-
Καλημέρα! Σε fiat panda 165/65/14 έχω τα FALKEN SN832 με μειονέκτημα την μέτρια ελκτική πρόσφυση. Πλέον βγαίνει το SN110. Έχετε εμπειρία από το συγκεκριμένο;
-
Σε διάσταση 195/65/15 απόλυτα ευχαριστημένος. Εντύπωση μου έκανε το πόσο άνετο είναι. Βέβαια από φθορά δεν ξέρω πως θα τα πάει.
-
Παρατηρώντας τα λάστιχα στα αυτοκίνητα, μου έκανε εντύπωση πόσο -άθελά τους- πολλοί καταπονούν την ρόδα σε γωνίες και αιχμές κατά το παρκάρισμα. Μετά αυτή η ρόδα έχει χάσει την αντοχή της, έχει ύπουλες σχισμές κλπ και μπορεί να κλατάρει. Τότε εσφαλμένα θα λένε οι ιδιοκτήτες, εν αγνοία τους βέβαια, ότι φταίει η michelin, η bridgestone ή η goodyear.
Συνεπώς, στις προσωπικές μαρτυρίες περί ελαστικών, πρέπει πάντα να είμαστε επιφυλακτικοί, όχι από υπεροψία, αλλά επειδή πολλές φορές η αιτία δεν είναι ούτε η γόμα, ούτε το ανάγλυφο αλλά η υπερβολική καταπόνηση από τον οδηγό. -
-
Πολύ πιο στιλάτο και χαριτωμένο, είναι το μοντέλο του '70.
Το άλλο, θυμίζει τον πισινό των καρντάσιαν. -
Cup 2 και πανακριβο
Στην βροχη ειναι εως και επικινδυνο. Τα ειχα και τα άλλαξα -
Και τα δύο μου φαίνονται πλέον αρκετά ακραία. Τα παλιά όμως, με το παραδοσιακό σχέδιο, αν και αναποτελεσματικά έχουν την ομορφιά του παλιού.
Και μια και το ανέφερα. Ξέρει κανένας για ποιον λόγο έχουν εγκαταληφθεί τα λάστιχα λευκού δακτυλίου; Ήταν κάτι όμορφο και πλέον χρησιμοποιούνται μόνο σε ιστορικά αυτοκίνητα. Όμως νομίζω ότι θα ταίριαζαν σε πολλά από τα σημερινά.
Να σημειώσω ότι οι εταιρείες που παράγουν κυρίως τέτοια ελαστικά είναι η vogue και η coker. Από τις μεγάλες εταιρείες, παράγει ελάχιστα η continental, για πολύ περιορισμένες διαστάσεις (πχ για vespa). Για τις άλλες δε γνωρίζω. Υποθέτω ότι κι αυτές θα ακολουθούν παρόμοια πολιτική..
-
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ξέρει κανένας για ποιον λόγο έχουν εγκαταληφθεί τα λάστιχα λευκού δακτυλίου; Ήταν κάτι όμορφο και πλέον χρησιμοποιούνται μόνο σε ιστορικά αυτοκίνητα. Όμως νομίζω ότι θα ταίριαζαν σε πολλά από τα σημερινά.
When the first automobile was invented, it’s tyres were made from natural rubber. Chemicals were then added to make them tougher and more durable. A white substance, zinc oxide, was added to increase traction and it also gave the tyre a white appearance. However, it soon came to light that using zinc oxide was not the best option in the long-run and did not improve the tyres longevity.
So, a solution to this problem was to start adding carbon black to increase the life of the tyre. Using carbon black left the white inside and outside walls exposed, which in turn came to be known as the white wall tyre, or occasionally the white sidewall tyres (WSW).Αυτό βρήκα... πάντως αρκετοί πλέον παίρνουν κανονικά λάστιχα και απλά τα βάφουν, αν και δεν έχει την ίδια αντοχή.
-
Το ενα Goodyear Vector 4-Season GEN-3 στο yaris diesel έχασε όλον τον αέρα παρκαρισμένο , μπήκε η ρεζέρβα , πήγα στην ΕΛΜΑ που τα πέρασα , η διάγνωση ήταν ότι δεν επισκευάζεται παρόλο που ήταν τρύπα στο πέλμα
επιτόπου χωρίς καθυστερήσεις μπήκε ενα καινούργιο
Εγγύηση Goodyear
Eξυπηρέτηση ΕΛΜΑ γιατί ήταν Παρασκευή 18:00 ... άλλο ενα!ΥΓ το έβαλα στο σωστό τοπικό ...
