυτό το 2.5 απλά συμπληρώνει την σελίδα του τιμοκαλογου εδώ... -
To 2.5 έχει κάνει πολύ σοβαρές πωλήσεις σε leasing. Όλα έχουν το λόγο τους. Αλλιώς δε θα το εισήγαγαν καν.
Το αμάξι, κατ' εμέ, έχει δύο πολύ βασικά ζητήματα που δυστυχώς πρέπει να το ζήσεις αρκετά για να τα διαπιστώσεις και δε φαίνονται στην έκθεση ή σε ένα σύντομο test drive. Πρώτον έχει κάκιστη συναρμογή (ενώ έχει συμπαθητική απτή ποιότητα) και τρίζει παντού από την πρώτη μέρα. Στη δουλειά έχουμε πάρει 3 τέτοια, ισχύει και για τα 3. Δεύτερον έχει πολύ μέτρια ανάρτηση και όχι δε φταίει ο ημιάκαμπτος. Δεν είναι ούτε άνετο να πεις ισοπεδώνει τα πάντα, δεν είναι ούτε σπορ. Είναι σα να μη ήξεραν τι θέλουν να πετύχουν με την ρύθμιση της ανάρτησης και τελικά βγήκε ένα τίποτα. Πιθανολογώ ότι στο phev στήσανε την ανάρτηση σε κάνα virtual σύστημα και χωρίς σοβαρές δοκιμές στο δρόμο. Ίσως τα συμβατικά να είναι καλύτερα όντας και πιο ελαφριά.
-
Λίγο το οδήγησα, αλλά η ανάρτηση (πολλαπλών) μου φάνηκε ακόμα καλύτερη από το προηγούμενο που ήταν ισοπεδωτική και περναγέ από παντού σαν να μην υπάρχουν λακούβες! Μου φάνηκε λίγο μαλακο για ST Line to PHEV, αλλά πάρα πολύ άνετο, μακράν από όσα είχα οδηγήσει στην κατηγορία του.
-
@stefan147 said in FORD KUGA 2020:
To 2.5 έχει κάνει πολύ σοβαρές πωλήσεις σε leasing. Όλα έχουν το λόγο τους. Αλλιώς δε θα το εισήγαγαν καν.
Το αμάξι, κατ' εμέ, έχει δύο πολύ βασικά ζητήματα που δυστυχώς πρέπει να το ζήσεις αρκετά για να τα διαπιστώσεις και δε φαίνονται στην έκθεση ή σε ένα σύντομο test drive. Πρώτον έχει κάκιστη συναρμογή (ενώ έχει συμπαθητική απτή ποιότητα) και τρίζει παντού από την πρώτη μέρα. Στη δουλειά έχουμε πάρει 3 τέτοια, ισχύει και για τα 3. Δεύτερον έχει πολύ μέτρια ανάρτηση και όχι δε φταίει ο ημιάκαμπτος. Δεν είναι ούτε άνετο να πεις ισοπεδώνει τα πάντα, δεν είναι ούτε σπορ. Είναι σα να μη ήξεραν τι θέλουν να πετύχουν με την ρύθμιση της ανάρτησης και τελικά βγήκε ένα τίποτα. Πιθανολογώ ότι στο phev στήσανε την ανάρτηση σε κάνα virtual σύστημα και χωρίς σοβαρές δοκιμές στο δρόμο. Ίσως τα συμβατικά να είναι καλύτερα όντας και πιο ελαφριά.
το ισοπεδωσες παμε παρακάτω...
διαβαζω και το σχολιο του Φανη , τελικα τι αναρτηση εχει πισω? -
@fanis75 said in FORD KUGA 2020:
Λίγο το οδήγησα, αλλά η ανάρτηση (πολλαπλών) μου φάνηκε ακόμα καλύτερη από το προηγούμενο που ήταν ισοπεδωτική και περναγέ από παντού σαν να μην υπάρχουν λακούβες! Μου φάνηκε λίγο μαλακο για ST Line to PHEV, αλλά πάρα πολύ άνετο, μακράν από όσα είχα οδηγήσει στην κατηγορία του.
