-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
προφανώς θα αγόραζα ηλεκτρικό - δεν υπήρχε περίπτωση να δώσω 40-50.000 σήμερα και να έπαιρνα απαρχαιωμένη τεχνολογία.
Το ίδιο παλιοί είναι οι ηλεκτροκινητήρες, μη σου πω παλιότεροι.
-
Βλέπω κολλάμε στους ορισμούς που δίνουμε αυθαίρετα στα αμάξια όπως ας πούμε "χαμάλης". Για κάποιους λοιπόν αυτό ορίζεται από το μήκος και το κόστος του αυτοκινήτου και λοιπά υποκειμενικά κριτήρια. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παράγουν αυτοκίνητα για όλο τον κόσμο και δε γίνεται να ικανοποιούν κάθε αγορά με τις ιδιαιτερότητες της, ακόμα και τα γούστα κάθε καταναλωτή ξεχωριστά.
'Οσον αφορά το μήκος, τα αμάξια γενικώς μεγαλώνουν όσο περνάνε τα χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης. Όποιος νομίζει λοιπόν ότι τα 4,2 μέτρα είναι πολλά υπάρχουν και τα κλασσικά Β η Α με μικρότερο μήκος με κόστος όμως στην πρακτικότητα λόγω ύψους σε σχέση με ένα (ψευτο)SUV που ο κόσμος την αποζητά. Αν κινείσαι κέντρο ένα μικρότερο είναι πιο βολικό. Σε μια κολλημένη Μεσογείων πηγαίνοντας τα μικρά στο φροντιστήριο μπορεί να μη παίζει τόσο ρόλο. Αντιθέτως θα ανταμειφθείς με την χαμηλή κατανάλωση το cvt και την ησυχία του υβριδικού. Μπόνους ότι στις κακοτεχνίες του οδικού δικτύου της πόλης το Γιάρις κρός συμπεριφέρεται αξιοπρεπώς. Αν έχεις και κλειστό πάρκινγκ ή πυλωτή θα εκτιμήσεις που δε θα πνιγείς στο δικό σου καυσαέριο μέχρι να το παρκάρεις κινούμενος ηλεκτρικά. Για αυτό το θεωρώ εξαιρετικό καθημερινό αγγαρειομάχο μαζί με το αδελφό Γιάρις χωρίς το Κρός.
Το κόστος είναι σχετικό και έχει να κάνει με τη χώρα που ζεί και το βιοτικό επίπεδο του καθενός. Στον μέσο ΔυτικοΕυρωπαίο φαίνεται φτηνό και σε εμάς -δικαίως- ακριβό.. όπως όλα δηλαδή.
Βλέπω συγκρίσεις με άλλα της κατηγορίας του με μεγαλύτερους χώρους ή και με το CHR και την Corolla. Για αρχή όλα τα B SUV θεωρούνται "χειρότερα" οδηγικά και ποιοτικά από τα αντίστοιχα C που προσφέρονται στην ίδια τιμή. Σε χώρους μόνο τα ισοφαρίζουν με μικρότερο μήκος. Οπότε όλοι όσοι το κατηγορούν έναντι του ανταγωνισμού ας σκεφτούν την επόμενη φορά που θα ψωνίσουν να ακολουθήσουν την ίδια τους τη συμβουλή .. Α και να συγκρίνουν μήλα με μήλα και όχι αγγούρια με αχλάδια. Δλδ ίδια επίπεδα εξοπλισμού, σύστημα μετάδοσης,τιμή και άλλα.
Τέλος η αγορά δεν είναι ο τύπος που μπαίνει στο random φόρουμ ή ΦουΜπού και θα πρήξει ριπαπά παρερμηνεύοντας αυτά που διαβάζει για άλλο όχημα επειδή νομίζει ότι η επιλογή του είναι η καλυτερότερη για όλους τους άλλους επειδή το πήρε αυτός. Άλλες ανάγκες, καταλληλότερη επιλογή. Οι περισσότεροι κανονικοί άνθρωποι έχουν πολύ πιο βασικά κριτήρια. Τιμή, διαθεσιμότητα, χρηματοδότηση, εγγύηση, αξιοπιστία, brand loyalty, τύπος αμαξώματος, μετάδοση, εμφάνιση, χρώμα, προσφορές και πολλά είπα.
