-
@nietzsche said in Toyota Yaris Cross:
Δυστυχώς από Μάρτιο του 23 πήγαμε Ιούλιο του 23 + 4μηνες στο κεφάλι. Παραγγελία Φεβρουαρίου
Και εγώ που έκλεισα 9 Φεβρουαρίου, κάνοντας τηλέφωνο μια μετά πριν εκεί που πήγα ήταν ο μόνος μου που μου είπε Μάιο του 2023. Όι υπόλοιποι 4 , για την ακρίβεια μου δίνανε Μάρτιο του 2023. Και πάλι μου έκανε ενημερώση ότι πήγε 2 μήνες πίσω. Και βέβαια μην ξεχνάμε την μείωση της παραγωγής σε όλα τα εργοστάσια και ίσως το πάγωμα όλων των εργοστασίων Απρίλιος Μάιος Ιούνιος.
https://www.newsauto.gr/news/__trashed-34/ -
@city-pop said in Toyota Yaris Cross:
Λατρευω τα feedback σας Προεδρε!
Και οτι αλλο διαβαζω και καταλαβαινω εδω...
Ειναι χρησιμα οχι μονο για μελλοντικους κατοχους αλλα και εμας τους νυν.Σας σκεφτομουν τη Κυριακη. Kατεβηκα δε ενα σχηματισμο σαν μικρο φαραγκι, δεν ειχε ποταμι η χειμαρο αλλα ειχε αυτη τη μορφη αναμεσα σε δυο μικρους λοφους, επειδη φυσουσε και υπεθεσα οτι θα 'εκοβε' εκει...
Επειδη ειχε ομως ενα στενο αγροτικο δρομο, σκεφτηκα να βαλω CROSS στην ακρη στη περιπτωση που ερθει καποιο οχημα και θελει να περασει. Για ειμαστε ελευθεροι να παμε λιγο πιο περα στη καταπρασινη πλαγια και φυση...
Και σε εκεινο το σημειο σας σκεφτομουν... Eσας με το AWD...
Ειχε βρεξει και στα χορταρακια ειχα θεμα... Μετα σκεφτηκα οτι ισως παταω το γκαζι πολυ και προσπαθησα να το πατησω τοποθετωντας ''ενα αυγο'' στο ποδι, τα καταφερα λιγο καλυτερα και ανεβηκα μακρυα απο το χωματοδρομο αλλα μετα εβαλα οπισθεν για να βρεθω στην κλιση με οπισθεν, οπως στη φωτο, για σιγουρια...
Τι καλα να ειχα AWD...
Βλεπω δυνατα και σκληρα πραγματα στο infosystem, αρμοζουν πιο καλα στο AWD?
Nα μας κρατατε ενημερους και με φωτο-ρεπορταζ απο τις εξορμισεις σας...
Οι δικές σου περιγραφές είναι πιο αναλυτικές
είμαι ευχαριστημένος με την έκδοση που πήρα, παλιά είχα ένα Suzuki sj410 (πρόγονος του Jimny) παρόλο που τότε ήταν πιο μικρές ιπποδυνάμεις και οι αναρτήσεις άστα να πάνε ήταν διασκεδαστικό και χρηστικό αυτοκίνητο, έτσι θεώρησα καλή τη πρόταση της Toyota εξάλλου δε βγάζει άλλος κάτι παρόμοιο.
Βλέπω μεγάλη παρατηρητικότητα, το info entertainment έπαιζε Metallica οπότε δε μπορώ να κάνω ενημέρωση για ηχομονώσεις, θορύβους και cvt -
@tacos said in Toyota Yaris Cross:
Το Σαββατο θα δωσω προκαταβολη για το για το υβριδικο active plus σε περλα στη τοyοτα Κηφισσος.Με τα διαφορα "δωρα" τι παιζει?Τι θα μπορουσα να ζητησω περαν του συναγερμου και κατιμικροπραγματακια που μονοι τους μου ανεφεραν?Τελικα το σστημα για τις "τυφλες γωνιες" μπορει να μπει σαν εξτρα?.
