-
Και για τα 2 έτσι διάβαζα όμως!
Πόσα χρόνια/χλμ τα έχετε; -
@xenos said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Και για τα 2 έτσι διάβαζα όμως!
Πόσα χρόνια/χλμ τα έχετε;3 χρονια, χλμ όχι πολλά. 20000 χλμ περίπου.
Έχω γλιστρήσει 1 φορά, μπαίνοντας από Κατεχάκη ( ερχόμενος από Μεσογείων) Αττική Οδό με 80 και ψιλοκρύα!
Αντίστοιχη κίνηση σε ζεστά και 5-10 χλμ κάτω, κράτησαν μια χαρά! -
Τα Efficient Grip μου τα πρότειναν και μένα για τα πιο μαλακά, όταν πήγα για αλλαγή.
Σε μικρή διάσταση βέβαια.!
-
@bassstarlet said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Τα Efficient Grip μου τα πρότειναν και μένα για τα πιο μαλακά, όταν πήγα για αλλαγή.
Σε μικρή διάσταση βέβαια.!Aυτα ειναι τα Efficient Grip Compact
Tα αναγνωρισα απο το πελμα . Κι οντως πολυ μαλακά πλαινα -
για το γκεικο θα χρειαστουν λαστιχα γιατι τωρα κανουμε τσαχπινιες σε καθε πατημα
4 εποχων, ο γατος βγαινει εκδρομαι
ψαχνουμε
225/55/18
W σε ταχυτητα
98+ σε φορτιο
κατι σε Goodyear Vector 4Seasons Gen-3?
ή καλυτερο? -
κανεις?
-
@gatoz said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
κανεις?
Ρε μπος, ξέρεις κανέναν άλλο στο φόρουμ με SUV 300 αλόγων, που και να το λιώνει στο γκάζι και να σκαρφαλώνει κατσάβραχα, ώστε να σου απαντήσει;;;
-
κανεις?
Δεν μπορώ να βοηθήσω στα περί γκαζώματος. καθότι το Land Rover είναι τρακτέρ, αλλά για εκτός δρόμου εμπιστεύομαι πολύ τα Goodyear.
-
κανεις?
Εδώ κι ένα χρόνο φοράω στο Santa Fe τα Vredestein Quatrac (όχι τα pro). Είναι τα αποτελεσματικότερα λάστιχα που έχω φορέσει στα 19 χρόνια που το έχω, πατάνε εξαιρετικά και σε χιόνι και σε βροχή αλλά και στο ταξίδι είναι σταθερά και αθόρυβα. Εκτός δρόμου με λίγη προσοχή δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Το Hyundai βέβαια είναι suv παλαιάς κοπής (225/70-16 103H). δεν ξέρω αν θα ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του δικού σου τέρατος.
-
@nickthetrib said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
κανεις?
Ρε μπος, ξέρεις κανέναν άλλο στο φόρουμ με SUV 300 αλόγων, που και να το λιώνει στο γκάζι και να σκαρφαλώνει κατσάβραχα, ώστε να σου απαντήσει;;;
Ετσι είναι.
Μου αρέσει που οι άλλοι τον παίρνουν στα σοβαρά και του απαντάνε...
Αντί να του πουν , παράτα μας εσύ και ο γρύλλος σου...
Θέλει να πηγαίνει με 250 και να πηγαίνει και στα απάτητα βουνά...
Είναι κοινωνικός κίνδυνος...
-
@criuser said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Είναι κοινωνικός κίνδυνος...
Όχι! Είναι απλώς γάτος!
-
Γιατί οι γάτοι δεν είναι κοινωνικοί κίνδυνοι ?
Εχουν άγνοια κινδύνου λόγω των 7 ψυχών..
Δεν πιάνονται φίλοι, όπως οι σκύλοι που σε κοιτάνε με λατρεία, ενώ οι γάτοι όταν τους ταΐζεις κλείνουν τα μάτια τους...
-
Μια χαρά φίλοι γίνονται και οι γάτοι. Απλώς έχουν άλλο τρόπο να το δείχνουν.
-
Αρκεί να γίνεται κατανοητός από τους άλλους...
-
Εγώ πάντως αυτόν τον συγκεκριμένο γάτο θα τον ήθελα φίλο μου.
