-
@georgemit said in Toyota Yaris Cross:
@dgrgtc said in Toyota Yaris Cross:
@dgrgtc said in Toyota Yaris Cross:
@andreas72 said in Toyota Yaris Cross:
Με το καλό να παραλάβετε όσοι παραγγείλατε και καλή υπομονή για όσους θα παραγγείλουν.
Κατά τη γνώμη μου όποιος θέλει αξιόπιστη γνώμη για το Yaris Cross, εννοείται ότι δεν θα δει το βιντεάκι του Μότι. Η αντικειμενικότητά του φαίνεται από το ότι χαρακτηρίζει συνεχώς το Yaris μικρομεσαίο και η αξιοπιστία του, για εμένα κατέρρευσε μετά από εκείνο το βίντεο με το οποίο προσπαθούσε να μας πείσει ότι η κατανάλωση του CHR στη διαδρομή Αθήνα Καλαμάτα ήταν εξωφρενικά χαμηλή. Έπρεπε να διαβάσεις τα σχόλια για να καταλάβεις ότι ο τύπος έκανε "μαγικά"!!!
Σχετικά με την κατανάλωση σε ανοιχτό δρόμο που ρώτησε νομίζω ο Lap, βλέπω ότι η επίσημη τιμή που δίνεται για το extra high φάσμα ταχυτήτων (100 με 130 km/h περίπου, κατά WLTP) είναι 6.1 l/100km (για τις active και style, σε επόμενες εκδόσεις ανεβαίνει).
Πάντως, το ότι το εσωτερικό του δεν θα ήταν και το πιο ποιοτικό, ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο. Από όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ευρώπη με είχε ενοχλήσει και το φτηνιάρικο υποβραχιόνιο, και η 60-40 διαίρεση του πίσω καθίσματος στις πρώτες εκδόσεις κτλ. Αλλά κακά τα ψέματα. Για να βγει στα 21.000€ ένα φουλ υβριδικό, αυτόματο αυτοκίνητο και με τόσα συστήματα ασφαλείας στάνταρ, από κάπου έπρεπε να κόψουν.
Το απόγευμα θα πάω κι εγώ να το δω από κοντά...
Αυτό με το Yaris το #μικρομεσαιο# μας γονάτισε... πρέπει να το είπε 100 φορές από το φόβο του να παραδεχτεί ότι το Yaris του είναι μικρό...
Άσε και το άλλο με το Chr ότι είναι b SUV....τα βίντεο ουσιαστικά είναι προμο της Toyota αντιπροσωπείας που έχει καλές σχέσεις δεν προσφέρουν τίποτε άλλο.Δε νομίζω ότι το έκανε επίτηδες.
Μάλλον δε το κατέχει με τις κατηγορίες.
Έχει και chr και παρόλα αυτά το είπε b suv όπως έγραψες κι εσύ, το υποβάθμισε δλδ.Πρέπει να αλλάξει γυαλιά επειγόντως ο φίλος πάντως...
Θα διαφωνήσω μαζί σου. Δεν είναι δημοσιογράφος ώστε να επιβάλλεται να είναι αντικειμενικος.
Δε το κρύβει πως είναι τουοτακιας και σε όποιον δεν αρέσει δε τον βλέπει.
Απλά πράγματα.Σωστά αυτά που λες...δεν θα ξαναπατήσω κλικ σε video του... αλλά από τη στιγμή που αυτός εκτίθεται δημόσια...θα κριθεί κιόλας...
-
Ίσα ίσα ο φίλος έγραψε σε στυλ "σας ανοίγω τα μάτια".
Τα υβριδικά σαφώς και δεν είναι για όλους.
