-
Η αληθεια ειναι οτι και εγώ στην αρχή ημουν δυστακτικός με τον συναγερμό, αλλά τελικά δέχτηκα να μου το βάλουν δωρο στην αντιπροσωπεια. Αυτό γιατί πρώτον δεν ηθελα να βαλει χερι κάποιος τρίτος σε καινούργιο αυτοκινητο και δευτερον γιατί σε περιπτωση σχετικής δυσλειτουργίας ειναι πάντα προτιμότερο να έχεις να κάνεις με μια αντιπροσωπεία.
-
@brokesmack said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό γιατί πρώτον δεν ηθελα να βαλει χερι κάποιος τρίτος σε καινούργιο αυτοκινητο
Να ξέρεις ότι στις περισσότερες αντιπροσωπείες τρίτος βάζει τον συναγερμό, δλδ. ο ηλεκτρολόγος που συνεργάζονται και πουλάει/τοποθετεί συναγερμούς. Σπάνια τον βάζουν οι ηλεκτρολόγοι του εξουσιοδοτημένου. Δεν ξέρω τι κάνουν οι έμποροι της Τογιότα φυσικά...αλλά σαν γενική αρχή, το βάζουν συνεργάτες (όπως και τα φυμέ).
-
@fanis75 said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό γιατί πρώτον δεν ηθελα να βαλει χερι κάποιος τρίτος σε καινούργιο αυτοκινητο
Να ξέρεις ότι στις περισσότερες αντιπροσωπείες τρίτος βάζει τον συναγερμό, δλδ. ο ηλεκτρολόγος που συνεργάζονται και πουλάει/τοποθετεί συναγερμούς. Σπάνια τον βάζουν οι ηλεκτρολόγοι του εξουσιοδοτημένου. Δεν ξέρω τι κάνουν οι έμποροι της Τογιότα φυσικά...αλλά σαν γενική αρχή, το βάζουν συνεργάτες (όπως και τα φυμέ).
Έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές (εάν και στην δικιά μου περίπτωση η τοποθέτηση έγινε στην αντιπροσωπεία). Παρόλα αυτά και σε εξωτερικό συνεργάτη να γίνει η δουλειά, εάν δημιουργηθεί πρόβλημα μεσολαβεί η αντιπροσωπεία και αυτό ειναι σημαντικό.
-
Έψαξα να δω πόσο εχουν τα crossclimate2 της Michelin ώστε να μην εχω δύο τετράδες .
800+ € !!! σε 205/65/16 που ρώτησα εδώ Θεσσαλονίκη.
Οπότε θα ψάξω για φθηνές 16άρες και αισθητήρες πίεσης ελαστικών που να συνεργάζονται για να μην έχουμε κίτρινα θαυμαστικά στην οθόνη , πιστεύω να συμφέρουν καλλίτερα . -
Αποκλείεται!!!!
Κάτι λάθος είδες.400 κάτι κοστίζουν
-
@nikos2675 said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Εντωμεταξύ ο συναγερμός που βάζουν σαν δωρο (vodafone 8772) πρέπει να είναι οτι πιο ανιωθο υπάρχει. Αφήνω τα παράθυρα ανοικτά, και βαζω μεσα την χερούκλα μου και αυτός πετάει αετό. Θα χτυπήσει μετά απο κάνα λεπτό (αλλά ναι τουλαχιστον θα χτυπήσει). Το καλό είναι οτι δεν επηρεάζει τις λειτουργίες του myt όπως έιχε αναφερθεί για άλλες εκδόσεις.
Πάνω κάτω το γνωρίζουμε ότι δεν είναι καλοί οι συναγερμοί που βάζουν . Και δεν μιλάω μόνο για Toyota. Πρόσφατα γνωστός μου , παραλαβή Hyundai, σχεδόν το ίδιο πρόβλημα. Και εμένα στην παραγγελία μου το έκαναν δώρο , αλλά έχω ενημερώσει ότι δεν το θέλω και όταν με το καλό έρθει θα μου κάνει άλλο δώρο. Έχω κάνει και έρευνα από τώρα για συναγερμό για να είμαι όσο μπορώ έτοιμος.
Αυτό με τον συναγερμό με ενδιαφέρει γιατί επειδή είναι υβριδικό- μικρή συμβατική μπαταρία- πρέπει να είναι πολύ χαμηλής κατανάλωσης ο συναγερμός αλλα πάλι επειδή είναι υβριδικό -μεγάλη ακριβή μπαταρία λιθίου- θα είναι πρώτο στην λίστα κλοπών!
