-
@odiki_asfaleia said in Toyota Yaris Cross:
Για να σας δώσω σημείο αναφοράς να σας πω ότι ο 100 βενζίνη του Πεζώ είναι υπεραρκετός από αυτό που χρειαζόμαστε.
Εδώ βλέπεις μια αμυδρή σύγκριση με το προηγ. 2008 με 110hp (αντί για 100):
https://zeperfs.com/en/duel6903-9298.htmΔυστυχώς,το καινούριο 2008 με τα 100hp δεν το έχει,αλλά εμένα μου φαίνεται μια χαρά ικανοποιητικό το YC γι αυτό που το θες.
-
Καλησπέρα σας!
Επανέρχομαι μετά από καιρό και με 20.000+ χλμ στην αγαπημένη μας Queen!
Ακόμα υπέρ ευχαριστημένη με την οδηγική συμπεριφορά, με την άνεση και την ασφάλεια που νιώθω οδηγώντας το Yaris cross! Από τα 50 πιάνει αβίαστα τα 90 για μια καθώς πρέπει προσπέραση, έφτασα κ τελική 169 χωρίς εννοείται να το καταλάβω και γενικα η κατανάλωση στα τάρταρα 3,3 εντός πόλης και 4,5 εκτός (αυτά σύμφωνα με τις ενδειξεις στο καντράν του αυτοκινήτου).
Στα αρνητικά: Είμαι κ εγώ μια από τους ατυχούς που άκουω τους τριγμούς μου καθημερινά κ πλέον αρκετά έντονα και ενοχλητικά (έχει ανεβάσει ο συζυγος κ βιντεάκι στο Facebook και έχουν τρομάξει όλοι). Περιμένουμε από το Σεπτέμβριο να μας καλέσει η αντιπροσωπεία για να μας το φτιάξουν. Μου είχαν πει 15 Νοέμβρη αλλά περιμένουν τελευταίες οδηγίες από την Toyota και μας καθυστερούν κ άλλο..
Τέλος διαβάζοντας με λύπη κάποια τελευταία σχόλια για «γυναίκες στο τιμόνι» κ.α. Ένιωσα σαν να βλέπω ταινία με Αλίκη Βουγιουκλάκη! Καλό θα ήταν να υπάρχει ένα φιλτράρισμα σε αυτά που γράφονται δημόσια πριν δημοσιοποιηθούν. Και από τη δίκη μου εμπειρία θα πω ότι πήρα το δίπλωμα χωρίς να λαδώσω, η ερώτηση του εξεταστή ήταν αν οδηγώ ταξί το βράδυ κ να ηρεμήσω λίγο γιατί το έτρεχα φουλ, αλλά μετά από είκοσι χρόνια οδήγησης και κάποιες φευγαλεεσ εικόνες νεκρών ανθρώπων στην άσφαλτο, έμαθα να αφήνω το πόδι μου από το γκάζι και ναι μέσα στην πόλη να πηγαίνω με την ταχύτητα που μου επιτρέπει και να οδηγώ υβριδικά και να έχω 3,3 κατανάλωση και να φτάνω στον προορισμό μου αρτιμελής!
Ηρεμήστε φίλοι οδηγοί. Οι Ελληνικοί Αστικοί δρόμοι δεν είναι για γκάζια.. -
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Ανάκληση είναι όταν παίρνεις συστημένη επιστολή πχ μου είχαν στείλει για να αλλάξω αερόσακο οδηγού.
Επισκευή /αντικατάσταση στα πλαίσια της εγγύησης όλοι ξέρουμε τι είναι , λίγο πολύ έχουμε εμπειρίαΌχι απαραίτητα. Όταν είναι σοβαρό θέμα ασφαλείας, τότε επικοινωνούν μαζί σου, ώστε να το διορθώσεις άμεσα. Αν είναι δευτερεύουσας σημασίας, το κάνουν απλά στο επόμενο σέρβις. Τα ορίζει η νομοθεσία αυτά νομίζω.
