-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
Ψυχαναγκασμός περισσότερο αλλά δε θα μπορούσα να έχω αμάξι χωρίς προβολείς ομίχλης, μόνο και μόνο γι αυτούς θα πήγαινα στην active+, ή καλύτερα στην style για τα led.
Βέβαια το i30 που παράγγειλα δεν έχει προβολείς ομίχλης, ούτε μπορούσαν να μπουν στo Ν line, αλλά να κατέβω έκδοση γι αυτούς δε θα το έκανα.
Τα ομίχλης,τα θεωρώ και εγώ κάτι παραπάνω απο αυτονόητα και τρελαίνομαι όταν βλέπω αυτοκίνητο που έχει ένα σκασμό μπλιμπλικια και δεν έχει προβολακια ομίχλης!
Είναι αδιανόητο να δίνουμε τόσα χιλιάρικα και να μην έχει αυτό το πάμφθηνο αξεσουάρ,που όταν βρεθούμε σε ομίχλη,είναι μονόδρομος. -
Έχω κινηθεί πολλές φορές σε περιβάλλον με ομίχλη. Δεν μου χρειάστηκαν ποτέ στην πράξη τα προβολακια. Αλλά αισθητικά είναι κάτι όμορφο γιατί αλλιώς "λείπουν" απ τη μάσκα.
-
200€ και 99% είναι ίδιοι σε yaris/yaris cross
σε κανα δυο χρόνια θα βρίσκονται εύκολα κάτω απο 100 € στα μεταχειρισμένα για όσους πήραν την active και τελικά θα δουν οτι τους χρειάζονται.
-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
200€ και 99% είναι ίδιοι σε yaris/yaris cross
σε κανα δυο χρόνια θα βρίσκονται εύκολα κάτω απο 100 € στα μεταχειρισμένα για όσους πήραν την active και τελικά θα δουν οτι τους χρειάζονται.
Τάσο εξαρτάται που οδηγείς.
Σε πόλη και λίγα ταξίδια κυριως καλοκαίρι δεν θα λείψουν σε κανένα τα προβολακια ομιχλης.
Σε επαρχιακούς δρόμους και ειδικά χειμώνα θα σας είναι χρήσιμοι -
@ggab said in Toyota Yaris Cross:
Ψυχαναγκασμός περισσότερο αλλά δε θα μπορούσα να έχω αμάξι χωρίς προβολείς ομίχλης, μόνο και μόνο γι αυτούς θα πήγαινα στην active+, ή καλύτερα στην style για τα led.
Βέβαια το i30 που παράγγειλα δεν έχει προβολείς ομίχλης, ούτε μπορούσαν να μπουν στo Ν line, αλλά να κατέβω έκδοση γι αυτούς δε θα το έκανα.
Τα ομίχλης,τα θεωρώ και εγώ κάτι παραπάνω απο αυτονόητα και τρελαίνομαι όταν βλέπω αυτοκίνητο που έχει ένα σκασμό μπλιμπλικια και δεν έχει προβολακια ομίχλης!
Είναι αδιανόητο να δίνουμε τόσα χιλιάρικα και να μην έχει αυτό το πάμφθηνο αξεσουάρ,που όταν βρεθούμε σε ομίχλη,είναι μονόδρομος.Συμφωνώ, αλλά τα καινούρια adaptive LED κλπ λένε ότι προσομοιώνουν την λειτουργία προβολέων ομίχλης και έτσι δεν χρειάζονται εξτρά φανάρια.
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Έχω κινηθεί πολλές φορές σε περιβάλλον με ομίχλη. Δεν μου χρειάστηκαν ποτέ στην πράξη τα προβολακια. Αλλά αισθητικά είναι κάτι όμορφο γιατί αλλιώς "λείπουν" απ τη μάσκα.
Αν είχες τα ομίχλης θα έβλεπες την διαφορά, ειδικά τη νύχτα. Την ημέρα δεν κάνουν μεγάλη διαφορά.
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Τότε δεν έχεις πέσει σε ομίχλη!
Δύο φορές όλες και όλες στα τόσα χρόνια που οδηγώ,αλλά δεν έβλεπα κυριολεκτικά τίποτα. Μόνο με τα προβολακια μπορούσα να διακρίνω τα όρια του δρόμου και να πηγαίνω με 30-40χλμ. Ακόμη μία φορά μου έτυχε μέρα στο Αρτεμισιο,όπου εκεί δεν βοήθησαν όσο τη νύχτα. -
Αντίθετα, έχω πέσει πολλές φορές σε ομίχλη, και σε Πηλιορειτικη και σε Βελεστινλιδικη αλλά κυρίως, σε Μεσανατολίτικη ομίχλη Αύγουστο-Σεπτεμβριο που κάνει τις δικές μας "ερασιτεχνικες".
Προσπαθούσα να βρω βοήθεια απ τα προβολακια αλλά ποτέ δεν είδα αυτή τη διαφορά. Κακός σχεδιασμός και τοποθέτηση ίσως;
Από τότε τα θεωρώ καθαρά διακοσμητικά και δεν τα ψάχνω ιδιαίτερα, ενώ δεν τα έχω ανάψει πότε για μόστρα.Και για να λέμε τα άσχημα για όλους, στην Αραβία η Μάζντα έστελνε 6αρι που δεν είχε ούτε πίσω φως ομίχλης, ίσως εκεί που χρειαζόταν περισσότερο απ οπουδήποτε στον πλανήτη. Όλες οι εταιρίες κάνουν ανοησίες τελικά.