Καλύτερα άσε το συναγερμό, άμα δεις παλιότερα post δε συνεργάζεται με το myT , εμένα μου βάλανε cobra-vodaphone και γράφει στο manual ότι ενεργοποιείται ο συναγερμός όταν παίρνει η μηχανή και δε μπορώ να το βάλω μπρος με την εφαρμογή, προς παρόν βολεύομαι μη μου φάνε το αμάξι αλλά...
Δες αν δίνουν τα σκαλοπάτια ή λασπωτήρες ή ότι άλλο σου αρέσει από τα αξέσουαρ, για το σύστημα με τις τυφλές γωνίες δε ξέρω. -
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Δεν γέρνει και λόγω μετάδοσης μπορεί να μπεις με παραπάνω χιλιόμετρα σε στροφή απ ότι με άλλο αυτοκίνητο.
Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς;
Τί κάνει δηλαδή η μετάδοση και το αυτοκίνητο στρίβει γρηγορότερα - καλύτερα από τα άλλα;Δεν ξέρω να στο εξηγήσω τεχνικά, όμως όταν σε ένα χειροκίνητο αυτοκίνητο ή διπλού συμπλέκτη, όχι τόσο με μετατροπέα ροπής, παρατήσεις το γκάζι το αυτοκίνητο μετά από κάποια μέτρα κόβει την φορά του όσο ρολλάρει. Σε αυτό το e-cvt έχω την εντύπωση ότι συνεχίζει να ρολλάρει με την ίδια σχεδόν ορμή χωρίς να κόψει καθόλου μέχρι την είσοδο της στροφής. Έτσι μπορεί να μπεις με περισσότερα χιλιόμετρα στην στροφή αν δεν έχεις πατήσει πριν λίγο φρένο ή να σηκώσεις το πόδι σου από το γκάζι νωρίτερα απ' ότι με το χειροκίνητο κιβώτιο. Κατάλαβες τι θέλω να πω; Ίσως δεν το συνήθισα βέβαια ακόμα. Δεν είναι θέμα καλύτερου στριψίματος όσο μηχανικού φρεναρίσματος ( ;;;; ) δεν ξέρω πως να το εξηγήσω τεχνικώς ορθά
-
Κατάλαβα ότι κάτι άλλο θέλεις να πεις από αυτό που έγραψες, καθώς και ότι επίσης ο ενθουσιασμός σου για το νέο σου αυτοκίνητο ίσως σε έχει παρασύρει.
-
@yan5573 said in Toyota Yaris Cross:
Yaris Cross ACTIVE PLUS feedback (part 2)
ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΑΚΟΠΤΩΝ ΠΑΡΑΘΥΡΩΝ
Το μονο σημειο το οποιο μου κανει πολυ low cost εικονα ειναι το πλαισιο που βρισκονται οι διακοπτες για τα παραθυρα. Τοσο πολυ που σκεφτομαι να δω τι μπορω να τοποθετησω εκει... Ετοιμο aftermarket, wrapping εφικτο?
Βρισκω αρκετα στο Aliexpress, πχ αυτα, δεν ξερω απο Ευρωπη αν υπαρχει κατι.
Η αισθηση του υποβραχιονιου πως ειναι; Φαινεται σκληρο και αβολο
Γεια σας, ειχα στο νου μου να γυρισω πισω σ' αυτο το post γιατι δε καταφερα να απαντησω...
Δε ειμαι σιγουρος αν θα μπορουσα να εμπιστευτω το επιπεδο ποιοτητας απο ενα Κινεζο πωλητη... Θα το δω... Ευχαριστω παντως... Καλο οτι υπαρχει... Ειδα καπου στην ΤΟΥΟΤΑ κοκκινο, ομως με κοστος πολυ μεγαλο, αν θυμαμαι καλα 100 ευρω, απο 'κανονικο' YARiS...
Οσον αφορα το ΤΕΜΠΕΛΗ, σου παραθετω τα σχολια μου απο το feedback μου part 1 που ειχα σχολιασει σε προγενεστερο χρονο...