Το ΨΨ έχει ΠΟΛΥ καλύτερη ανάρτηση. Το ίδιο και το C5 Aircross. To καθένα για διαφορετικούς λόγους. Το Κούγκα με έχει απογοητεύσει. Έχει άλλα καλά αλλά η ανάρτηση είναι σοβαρό φάουλ για μένα. Σε ανοιχτό δρόμο είναι οκ, μέσα στην πόλη σε καρόδρομους κτλ όμως νοιώθεις το αμάξι σε μια συνεχή ανισορροπία. Κοπανάει σε σημεία που δεν το περιμένεις ενώ σε άλλες περιπτώσεις περνάει αέρα. Επίσης σε συνεχείς ανωμαλίες νοιώθεις να χάνεις το τιμόνι παραπάνω απ' οσο θα έπρεπε. Προφανώς σε όλα αυτά δε βοηθάνε και τα άθλια Continental EcoContact αλλά αυτά έχει, τι να κάνουμε.
-
Όντως φαίνεται καλή η ποιότητα. Δεν περίμενα να ακούσω ότι τρίζει τόσο...
Δλδ το κορολλα κρόςς είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα, στην χρήση... -
@tkin73 said in FORD KUGA 2020:
διαβαζω και το σχολιο του Φανη , τελικα τι αναρτηση εχει πισω?Παρουσιάστηκε με πολλαπλών και κάπου στο 2021 το γύρισαν σε ημιάκαμπτο.
-
@gtsartsal said in FORD KUGA 2020:
Όντως φαίνεται καλή η ποιότητα. Δεν περίμενα να ακούσω ότι τρίζει τόσο...
Δλδ το κορολλα κρόςς είναι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα, στην χρήση...Το ΨΨ δεν έχει ίχνος τριγμού παρόλο που το χω κατσαβιδιάσει αβέρτα. Μπορεί να είναι γυφτιά τα υλικά του αλλά είναι τόσο απλό σε συναρμογή που τελικά είναι καλό και δεν ακούγεται τίποτα από πουθενά.
Το Κούγκα τρίζει μέχρι και από τα ηχεία σε πολύ μέτριες εντάσεις και έχει και το Β&Ο ηχοσύστημα τρομάρα του.
-
μέσα στην πόλη σε καρόδρομους κτλ όμως νοιώθεις το αμάξι σε μια συνεχή ανισορροπία. Κοπανάει σε σημεία που δεν το περιμένεις ενώ σε άλλες περιπτώσεις περνάει αέρα. Επίσης σε συνεχείς ανωμαλίες νοιώθεις να χάνεις το τιμόνι παραπάνω απ' οσο θα έπρεπε. Προφανώς σε όλα αυτά δε βοηθάνε και τα άθλια Continental EcoContact αλλά αυτά έχει, τι να κάνουμε.
Εντύπωση μου κάνει, γιατί είχα τελείως διαφορετική αίσθηση, αλλά δεν το ζω κάθε μέρα, το οδήγησα για 1 ώρα περίπου. Ίσως να κάνει μεγάλη διαφορά ο ημι-άκαμπτος? Γιατί και ο κουμπάρος που το ζεί κάθε μέρα, μου εκθειάζει την ανάρτηση. Και ναι το CC (που βγήκε αρκετά μετά βέβαια) και για εμένα έχει καλύτερη ανάρτηση, βασικά έχει την καλύτερη ανάρτηση της κατηγορίας του, δεν έχω οδηγήση άλλο C suv με τόσο καλή ανάρτηση. Βέβαια για τα δικά μου γούστα που θέλω άνεση και ποιότητα κύλισης, όχι σπορ και σκληρή.
-
το ΨΨ 2.0 και το c5 aircross επειδη τα εχω οδηγήσει έχουν απο τις καλύτερες αναρτησεις σε suv που εχω οδηγήσει...προφανως κάτι χανουν λόγω του αυξημενου βαρους στο υβριδικο γιατι η αληθεια ειναι οτι και το 1.5 κουγκα βενζινη που ειχα οδηγησει ειχε πολυ καλη αναρτηση..
-
Βέβαια όλα αυτά αφορούν στο απερχόμενο μοντέλο και μπορεί να μην ισχύουν για το νέο.
