-
@sotirios-0 said in Toyota Yaris Cross:
Επισης, τι πιεση ειναι φυσιολογικη στα λαστιχα?
To γράφει στην πόρτα. Εαν θυμάμαι σωστά ειναι 33 μπροστά και 32 πίσω
-
Καλησπερα και χρονια πολλα. Εχω το Toyota Yaris Cross Active hybrid. Λοιπον σε ταξιδι σημερα απο Αρτα για Αθηνα (350χλμ) εβαλα 40 ευρω αμολυβδη και, μιας και ειχε ηδη μεσα, το ντεποζιτο γεμισε και μου εδειξε ο υπολογιστης οτι ειχε για περιπου 650χλμ. Βεβαια το πατησα αρκετα οποτε πηγε για αρκετη ωρα και 150 και 140χλμ/ωρα και το αμαξι ηταν φορτωμενο. Οταν εφτασα αθηνα ειχε ουτε το 1/3 του ντεποζιτου και ο υπολογιστης χιλιομετρων μου εδειχνε οτι ειχαν απομεινει 90χλμ μονο. Μου εκανε εντυπωση που ο χιλιομετρητης εως το επομενο γεμισμα επεσε εξω σχεδον 300χλμ. Ειναι φυσιολογικο αυτο?
33 psi εμπρός και 32 psi πίσω γράφει και το manual για τα 16ρια ζαντολαστιχα του Active (plus).
Τι μέση κατανάλωση είχες στο ταξίδι;
Προφανώς η αυτονομία σου πριν την έναρξη του ταξιδιού ειχε υπολογιστεί με τη μέση κατανάλωση που είχες μέχρι τότε, η οποία μετά το σβέλτο ταξίδι πιθανοτατα αυξήθηκε αρκετά.
Σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει κάτι παρόμοιο, η αυτονομία προσαρμόζεται ανάλογα με την τρέχουσα μέση ταχύτητα.
Πάντως, ανεξαρτητα της αυτονομίας των 90km που σου εμφανίζει στο τέλος του ταξιδιού, αν φουλάρεις θα διαπιστώσεις ότι μέσα στο ρεζερβουάρ πρέπει να είχε 10+ λίτρα.
Γενικά, και στο C-HR μου ο υπολογισμός της αυτονομίας είναι πολύ συντηρητικός.
Στα 100km αυτονομίας, έχω διαπιστώσει ότι μέσα στο ρεζερβουάρ υπάρχουν τουλάχιστον 12-13 lt, με τα οποία μπορεί κάποιος να διανύσει 240 km (με μια μέση κατανάλωση 5lt/100km), δηλαδή τα διπλάσια+ χιλιόμετρα από αυτά που αναφέρει ως αυτονομία ο υπολογιστής ταξιδιού του αυτοκινήτου. -
Λοιπόν οι πληροφορίες από το hybrid assistant, καλό είναι αλλά τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.
Πληροφορίες για θερμοκρασίες motor generators και inverters,
state of charge στο 39% παίρνει ο θερμικός και φορτίζει start soc
charge current limit και discharge (ccl-dcl)- Επιτέλους έχω στροφόμετρο
-
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Λοιπόν οι πληροφορίες από το hybrid assistant, καλό είναι αλλά τα γραφικά θα μπορούσαν να είναι καλύτερα.
Βγαλε report από μια οποιαδήποτε διαδρομή σου, που το ειχες συνδεδεμένο, και θα πάθεις πλάκα από τον όγκο πληροφοριών που καταγράφει.
-
@bill_hsd said in Toyota Yaris Cross:
Καλησπερα και χρονια πολλα. Εχω το Toyota Yaris Cross Active hybrid. Λοιπον σε ταξιδι σημερα απο Αρτα για Αθηνα (350χλμ) εβαλα 40 ευρω αμολυβδη και, μιας και ειχε ηδη μεσα, το ντεποζιτο γεμισε και μου εδειξε ο υπολογιστης οτι ειχε για περιπου 650χλμ. Βεβαια το πατησα αρκετα οποτε πηγε για αρκετη ωρα και 150 και 140χλμ/ωρα και το αμαξι ηταν φορτωμενο. Οταν εφτασα αθηνα ειχε ουτε το 1/3 του ντεποζιτου και ο υπολογιστης χιλιομετρων μου εδειχνε οτι ειχαν απομεινει 90χλμ μονο. Μου εκανε εντυπωση που ο χιλιομετρητης εως το επομενο γεμισμα επεσε εξω σχεδον 300χλμ. Ειναι φυσιολογικο αυτο?