Δε ειχα αναλογο, ειχα στο καθε καθισμα του αυτοκινητου μονο. Δε τα χρησιμοποιουσα, αφηστε που λογο της ελαφριας κλισης το δικο μου εμενε και λιγο σηκωμενο προς τα πανω. Οδηγω με τα δυο χερια στο τιμονι… Δεν ειναι τοσο σκληρος κ κατι τοσο ‘τραγικο’ οσο νομιζα απο τις περιγραφες. Δεν ειναι σιγουρα βολικος για τις ποτηροθηκες (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΩ ΠΟΤΗΡΟΘΗΚΕΣ) αλλα επειδη το ετερο αυτοκινητο μου δεν εχει, τον εχω σχεδον παντα σηκωμενο. Και αποτελει πλεον τον τελειο αποθηκευτικο χωρο για αποδειξεις λιανικης πωλησης απο ταμειακες μηχανες κλπ.
Εχω χασει τη 'μπαλα' εδω, το ποιος, απο τους φιλους που συμμετεχουν στο forum, εχει παρει ποιο?
Εσεις τι?
-
@harisma23 said in Toyota Yaris Cross:
@jorge_greek said in Toyota Yaris Cross:
Δεν γέρνει και λόγω μετάδοσης μπορεί να μπεις με παραπάνω χιλιόμετρα σε στροφή απ ότι με άλλο αυτοκίνητο.
Μπορείς να εξηγήσεις τι εννοείς;
Τί κάνει δηλαδή η μετάδοση και το αυτοκίνητο στρίβει γρηγορότερα - καλύτερα από τα άλλα;Μαλλον καταλαβα τι εννοει...
Ισως δεν ειχε στη κατοχη του ποτε καποια συγκεκριμενα αυτοκινητα...
Εγω ας πουμε δε παταω ποτε φρενο σε στροφη (τωρα με το υβριδικο προσπαθω να μαθω να παταω φρενο για να 'κερδιζω' ενεργεια...) και παντα μπαινω γρηγοροτερα εχοντας ηδη μια ροπη (σωστα το λεω?) ακομα και αν αφησω το γκαζι σταδιακα αρκετα μετρα πιο πριν, απο το μπαινω με ενα νοικιασμενο που δε το εχω ξαναοδηγησει η με το CROSS. (Σε δρομο που δε γνωριζω υπερβαινω το πολυ τα 10-20 χλμ/ωρα το οριο και οταν εχω ορατοτητα και μονο για ασφαλεια και ας εχω μισο εκατομυριο χιλιομετρα με το παλιο και ειναι σαν προεκταση του μυαλου και του σωματος στο δρομο)...
Αρα εχουν βελτιωσει πολυ τις αναρτησεις και μου φαινεται το YARiS CROSS οσο καλο και το χαμηλο μου... Και ισως λογο μαγαλυτερου βαρους?
Οταν θα αρχισω να αναπτυσω μεγαλυτερες ταχυτητες θα το δοκιμασω αν θυμηθω...
-
Προσωπικά δε με έχουν απασχολήσει τα προστατευτικά των διακοπτών ή ο τεμπέλης εξάλλου και τα BMW, Audi κλπ που κοστίζουν πολύ παραπάνω τις ποτηροθήκες κάτω από το τεμπέλη τις έχουν.
Άλλα θέματα μου δημιουργούν εντύπωση και ανησυχία πχ λάδι, πως γίνεται στο σκέτο yaris να συστήνουν 0w16, στο cross 0w8, στο πιο γκαζιάρικο GR 0w20 ???