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ. Για αυτό στην έρευνα για το ποιο αυτοκίνητο θα διαλέξω είχα στο μυαλό μου , επιπλέον από 600 έως 800€ για συναγερμό.
Εκτός βέβαια την ασφάλεια κλοπής που θα κάνω.
Γνωρίζοντας ότι δεν είσαι 100% σίγουρος....είναι χρήματα που προσωπικά δεν θα λυπηθώ.Έχεις να προτείνεις καποιο συγκεκριμένο συναγερμό ή καποιος άλλος που έχει βάλει και είναι ευχαριστημένος?
Μιας εβδομαδας είναι και το δικό μου και ουτε εγω θα τα λυπηθω όσο και αν κάνει. -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Αποκλείεται!!!!
Κάτι λάθος είδες.400 κάτι κοστίζουν
Πήρα τηλ γιατί το σαιτ λεει αυτή την τιμή και τα νεα είναι ακόμα χειρότερα πάντα για crossclimate 2
ΔΕΝ υπάρχει ουτε σαν κωδικός απο την michelin οπότε η 2η τετράδα αρχίζει και γίνεται απαραίτητη... -
Άιντε... Έχουν αγιρεψει τα πράγματα.
Αυτά έπρεπε να κοστίζουν 75-80ευρω το ένα.
-
@kpaiss said in Toyota Yaris Cross:
@monman2 said in Toyota Yaris Cross:
Εντωμεταξύ ο συναγερμός που βάζουν σαν δωρο (vodafone 8772) πρέπει να είναι οτι πιο ανιωθο υπάρχει. Αφήνω τα παράθυρα ανοικτά, και βαζω μεσα την χερούκλα μου και αυτός πετάει αετό. Θα χτυπήσει μετά απο κάνα λεπτό (αλλά ναι τουλαχιστον θα χτυπήσει). Το καλό είναι οτι δεν επηρεάζει τις λειτουργίες του myt όπως έιχε αναφερθεί για άλλες εκδόσεις.
Πάνω κάτω το γνωρίζουμε ότι δεν είναι καλοί οι συναγερμοί που βάζουν . Και δεν μιλάω μόνο για Toyota. Πρόσφατα γνωστός μου , παραλαβή Hyundai, σχεδόν το ίδιο πρόβλημα. Και εμένα στην παραγγελία μου το έκαναν δώρο , αλλά έχω ενημερώσει ότι δεν το θέλω και όταν με το καλό έρθει θα μου κάνει άλλο δώρο. Έχω κάνει και έρευνα από τώρα για συναγερμό για να είμαι όσο μπορώ έτοιμος.
Αυτό με τον συναγερμό με ενδιαφέρει γιατί επειδή είναι υβριδικό- μικρή συμβατική μπαταρία- πρέπει να είναι πολύ χαμηλής κατανάλωσης ο συναγερμός αλλα πάλι επειδή είναι υβριδικό -μεγάλη ακριβή μπαταρία λιθίου- θα είναι πρώτο στην λίστα κλοπών!
Αυτό ακριβώς σκέφτηκα και εγώ. Για αυτό στην έρευνα για το ποιο αυτοκίνητο θα διαλέξω είχα στο μυαλό μου , επιπλέον από 600 έως 800€ για συναγερμό.
Εκτός βέβαια την ασφάλεια κλοπής που θα κάνω.
Γνωρίζοντας ότι δεν είσαι 100% σίγουρος....είναι χρήματα που προσωπικά δεν θα λυπηθώ.Έχεις να προτείνεις καποιο συγκεκριμένο συναγερμό ή καποιος άλλος που έχει βάλει και είναι ευχαριστημένος?
Μιας εβδομαδας είναι και το δικό μου και ουτε εγω θα τα λυπηθω όσο και αν κάνει.Αυτήν την στιγμή αν το έπαιρνα σήμερα θα έβαζα Pandora. Επειδή όμως είμαι από αυτούς που περιμένει παραλαβή του χρόνου , όταν έρθει εκείνη η στιγμή μπορεί να υπάρχει κάτι άλλο. Ένα είναι σίγουρο. Όταν θα παραλάβω πρώτα θα παω για τοποθέτηση συναγερμού και μετά στο σπίτι .