-
Καλησπέρα παιδιά. από έναν κουρασμένο από τον συμπλέκτη, που θέλει ευκολία και έχει και σύζυγο (και δύο παιδάκια) Μόλις πούλησα ένα Πικάσο αυτόματο μείναμε με ένα Μικρα Κ!2 που τα κάνει όλα πολύ καλά, (ακόμα και με τα δύο παιδιά) και μπορούμε να μείνουμε αρκετό καιρό ακόμα με αυτό. Όμως η αρρώστια είναι ανίατη και έχω κάνει τεστ σχεδόν όλα τα Βsuv (πλην Puma και Captur). Αυτό που μου άρεσε (και στη σύζυγο) είναι το c3 Aircross EAT6 diesel 120, (σε μεταχειρισμένο όμως). Επίσης το 2008 το οδήγησα αρκετά (και αυτό σαν μεταχειρισμένο βενζίνη eat 8), αλλά είναι πιο "ζόρικο" για την σύζυγο. Μέχρι που άφησα τελευταίο το Yaris cross. Το ιδανικό για κουρασμένους σαν και μένα. Βάζεις το hold και δεν ασχολείσαι με τίποτα. Επίσης πολύ πιο ομαλό σε χειρουργικές μανούβρες παρκαρίσματος. Όμως άμα βαριέμαι και θέλω λίγο να ζωντανέψω, δεν ξέρω πως θα συμπεριφέρεται υπό πίεση σε ζωηρές καταβάσεις, διότι δεν έχει ταχύτητες. Με το Σιτροέν η το Πεζώ κάνω δύο χειροκίνητα κατεβάσματα από τα αυτιά και αυτό είναι. Αν η Σιτροέν είχε το hold δεν θα το συζητούσα. Προσωπικά το Κρος είναι τέλειο για πόλη και γύρω γύρω. Όμως θα με ικανοποιήσει χωρίς ταχύτητες σε πιο γρήγορους ρυθμούς, προσπεράσεις και ταξίδι? Για να σας δώσω σημείο αναφοράς να σας πω ότι ο 100 βενζίνη του Πεζώ είναι υπεραρκετός από αυτό που χρειαζόμαστε.
Έχει την επιλογή B, προσωπικά δε τη πολυδουλεύω ίσως λόγω συνήθειας από τη μοτοσυκλέτα, προτιμώ τα φρένα.
Είχε συζητηθεί το θέμα μετά από ένα τεστ:
https://forum.4troxoi.gr/topic/39082/κατασκευαστές-και-μοντέλα-toyota-forum/4479?_=1669608666562
Κατά τα άλλα δεν παραπονέθηκε κάποιος κάτοχος για αδυναμία προσπεράσματος
ακούσαμε για τριγμούς, για λιτό εσωτερικό φωτισμό, μαύρη οροφή (εμένα μου αρέσει) άμα διαβάσεις το θρέντ θα βρεις απαντήσεις. -
Καλησπέρα παιδιά. από έναν κουρασμένο από τον συμπλέκτη, που θέλει ευκολία και έχει και σύζυγο (και δύο παιδάκια) Μόλις πούλησα ένα Πικάσο αυτόματο μείναμε με ένα Μικρα Κ!2 που τα κάνει όλα πολύ καλά, (ακόμα και με τα δύο παιδιά) και μπορούμε να μείνουμε αρκετό καιρό ακόμα με αυτό. Όμως η αρρώστια είναι ανίατη και έχω κάνει τεστ σχεδόν όλα τα Βsuv (πλην Puma και Captur). Αυτό που μου άρεσε (και στη σύζυγο) είναι το c3 Aircross EAT6 diesel 120, (σε μεταχειρισμένο όμως). Επίσης το 2008 το οδήγησα αρκετά (και αυτό σαν μεταχειρισμένο βενζίνη eat 8), αλλά είναι πιο "ζόρικο" για την σύζυγο. Μέχρι που άφησα τελευταίο το Yaris cross. Το ιδανικό για κουρασμένους σαν και μένα. Βάζεις το hold και δεν ασχολείσαι με τίποτα. Επίσης πολύ πιο ομαλό σε χειρουργικές μανούβρες παρκαρίσματος. Όμως άμα βαριέμαι και θέλω λίγο να ζωντανέψω, δεν ξέρω πως θα συμπεριφέρεται υπό πίεση σε ζωηρές καταβάσεις, διότι δεν έχει ταχύτητες. Με το Σιτροέν η το Πεζώ κάνω δύο χειροκίνητα κατεβάσματα από τα αυτιά και αυτό είναι. Αν η Σιτροέν είχε το hold δεν θα το συζητούσα. Προσωπικά το Κρος είναι τέλειο για πόλη και γύρω γύρω. Όμως θα με ικανοποιήσει χωρίς ταχύτητες σε πιο γρήγορους ρυθμούς, προσπεράσεις και ταξίδι? Για να σας δώσω σημείο αναφοράς να σας πω ότι ο 100 βενζίνη του Πεζώ είναι υπεραρκετός από αυτό που χρειαζόμαστε.
