-
@xrist0s4 said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τι γνώμη έχετε για τις ζάντες rc design; Είναι οικονομική σειρά αλλά αξίζει η θα το μετανιώσω; https://www.elastikaleader.gr/markes-zandes-alouminiou/rc-design/rc-34-4787/7.5x17-et40-5x114.3-60.1-994545?car=38084
Δεν ξέρει κανείς. Μπορεί να είναι καλές μπορεί και όχι. Εγώ πήρα τις 2forge σειρα zf1 σε 5*114.3/17/7.5j/45et 6.4kg. Πολυ τίμια σειρα.
-
Καλησπέρα σε όλους σας. Θέλω να ανανεώσω αισθητικά το κορσακι της συζύγου ( corsa c 1.2 twinport 2005) και σκέφτομαι αλλαγή ζάντας. Τώρα έχει τις σιδερένιες 14αρες με 175/65r14 ελαστικά.
Σκέφτομαι να του βάλω τις 15αρες ζάντες αλουμινίου από το corsa d όμως με ελαστικά 185/65r15 που εμφανισιακά μου αρέσουν περισσότερο από τις αντίστοιχες 15αρες του C (που όμως φοράνε 185/55r15 ελαστικά).
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά από το internet η μόνη διαφορά μεταξύ της 15αρας του C με την 15αρα ζάντα του D είναι στο offset (49mm έναντι 39mm αντίστοιχα). Είναι τεχνικά εφικτό αυτό που έχω στο νου μου; Έχει κάνει κανείς κάτι αντίστοιχο; Επίσης είναι ασφαλές;
Σας ευχαριστώ πολύ! -
Επειδη ειχα corsa c 1.4 twinport, στην πρωτη αλλαγη απο 185.55.15 πηγα σε 195.50.15.
Η διαφορα στο βήμα ελάχιστη, η τιμη σχεδόν η μιση.
Το 185.65.15 εχει μεγάλη διαφορά στο βήμα σε σχεση με το αρχικο σου λάστιχο. -
@chriso said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλησπέρα σε όλους σας. Θέλω να ανανεώσω αισθητικά το κορσακι της συζύγου ( corsa c 1.2 twinport 2005) και σκέφτομαι αλλαγή ζάντας. Τώρα έχει τις σιδερένιες 14αρες με 175/65r14 ελαστικά.
Σκέφτομαι να του βάλω τις 15αρες ζάντες αλουμινίου από το corsa d όμως με ελαστικά 185/65r15 που εμφανισιακά μου αρέσουν περισσότερο από τις αντίστοιχες 15αρες του C (που όμως φοράνε 185/55r15 ελαστικά).
Βλέποντας τα χαρακτηριστικά από το internet η μόνη διαφορά μεταξύ της 15αρας του C με την 15αρα ζάντα του D είναι στο offset (49mm έναντι 39mm αντίστοιχα). Είναι τεχνικά εφικτό αυτό που έχω στο νου μου; Έχει κάνει κανείς κάτι αντίστοιχο; Επίσης είναι ασφαλές;
Σας ευχαριστώ πολύ!Θα είναι λες και έχεις βάλει ένα εκατοστό αποστάτες παντού. Λογικά σε χαμηλές ταχύτητες θα τραβάει παντού. Μήπως είναι και πιο φαρδιές?
Εγω πήρα ζάντες πιο φαρδιές και με μικρότερο οφσετ, όντως τραβάει σε χαμηλές ταχύτητες αλλά δεν κινούμαι πέριξ πόλης,η αδερφή μου αν το πάρει γκρινιάζει, καλύτερα να μην το κάνεις.
Υ.γ. τα ps4 σε σχέση με τα κοντι pc6 μέρα με τη νύχτα στο τράβηγμα στις ανωμαλίες.τα κοντι σχεδόν εξαφάνιζαν το θέμα, τα ps4 το αναδεικνύουν. -
@georgemit said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Επειδη ειχα corsa c 1.4 twinport, στην πρωτη αλλαγη απο 185.55.15 πηγα σε 195.50.15.
Η διαφορα στο βήμα ελάχιστη, η τιμη σχεδόν η μιση.