-
Ρε παιδιά ο μάστορας..... Γεια σου μάστορα. Τι λέει;
-
Και μένα μου ακούγονται πολλά τα φράγκα που ζητάνε οι τογιοταίοι, για την πρώτη μου ξαδέρφη που το αγόρασε, όχι. Παρόλο που είναι μισθοσυντήρητη. Είναι τέτοια η ανασφάλειά της, που αγοράζει μόνο καινούργιο, και μόνο από θεωρητικά αξιόπιστες εταιρείες. Όταν πχ της είπα προχτές ότι ζαχαρώνω ένα σενίκ 1600 ότο του 2000, με 178.000 χλμ. Που το δίνει ένας συνεργάτης ...1700 ευρώ, με κοίταγε με γουρλωμένα μάτια. Όχι για τα 1700, αλλά για το γεγονός ότι συζητάω για ρενώ, και δη για 22 μαίων. Παρεμπιμτό, έφαγα παντόφλα και από τη γυναίκα, είναι μαούνα λέει, δεν μας χρειάζεται, για κανά μικρό ψάξε. Όσο σκέφτομαι την διπλή του ηλιοροφή, τον κοτσαδόρο, το αυτόματο και το θηρίο πορτμπαγκάζ, μούρχεται να το πάρω κι ας με κυνηγάει και με τον πλάστη που ανοίγουν το φύλλο. 1700 ευρώ είναι τίποτα τη σήμερον ημέρα για αμάξι.
-
Ακριβα τα Toyota hybrid ??? Τα ιδια και παραπανω ζητανε οι αλλοι χωρις hybrid at all ή με το υποτυπωδες
-
@andya3 said in Toyota Yaris Cross:
Yaris Cross my ass.
Αν μπορούσατε να κάνετε ένα test drive το Kamiq, χωρίς να ξέρετε τι αυτοκίνητο είναι, για να μην είστε προκατειλλημένοι.
Και μετά σας έλεγαν ότι έχει 21k. Θα τρέχατε να βγάλετε μετρητά στην τράπεζα να το πληρώσετε, μην το χάσετε.
Ειδικά αν πριν το Kamiq είχατε κάνει test drive το YC χωρίς να ξέρετε κι αυτό τι αυτοκίνητο είναι.Με την διαφορά στην κατανάλωση γύρω στα 3 λίτρα στην πενταετία θα είναι στο ίδιο κόστος κτήσης - χρήσης.
Στην δεκαετία δεν αναφέρω γιατί όπως έχεις πει καλύτερα τα vag group να πωλούνται.Επίσης,το kamiq 21κ κάνει με χειροκίνητο κιβώτιο. 24,5κ με αυτόματο αλλά dsg οπότε υπολόγισε και ένα 1.500 ακόμη κάθε πενταετία... όπως εσύ έχεις πει
Βάλε και τέλη κυκλοφορίας 400 την πενταετία...
Σαν πολλά δεν μαζεύονται τελικά για το σουπερ Kamiq -
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Yaris Cross my ass.
Αν μπορούσατε να κάνετε ένα test drive το Kamiq, χωρίς να ξέρετε τι αυτοκίνητο είναι, για να μην είστε προκατειλλημένοι.
Και μετά σας έλεγαν ότι έχει 21k. Θα τρέχατε να βγάλετε μετρητά στην τράπεζα να το πληρώσετε, μην το χάσετε.
Ειδικά αν πριν το Kamiq είχατε κάνει test drive το YC χωρίς να ξέρετε κι αυτό τι αυτοκίνητο είναι.Με την διαφορά στην κατανάλωση γύρω στα 3 λίτρα στην πενταετία θα είναι στο ίδιο κόστος κτήσης - χρήσης.