-
Έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές (εάν και στην δικιά μου περίπτωση η τοποθέτηση έγινε στην αντιπροσωπεία). Παρόλα αυτά και σε εξωτερικό συνεργάτη να γίνει η δουλειά, εάν δημιουργηθεί πρόβλημα μεσολαβεί η αντιπροσωπεία και αυτό ειναι σημαντικό.
Ένα είναι σίγουρο. Ότι στο αυτοκίνητο θα βάλει χέρι τρίτος. Είτε συνεργάτης της Toyota , είτε δικός σου μάστορας. Προτιμώ το δεύτερο που έχω δει δουλειές και ας έχω ίσως δυσλειτουργία στο myT.
-
Ένα είναι σίγουρο. Ότι στο αυτοκίνητο θα βάλει χέρι τρίτος. Είτε συνεργάτης της Toyota , είτε δικός σου μάστορας. Προτιμώ το δεύτερο που έχω δει δουλειές και ας έχω ίσως δυσλειτουργία στο myT.
Όπως και να έχει επιλογές είναι αυτές, εάν έχεις κάποιον μάστορα που να εμπιστεύεσαι πας εκεί με κλειστά μάτια. Εννοείται αυτό. Στην δική μου περίπτωση, εμπιστεύτηκα την αντιπροσωπεία λόγω του ότι ο συγκεκριμένος συναγερμος έχει δοκιμαστεί στο μοντέλο και βεβαίως ήταν δώρο. Το myt πάντως είναι φοβερό εργαλείο, δεν θα το θυσιαζα για κανέναν συναγερμο, συνεπώς το καλύτερο είναι να το ρωτήσεις πριν κάνεις την εγκατάσταση
-
Το myt πάντως είναι φοβερό εργαλείο, δεν θα το θυσιαζα για κανέναν συναγερμο, συνεπώς το καλύτερο είναι να το ρωτήσεις πριν κάνεις την εγκατάσταση
Σαν παθών, μου έκλεψαν το 1 μηνός c-hr, θα σου έλεγα οτι δεν τίθεται θέμα για το αν θα θυσιασω το myt για τον συναγερμο.
-
@m3rlin said in Toyota Yaris Cross:
Το myt πάντως είναι φοβερό εργαλείο, δεν θα το θυσιαζα για κανέναν συναγερμο, συνεπώς το καλύτερο είναι να το ρωτήσεις πριν κάνεις την εγκατάσταση
Σαν παθών, μου έκλεψαν το 1 μηνός c-hr, θα σου έλεγα οτι δεν τίθεται θέμα για το αν θα θυσιασω το myt για τον συναγερμο.
Συμφωνοι αλλα γιατι να χρειαστεί να θυσιάσεις ενα χρησιμο εργαλέιο για τον συναγερμό, όταν μπορείς να έχεις και τα δυο; Κάνεις λοιπόν την έρευνα σου πριν την εγκατάσταση και βάζεις έναν ποιοτικό συναγερμό που να μην επηρεάζει το myt. Μην ξεχνάς ότι και το myt είναι χρήσιμο σε περίπτωση κλοπής καθώς σου δείχνει το στίγμα του οχήματος.
-
Συμφωνοι αλλα γιατι να χρειαστεί να θυσιάσεις ενα χρησιμο εργαλέιο για τον συναγερμό, όταν μπορείς να έχεις και τα δυο; Κάνεις λοιπόν την έρευνα σου πριν την εγκατάσταση και βάζεις έναν ποιοτικό συναγερμό που να μην επηρεάζει το myt. Μην ξεχνάς ότι και το myt είναι χρήσιμο σε περίπτωση κλοπής καθώς σου δείχνει το στίγμα του οχήματος.
Εννοείται πας σε ποιοτικο! Για το myt δυστυχώς θα σε απογοητεύσω. Όταν το βάλεις μπρος δείχνει οτι το αμάξι ειναι σε κίνηση και την αρχική τοποθεσία. Στέλνει σήμα για το που είναι μόνο αν σβήσει. Αν όσο είναι ανοιχτό ξηλώσουν το DCM (μοντεμ) τότε μένεις με το 'Οχημα σε κίνηση' και την αρχική τοποθεσία.
Αυτό έκαναν και στο δικό μου.