Κι ας κλείνει τα μάτια όταν θα τον ταιζω.
Εγώ θα τα κλείνω όταν θα οδηγάει... -
Καλά εκεί πριν μπεις μέσα στο αμάξι που οδηγεί, έρχεται απόσπασμα με επικεφαλής λοχαγό που σου κλείνει τα μάτια....
-
Καλησπέρα!
1ο post, (παρότι αναγνώστης εδώ και κάποιους μήνες).
Έχω ένα Astra H, 1.4 (90hp), Hatchback το οποίο χρειάζεται επειγόντως μια 4αδα.
Φοράει για 45.000km (2.5 χρόνια) περίπου τα GT Radial 4 Season (τα πέρασε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όταν το αγόρασα).
Γενικά δεν έχω παράπονο, (οδηγώ νορμαλ, με max 130kmh στην εθνική μόνο) πολύ χαμηλός θόρυβος, μου άρεσε ιδιαίτερα η συμπεριφορά στο βρεγμένο, ιδίως το πέρασμα από μπάρες σε επαρχιακές οδούς με ταχύτητες των 80 - 90Kmh που το αυτοκίνητο ήταν σταθερό.
Δυστυχώς, ήδη από πέρυσι, είχα παρατηρήσει αποκόλληση κομματιών από τους μπροστινούς τροχούς, γεγονός που πιστεύω οφείλεται σε οδήγηση σε χωματόδρομους και δασικούς με απότομες κλίσεις και συνεπώς αρκετά σπινιαρίσματα(Πήλιο π.χ.). (Γνωρίζω ότι χρειάζεται όχημα με 4κίνηση, αλλά δυστυχώς ακόμη τα οικονομικά δεν...).
Τελικά το τελευταίο δίμηνο έχει παραγίνει το κακό, και τα ABS πιάνουν με το παραμικρό.Η οδήγηση είναι μεικτή, με εντός - εκτός πόλης (Λάρισα), επαρχιακούς, αυτοκινητόδρομος, βουνό (όχι χιόνι) και το μικρόβιο που έχω, που μόλις βρω χωματόδρομο, ορμάω κατευθείαν!
Να πάω και πάλι σε 4 εποχών?
Να το γυρίσω σε καλοκαιρινά?
Τι προτείνετε? -
Καλησπέρα @maylo . Κατ΄αρχάς μπράβο σου που πόσταρες στην σωστή ενότητα ως νέο entry και γλίτωσες την κατσάδα από οργισμένο moderator!
Τα all weather γενικά δεν έχουν καλή φήμη όσον αφορά την μακροζωία τους. Τώρα όσον αφορά τον χωματόδρομο εξαρτάται για τι χωματόδρομο μιλάμε. Συνήθως όσοι πατάνε κακοτράχαλο χώμα τακτικά προτιμάνε All terrain που είναι πιο ανθεκτικά.
Αν μπορείς πάρε ένα βιτάρα να βρείς την υγειά σου. Αν αλλάξεις αυτοκίνητο σύντομα αλλά όχι άμεσα ξαναπήγαινε σε 4 εποχών. Αν το κρατήσεις για πολύ ακόμα, γύρνα σε θερινά είναι η γνώμη μου. Εκτός αν μπλέκεσαι συχνά και με χιόνια,λάσπη σε συνδιασμό με κλίσεις που θα πάς έτσι και αλλιώς σε 4 εποχών για το έξτρα grip σε αυτές τις συνθήκες.
-
@criuser said in Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]:
Καλά εκεί πριν μπεις μέσα στο αμάξι που οδηγεί, έρχεται απόσπασμα με επικεφαλής λοχαγό που σου κλείνει τα μάτια....
Όχι ρε κριου!!!
Νομίζω ότι ανάλογα, με το πως θα κόψει, τον συνεπιβάτη θα πράξει.
Επίσης έχει να κάνει και με το ότι δεν έχεις επαφή με ΔΠ -
Τα all weather καταστρέφονται τα πέλματα τους σε τσιμέντο με πετραδάκια. Αν έχετε τέτοιο μέρος για πάρκινγκ, καλύτερα επιλέξτε άλλο είδος ελαστικού
Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]