Στην δεκαετία δεν αναφέρω γιατί όπως έχεις πει καλύτερα τα vag group να πωλούνται.Επίσης,το kamiq 21κ κάνει με χειροκίνητο κιβώτιο. 24,5κ με αυτόματο αλλά dsg οπότε υπολόγισε και ένα 1.500 ακόμη κάθε πενταετία... όπως εσύ έχεις πει
Σαν πολλά δεν μαζεύονται τελικά για το σουπερ KamiqΜόνο η μικρότερη κατανάλωση είναι πλεονέκτημα του YC. Το αυτόματο κιβώτιο δεν απασχολεί καθόλου την πλειοψηφία των οδηγών.
Οι υπόλοιπες παραδοχές σου είναι αυθαίρετες και δεν τις σχολιάζω. Με παρόμοιο σκεπτικό π.χ. μπορώ να πω ότι στη 10ετία θα πρέπει να δώσει κάποιος 3k για τη μπαταρία του υβριδικού, που υπερβαίνει κατά πολύ και τα τέλη κυκλοφορίας και την μεγαλύτερη κατανάλωση του Kamiq.Όλα είναι σχετικά και εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός και τι θέλει και θεωρεί ως αυτοκίνητο. Η σύγκριση των 2 αυτοκινήτων είναι συντριπτική υπέρ του Kamiq. Είναι σύγκριση κανονικού ευρύχωρου και ολοκληρωμένου αυτοκινήτου με κουβά.
-
Yaris Cross my ass.
Ειδικά αν πριν το Kamiq είχατε κάνει test drive το YC χωρίς να ξέρετε κι αυτό τι αυτοκίνητο είναι.Spin City και εσύ!!
Το έχω οδηγήσει το Καμίκ όταν βγήκε γιατί το σκεφτόμουνα, καλό αυτοκίνητο. Πάμε παρακάτω:
Παραβλέπω τον 1.0 tsi που είναι για τα μπάζα. Το πλήρες αμάξι που αναφέρεις, έχει έξτρα τους αερόσακους (πλαϊνούς)....αχαχα!! Επίσης, επειδή πρέπει να συγκρίνουμε τα ίδια, με αυτόματο κιβώτιο έχει €24.000 και όχι 21Κ. Εαν λοιπόν στο Καμίκ βάλεις τον εξοπλισμό που έχει η βασική έκδοση του Γιάρις (όπως π.χ. ACC, αερόσακους στο πλάι κλπ.) τότε η τιμή είναι €25.900 με απλό χρώμα. Άρα τα 21Κ είναι για μια βασική χειροκίνητη έκδοση με 95 άλογα, 5αρι σασμάν και ταμπούρα πίσω....έτσι για να ξέρουμε τι συγκρίνουμε!! Ποφανώς προσπαθείς να βγάλεις καλύτερο το VAG, αλλά χάνει κατά κράτος...είναι μια ακριβή και ατελής πρόταση, τόσο απλά.Άρα τελικά το σουπερ Καμίκ έχει €4.000 περισσότερα με χειρότερες επιδόσεις και την διπλάσια κατανάλωση....χωρίς αν αναφέρουμε το κόστος του DSG. Αυτά τα λίγα...
ΥΓ: Στα 10 χρόνια δεν θες μπαταρία, έχει εγγύηση 11 χρόνια...κάτι άγνωστο για τους Γερμανούς! Και πρακτικά αντέχει 15....το DSG στα 2-3 χρόνια μέσα στην πόλη αρχίζεις να το παίρνεις στα χέρια.
-
@gtsartsal said in Toyota Yaris Cross:
Yaris Cross my ass.
Σαν πολλά δεν μαζεύονται τελικά για το σουπερ KamiqΜόνο η μικρότερη κατανάλωση είναι πλεονέκτημα του YC. Το αυτόματο κιβώτιο δεν απασχολεί καθόλου την πλειοψηφία των οδηγών.