33 psi εμπρός και 32 psi πίσω γράφει και το manual για τα 16ρια ζαντολαστιχα του Active (plus).
Προφανώς η αυτονομία σου πριν την έναρξη του ταξιδιού ειχε υπολογιστεί με τη μέση κατανάλωση που είχες μέχρι τότε, η οποία μετά το σβέλτο ταξίδι πιθανοτατα αυξήθηκε αρκετά.
Σε όλα τα αυτοκίνητα συμβαίνει κάτι παρόμοιο, η αυτονομία προσαρμόζεται ανάλογα με την τρέχουσα μέση ταχύτητα.
Πάντως, ανεξαρτητα της αυτονομίας των 90km που σου εμφανίζει στο τέλος του ταξιδιού, αν φουλάρεις θα διαπιστώσεις ότι μέσα στο ρεζερβουάρ πρέπει να είχε 10+ λίτρα.
Στα 100km αυτονομίας, έχω διαπιστώσει ότι μέσα στο ρεζερβουάρ υπάρχουν τουλάχιστον 12-13 lt, με τα οποία μπορεί κάποιος να διανύσει 240 km (με μια μέση κατανάλωση 5lt/100km), δηλαδή τα διπλάσια+ χιλιόμετρα από αυτά που αναφέρει ως αυτονομία ο υπολογιστής ταξιδιού του αυτοκινήτου.Τις προηγουμενες ημερες ειχα καταναλωση γυρω στα 4.5. Στην αρχη του ταξιδιου γεμισα το ντεποζιτο και μου εδειξε 640 χιλιομετρα οτι υπολογιζε. Απο το app της Toyota to ταξιδι κρατισε 3ωρες και 15 οπου διανυθηκαν 341km με μεση ταχυτητα 108km/h ( στο δρομο χαλαρα με 140) και καταναλωση 6.4L/100km . Για αυτο μου εκανε εντυπωση οτι στην Αθηνα εδειχνε μονο 90χλμ οτι απεμειναν. (Το ειχα σε normal mode, ουτε ECO ουτε PWR)
PS. προερχομενος απο ενα VW POLO 1400 του 2002 που στα 120χλμ αρχιζε να τρεμει, τουτο δω το θηρειο ειναι και πυραυλος και σταθερο πολυ. Καθε μερα το λατρευω και περισσοτερο
-
Βγαλε report από μια οποιαδήποτε διαδρομή σου, που το ειχες συνδεδεμένο, και θα πάθεις πλάκα από τον όγκο πληροφοριών που καταγράφει.
θα βγάλω, προς το παρών οι πληροφορίες για το πότε παίρνει ο θερμικός για να φορτίσει την υβριδική μπαταρία και ποιο είναι το όριο ccl-dcl, αν κατάλαβα καλά 40%-80%
-
Στα 100km αυτονομίας, έχω διαπιστώσει ότι μέσα στο ρεζερβουάρ υπάρχουν τουλάχιστον 12-13 lt, με τα οποία μπορεί κάποιος να διανύσει 240 km (με μια μέση κατανάλωση 5lt/100km), δηλαδή τα διπλάσια+ χιλιόμετρα από αυτά που αναφέρει ως αυτονομία ο υπολογιστής ταξιδιού του αυτοκινήτου.Τις προηγουμενες ημερες ειχα καταναλωση γυρω στα 4.5. Στην αρχη του ταξιδιου γεμισα το ντεποζιτο και μου εδειξε 640 χιλιομετρα οτι υπολογιζε. Απο το app της Toyota to ταξιδι κρατισε 3ωρες και 15 οπου διανυθηκαν 341km με μεση ταχυτητα 108km/h ( στο δρομο χαλαρα με 140) και καταναλωση 6.4L/100km . Για αυτο μου εκανε εντυπωση οτι στην Αθηνα εδειχνε μονο 90χλμ οτι απεμειναν. (Το ειχα σε normal mode, ουτε ECO ουτε PWR)
PS. προερχομενος απο ενα VW POLO 1400 του 2002 που στα 120χλμ αρχιζε να τρεμει, τουτο δω το θηρειο ειναι και πυραυλος και σταθερο πολυ. Καθε μερα το λατρευω και περισσοτερο
Κι εγώ από Άρτα έχω καταγωγή (Τζουμέρκα μου περήφανα...).
Τα 140 km στο κοντέρ είναι γύρω στα 125-130 km πραγματικά (gps). Διαπιστωμένο επανειλημμένως από την εφαρμογή Hybrid Assistant.
Εάν συνυπολογισεις και τυχόν στάσεις για διόδια, γέφυρα κλπ είναι σωστή η μέση ταχύτητα των 108 km/h και υποδεικνύει ένα αρκετά σβέλτο ταξίδι.