ίδιες αντλίες λαδιού δεν έχουν???
https://mag.toyota.co.uk/find-the-right-oil-for-your-toyota/
Το 0w8 έχει πρόσθετο MoS2 για να καλύψει τις απαιτήσεις, είναι όμως αποτελεσματικό μακροχρόνια ή θα συζητάμε όπως 1NR-FE?
https://www.sae.org/publications/technical-papers/content/2020-01-1425/preview/
Και αυτά τα λάδια για 15.000χλμ, στο δικό θα τα αλλάζω 7000 χλμ max. -
@a65 said in Toyota Yaris Cross:
Ειναι χρησιμα οχι μονο για μελλοντικους κατοχους αλλα και εμας τους νυν.Σας σκεφτομουν τη Κυριακη. Kατεβηκα δε ενα σχηματισμο σαν μικρο φαραγκι, δεν ειχε ποταμι η χειμαρο αλλα ειχε αυτη τη μορφη αναμεσα σε δυο μικρους λοφους, επειδη φυσουσε και υπεθεσα οτι θα 'εκοβε' εκει...
Επειδη ειχε ομως ενα στενο αγροτικο δρομο, σκεφτηκα να βαλω CROSS στην ακρη στη περιπτωση που ερθει καποιο οχημα και θελει να περασει. Για ειμαστε ελευθεροι να παμε λιγο πιο περα στη καταπρασινη πλαγια και φυση...
Ειχε βρεξει και στα χορταρακια ειχα θεμα... Μετα σκεφτηκα οτι ισως παταω το γκαζι πολυ και προσπαθησα να το πατησω τοποθετωντας ''ενα αυγο'' στο ποδι, τα καταφερα λιγο καλυτερα και ανεβηκα μακρυα απο το χωματοδρομο αλλα μετα εβαλα οπισθεν για να βρεθω στην κλιση με οπισθεν, οπως στη φωτο, για σιγουρια...
Τι καλα να ειχα AWD...
είμαι ευχαριστημένος με την έκδοση που πήρα, παλιά είχα ένα Suzuki sj410 (πρόγονος του Jimny) παρόλο που τότε ήταν πιο μικρές ιπποδυνάμεις και οι αναρτήσεις άστα να πάνε ήταν διασκεδαστικό και χρηστικό αυτοκίνητο, έτσι θεώρησα καλή τη πρόταση της Toyota εξάλλου δε βγάζει άλλος κάτι παρόμοιο.
Βλέπω μεγάλη παρατηρητικότητα, το info entertainment έπαιζε Metallica οπότε δε μπορώ να κάνω ενημέρωση για ηχομονώσεις, θορύβους και cvtΕχετε δικ(α)ιο... Μερικες φορες εγω γινομαι μεγαλος μπλαμπλας, (βλ. το περιστερι στο βιβλιο ''Μια μελισσα με... λυση!'' της Ληδα Βαρβαρουση, μεγαλος μπελας...)
Σας ζηλευω αν και πιο σωστα θα πρεπει να πω οτι σας χαιρομαι, αφου δεν υπαρχει κατι μη θετικο σε αυτο το vibe... Για αυτο σας ψηφιζω και για Προεδρο κατοχων YARiS CROSS του forum 4τροχων (και γιατι οχι και πασης Ελλαδος)!
Φυσικα... Θελω προσπαθω να δω αν δεν ειμαι ο μονος που εχει πλεον ΤΟΥΟΤΑ και ακουει Γιαπωνεζικη μουσικη... Τα τελευταια χρονια εχει γινει δημοφιλης ευρεως παλι...
-
σκαλοπάτι
Σκαλοπάτι, αν υπαρχει η δυνατοτητα ακριβου δωρου... Ειναι ωραιο και διακριτικο του CROSS...
-
Τι καλα να ειχα AWD...
Βλέπω μεγάλη παρατηρητικότητα, το info entertainment έπαιζε Metallica οπότε δε μπορώ να κάνω ενημέρωση για ηχομονώσεις, θορύβους και cvtΕχετε δικ(α)ιο... Μερικες φορες εγω γινομαι μεγαλος μπλαμπλας, (βλ. το περιστερι στο βιβλιο ''Μια μελισσα με... λυση!'' της Ληδα Βαρβαρουση, μεγαλος μπελας...)
Σας ζηλευω αν και πιο σωστα θα πρεπει να πω οτι σας χαιρομαι, αφου δεν υπαρχει κατι μη θετικο σε αυτο το vibe... Για αυτο σας ψηφιζω και για Προεδρο κατοχων YARiS CROSS του forum 4τροχων (και γιατι οχι και πασης Ελλαδος)!