Οι υπόλοιπες παραδοχές σου είναι αυθαίρετες και δεν τις σχολιάζω. Με παρόμοιο σκεπτικό π.χ. μπορώ να πω ότι στη 10ετία θα πρέπει να δώσει κάποιος 3k για τη μπαταρία του υβριδικού, που υπερβαίνει κατά πολύ και τα τέλη κυκλοφορίας και την μεγαλύτερη κατανάλωση του Kamiq.Όλα είναι σχετικά και εξαρτώνται από τις ανάγκες του καθενός και τι θέλει και θεωρεί ως αυτοκίνητο. Η σύγκριση των 2 αυτοκινήτων είναι συντριπτική υπέρ του Kamiq. Είναι σύγκριση κανονικού ευρύχωρου και ολοκληρωμένου αυτοκινήτου με κουβά.
Οι μισοί Έλληνες περνάνε το χρόνο στο αυτοκίνητο τους σε μποτιλιάρισμα και δεν ενδιαφέρονται για αυτόματο?
Δεν σχολιάζω κι εγώ τπτ άλλο. -
Το αυτόματο υβριδικού τύπου είναι μεγάλο πλεονέκτημα για τις καθημερινές μετακινήσεις.
Σε 8-10 χρόνια κι αργότερα, διάστημα που αλλάζουν αυτοκίνητο όσοι Έλληνες αγοράζουν καινούριο, το χειροκίνητο θα είναι πλήρως αναχρονιστικο κι απαξιωμένο.Απ την άλλη όπως ξανάγραψα το Καμικ είναι παρά λίγο κατηγορία C.
Κι όλα τα "ανταγωνιστικα" του Κρος είναι "άλλη κατηγορία" σε χώρους και πρακτικότητα και κανονικά δεν μπορούν να συγκριθούν απευθείας αλλά μόνο υπό όρους.Αυτό που πουλάει η ΤΟΥΟΤΑ είναι ένας λογικός οικονομικός τρόπος να κάνεις τη δουλειά σου στον ελάχιστο παρονομαστή, σαν να αποφασίσεις πως από δω και πέρα θα σπεύδεις βραδέως, θα ανταλλάξεις χώρους κι επιδόσεις με αυτόματο και αξιοπρεπή βασικό εξοπλισμό (αν και η έλλειψη αισθητήρων, του πιο ταπεινού αξεσουάρ, ακυρώνουν την παραπάνω πρόταση) και μια παράδοση αξιοπιστίας. Για την οποία όμως πρέπει να κρατάμε μια πατινή, γιατί φοβούνται όλοι ένα DPF στη δεκαετία, αλλά δεν φοβούνται για μια συστοιχία μπαταριών που κοστίζει πολλαπλά.
-
Μάλλον ζείτε σε άλλο κόσμο από μένα ή απλώς θέλετε να παρουσιάσετε τα πράγματα όπως σας συμφέρουν.
Για το μέσο οδηγό που πάει να πάρει αυτοκίνητο με περίπου 20k, το αυτόματο κιβώτιο, οι αερόσακοι πέραν των 6 και δεν ξέρω τι άλλο αναφέρατε, εϊναι τελείως αδιάφορα. Μεγαλύτερη βάση θα δώσει πιθανότατα στους αισθητήρες παρκαρίσματος.
Σ' αυτό το target group πελατών το Kamiq είναι υπερ-αυτοκίνητο σε σχέση με το YC. Με 21k παίρνει το 1.0tsi 110 που κινεί αέρα το Kamiq και με πολύ περισσότερο εξοπλισμό απ' ότι θα χρειαστεί ποτέ στην καθημερινή του οδήγηση ή στα ταξίδια του.
Είναι οι Ελληνικές προκαταλήψεις υπέρ της Toyota και κατά της Skoda που δεν αφήνουν την πραγματικότητα να αποτυπωθεί και στην αγορά. -
Μάλλον ζείτε σε άλλο κόσμο από μένα ή απλώς θέλετε να παρουσιάσετε τα πράγματα όπως σας συμφέρουν.
Για το μέσο οδηγό που πάει να πάρει αυτοκίνητο με περίπου 20k, το αυτόματο κιβώτιο, οι αερόσακοι πέραν των 6 και δεν ξέρω τι άλλο αναφέρατε, εϊναι τελείως αδιάφορα.Αδιάφοροι οι αερόσακοι για την προστασία πλάι και πίσω....χμμ...μάλλον δεν έχεις παιδιά. Αδιάφορο το αυτόματο εν έτη 2022?? Μάλλον εσύ ζεις σε άλλο κόσμο ή στο 1980.