Για την ιστορία, το αμάξι είναι ακόμα συνεργείο και περιμένουμε την Toyota να στείλει την καλωδίωση του DCM και 5 εβδομάδες μετά το myt δείχνει το όχημα σε κίνηση. -
Δεν είναι τόσο τραγικά με το συναγερμό που μου βάλανε Vodafone automotive 4600.
Μόνο στην απομακρυσμένη εκκίνηση χτυπάει ο συναγερμός γιατί στο manual του συναγερμού γράφει ότι μπλοκάρει
τη μηχανή.
Έτσι ή αλλιώς αυτή η λειτουργία είναι για περιοχές με χιόνια να ζεστάνεις το αμάξι πριν μπεις,
κατά τα άλλα μια χαρά δουλεύει το myT.
Τουλάχιστον έχω λιγότερες πιθανότητες να μου φάνε το αυτοκίνητο και δεν έχω πρόβλημα με την εγγύηση γενικά εφόσον μου το βάλανε οι ίδιοι. -
Δεν το έχω επαληθεύσει, αλλά διάβασα ότι από αύριο τέλος η "κλειδωμένη" τιμή με την παραγγελία και στην Τογιότα. Η τιμή θα παραμένει ανοιχτή μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο Ελλάδα. Εαν ισχύει πιστεύω ότι θα μειωθούν πάρα πολύ οι παραγγελίες.
-
Δεν το έχω επαληθεύσει, αλλά διάβασα ότι από αύριο τέλος η "κλειδωμένη" τιμή με την παραγγελία και στην Τογιότα. Η τιμή θα παραμένει ανοιχτή μέχρι να έρθει το αυτοκίνητο Ελλάδα. Εαν ισχύει πιστεύω ότι θα μειωθούν πάρα πολύ οι παραγγελίες.
αν και παλι μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω, γιατι να μειωθουν;
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
αν και παλι μπορεις να παρεις τα λεφτα σου πισω, γιατι να μειωθουν;
Σωστό και αυτό!! Απλά είναι θέμα ψυχολογίας...αλλιώς κλείνεις αυτοκίνητο που θα έρθει σε 15 μήνες σε συκγκεκριμένη τιμή και αλλιώς εαν είναι ανοιχτή, αφού δεν ξέρεις πόσο θα έχει τότε. Άρα είναι ευκολότερο να κοιτάξεις αλλού που θα έρθει π.χ. σε 6 ή 8 μήνες και ας είναι ακρόβτερο, αφού και το Κρος τελικά μπορεί να κοστίσει το ίδιο και να περιμένεις και περισσότερο.
-
Χαιρετώ την παρέα. Μετά από 6 μήνες που διαβάζω το forum και ενημερώνομαι για πολλά και ενδιαφέροντα θέματα σχετικά με το Yaris Cross είπα να γίνω πιο ενεργός.
Για αρχή, παραγγελία αρχές Νοεμβρίου 2021 Yaris Cross Style Hybrid (χρώματος γκρι) και μόλις ενημερώθηκα από τη Toyota ότι 5 Ιουλίου 2022 είναι Ελλάδα και 15-20 Ιουλίου παραλαμβάνω.
Επίσης υπάρχει στο forum ένα φίλος που είναι από τα Καλάβρυτα και πάει με το Yaris Cross. Είμαι και εγώ από εκεί και περιμένω να παραλάβω να το πάω πρώτο ταξίδι στα Καλάβρυτα. Οπότε φίλε από τέλη Ιουλίου θα είμαστε 2 με το Cross στη περιοχή μακάρι και παραπάνω.
Καλορίζικα και να τα χαρούν όσοι έχετε παραλάβει και υπομονή με το καλό να παραλάβουμε οι υπόλοιποι.
-
για τους φίλους με YARIS CROSS, αν ενδιαφέρετε κανείς για κομπλέ σετ ( θήκη που περιέχει στενό ζαντο λάστιχο 17 - γρίλος και κλειδί ), τιμές από 320 - 350€, έκανα μια έρευνα για μένα εδώ στην Θεσσαλονίκη και μου έδωσαν αυτές τις τιμές. Δεν το έχω αγοράσει ακόμα αλλά λογικά θα μπαίνει στην θέση που έχει τώρα με το συγκεκριμένο σκληρό αφρολέξ. Μόλις έχω και διαστάσεις θα ενημερώσω. Αν κάποιος άλλος έχει βρει κάτι άλλο θα ήθελα να μας το πει.
Toyota Yaris Cross