Αν κάποιος κάνει 3 ή 5 χιλιάδες χλμ τον χρόνο τι υβριδικό να πάρει;χαχα ακριβώς γιαυτο το λόγο το ανέφερα . Γιατι δυστυχώς βλέπω οτι ο υβριδισμός παει να γίνει πανάκεια για τα πάντα και στο τέλος ο καταναλωτής απο ωφελούμενος καταλήγει ζημιωμένος. Ήμουν στο τσακ να κλείσω το υβριδικό γιατί εκεί με πήγαινε το ρεύμα αλλά μετά έβαλα τις δικες μου ανάγκες κάτω και είδα ότι δεν με σύμφερνε . Ακόμα και στο 1.8 να παει η βενζίνη , η απόσβεση στην δική μου περίπτωση σε σχεση με το υβριδικό δεν θα γίνει στα 13 χρόνια , θα γίνει στα 12 , κλαιν δλδ ένιωσα σαν να προπληρώνω τη τη συνολική μεταφορά. ΠΑΝΤΑ μιλάω για τις δικές μου ανάγκες
Όλα αυτά γίνονται και σε συνάρτηση με το πόσο κράτάει ο καθένας το αυτοκίνητό του που υποτίθεται ότι μιλάμε για τον μέσο όρο που ειναι σε μας η 10ετία.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εξετάζουμε τις ανάγκες μας και γιατί όχι το yaris cross 1.5 125 βενζίνη να μην είναι τόσο άκυρη επιλογή τελικά για πολλους. Γιατι στην τελική δεν είμαστε όλοι στο κέντρο για δακτύλιο . Κρίμα που δεν το δίνει με 4x4 .
-
Μετά από 15 έτη άραγε τι απομείωση θα έχει ένα μη υβριδικό;
-
Καλησπέρα!
Μου αρέσει πολύ το cross αλλά ρε παιδιά αν πάει κάποιος σε υβριδικό & ανέβει η τιμή του πάνω από τα 21000, δε συμφέρει πιο πολύ η αγορά του 2008 ντίζελ σε παρόμοια τιμή;
Πιο μεγάλοι χώροι, ποιοτικά καλύτερο, πιο πολυτελές όχημα, μεγαλύτερος χώρος αποσκευών & χαμηλή κατανάλωση λόγω ντίζελ.
Εγώ θα τα έβαζα στη ζυγαριά πάντως.
Φίλος που θέλει το cross, του είπα να δει & το 2008 αλλά δε θέλει με τίποτα ευρωπαϊκό. -
Η σωστή σύγκριση γίνεται με κάποιο αυτόματο 2008. Στα diesel δε έχει καν αυτόματο κιβώτιο.
Επίσης ο εξοπλισμός του 2008 ειναι σαφέστατα μικρότερος σε αυτήν την τιμή (δεν έχει ούτε αυτόματο φρεναρισμα το βράδυ ούτε acc) ενώ του λείπουν στοιχεία ασφαλειας όπως μεσαίοι αερόσακοι.
Με λίγα λόγια το ένα έχει ουσία και το άλλο σχεδίαση και καλύτερα πλαστικά.
Edit έχει αυτόματο στον diesel ,στο 208 δεν εχει
-
Όπως θα σου πουν -και όπως σου είπαν ήδη - έπρεπε να πάρεις υβριδικό αλλα και εγω το 1,2Τ θα έπαιρνα γιατί τέτοιας ποιότητας αυτοκίνητο σε αυτή την τιμή δεν εχουν οι άλλοι κατασκευαστές, η απλή έκδοση με τα 18000€ μου φτάνει και η κατανάλωση σε ανοικτούς δρόμους που κυκλοφορώ το 90% των διαδρομών μου θα είναι ίδια με το υβριδικό .
Το κερασάκι στην τούρτα είναι βέβαια οι πολλαπλοί πίσω ,το 9,3 0-100 και τα 200 χλμ τελική!καλημέρα, από ότι κατάλαβα έχεις τη βασική έκδοση του Corolla. Πράγματι, με μια πρώτη ματιά μοιάζει vfm! Θα μπορούσες να μας πεις τις βασικές ελλείψεις στον εξοπλισμό;
ΥΓ. τις απολογίες μου για το offtopic στους φίλους του yaris
-
Ο περισσότερος κόσμος βλέπει τιμές, μπλιμπλικια και πλαστικά και αδιαφορεί γιατί δεν έχει εμπειρία από αυτόματο κιβώτιο.