Φυσικα... Θελω προσπαθω να δω αν δεν ειμαι ο μονος που εχει πλεον ΤΟΥΟΤΑ και ακουει Γιαπωνεζικη μουσικη... Τα τελευταια χρονια εχει γινει δημοφιλης ευρεως παλι...
Ευχαριστώ για τη τιμή
Και ένα off topic περί Ιαπωνικής μουσικής, όποτε πηγαίναν παλιά ροκ συγκροτήματα στην Ιαπωνία γινόταν χαμός είχαν βγάλει οι Deep Purple το made in japan από τις καλύτερες συναυλίες, οι δε Scorpions είχαν τραγουδήσει ένα παραδοσιακό ιαπωνικό τραγούδι kojo no tsuki (The Moon over the Ruined Castle) και περιττό να πω τι έγινε. -
Το μονο σημειο το οποιο μου κανει πολυ low cost εικονα ειναι το πλαισιο που βρισκονται οι διακοπτες για τα παραθυρα. Τοσο πολυ που σκεφτομαι να δω τι μπορω να τοποθετησω εκει... Ετοιμο aftermarket, wrapping εφικτο?
Γεια σας, ειχα στο νου μου να γυρισω πισω σ' αυτο το post γιατι δε καταφερα να απαντησω...
Δε ειμαι σιγουρος αν θα μπορουσα να εμπιστευτω το επιπεδο ποιοτητας απο ενα Κινεζο πωλητη... Θα το δω... Ευχαριστω παντως... Καλο οτι υπαρχει... Ειδα καπου στην ΤΟΥΟΤΑ κοκκινο, ομως με κοστος πολυ μεγαλο, αν θυμαμαι καλα 100 ευρω, απο 'κανονικο' YARiS...
Οσον αφορα το ΤΕΜΠΕΛΗ, σου παραθετω τα σχολια μου απο το feedback μου part 1 που ειχα σχολιασει σε προγενεστερο χρονο...
Δε ειχα αναλογο, ειχα στο καθε καθισμα του αυτοκινητου μονο. Δε τα χρησιμοποιουσα, αφηστε που λογο της ελαφριας κλισης το δικο μου εμενε και λιγο σηκωμενο προς τα πανω. Οδηγω με τα δυο χερια στο τιμονι… Δεν ειναι τοσο σκληρος κ κατι τοσο ‘τραγικο’ οσο νομιζα απο τις περιγραφες. Δεν ειναι σιγουρα βολικος για τις ποτηροθηκες (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΧΩ ΠΟΤΗΡΟΘΗΚΕΣ) αλλα επειδη το ετερο αυτοκινητο μου δεν εχει, τον εχω σχεδον παντα σηκωμενο. Και αποτελει πλεον τον τελειο αποθηκευτικο χωρο για αποδειξεις λιανικης πωλησης απο ταμειακες μηχανες κλπ.
Εχω χασει τη 'μπαλα' εδω, το ποιος, απο τους φιλους που συμμετεχουν στο forum, εχει παρει ποιο?
Εσεις τι?
Ευχαριατω για την απαντηση!
Πολυ χρησιμα τα ποστς σου.Δεν ξερω αν τελικα καταληγουν να πωλουνται και απο Ευρωπαιους εμπορους τα accessories, μονο απο Κινα βρισκω οποτε γκουγκλαρω.
Περιμενω active hubrid (καλα Χριστουγεννα εκτιμω)
-
Εσεις τι?
Hybrid, Style
Παραγγελία 9 Φεβρουαρίου
Αρχική παράδοση Μάιος 2023
Νέα ενημέρωση Ιούλιος 2023
Θα πάει σίγουρα πιο πίσω λόγω μείωση της παραγωγής παγκόσμιος. Έβγαλε επίσημη ανακοίνωση η Toyota.