-
Δεν ηταν θεμα της mazda αλλα της νομοθεσιας στο κρατος που ήσουν. Και στην Αμερική ολα τα ευρωπαϊκά πανε χωρις πισω φως ομιχλης. Δε προβλέπεται οπως εδω.
Σε καποια αυτοκινητα τα ομιχλης ειναι οντως μάπα και σε άλλα πολύ αποτελεσματικά. -
Και εγώ δεν έχω βρει ιδιαίτερα χρήσιμα ποτέ τα φώτα ομίχλης με την έννοια ότι δεν κάνουν ιδιαίτερη διαφορά στην ορατότητα.
Τώρα αν εννοείτε για ομίχλη που λέμε την κόβεις με το μαχαίρι, με ταχύτητες 10-20 χλμ , βοηθουν να βλέπεις τις διαγραμισεις;
Νομίζω πως πιο σημαντικά είναι τα κίτρινα φώτα σε τέτοιες περιπτώσεις.
Εμένα τα φώτα ομίχλης μου έχουν φανεί χρήσιμα σε σκοτεινούς στενούς επαρχιακούς δρόμους με χαμηλές ταχύτητες που δίνουν μεγαλύτερο εύρος φωτισμού πολύ κοντά σου. -
Για μένα απαραίτητα τα ομίχλης. Απορώ γιατί δεν τα βάζουν στον στάνταρ εξοπλισμό αφού είναι για την ασφάλειά μας. 2 φορές να τα χρειαστείς θα καταλάβεις την αξία. Το ίδιο και με τη ρεζέρβα.
Ποτέ όμως για μαγκιά, αφού τυφλώνουν σε κανονικές συνθήκες.
-
-
@xrist0s4 said in Toyota Yaris Cross:
Led ψυχρό λευκό που δεν φωτίζουν ούτε στους 20 πόντους σωστά , απλά στραβώνουν τους απέναντι.
Γενικά το φώς των Led σε βροχή και ομίχλη είναι ακατάλληλο.
-
Λίγη βοήθεια για τους αναποφάσιστους του ... χρώματος ... αφού όλοι YC ή CC θα πάρετε στο τελος
-
Απλά κάποια χρώματα δεν υπάρχουν πια στην Ελλάδα, όπως πχ. το γαλάζιο που το ήθελα εγώ. Και γενικά ίσως κόψουν και άλλα για αύξηση παραγωγής.
-
Δε ξέρω πώς γίνεται αλλά σε αυτό το αυτοκίνητο δε πάει κανένα χρώμα .
Όταν σκεφτόμουν να το κλείσω θα το έκανα μόνο σε μαύρο το οποίο έβρισκα σχετικά καλό, τουλάχιστον στις εκδόσεις μέχρι style που με ενδιέφεραν. -
Γούστα ειναι αυτά. Εγώ π.χ. βρίσκω ότι καλύτερα από όλα του πάει το χάλκινο και μετά το κόκκινο. Το μαύρο δεν βλέπεται (είδες...γούστα ειναι) και επίσης το λευκό πέρλα του πάει πολύ.
-
Όταν σκεφτόμουν να το κλείσω θα το έκανα μόνο σε μαύρο το οποίο έβρισκα σχετικά καλό, τουλάχιστον στις εκδόσεις μέχρι style που με ενδιέφεραν.πάει το αορατί αλλά δεν βγαίνει σε αυτο δυστηχώς
δεν είναι για να το βλέπεις, μαυρα χάλια είναι σε εμφάνιση
Ομως.........
βλέπεις την κατανάλωση και το βλέπεις ΚΟΥΚΛΑΡΑ και δικαίως.
Οσο και να κράζω την εμφάνιση δεν μπορώ παρα να παραδεχτώ ότι είναι ζηλευτη η κατανάλωση του και από μένα που δεν την γουσταρω την toyota.
Την αξιοπιστία της δεν την ζηλεύω αλλά την κατανάλωση ναι, ξεκάθαρα ΝΑΙ
-
Όπως είπα, γούστα ειναι....εγώ π.χ. το βρίσκω από τα όμορφα. Η γυναίκα μου το 2ο πιο όμορφο μετα το 2008 και αμέσως μετά τα Πούμα. Ο καθένας έχει διαφορετικά κριτήρια, είναι τελείως υποκειμενικό.
-
Σιγουρα είναι γούστα, εγω το βρίσκω καλό πίσω, μέτριο πλάι, χάλια μπροστά.
Θα το αγόραζα όμως αν έμενα σε πόλη και δεν είχε τόση αναμονή, σαν αυτοκίνητο εργαλείο. -
Εγω ήθελα ασημένιο η χάλκινο ,η ψήφος της γυναίκας και του γιου ήταν το χάλκινο οπότε κλείσαμε oxide bronze.
Κλασικός και διαχρονικός συνδυασμός το ασημένιο με ασημένιες ζάντες και θα του έβαζα madico μεμβράνες στα παράθυρα για να εχει γαλάζια "υβριδική" απόχρωση.
Μειονέκτημα του χάλκινου ότι θα πληρώσω για να κάνω μαύρες τις ζάντες για το σωστό λουκ , τα μαυρα άβαφα ματ πλαστικά το επιβάλουν ,οι μεμβράνες θα γίνουν πιο σκούρες πίσω και πιο ανοικτές στα μπροστινά παράθυρα για μην έχουμε παρατράγουδα με την τροχαία ,το χάλκινο εχει πιο μιλιταιρ λουκ και οι μαύρες λεπτομέρειες κάνουν ωραία αντίθεση .
Toyota Yaris Cross