Οπότε με αεροδυναμικές αντιστάσεις, φόρτωμα, λογικά άστρωτο μοτέρ κλπ., η μέση κατανάλωσή των 6,4 lt/100 km είναι λογική.
Με ένα αντιστοιχο συμβατικό βενζίνης υπό ιδιες συνθήκες, πιστεύω θα ήσουν γύρω στα 7,5 - 8 lt/100km, οπότε και στο ταξιδι έκανες πάλι οικονομία.
Αν το οδηγούσες πιο χαλαρά, η διαφορά κατανάλωσης θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη.
Το έχουμε ξαναγράψει οι ιδιοκτήτες σύγχρονων Toyota, ότι οι νέες πλατφόρμες TNGA τα έχουν κάνει αγνώριστα οδηγικα.
Φουλάρισες στην Αθήνα να δεις πόσα λίτρα θα πάρει;
Νομίζω θα επιβεβαιώσεις αυτό που σου έγραψα παραπάνω, ότι δηλαδή πάρα τα 90km αυτονομίας, στην πραγματικότητα πρέπει να είχε μέσα παραπάνω απο 10 λίτρα, που επαρκούσαν για πολύ περισσότερα από 90 km.
Εξαλλου 6,4 lt/100 km X 341 km = 21,82 lt, οπότε με το 36ρι ρεζερβουάρ του υβριδικού YC, πρέπει να είχες στο τέλος του ταξιδιού γύρω στα 13-14 lt. -
θα βγάλω, προς το παρών οι πληροφορίες για το πότε παίρνει ο θερμικός για να φορτίσει την υβριδική μπαταρία και ποιο είναι το όριο ccl-dcl, αν κατάλαβα καλά 40%-80%
Δεν έχω εστιάσει στην αναλογία που αναφέρεις.
Αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι για λόγους προστασίας της μπαταρίας, το ποσοστό φόρτισής της κυμαίνεται πάντα από 25% έως 85%.
Εφόσον κινείσαι στην κλίμακα 30%-40%, σημαίνει ότι εκμεταλλεύεσαι σωστά το υβριδικό σύστημα, με αποτέλεσμα αφενός να κινείσαι για μεγάλα διαστήματα πλήρως ηλεκτρικά, αφετέρου να μη χρειάζεται να ενεργοποιείται ο βενζινοκινητήρας για να φορτίσει τη μπαταρία.
Βοηθάει πολύ η μπαταρία λιθίου, η οποία φορτίζεται και εκφορτίζεται πιο γρήγορα από την μπαταρία νικελίου, με αποτέλεσμα η ενέργειά της να είναι περισσότερο εκμεταλλεύσιμη.
Το έχω διαπιστώσει μέσω του Hybrid Assistant συγκρίνοντας το δικό μου facelift C-HR (με λιθίου) με προ facelift C-HR, που έχουν μπαταρία νικελίου, όπως και τα διλιτρα C-HR/Corolla προ facelift. -
Συνάντηση κορυφής χθες με @fanis75 στη fotologic (xenonlights.gr) για να μπουν led και στο YC του Φάνη και κατι συμπληρωματικά δικά μου!
Του άλλαξα και τους διακόπτες σε φωτιζόμενους ενώ βάλαμε και τον ατμοσφαιρικό στο πόδια οδηγού και συνοδηγού..
Πέρα από τα αυτοκίνητα χάρηκα ιδιαίτερα που ειδα ξανά μετα απο πολυ καιρό το Φάνη και μάλιστα είπαμε να αναβιώσουμε τώρα που ανοίγει ο καιρος και τις συναντησεις μας για καμιά μπύρα και μεζέ σε μέρη δροσερά και με άνετο πάρκινγκ πάντα! -
Και εγώ χάρηκα που τα είπαμε ξανά από κοντά @iceman7 μετά από τόσα χρόνια που είχαμε να ειδωθούμε δια ζώσης και σε ευχριστώ για την βοήθεια με τον ατμοσφαιρικό και τους διακόπτες αλλά και που κανόνισες το ραντεβού!!
Εξαιρετική δουλειά και από τους Γιάννη και Θωμάς της fotologic. Σωστοί επαγγελματίες, γρήγορα όλα μπήκαν σωστά και τακτοποιημένα και με υπομονή. Έβαλα led μπροστά, led στην πλαφονιέρα, στις πινακίδες και στον χώρο αποσκευών και μάλιστα με την πατέντα, να μπει η μεγάλη λάμπα να φωτίζει σωστά! Δεν έχω κανένα παράπονο από την δουλειά τους, έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος και το προτείνω για ο,τι σχετικό με φώτα, αφού γνωρίζουν το αντικείμενο.