Επίσης, πρέπει να συγκρίνεις τα ίδια πράγματα...αλλιώς βγάζεις ό,τι συμπέρασμα σε βολεύεις. Γιατί τότε σε χειροκίνητο το Γιάρις έχει 18Κ (πάλι φτηνότερο) ειναι πιο γρήγορο και έχει και καλυτερο εξοπλισμό!Καμία προακτάληψη....την πραγματικότητα λέμε. Γιατί όταν εγώ πήρα προσφορά για το Καμίκ πριν 6 μήνες €26.000 μου είπαν με το χρώμα και μια έκπτωση...δεν μου είπαν €21Κ...απλά πράγματα. Και με ένα κινητήριο σύνολο απαρχαιωμένο που σε 10 χρόνια θα είναι για πέταμα με μηδέν υβριδικότητα.
-
Για το μέσο οδηγό που πάει να πάρει αυτοκίνητο με περίπου 20k, το αυτόματο κιβώτιο, οι αερόσακοι πέραν των 6 και δεν ξέρω τι άλλο αναφέρατε, εϊναι τελείως αδιάφορα.Αδιάφοροι οι αερόσακοι για την προστασία πλάι και πίσω....χμμ...μάλλον δεν έχεις παιδιά. Αδιάφορο το αυτόματο εν έτη 2022?? Μάλλον εσύ ζεις σε άλλο κόσμο ή στο 1980.
Επίσης, πρέπει να συγκρίνεις τα ίδια πράγματα...αλλιώς βγάζεις ό,τι συμπέρασμα σε βολεύεις. Γιατί τότε σε χειροκίνητο το Γιάρις έχει 18Κ (πάλι φτηνότερο) ειναι πιο γρήγορο και έχει και καλυτερο εξοπλισμό!Καμία προακτάληψη....την πραγματικότητα λέμε. Γιατί όταν εγώ πήρα προσφορά για το Καμίκ πριν 6 μήνες €26.000 μου είπαν με το χρώμα και μια έκπτωση...δεν μου είπαν €21Κ...απλά πράγματα. Και με ένα κινητήριο σύνολο απαρχαιωμένο που σε 10 χρόνια θα είναι για πέταμα με μηδέν υβριδικότητα.
Εσύ που κατάφερες να φτάσεις το Kamiq στα 26k, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, δε νομίζω ότι δικαιούσαι να θεωρείς τα κριτήριά σου στην επιλογή αυτοκινήτου ως αντιπροσωπευτικά για τον αγοραστή μe budjet 20k.
-
Πάντως πριν 1 χρόνο (μπορεί και κάτι μήνες πριν αλλάξουν οι εκδόσεις) με 22 χιλιάρικα έπαιρνες Καμικ ambition diesel dsg που είχε τα πάντα όλα από εξοπλισμό, το οποίο ήταν ΤΟ κελεπούρι κι ας είναι Βαγγέλης.
Όποιος δεν έχει πρόβλημα με βαγγέληδες και το πήρε και ακούει για το κρος στα 26 χιλιάρικα θα γελάει...
-
Αχαχαχαχα δεν έχει καλό εξοπλισμό γιατί δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος λέει .. που έχει acc κτλ κτλ. Α και τα άλλα σε χώρους και επιδόσεις πρέπει να είναι τρείς κατηγορίες πάνω.. Σε ευρηματικότητα δεν παίζονται μερικοί
-
εγώ στο πιο φθηνό ,πρόσθεσα αυτοματο. Τίποτα αλλο.
-
Εσύ που κατάφερες να φτάσεις το Kamiq στα 26k, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, δε νομίζω ότι δικαιούσαι να θεωρείς τα κριτήριά σου στην επιλογή αυτοκινήτου ως αντιπροσωπευτικά για τον αγοραστή μe budjet 20k.