Ομολογώ ότι δεν ξέρω τι εννοείς με το hold που δεν έχει το αυτόματο αιρκρος ντίζελ.
Στις συγκρίσεις του zeprefs έχει το υβριδικό αυτόματο κρος να είναι τα ίδια με το χειροκίνητο ντίζελ με τα 110 άλογα. Προφανώς το αυτόματο με τα 120 θα είναι παντού καλύτερο. -
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Ομολογώ ότι δεν ξέρω τι εννοείς με το hold που δεν έχει το αυτόματο αιρκρος ντίζελ.
Στις συγκρίσεις του zeprefs έχει το υβριδικό αυτόματο κρος να είναι τα ίδια με το χειροκίνητο ντίζελ με τα 110 άλογα. Προφανώς το αυτόματο με τα 120 θα είναι παντού καλύτερο.Hold είναι μια λειτουργία που όταν την ενεργοποιείς δεν χρειάζεται να πατάς φρένο όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο.
Δεν γνωρίζω αν την έχει το αιρκρος -
Πιθανο να εννοει και να ονοματιζει σωστα αυτο που εχει και η μερκ. Δηλαδη σε σταση δεν πατας κανενα απο τα 2 πενταλ μα οταν θελησεις να φυγεις πατας απλα το γκαζι.
-
Στην μερκ συμπληρωνω πως θετω σε λειτουργια το hold με ενα πατημα του φρενου ενω ειμαι σε σταση.
-
Σε στάση στο αιρκρος πατάς το φρένο και η μηχανή σβήνει. Μόλις κουνήσεις το τιμόνι η αφήσεις το φρένο παίρνει μπροστά η μηχανή
-
Αυτο εννοω φιλε. Πως με το hold δε χρειαζεται ουτε φρενο να πατας. Στην χ1 λειτουργει με αλλο τροπο πχ. Σταματας, πατας το κουμπι για ηλεκτρικο χειροφρενο. Ο κινητηρας μενει σβηστος μα οταν θελησεις να ξεκινησεις, πατας παλι το κουμπι του χειροφρενου και γκαζι. Εφυγες.
Δε χρειαζεται να εχεις το ποδι στο πενταλ του φρενου. -
Μόνο που όταν είσαι σταματημένος και κοιμάσαι, για να ξεκινήσεις ψάχνεις το κουμπί.
Εγώ απλά θα έχω αφήσει το φρένο, θα βυθίσω το γκάζι και η 300άρα ροπή θα κάνει τα υπόλοιπα... -
@criuser said in Toyota Yaris Cross:
Μόνο που όταν είσαι σταματημένος και κοιμάσαι, για να ξεκινήσεις ψάχνεις το κουμπί.
Για αυτό δεν βολεύει το χειρόφρενο. Το hold κάνει ακριβώς αυτό, ενεργοποιεί τα φρένα ώστε α μην πατάς φρένο αλλά τα απενεργοποιεί μόλις πατήσεις το γκάζι..δεν κάνεις κάτι άλλο, όπως το είπε ο Σπύρος.
-
'Όπως για μια ακόμα φορά φαίνεται κάποιοι που δεν έχουν οδηγήσει υβριδικό Toyota βιάζονται για αρνητικά σχόλια . Το hold σε ξεκουράζει πάρα πολύ γιατί απλά δεν χρειάζεται να πατάς φρένο μέχρι να ανάψει το κόκκινο.