Μερικές φωτογραφίες:
-
Για τα πίσω καθίσματα βρήκατε καμιά λύση;
Να πω μια ιδέα να εξετάσετε αν είναι εφαρμόσιμη;Θα μπορούσε μια ενιαία ή κομμάτια λεντοταινίας να στερεωθεί σε εσοχές π.χ. που ενώνεται ο καπλαμάς του ουρανού με άλλα τμήματα;
Και με ένα λεπτό καλωδιάκι τροφοδοσίας να τρέχει απ την μπρος πλαφονιέρα κρυμμένο με παρόμοιο τρόπο;Αν εντοπίσετε τις κατάλληλες εγκοπές, φαντάζομαι θα είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Π.χ. ίσως αριστερά και δεξιά στο σημείο που ενώνεται ο ουρανός με την κολώνα των πίσω παραθύρων;
-
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Να πω μια ιδέα να εξετάσετε αν είναι εφαρμόσιμη;Θα μπορούσε μια ενιαία ή κομμάτια λεντοταινίας να στερεωθεί σε εσοχές π.χ. που ενώνεται ο καπλαμάς του ουρανού με άλλα τμήματα;
Και με ένα λεπτό καλωδιάκι τροφοδοσίας να τρέχει απ την μπρος πλαφονιέρα κρυμμένο με παρόμοιο τρόπο;Αν εντοπίσετε τις κατάλληλες εγκοπές, φαντάζομαι θα είναι σχετικά εύκολη υπόθεση. Π.χ. ίσως αριστερά και δεξιά στο σημείο που ενώνεται ο ουρανός με την κολώνα των πίσω παραθύρων;
Εχουν κανει διαφορες λύσεις... ενας έχει τραβηξει εσωτερικά ρεύμα από τη μπροστά πλαφονιέρα και έχει βάλει πίσω πλαφονιέρα από άλλο μοντέλο τογιοτα...
Θα το δω με το εξουσιοδοτημένο που παω γιατι πίσω είναι πραγματικά σκοτάδι μαυρο! -
Προσωπικά δεν πρόκειται να ασχοληθώ, μεγάλη ταλαιπωρία και δεν έχω όρεξη και χρόνο. Μια χαρά ειναι με τα led μπροστά, έχει αρκετό φως για αυτό που θέλω. Δεν διαβάζω βιβλία στο αυτοκίνητο!!
-
Όπως είχα ποστάρει και παλιότερα το είχα κάνει στο fiesta.
1 ώρα δουλειά το πολύ για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του, 15 λεπτά για ηλεκτρολόγο. -
Δεν χρειάζεται ψάξιμο, το YC εχει ενα πλαστικό καπάκι ακριβώς στο κέντρο τέρμα πίσω του ουρανού για να υπάρχει πρόσβαση στο shark fin .
Το ξεκουμπώνεις τραβάς γραμμή απο την μπροστινή πλαφονιέρα με μια ατσαλίνα , βρίσκεις ενα φωτιστικό που να ταιριάζει με το χρώμα του ουρανού , στην Αγγλία βάζουν απο VW που το κλίπ του κουμπώνει τέλεια . -
Vw; Θα χαλάσει σίγουρα...
-
-
Ωραία... γιατί όχι απευθείας μέσα στο πλαστικό "καπάκι" και προτιμούν να κόψουν τον ουρανό;
(Κόβεται με φαλτσετα, θέλει σεγα, πως; ) -
Ούτε εγώ θα ασχοληθώ με το θέμα της πλαφονιέρας στα πίσω καθίσματα, η μπροστινή με led δίνει αρκετό φως. Εκτός αν η Toyota europe το έφερνε και το τοποθετούσε σε εξουσιοδοτημένο έναντι κάποιου λογικού ποσού, κωδικός υπάρχει από ιαπωνικές εκδόσεις.
Προς το παρόν φέρνει κάποια αδιάφορα αξεσουάρ όπως οπίσθιο διακοσμητικό προφυλακτήρα κλπ -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Βλέπω σε άλλο τοπικό (άλλης μάρκας /μοντέλου) οτι υπάρχουν θέματα με την διατήρηση λωρίδας και η λύση είναι η απενεργοποίηση.
Δεν λέω τίποτα άλλο γιατί συμπαθώ και την μάρκα και το αυτοκίνητο άλλωστε πρώτα πήγα να παραγγείλω αυτό και όταν έφαγα άκυρο πήγα στο YC.