Σιγά το κατόρθωμα, αυτόματο Καμίκ (βασική έκδοση) με αερόσακους, ACC και αισθητήρα φώτων+χρώμα...βέβαια, φοβερό κατόρθωμα να έχει το 2022 ένα αυτοκίνητο που βάζω μέσα το παιδί μου αερόσακους στο πλαί!! Αυτά τα λέω επειδή είπες για την τιμή και έχεις κολλήσει....καλό το Καμίκ, αλλά ακριβό και αυτό δεν αλλάζει όσο και εαν δεν σου αρέσει!
@piliourits said in Toyota Yaris Cross:
Όποιος δεν έχει πρόβλημα με βαγγέληδες και το πήρε και ακούει για το κρος στα 26 χιλιάρικα θα γελάει...
Καλά πριν 1 χρόνο ήταν άλλες εποχές. Και ο κουμπάρος μου με €20.500 το Πούμα σήμερα ακούει 26.000 για το ίδιο αμάξι με χειρότερο εξοπλισμό και γελάει. Και εγώ με 21Κ την Κορόλα γελάω σήμερα...όπως και ο Κρούζερ και εσύ με το Ερκρος. Μην συγκρίνουμε άλλες εποχές...δεν έχει νόημα και βγαίνουν στρεβλά συμπεράσματα.
-
Σιγά το κατόρθωμα, αυτόματο Καμίκ (βασική έκδοση) με αερόσακους, ACC και αισθητήρα φώτων+χρώμα...βέβαια, φοβερό κατόρθωμα να έχει το 2022 ένα αυτοκίνητο που βάζω μέσα το παιδί μου αερόσακους στο πλαί!! Αυτά τα λέω επειδή είπες για την τιμή και έχεις κολλήσει....καλό το Καμίκ, αλλά ακριβό και αυτό δεν αλλάζει όσο και εαν δεν σου αρέσει!
Σου έχω απαντήσει. Θα σχολιάσω μόνο για τους αερόσακους, γιατί δεν καταλαβαίνω τι εννοείς. Το Kamiq έχει τους κλασσικούς 6 αερόσακους που έχουν όλα τα αυτοκίνητα. Και 5 αστέρια στον NCAP. Τι άλλο ζητάς?
-
@mastoras78 said in Toyota Yaris Cross:
Αχαχαχαχα δεν έχει καλό εξοπλισμό γιατί δεν έχει αισθητήρες παρκαρίσματος λέει .. που έχει acc κτλ κτλ. Α και τα άλλα σε χώρους και επιδόσεις πρέπει να είναι τρείς κατηγορίες πάνω.. Σε ευρηματικότητα δεν παίζονται μερικοί
Μπορεί εσύ να έχεις το χαβά σου τώρα που αναβαθμίστηκες οδικώς και κοινωνικώς κι επιδιώκεις αντιπαραθέσεις, αλλά και οι βαγγέληδες και τα Suzuki και άλλα αυτοκίνητα προσφέρουν τα ίδια και καλύτερα πράγματα (και αυτόματα) με χειρότερη οικονομία καυσίμου αλλά καλύτερες επιδόσεις χώρους εξοπλισμούς απ το όντως αξιόλογο κρος.
Σε 2 χρόνια που θα παραδοθεί βέβαια δεν ξέρουμε τι και σε ποιο κόστος θα προσφέρει ο ανταγωνισμός. -
Σου έχω απαντήσει. Θα σχολιάσω μόνο για τους αερόσακους, γιατί δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.
Εννοώ ότι τα περισσότερα αμάξια πλέον έχουν 8 αερόσακους και στο Καμίκ είναι έξτρα οι επιπλέον 2. Για εμένα αυτό είναι πάρα πολύ βασικό που έχω παιδί και κάθεται πίσω, θέλω να έχει αερόσακους. Εαν κάποιον δεν τον απασχολεί δικαίωμά του, σε κάθε περίπτωση όμως είναι μειονέκτημα και φάουλ της Σκόντα...αλλά ειναι η γνωστή πρακτική, έξτρα ακόμα και η ασφάλεια.
Toyota Yaris Cross