-
Από τις αλλαγές που είδα να διαφημίζονται δεν προκύπτει από κάπου ότι υπάρχουν βελτιώσεις στα σημεία που κάνω κριτική. Είναι χαζούληδες εάν έχουν κάνει και δεν το διαφημίζουν.
-
@tkin73 said in FORD KUGA 2020:
διαβαζω και το σχολιο του Φανη , τελικα τι αναρτηση εχει πισω?Παρουσιάστηκε με πολλαπλών και κάπου στο 2021 το γύρισαν σε ημιάκαμπτο.
Έλα άλλαξε προδιαγραφές έτσι ξαφνικά η Φορντ; απίστευτο δεν το κάνει ποτέ!!!
Στην Φορντ ισχύει το όσο πιο παλιό τόσο πιο καλό... -
Συγνώμη τώρα για το off-topic αλλά, επειδή μιλάνε άνθρωποι των οποίων την άποψη εκτιμώ, έρχομαι και ρωτώ.
Σας φάνηκε εξαιρετική η ανάρτηση του C5-aircross; Σε σύντομο td το φθινώπορο του 2019 μου είχε φανεί ολίγον τι βάρκα στις ευθείες με μεσαίες και υψηλές (σχετικά) ταχύτητες ενώ θεωρώ ότι βουτούσε πέραν του δέοντος στο φρένο. Το μαλακό τιμόνι οκ πες πάει στο διάβολο ένεκα του χαρακτήρα του.
-
@sabas_thess said in FORD KUGA 2020:
Συγνώμη τώρα για το off-topic αλλά, επειδή μιλάνε άνθρωποι των οποίων την άποψη εκτιμώ, έρχομαι και ρωτώ.
Σας φάνηκε εξαιρετική η ανάρτηση του C5-aircross; Σε σύντομο td το φθινώπορο του 2019 μου είχε φανεί ολίγον τι βάρκα στις ευθείες με μεσαίες και υψηλές (σχετικά) ταχύτητες ενώ θεωρώ ότι βουτούσε πέραν του δέοντος στο φρένο. Το μαλακό τιμόνι οκ πες πάει στο διάβολο ένεκα του χαρακτήρα του.
Iσχυουν αυτά που γράφεις και εγερνε λίγο παραπάνω και βουτούσε στα φρενα. Όμως ισχύει και ότι το σιτροεν ισωπεδωνε τις λακκούβες.
-
Αυτά ισχύουν σε μεγάλο βαθμό στο προ-fl. Το facelift είναι ελαφρώς βελτιωμένο σ' αυτή την έντονη βουτιά. Δεν το κάνει. Επειδή έχω οδηγήσει και τα δύο το δοκίμασα επί τούτου. Βέβαια και το προ-fl ήταν τόσο άνετο και ισοπεδωτικό που του τη συγχωρούσες αυτή την πλεύση. Τούλαχιστον δηλ φαινόταν τι ήθελαν να πετύχουν με το αμάξι και το δεχόσουν.
-
Το υβριδικό powertrain είναι αμιγώς Ford ξέρουμε?
-
Τρομερό ντιλ ξεστοκαρίσματος από Ford. Σιγουρα μπαίνουν μέσα μ' αυτή την προσφορά.
https://www.myavis.gr/el/offers-list/ford-kuga-st-linex-phev-auto
Για την ιστορία το δικό μου είναι μισθωμένο μόλις το Νοέμβριο από Leaseplan στα 432€+φπα και όντας πολύ μεγάλος πελάτης ως εταιρία.
-
Τρομερό ντιλ ξεστοκαρίσματος από Ford. Σιγουρα μπαίνουν μέσα μ' αυτή την προσφορά.
https://www.myavis.gr/el/offers-list/ford-kuga-st-linex-phev-auto
Για την ιστορία το δικό μου είναι μισθωμένο μόλις το Νοέμβριο από Leaseplan στα 432€+φπα και όντας πολύ μεγάλος πελάτης ως εταιρία.
Η τιμή ειναι τόσο δελεαστική ακόμα και για ιδιώτη!! Μιλάμε όσο έχει ένα B hatch!! Απίστευτη τιιμή...και για λίγα χλμ (που κάνω εγώ) και 3 χρόνια ειναι 240/μήνα ΜΕ το ΦΠΑ!!!
FORD KUGA 2020