-
Ειχε βαλει 4 bar για να πετυχει καλη καταναλωση ....ποσο να αντεξει το λαστιχο ?
-
@pgp737ng said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@monman2 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Το ενα Goodyear Vector 4-Season GEN-3 στο yaris diesel έχασε όλον τον αέρα παρκαρισμένο , μπήκε η ρεζέρβα , πήγα στην ΕΛΜΑ που τα πέρασα , η διάγνωση ήταν ότι δεν επισκευάζεται παρόλο που ήταν τρύπα στο πέλμα
επιτόπου χωρίς καθυστερήσεις μπήκε ενα καινούργιο
Εγγύηση Goodyear
Eξυπηρέτηση ΕΛΜΑ γιατί ήταν Παρασκευή 18:00 ... άλλο ενα!ΥΓ το έβαλα στο σωστό τοπικό ...
Πάτησες καρφί ή πρόκα?
Από που έχανε?Πάτησε ένα κομμάτι σίδερο στο εργοστάσιο που δουλεύει ο γιός.
-
@antonakis said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
@alexandros-s said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ξέρει κανένας για ποιον λόγο έχουν εγκαταληφθεί τα λάστιχα λευκού δακτυλίου; Ήταν κάτι όμορφο και πλέον χρησιμοποιούνται μόνο σε ιστορικά αυτοκίνητα. Όμως νομίζω ότι θα ταίριαζαν σε πολλά από τα σημερινά.
When the first automobile was invented, it’s tyres were made from natural rubber. Chemicals were then added to make them tougher and more durable. A white substance, zinc oxide, was added to increase traction and it also gave the tyre a white appearance. However, it soon came to light that using zinc oxide was not the best option in the long-run and did not improve the tyres longevity.
So, a solution to this problem was to start adding carbon black to increase the life of the tyre. Using carbon black left the white inside and outside walls exposed, which in turn came to be known as the white wall tyre, or occasionally the white sidewall tyres (WSW).Αυτό βρήκα... πάντως αρκετοί πλέον παίρνουν κανονικά λάστιχα και απλά τα βάφουν, αν και δεν έχει την ίδια αντοχή.
Ξεκινώ από το τελευταίο.
Το βάψιμο που κάνουν μερικοί είναι αξιοθρήνητο. Όχι μόνο χαλάει, κιτρινίζει και ξεφτάει, αλλά από την αρχή δείχνει άσχημο.
Λιγότερο άσχημο, αλλά άσχημο κι αυτό, είναι η λύση του portawall που βγάζουν εταιρείες όπως η Atlas. Αυτό δείχνει λίγο καλό στην αρχή, αλλά μετά χαλαρώνει και θέλει οπωσδήποτε άλλαγμα. Επίσης, δε μπορείς να αναπτύξεις μεγάλες ταχύτητες.Εταιρείες όπως η Coker, κατασκευάζουν το λάστιχο κανονικά, απλά κατά την διάρκεια της κατασκευής, πριν γίνει ο πολυμερισμός, προσθέτουν μια λευκή λουρίδα ελαστικού από την εξωτερική μεριά. Έτσι το λευκό τμήμα ενώνεται με το υπόλοιπο λάστιχο και η διάβρωσή του δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υγεία του ελαστικού.
Τα μειονεκτήματα είναι τα εξής:
1ον η τιμή τους είναι απαγορευτική.
2ον σε σχέση με τα σύγχρονα λάστιχα δεν πιστεύω πως έχουν καλές επιδόσεις, αφού τα καλούπια πολυμερισμού είναι παροπλισμένα καλούπια παλιών μοντέλων μεγάλων εταιρειών (firestone, michelin κλπ) τα οποία αγόρασαν σε καλή τιμή. Και πιστεύω πως ούτε ούτε η γόμα θα έχει σχέση.Ωστόσο, από τη στιγμή που αυτή η μέθοδος κατασκευής δεν έχει αρνητικό αντίκτυπο στην αντοχή του ελαστικού, θα μπορούσαν οι μεγάλες εταιρείες να κατασκευάζουν τέτοια λάστιχα, με ένα μικρό επιπλέον κόστος λόγω της λευκής λουρίδας. Αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο.
