Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    M
    • Profile
    • Following 0
    • Followers 0
    • Topics 0
    • Posts 3
    • Best 1
    • Groups 0

maylo

@maylo

1
    Profile views
    3
    Followers
    0
    Following
    Joined Last Online

maylo Unfollow Follow

Best posts made by maylo

• RE: Επιλογή Ελαστικών & Ζαντών!!! Ζητείται βοήθεια.... [#3]

Καλησπέρα!

1ο post, (παρότι αναγνώστης εδώ και κάποιους μήνες).

Έχω ένα Astra H, 1.4 (90hp), Hatchback το οποίο χρειάζεται επειγόντως μια 4αδα.

Φοράει για 45.000km (2.5 χρόνια) περίπου τα GT Radial 4 Season (τα πέρασε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όταν το αγόρασα).

Γενικά δεν έχω παράπονο, (οδηγώ νορμαλ, με max 130kmh στην εθνική μόνο) πολύ χαμηλός θόρυβος, μου άρεσε ιδιαίτερα η συμπεριφορά στο βρεγμένο, ιδίως το πέρασμα από μπάρες σε επαρχιακές οδούς με ταχύτητες των 80 - 90Kmh που το αυτοκίνητο ήταν σταθερό.

Δυστυχώς, ήδη από πέρυσι, είχα παρατηρήσει αποκόλληση κομματιών από τους μπροστινούς τροχούς, γεγονός που πιστεύω οφείλεται σε οδήγηση σε χωματόδρομους και δασικούς με απότομες κλίσεις και συνεπώς αρκετά σπινιαρίσματα(Πήλιο π.χ.). (Γνωρίζω ότι χρειάζεται όχημα με 4κίνηση, αλλά δυστυχώς ακόμη τα οικονομικά δεν...).
      Τελικά το τελευταίο δίμηνο έχει παραγίνει το κακό, και τα ABS πιάνουν με το παραμικρό.

Η οδήγηση είναι μεικτή, με εντός - εκτός πόλης (Λάρισα), επαρχιακούς, αυτοκινητόδρομος, βουνό (όχι χιόνι) και το μικρόβιο που έχω, που μόλις βρω χωματόδρομο, ορμάω κατευθείαν!

Να πάω και πάλι σε 4 εποχών?
      Να το γυρίσω σε καλοκαιρινά?
      Τι προτείνετε?

posted in Τεχνικά Θέματα - Βελτιώσεις
      M
      maylo

Latest posts made by maylo

@w202-amg
      Σε χωματόδρομο - χαλικόδρομο πηγαίνω κάποιες φορές λόγω δουλειάς, αλλά είναι στρωμένοι και χωρίς κλίσεις, δεν τίθεται θέμα προσφρυσης, παρά μόνο φθοράς.

Τώρα σε χωματόδρομους - δασικούς, μόνο με καλό καιρό, καλοκαίρι συνήθως, για καμιά παραλία περίεργη ή κάποιο αξιοθέατο βουνού. Δε μιλάμε για απάτητους δρόμους προφανώς.

M
      maylo

@mastoras78, @lap , @nickthetrib
      Δυστυχώς δε προβλέπεται 4χ4 για την επόμενη 2ετία...

Να πω εδώ, ότι στην καθημερινότητα, κινούμαι σε κάμπο, χωρίς κλίσεις και συχνά σε χωματόδρομο (πάντα στεγνό) με χαλικάκι όμως (σε χωράφια) αλλά χωρίς κλίσεις.

Οι εξερευνητικές εξορμίσεις σε δύσκολους δασικούς με κλήση, ή χωρίς είτε σε τσιμεντοστρωμένους μπορεί να είναι 3-4 φορές το χρόνο.

Να δώσω ένα παράδειγμα:
      Πρόσφατα έκανα διαδρομή Μαριές - Υψάριο Θάσου, που δε συνάντησα κάποιο θέμα (αν και ήμουν ο μόνος στην κορυφή με συμβατικό όχημα).
      Επίσης, έκανα πριν ένα 3 μηνο, διαδρομή μέσα στο Πήλιο, σε έναν πολύ δύσκολο δασικό, από παραλία Πάλτση σε Μουρτιά, όπου εκεί θεωρώ ότι έφτασα τα όρια του οχήματος σιγουρα και των ελαστικών με αρκετά σπινιαρίσματα λόγω εδάφους και κλίσεων.

Σε περιπτώσεις σαν αυτές ας πούμε, καλύτερο grip δίνει ένα 4 season ή ένα καλοκαιρινό ή κανένα?

Τωρα να βάλω all terrain σε Astra H? Δε ξέρω καν αν βγαίνει σε 205/55R16 +τα όποια αρνητικά έχει από θόρυβο, κατανάλωση, ποιότητα κύλισης στο οδόστρωμα, φρενάρισμα, κλπ.

Είναι deal breaker για μένα 😀

M
      maylo

Καλησπέρα!

1ο post, (παρότι αναγνώστης εδώ και κάποιους μήνες).

Έχω ένα Astra H, 1.4 (90hp), Hatchback το οποίο χρειάζεται επειγόντως μια 4αδα.

Φοράει για 45.000km (2.5 χρόνια) περίπου τα GT Radial 4 Season (τα πέρασε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης όταν το αγόρασα).

Γενικά δεν έχω παράπονο, (οδηγώ νορμαλ, με max 130kmh στην εθνική μόνο) πολύ χαμηλός θόρυβος, μου άρεσε ιδιαίτερα η συμπεριφορά στο βρεγμένο, ιδίως το πέρασμα από μπάρες σε επαρχιακές οδούς με ταχύτητες των 80 - 90Kmh που το αυτοκίνητο ήταν σταθερό.

Δυστυχώς, ήδη από πέρυσι, είχα παρατηρήσει αποκόλληση κομματιών από τους μπροστινούς τροχούς, γεγονός που πιστεύω οφείλεται σε οδήγηση σε χωματόδρομους και δασικούς με απότομες κλίσεις και συνεπώς αρκετά σπινιαρίσματα(Πήλιο π.χ.). (Γνωρίζω ότι χρειάζεται όχημα με 4κίνηση, αλλά δυστυχώς ακόμη τα οικονομικά δεν...).
      Τελικά το τελευταίο δίμηνο έχει παραγίνει το κακό, και τα ABS πιάνουν με το παραμικρό.

Η οδήγηση είναι μεικτή, με εντός - εκτός πόλης (Λάρισα), επαρχιακούς, αυτοκινητόδρομος, βουνό (όχι χιόνι) και το μικρόβιο που έχω, που μόλις βρω χωματόδρομο, ορμάω κατευθείαν!

Να πάω και πάλι σε 4 εποχών?
      Να το γυρίσω σε καλοκαιρινά?
      Τι προτείνετε?

M
      maylo
    • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
      • ΕΛΛΑΔΑ
      • ΚΟΣΜΟΣ
      • ΕΚΘΕΣΕΙΣ
      • ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 4Τ
      • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