-
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Εκει λοιπόν που περίμενα να ανέβει η κατανάλωση στην ΕΟ, έργα έργα και πάλι έργα ,κλειστά τα τούνελ στα Τέμπη και μας πήγαν απο τον παλιό δρόμο δηλ έκανα 633 χλμ και ζήτημα στα μισά να πήγαινα πάνω απο 100 χλμ/ώρα...
Αποτέλεσμα 4,7 η κατανάλωση "ταξιδιού" ... μέτρηση στην αντλία...
Όπως έχεις διαπιστώσει κι εσύ, σε επαρχιακό τα υβριδικά Toyota καίνε το ίδιο ή και λιγότερο από ό,τι στην πόλη, αφού το συνεχές ρολλάρισμα-φρενάρισμα φορτίζει πιο αποδοτικά τη μπαταρία τους.
Ο υπολογιστής ταξιδίου, που τον θεωρώ πιο αξιόπιστο από τη μέτρηση στην αντλία, τι μέση κατανάλωση σου έδειξε; -
Δεν είναι τα πάντα στη ζωή κατανάλωση.
Την εκτιμώ την χαμηλή κατανάλωση στην καθημερινή διαδρομή αντί να καίω 10αρια με τη Χ1 και να ταλαιπωρείται άσκοπα το αμάξι (και εγώ μαζί) αλλά ειλικρινά τέτοιο κουδούνι είχα να βιώσω από το κασκαι.
Για δε τα πλαστικά μαλλον ότι χειρότερο έχει πέσει στη χέρια μου.
Το ταλαίπωρο 108 aka aygo ήταν Lexus μπροστά του.Μου αρέσει που λέτε για επαρχιακές διαδρομές.
Τετοιο κουδούνι στους ελληνικούς δρόμους είναι συνταγή επιτυχίας.
Εδώ Αθήνα ευτυχως έστρωσαν πολλους δρόμους εσχατως και πάει άνετα το yc.
Αν βγεις παραέξω παρτυυυυυυ -
@iceman7 said in Toyota Yaris Cross:
Μου αρέσει που λέτε για επαρχιακές διαδρομές.
Απολαυστικό γιατί στρίβει πολύ καλά και η ανάρτηση σιδερώνει τις όποιες κακοτεχνίες. Ιδαικό για επαρχιακές διαδρομές. Μόνο στην ΕΟ μετά τα 140χαω ζορίζεται. Αλλά έχουμε και παιδί, οπότε τηρώ τα όρια.
-
Δεν είναι τα πάντα στη ζωή κατανάλωση.
Την εκτιμώ την χαμηλή κατανάλωση στην καθημερινή διαδρομή αντί να καίω 10αρια με τη Χ1 και να ταλαιπωρείται άσκοπα το αμάξι (και εγώ μαζί) αλλά ειλικρινά τέτοιο κουδούνι είχα να βιώσω από το κασκαι.
Για δε τα πλαστικά μαλλον ότι χειρότερο έχει πέσει στη χέρια μου.
Το ταλαίπωρο 108 aka aygo ήταν Lexus μπροστά του.Μου αρέσει που λέτε για επαρχιακές διαδρομές.
Τετοιο κουδούνι στους ελληνικούς δρόμους είναι συνταγή επιτυχίας.
Εδώ Αθήνα ευτυχως έστρωσαν πολλους δρόμους εσχατως και πάει άνετα το yc.
Αν βγεις παραέξω παρτυυυυυυΓια εμένα το σημαντικότερο σε ένα αυτοκίνητο είναι ο κινητήρας, το αμέσως επόμενο το στήσιμο-οδική συμπεριφορά, μετά η άνεση-feel good-ησυχία και τέλος η κατανάλωση. Το Yaris cross, και δη το νέο πρέπει να πάει καλά στο 1ο, το 2ο, το 4ο και μέρος του 3ου (ποιότητα κύλισης) αν και διαβάζω ότι έχει βελτιωθεί η ηχομόνωση στο νέο. Με άλλα λόγια, αν η τιμή είναι λογική το νέο Yaris cross δεν φαίνεται καθόλου κακό deal για κάποιον που είναι λίγο πιο αναίσθητος σε θέματα ησυχίας.
-
@jamesd said in Toyota Yaris Cross:
Με άλλα λόγια, αν η τιμή είναι λογική το νέο Yaris cross δεν φαίνεται καθόλου κακό deal για κάποιον που είναι λίγο πιο αναίσθητος σε θέματα ησυχίας.
Συμφωνώ. Πιστεύω ότι θα τσιμπήσει πωλήσεις και από το νέο C-HR που ακρίβυνε αισθητά.
-
Επειδή τα inverter στα υβριδικά μας είναι πανάκριβα μην κάνετε καμμιά χαζομάρα
για τα υβριδικά απο το 10:30 και μετά ...