Υποθέτω ότι στην αγορά δεν υπάρχει η ανάλογη ζήτηση. Ποιος ξέρει όμως. Μπορεί κάποτε να επανέλθει ως μόδα. -
Όντως οι σύγχρονες μέθοδοι κατασκευής τέτοιων ελαστικών με λευκό τοίχωμα δεν είναι οι καλύτερες, προφανώς λόγω της μικρής ζήτησης.
Έχω δει σε παρουσιάσεις διάφορων αντικών που έχουν τέτοια λάστιχα, που αναφέρεται ως προτέρημα ότι έχουν ακόμα τα γνήσια λάστιχα (φυσικά μιλάμε για αυτοκίνητα που κάνουν διαδρομές γκαράζ-τρέιλερ-βιτρίνα), γιατί ακόμα και αν πετύχει κάποιος το πλαϊνό, δεν έχουν τη ¨μπαλωνάτη" εμφάνιση στο πέλμα. -
Επειδή όμως ζούμε στο 2023 και όχι στο 1953, η Pirelli προσφέρει κάτι πιο σύγχρονο:
-
Πρώτες εντυπώσεις από τα crossclimate 2 , φορεμένα σε επιβατικό μικρό , από την πρώτη του δύσκολη αποστολή, δηλαδή, χιόνιζε με θερμοκρασία υπό του μηδενός , κοινώς πάγωνε σχετικά γρήγορα το χιόνι.
Μπορώ να πω , πολύ καλές. Πολύ έυκολη εκκίνηση, σιγουριά στην πορεία και πολύ "εύκολο¨φρενάρισμα. Κοινώς δεν κατάλαβε τίποτα ιδιαίτερο το ελαστικό από τις συνθήκες.
Περιέργως ως πέλμα έχει ελάχιστες από εκείνες της εγκάρσιες πριονωτές μικρές χαράξεις , που έχουν τα γνήσια χειμερινά. Ακόμα και το latitude ( το οποίο δε φέρει το σηματάκι με τις κορυφές) , έχει πολύ περισσότερες. Συμπεριφορά του latitude σε παρόμοιες συνθήκες , αρκετά καλή, ομοίως .
Αναμένω δοκιμή σε πιο δύσκολες συνθήκες
-
Άλλη γόμα το ένα, άλλη το άλλο. Σε δικίνητα με παγετό και χιόνι, το LC είναι λίγο καλύτερο από ένα καλοκαιρινό στριτ. Το CC όμως είναι πολύ καλύτερο, δεν υπάρχει σύγκριση σε χιονισμένο οδόστρωμα.
Τα τετρακίνητα βέβαια αμβλύνουν τις όποιες διαφορές. Τα είχα και τα δύο στο ίδιο -δικίνητο- αυτοκίνητο κατά καιρούς (Το πρώτο CC όμως, εξαιρετικό επίσης). -
Σε πατημένο παγωμένο χιόνι θα φανεί τι αξίζει
-
Από περιέργεια θα ρωτήσω γιατί τα έχω αλλάξει πια. Στο βρεγμένο, σας ενέπνεε εμπιστοσύνη ή ιδέα μου ήταν η ανασφάλεια. Στο στεγνό δεν είχα παράπονο και διάβασα τι γράψατε για το χιόνι.
-
Τι γνώμη έχετε για τις ζάντες rc design; Είναι οικονομική σειρά αλλά αξίζει η θα το μετανιώσω; https://www.elastikaleader.gr/markes-zandes-alouminiou/rc-design/rc-34-4787/7.5x17-et40-5x114.3-60.1-994545?car=38084
-
@xrist0s4 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι γνώμη έχετε για τις ζάντες rc design; Είναι οικονομική σειρά αλλά αξίζει η θα το μετανιώσω; https://www.elastikaleader.gr/markes-zandes-alouminiou/rc-design/rc-34-4787/7.5x17-et40-5x114.3-60.1-994545?car=38084
1η φορα την ακουω αυτη τη μαρκα
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]