Αλλα θα πω οτι εχω κάνει 5000 χλμ με το YC και δεν το εχω απενεργοποιήσει ΠΟΤΕ !
Στην πόλη το εχω στην διατήρηση λωρίδας και στην ΕΟ το βάζω διατήρηση στο κέντρο της λωρίδας .
Δουλεύει άψογα και δεν είναι ενοχλητικό ακόμα και οταν ξεχνάω να βγάλω φλάς, θα γίνει μια φορά μόνο και μετα θα βγάζω συνέχειαΧριστος Ανεστη, Χρονια Πολλα...
Ο βροχερος καιρος μου εδωσε την ευκαιρια να 'ξαναμπω' @ forum...
Ελαχιστος ο ψηφιακος χρονος για κατι που δεν ειναι πρωτευον αυτη τη περιοδο παλι...Δε θυμαμαι μεχρι πια σελιδα ειχα αναγνωσει, αλλα θα ηθελα να σχολιασω και εγω αυτο το θεμα που αναπτυξατε σωστα εδω με lane assist και blind spot.
Καταρχην οτι παραπανω εχει ενα αυτοκινητο για ασφαλεια καλως το εχει. Δεν εχω εμπειρια με blind spot και το μονο Blind που μου ερχεται στο μυαλο οταν διαβαζω λεξη ειναι των Talking Heads, (αξεχαστη αυτη η χρονια μουσικα - ασχετο). Δεν ειδα το βιντεο που παραεθεσε ο αγαπητος @monman2 και οτι αμφισβητω την ικανοτητα καποιου που δε το χρειαζεται αλλα περα απο εμας και την ικανοτητα μας ειναι και οι αλλο γυρω μας και η κακια στιγμη, δε θελει παραπανω, που δεν εχουν και φλερταρουν μαζι της. Δεν νομιζω οτι ειναι διαδοση μιση αληθειας οπως εγραψε ο αγαπητος @piliourits αλλα κανει και το επισημαινει γιατι ισως διαβαζουν και πολυ νεοτεροι με ελαχιστη εμπειρια και χλμ under their belt, as the Americans say...
Nα δωσω ενα παραδειγμα στο @monman2 που εχω ζησει δυο φορες στα μερη του... Ανηφορα Δερβενη, ουκ ολιγοι που ερχονται απο εξοδο Λητης, αν την αναφερω καλα, και κατευθύνονται με οτι αλογα εχουν στο αριστερο ρευμα προσπερνοντας ενα φορτηγο φορτομενο απο Τουρκια που με το ζορι ανεβαινει την ανηφορα και εσυ εισαι στη μεσαια απο Καβαλα και εχει και λεωφορειο μπροστα σου και κανενα στην αριστερη λωριδα και βγαζει φλας να πας στην αριστερη και εχει ερθει ο αλλος απο την εξοδο πλακωμενος του κλεινεις το δρομο, τον βλεπεις, πας αριστερα, αγγαλιαζει το λεωφορειο και ο SUVαβος νεοπλουτος απο τη BG εχει ερθει ηδη απο την εξοδο Σερρων επισης πλακωμενος οπως πας εσυ με τελικα σε ευθεια... Οσο καλα και να ειναι οι καθρεφτες νομιζω οτι μαλλον μονο ενα blind spot θα σε ειδοποιουσε εγκαιρα. Η καμερα, αναρωτιεμαι, θα ειχες χρονο να δεις και κατι σε καποια οθονη?
Τωρα οσο για την lane assist και εγω δεν ασχολουμε, αν εχει δυνατα μουσικη δε ακουγεται, φανταζομαι ο Προεδρος που ακουει και Heany Metal @a65 δεν ξερςι καν' τη ηχο εχει!
Πλην ομως αν 'δω' οτι παει να κοιμηθει το τεκνο και εχω η δημιουργησω απολυτη ησυχια στη καμπινα (αφηνοντας μονο τους αεροδυναμικους ηχους αλλα λευκων συσκευων του YC) και θελω οπωσδήποτε να κοιμηθει...
Κλεινοντας θα ηθελα να αναφερω οτι απαντησε σε αυτο το σχολια γιατι δε καταλαβα τη διαφορα σε αυτα που εβαλα σε BOLD η απλα τα ξεχασα...
Ελπιζω κυριοι να φτασω γρηγορα στη σημερινη ημερομηνια του forum...
ΥΓ. Το σεντονι, δωρο για τον Προεδρο, καλοκαιριαζει, not bad να ανανεωσουμε λιγο τη κρεβατοκαμαρα.
Toyota Yaris Cross