-
Επειδή άδικος δεν είμαι, μπορεί στα μάτια μου το YC να είναι μπουρδελο ποιοτικά, αλλά τέτοια οικονομία και αυτονομία δεν έχω συναντήσει εκτός από πετρέλαιο. 800+ χλμ.
Περιέργως και το προηγούμενο που με είχε εντυπωσιάσει για την αυτονομία του ήταν το QQ που ήταν Η ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ !!
Μαλλον ποιότητα και οικονομία έχουν πάρει διαζύγιο στην αυτοκίνηση.
Η κατανάλωση μηδενίζει σε κάθε γέμισμα και τα χιλιόμετρα ως τώρα βγαίνουν κανονικά. Φυσικά ποτε δεν το αφήνω να πέσει ως range κάτω από 80-100 χλμ αλλά παίρνει 27 λίτρα, όταν το 36αρι αυτό τεπόζιτο παίρνει 30 όταν έχεις range 0.
Τα υπόλοιπα 5-6 λίτρα είναι ρεζέρβα και δη μεγάλη γιατί δεν πρέπει να μείνει ποτε από καύσιμο το αμάξι για προστασία της μπαταριας.
Χρήση έντονης αστικης κίνησης αλλά και προαστίων. -
Επειδή άδικος δεν είμαι, μπορεί στα μάτια μου το YC να είναι μπουρδελο ποιοτικά, αλλά τέτοια οικονομία και αυτονομία δεν έχω συναντήσει εκτός από πετρέλαιο. 800+ χλμ.
Περιέργως και το προηγούμενο που με είχε εντυπωσιάσει για την αυτονομία του ήταν το QQ που ήταν Η ΚΟΥΔΟΥΝΙΣΤΡΑ !!
Μαλλον ποιότητα και οικονομία έχουν πάρει διαζύγιο στην αυτοκίνηση.
Η κατανάλωση μηδενίζει σε κάθε γέμισμα και τα χιλιόμετρα ως τώρα βγαίνουν κανονικά. Φυσικά ποτε δεν το αφήνω να πέσει ως range κάτω από 80-100 χλμ αλλά παίρνει 27 λίτρα, όταν το 36αρι αυτό τεπόζιτο παίρνει 30 όταν έχεις range 0.
Τα υπόλοιπα 5-6 λίτρα είναι ρεζέρβα και δη μεγάλη γιατί δεν πρέπει να μείνει ποτε από καύσιμο το αμάξι για προστασία της μπαταριας.
Χρήση έντονης αστικης κίνησης αλλά και προαστίων.Ετσι είναι το σωστό να αναφέρεις και τα θετικά του
Και ναι δεν υπάρχει πιο οικονομικο, ειναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και για μενα που δεν το έχω και δεν θα το έπαιρνα. Και τα diesel μεσα στην πόλη χάνουν νομιζω από το υβριδικο του συστημα
-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
Ετσι είναι το σωστό να αναφέρεις και τα θετικά του
Και ναι δεν υπάρχει πιο οικονομικο, ειναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακό και για μενα που δεν το έχω και δεν θα το έπαιρνα. Και τα diesel μεσα στην πόλη χάνουν νομιζω από το υβριδικο του συστημα
Μα γι αυτό το κρατάω ακομα για τις καθημερινές μου μετακινήσεις.
Βεβαια οτι κερδιζω καθημερινά το χάνω έχοντας και αλλο αμαξι για αλλες διαδρομες και ταξίδια!
You can't win them all! -
Βεβαια οτι κερδιζω καθημερινά το χάνω έχοντας και αλλο αμαξι για αλλες διαδρομες και ταξίδια!
You can't win them all!καλυτερα να έχεις 2 από το να έχεις 1 για όλα για μένα
και γω το ίδιο κανω και εχω πολύ χειρότερο για 2ο από το YC
το YC είναι από τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ αμαξια που μπορείς να έχεις για 2ο
-
You can't win them all!Κι όμως, ένα C-HR θα μπορούσε να αποτελέσει τον καλύτερο all rounder. Μικρομέγαλο για όλες τις δουλειές.
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
You can't win them all!Κι όμως, ένα C-HR θα μπορούσε να αποτελέσει τον καλύτερο all rounder. Μικρομέγαλο για όλες τις δουλειές.
2 φορες εφτασα κοντα αλλά δεν εξυπηρετουσε σχημα, ογκος, χωρος πίσω και 122 αλογα....
-
Σε επίπεδο οικονομίας απλά είναι εκτός συναγωνισμού η Toyota. Ανεβάζω τη σημερινή κατανάλωση (δίλιτρο)
Βγήκε λίγο μεγάλο.. -
You can't win them all!καλυτερα να έχεις 2 από το να έχεις 1 για όλα για μένα
και γω το ίδιο κανω και εχω πολύ χειρότερο για 2ο από το YC
το YC είναι από τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ αμαξια που μπορείς να έχεις για 2ο
Overkill ειναι και σε κόστος και σε μεγεθος.... με ενα απλό Yaris θα εκανα την ίδια δουλειά καλυτερα!