Το 185.65.15 εχει μεγάλη διαφορά στο βήμα σε σχεση με το αρχικο σου λάστιχο.Πολύ σωστά. Το 195/50/15 είναι το ιδανικό λάστιχο/τιμή.
Ζάντες με offset 49 είχε το astra G.Αν βρεις και τις irmscher καλά θα ήταν...
-
Μετά από 33.000km και 1.5 χρόνο αλλάχθηκαν σήμερα τα απαράδεκτα εργοστασιακά Pirelli P7. Είχαν αλλαχθεί τα εμπρός πίσω γύρω στις 12.000κμ όπου είχα διαπιστώσει πολύ έντονο φάγωμα στο εσωτερικό των εμπρός τροχών. Τελικά τα plug-in με το μεγαλύτερο βάρος (και λογικά και τα ηλεκτρικά;) καταπονούν περισσότερο τα ελαστικά από ότι φαίνεται. Έχει κανείς άποψη/δοκιμάσει τα Bridgestone Potenza Sport? Είδα στην ετικέτα είναι E κατανάλωση /Α βρεγμένο δρόμο και 72db. Καινούριο πρέπει να είναι αυτό το μοντέλο; Διάσταση 235/45/18.πρώτα 50 χλμ μου φάνηκαν αρκετά καλά σε κράτημα (αλίμονο τόσο φρέσκα) και αυξημένος θόρυβος κύλησης σε δρόμο με στροφές.
-
@sgl said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
. Έχει κανείς άποψη/δοκιμάσει τα Bridgestone Potenza Sport?
Καλα ειναι, αλλά εχουν αυξημενη φθορα . Δεν θα σου κρατησουν πολυ καιρο . Δεν ρωταγες πριν τα βαλεις..... ?
-
Δεν είναι επιλογή μου- εταιρικό γαρ
-
Δεν είναι επιλογή μου- εταιρικό γαρ
Οκ , ειναι πολυ καλο λαστιχο , με μείον την γρηγορη φθορα και τον θορυβο
-
Πάντως δεν είναι λογική η υπερβολική φθορά στο εσωτερικό των ελαστικών. Δείχνει μάλλον είτε κακή ευθυγράμμιση είτε κακή ρύθμιση γωνιών κάμπερ ή κάστερ.
-
Κι εγώ την ίδια σκέψη έκανα αλλά το αυτοκίνητο είναι καινούριο 07/21 με 0 χλμ. Και η φθορά παρατηρήθηκε από τα πρώτα 10.000κμ….τους το είχα αναφέρει αλλά δεν νομιζω να έκαναν κάτι. Επειδή το συμβόλαιο λέει αλλαγή στα 40.000 έτοιμος ήμουν αν έφερναν δυσκολίες επειδή ζήτησα στα 32.500 την αλλαγή να τους πω ότι σας έχω ενημερώσει γραπτώς από τα πρώτα 10.000κμ ότι φθείρονται αρκετά εσωτερικά οι εμπρός τροχοί. Πάντως δεν ξέρω ούτε σήμερα αν έκαναν ευθυγράμμιση γιατί είχα πολλή δουλειά και μια που τους το αφησα και μια που το πηρα στο κλείσιμο.
Αν φθείρονται και αυτά γρήγορα με βλέπω στις 60.000-65.000 για 2η αλλαγή…. -
Μετά από 33.000km και 1.5 χρόνο αλλάχθηκαν σήμερα τα απαράδεκτα εργοστασιακά Pirelli P7. Είχαν αλλαχθεί τα εμπρός πίσω γύρω στις 12.000κμ όπου είχα διαπιστώσει πολύ έντονο φάγωμα στο εσωτερικό των εμπρός τροχών. Τελικά τα plug-in με το μεγαλύτερο βάρος (και λογικά και τα ηλεκτρικά;) καταπονούν περισσότερο τα ελαστικά από ότι φαίνεται. Έχει κανείς άποψη/δοκιμάσει τα Bridgestone Potenza Sport? Είδα στην ετικέτα είναι E κατανάλωση /Α βρεγμένο δρόμο και 72db. Καινούριο πρέπει να είναι αυτό το μοντέλο; Διάσταση 235/45/18.πρώτα 50 χλμ μου φάνηκαν αρκετά καλά σε κράτημα (αλίμονο τόσο φρέσκα) και αυξημένος θόρυβος κύλησης σε δρόμο με στροφές.