Όποιος έχει υπομονή περιμένει.... -
πανω που θα το παρεις, θα βγει το facelift. Τραγικες καταστασεις.
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
Το οποίο θα έρθει όμως το 2025....αχαχαχα!!!
-
Μολις περασα απο Polis να ρωτησω για την παραγγελια μου. Τελικα εχω ερθει 2 μηνες πιο νωρις.
Παρηγγειλα Οκτωβρη 21' μου εδωσαν τοτε ημερομηνια 11 Νοεμβρη 22' και σημερα μου ειπαν 8 Σεπτεμβρη 22' .
Οποτε εφυγα χαρουμενος, αν και δεν ξερουμε τι θα γινει μεχρι τοτε...
Παντως ισως με ευνοησε οτι εχω παραγγειλει Style, αφου ακουω ολοι παιρνετε Active+.
Για την ιστορια, σημερινη παραγγελια θελει 18 μηνες.
-
@spiros-0 said in Toyota Yaris Cross:
Για κάποιον που καίγεται εδώ και τώρα , ναι είναι τραγικές καταστάσεις.
Προσωπικά είχα και έχω σκοπό να πάρω τελη του 2022. Όποτε κοιτάω και ψάχνω και αλλού. Πάντα για αυτοματο. Είναι αδιαπραγματευτο.
Εξάλλου τα 500€ που έδωσα προκαταβολή τα παίρνω αμέσως πίσω όταν ζητήσω ακυρωση.
Από την άλλη πόσο τραγικό είναι όταν όλες οι αντιπροσωπείες άλλες λίγο άλλες καθόλου δεν έχουν ετοιμοπαραδοτα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχει μια στο ταμείο που λένε και στο χωριό μου. Για σκεφτείτε το λίγο . Είμαστε μια χώρα λίγο πριν το τεχνητό κώμα ...... -
@osfp said in Toyota Yaris Cross:
Μολις περασα απο Polis να ρωτησω για την παραγγελια μου. Τελικα εχω ερθει 2 μηνες πιο νωρις.
Παρηγγειλα Οκτωβρη 21' μου εδωσαν τοτε ημερομηνια 11 Νοεμβρη 22' και σημερα μου ειπαν 8 Σεπτεμβρη 22' .
Παντως ισως με ευνοησε οτι εχω παραγγειλει Style, αφου ακουω ολοι παιρνετε Active+.
μπράβο , με το καλό!!!!
18 μήνες !!!!!!! ο Χριστός !!!!!!
-
@cirus said in Toyota Yaris Cross:
μπράβο , με το καλό!!!!
18 μήνες !!!!!!! ο Χριστός !!!!!!
Ευχαριστω!
Παρεπιπτοντως, πριν λιγο γυρισα απο το Avenue, και ειδα στο parking ενα Puma σε ενα τρομερο βαθυ κοκκινο χρωμα. Τι κουκλι ηταν αυτο....και ποσο κριμας που αυτο το αυτοκινητο δεν βγαινει με ενα full hybrid συστημα
Στο yaris τα διαθεσιμα χρωματα ειναι πολυ meh... το εχω παραπονο αυτο. Το παρηγγειλα σε bronze και απλα το θεωρω το μη χειρον βελτιστο...
-
Παρεπιπτοντως, πριν λιγο γυρισα απο το Avenue, και ειδα στο parking ενα Puma σε ενα τρομερο βαθυ κοκκινο χρωμα. Τι κουκλι ηταν αυτο....και ποσο κριμας που αυτο το αυτοκινητο δεν βγαινει με ενα full hybrid συστημα
Στο yaris τα διαθεσιμα χρωματα ειναι πολυ meh... το εχω παραπονο αυτο. Το παρηγγειλα σε bronze και απλα το θεωρω το μη χειρον βελτιστο...
Όντως αυτό το κόκκινο είναι τέλειο χρώμα (και το παλιό και το νέο). Βέβαια και το κόκκινο περλέ του Γιάρις είναι πολύ κοντά...εγώ σε τέτοι χρώμα θα το έπαιρνα.
Toyota Yaris Cross