Αλλά ποιος περιμένει ξανα με ανοιχτή τιμή ενα πρακτικά ίδιο αμαξι (και χωρις τις πινελιές μου σε φωτα/πλαφονιέρα) χανοντας και οικονομικά διπλά (μία από την πώληση και μία από την ανοιχτή και ήδη υψηλή τιμή) -
Σύνοψη μήνα Νοεμβρίου (με κρύα), με C-HR 1.8 GR (με 19ρες):
-
Έχουν καταφέρει να κινούν αυτοκίνητα κατηγορίας b και c με καταναλώσεις 5 τουλάχιστον λίτρα κάτω από τους ανταγωνιστές.
-
@nmsm2 said in Toyota Yaris Cross:
Σε επίπεδο οικονομίας απλά είναι εκτός συναγωνισμού η Toyota. Ανεβάζω τη σημερινή κατανάλωση (δίλιτρο)
Βγήκε λίγο μεγάλο..Στο κατέβασμα Κηφισίας το πρωί ειμαι στο 2,2 - 2,7
Στο ανεβασμα το βραδυ στο 4
Χθες βραδυ κατεβασμα απο Ερυθραια - Μαρουσι στο 1,9 ...
Πάντα κατά το τριπ..
Αν και κλέβει οπως εχω πει.....
Στο fuelly βλέπω παραπάνω!
Αλλα σε επιπεδο αυτονομίας υπαρχει προς το παρόν επιβεβαίωση....
Οπότε κανω τις μετακινήσεις εναμιση μηνα (καπου στα 500 το μηνα κάνω) με 50 ευρώ .....
Βεβαια τα πλαστικά βαρανε αβερτα! Χωρις δυνατή μουσική δεν πας πουθενα αν δεν ειναι χαλί η ασφαλτος -
2 φορες εφτασα κοντα αλλά δεν εξυπηρετουσε σχημα, ογκος, χωρος πίσω και 122 αλογα....
ο χωρος αποσκευων του είναι ανεκδοτο για το μέγεθος του 377 λίτρα το παλιο, 388 το νεο και 310 το plug in hybrid το νέο!!!!!
Νταξει υβριδικο είναι καπου πρέπει να μπουν οι μπαταρίες αλλά για μια οικογένεια και ταξίδι οι περισσότεροι θα χρειαστούν μπαγαζιέρα πάνω
εμενα δεν μου φαινεται ιδανικο για ολα σε ενα. Αν και αν είχε λίγο μεγαλύτερο χωρο αποσκευων θα το δεχόμουν και ας είναι λιγο στριμοκωλα πίσω. Αλλα λιγοτερο απο 400 λίτρα για C-SUV είναι πολύ λίγο αντικειμενικά μιλώντας.
-
ο χωρος αποσκευων του είναι ανεκδοτο για το μέγεθος του 377 λίτρα το παλιο, 388 το νεο και 310 το plug in hybrid το νέο!!!!!
Νταξει υβριδικο είναι καπου πρέπει να μπουν οι μπαταρίες αλλά για μια οικογένεια και ταξίδι οι περισσότεροι θα χρειαστούν μπαγαζιέρα πάνω
εμενα δεν μου φαινεται ιδανικο για ολα σε ενα. Αν και αν είχε λίγο μεγαλύτερο χωρο αποσκευων θα το δεχόμουν και ας είναι λιγο στριμοκωλα πίσω. Αλλα λιγοτερο απο 400 λίτρα για C-SUV είναι πολύ λίγο αντικειμενικά μιλώντας.
Έλα, βρήκες πάλι ευκαιρία να ασχοληθείς με το C-HR...
Για το μήκος του (4,40m) λογικότατος είναι ο χώρος αποσκευών του C-HR, όσο ενός κλασικού Hatchback.
Το έχω ξαναπεί, μακρύτερα C-SUV έχουν μικρότερα ή ίδια πορτ παγκάζ, στις plug-in εκδόσεις τους.
Τετραμελής οικογένεια πήγαμε διακοπές 1 μήνα χωρίς μπαγκαζιέρα.
Μην εστιάζεις στα νούμερα, αλλά στο σχήμα.
Κάτι νούμερα με megaboxes και κρυφά πατώματα κλπ. προσωπικά δεν τα πολυπιστευω... -
Overkill ειναι και σε κόστος και σε μεγεθος.... με ενα απλό Yaris θα εκανα την ίδια δουλειά καλυτερα!
Αλλά ποιος περιμένει ξανα με ανοιχτή τιμή ενα πρακτικά ίδιο αμαξιΠάρτο σε Μάζντα που έρχεται πιο γρήγορα ή το μτχ που δινουν στο φόρουμ σε καλή τιμή με όλα τα έξτρα.
Toyota Yaris Cross