Αλλά η μεγάλη ξεκούραση είναι το Full Range ACC ,το έβαλα σε μποτιλιάρισμα αρκούσε η ταχύτητα να μην έπεφτε κάτω από 1 χλμ/ ωρα και το αυτοκίνητο ακολουθούσε την κίνηση και έμενε στο κέντρο της λωρίδας . Το είχα ρυθμίσει στην μία παύλα από το μπροστινό και το πρόγραμμα οδήγησης στο normal . Όταν η ταχύτητα έπεφτε στο μηδέν αυτόματα έμπαινε το HOLD .
Από πλήρη ακινητοποίηση ξεκινάς με ένα απαλό άγγιγμα στο γκάζι ή με 2 διαδοχικά πατήματα στο RES στο τιμόνι και το αυτοκίνητο χωρίς λόξιγκα ομαλά ,ακολουθεί την κίνηση μέχρι την επόμενη ακινητοποίηση . Ευεργετικό οταν η κίνηση έρπει!Αυτό λοιπόν το έχει στάνταρ η απλή active!
-
Πολύ καλό όντως, απλά προσοχή μην αλλάξει λωρίδα ο μπροστινός.
-
@antonakis said in Toyota Yaris Cross:
Πολύ καλό όντως, απλά προσοχή μην αλλάξει λωρίδα ο μπροστινός.
Ήμουν δεξιά λωρίδα και πολλοί έστριψαν δεξιά δεν είδα κάτι περίεργο να κάνει , είχε εντοπίσει τις δυο γραμμές και έμενε στην μέση. Σε κάθε περίπτωση βέβαια πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τον έλεγχο γιατί ο μπροστινός μπορεί να περάσει με βαθύ πορτοκαλί , ακόμα δεν υπάρχει δυνατότητα να εντοπίζει το κόκκινο οπότε ... προσοχή!
-
Δεν είναι παράξενο, απλά θα δεις σε χαμηλή ταχύτητα επειδή η απόσταση από τον μπροστινό είναι μικρή, η κάμερα δεν βλέπει τις λωρίδες για να διαβάσει και ακολουθεί τον μπροστινό.
Δεν είναι αυτόματος πιλότος, αλλά ναι κάνει υπέροχη δουλειά. -
Τους πεζούς τους ανιχνεύει αν πάει κάποιος να περάσει σφήνα?
-
@mastoras78 said in Toyota Yaris Cross:
Δεν το δοκίμασα, αλλά είναι από τα πρώτα ευρέως διαθέσιμα ADAS που αναγνωρίζουν πεζό και στο στρίψιμο σε φανάρι/στενό. Οπότε μάλλον ναι.
-
@mastoras78 said in Toyota Yaris Cross:
Το έγραψα σε άλλο τοπικό αν το έχεις αφήσει και έρπει με μικρή ταχύτητα δεν προειδοποιεί ούτε φρενάρει , προφανώς θα το κάνει αν διαπιστώσει κίνδυνο αλλά εγώ πάντα φρέναρα πρώτος γιατί πολλοί περπάταγαν παράλληλα με το αυτοκίνητο στον δρόμο ... black friday γεματα τα πεζοδρόμια! Επίσης δεν με φρέναρε ούτε έβγαλε προειδοποιητική ένδειξη σε ηλικιωμένο που περπατάει στην μέση στενού δρόμου και ήμουν μισό μέτρο πίσω του με πολύ μικρή ταχύτητα 3-4 χλμ /ωρα.
Αν όμως έχεις το πόδι σου στο γκάζι τότε προειδοποιεί με φωτεινά και ηχητικά από πιο μακριά το έχει κάνει 2-3 φορές με πεζούς που περνάνε τρέχοντας μπροστά από το αυτοκίνητο. ,πάλι δεν με έχει φρενάρει ποτέ αυτόματα γιατί εγώ το έκανα πρώτος. -
Αναλυτικός monman κομπλέ. Θύμαμαι και εγώ στο chr πάταγα πρώτος φρένο σε κανα δύο ανάλογες περιπτώσεις όπως το περιγράφεις
Toyota Yaris Cross