Λίγο παραπάνω αρνητικό καμπερ έδωσε ο κατασκευαστής προσπαθώντας να δώσει λίγη πρόσφυση παραπάνω. Τα p7 είναι πιο ανθεκτικά από τα bridg που λογικά θα έχουν πιο σύντομη φθορά. Τι αμάξι;
Υ.γ Προφανως το πας και λίγο τάπα!!! -
Ε όσο μπορώ όταν είμαι μόνος μου…Passat GTE- 218 Ps/400Nm
-
@otokomae said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Λίγο παραπάνω αρνητικό καμπερ έδωσε ο κατασκευαστής προσπαθώντας να δώσει λίγη πρόσφυση παραπάνω. Τα p7 είναι πιο ανθεκτικά από τα bridg που λογικά θα έχουν πιο σύντομη φθορά. Τι αμάξι;
Υ.γ Προφανως το πας και λίγο τάπα!!!Λογικά το πάει πολύ ήρεμα στις στροφές για να έφθασε η εργοστασιακή καμπερ να φάει τα λάστιχα εσωτερικά. Αν το έστριβε θα ισορροπούσε η κατάσταση.
Υ.γ. η πίεση των ελαστικών θα μπορούσε να ομαλοποίησει ελαφρώς τη φθορά ή και να την εκτόξευσει( αυξημένη πίεση, αρνητική καμπερ, σοφτ οδήγηση μόνιμα το αμάξι πατάει κυρίως με το εσωτερικό του ελαστικού) -
Ίσως κακη ευθυγράμμιση από το εργοστάσιο. Εγώ θα το πήγαινα σε καλό ευθυγραμμισά και θα πλήρωνα το 50άρικο από την τσέπη μου, αφού πρόκειται για τη ζωή μου, και ας είναι εταιρικό.
-
@realzeus said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Ίσως κακη ευθυγράμμιση από το εργοστάσιο. Εγώ, θα το πήγαινα σε καλό ευθυγραμμισά και θα πλήρωνα το 50άρικο από την τσέπη μου, αφού πρόκειται για τη ζωή μου, και ας είναι εταιρικό.
Αυτή είναι η πιο πιθανή εξήγηση και η πιο λογική αντιμετώπιση του προβλήματος.
-
Τουλάχιστον να το μετρήσουν. Άσε που αν για κάποιο λόγο δεν έρχεται σωστά η ευθυγράμμιση σημαίνει ότι το πρόβλημα μπορεί να είναι αλλού.
Πάντως κάμπερ (αρνητικό) οι κατασκευαστές δε βάζουν σε σημείο που να έχει ανομοιόμορφη φθορά, τουλάχιστον για συμβατικά και όχι τίποτα supercars ή σπορ κατασκευές. -
Καλησπέρα,
Τις επόμενες ημέρες παω για αλλαγή ελαστικών (205/55/16)...συμπληρώνω 60.000χλμ με τα Dunlop Sport Bluresponse(πάρα πολύ ευχαριστημένος) και ήρθε η ώρα τους!!!
Σκέφτομαι ποιά απο τα δύο να βάλω και θα ήθελα την γνώμη σας...
1.Goodyear EfficientGrip Performance 2 (λογικά αρκετά ίδιο με το Dunlop που φοράω τώρα)
2.Continental PremiumContact 6Απ΄οτι είδα και το Continental PremiumContact 7 βγαίνει σε αυτή την διάσταση πλέον.
Η χρήση που κάνω είναι καθημερινά μέσα στην Αθήνα και 4-5 ταξίδια τον χρόνο.
-
Γιατί δεν βάζεις τα ίδια;
-
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Goodyear/EfficientGrip-Performance-2.htm
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Continental/Premium-Contact-6.htm(με την εμπειρία που έχω με τα ecocontact δεν θα έπαιρνα conti ποτέ, αν και είναι άλλο λάστιχο)
Αν δεν ξεφεύγει πολύ σε τιμή και https://www.tyrereviews.com/Tyre/Michelin/Primacy-4-Plus.htm
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]