Απορώ που συγκρίνονται μήλα με πορτοκάλια (κουτάλα vs αυτόματου) -
Καλά σε κάποιους αρέσει η κουτάλα αλλά ως αρχη για να συγκρίνουμε δύο αυτοκίνητα πρέπει να τα συγκρίνουμε στις πιο κοντινές τους εκδόσεις
-
@alexandros90 said in Toyota Yaris Cross:
Ίσα ίσα ο φίλος έγραψε σε στυλ "σας ανοίγω τα μάτια".
Τα υβριδικά σαφώς και δεν είναι για όλους.
Αν κάποιος κάνει 3 ή 5 χιλιάδες χλμ τον χρόνο τι υβριδικό να πάρει;χαχα ακριβώς γιαυτο το λόγο το ανέφερα . Γιατι δυστυχώς βλέπω οτι ο υβριδισμός παει να γίνει πανάκεια για τα πάντα και στο τέλος ο καταναλωτής απο ωφελούμενος καταλήγει ζημιωμένος. Ήμουν στο τσακ να κλείσω το υβριδικό γιατί εκεί με πήγαινε το ρεύμα αλλά μετά έβαλα τις δικες μου ανάγκες κάτω και είδα ότι δεν με σύμφερνε . Ακόμα και στο 1.8 να παει η βενζίνη , η απόσβεση στην δική μου περίπτωση σε σχεση με το υβριδικό δεν θα γίνει στα 13 χρόνια , θα γίνει στα 12 , κλαιν δλδ ένιωσα σαν να προπληρώνω τη τη συνολική μεταφορά. ΠΑΝΤΑ μιλάω για τις δικές μου ανάγκες
Όλα αυτά γίνονται και σε συνάρτηση με το πόσο κράτάει ο καθένας το αυτοκίνητό του που υποτίθεται ότι μιλάμε για τον μέσο όρο που ειναι σε μας η 10ετία.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εξετάζουμε τις ανάγκες μας και γιατί όχι το yaris cross 1.5 125 βενζίνη να μην είναι τόσο άκυρη επιλογή τελικά για πολλους. Γιατι στην τελική δεν είμαστε όλοι στο κέντρο για δακτύλιο . Κρίμα που δεν το δίνει με 4x4 .
Αν τα έβαλες κάτω και είδες ότι σε συμφέρει η βενζίνη, μπράβο σου είσαι ένας συνειδητοποιημενος αγοραστής που δε παρασυρεται από τις τάσεις της εποχής.
Με τον ίδιο τρόπο όμως μπορεί κάποιος άλλος να τα βάλει κάτω και να δει ότι τον συμφέρει το υβριδικό χωρίς να παρασυρθεί από τη χαμηλότερη τιμή αγοράς. -
@lap said in Toyota Yaris Cross:
Μετά από 15 έτη άραγε τι απομείωση θα έχει ένα μη υβριδικό;
Σε 15 χρόνια όλα για πέταμα θα είναι ακόμα και τα σημερινά ηλεκτρικά.
-
Για την Ευρώπη ναι για τα Βαλκάνια.....μάλλον οχι.
Στα υβριδικά μια αλλαγή της μπαταρίας στα 600 ευρώ (τυχαίο νούμερο ) και θα είναι καινούργια.Μη ξεχνάμε ότι στα υβριδικά ο θερμικός κινητήρας λειτουργεί στο 50 % των ωρών λειτουργίας. αν αυτές είναι μέσα σε αστικό ιστό τότε αν γράψεις 300.000 χλμ ο θερμικός θα έχει γράψει 150.000 χλμ !!!
Μάλιστα αν προσθέσουμε το γεγονός ότι ο θερμικός λειτουργεί μονίμως στο αποδοτικοτερο φασμα του χωρίς μεγαλα φορτία ... Καταλαβαίνεις την κατάσταση του μετά από 15 έτη συγκριτικά με ένα άλλο αυτοκινητο που κινειται μόνο με θερμικό κινητήρα και που πιάνει ελάχιστες φορές το αποδοτικοτερο φασμα λειτουργίας του και με πολλά και συνεχή μεγάλα φορτία
-
@alexandros90 said in Toyota Yaris Cross:
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι εξετάζουμε τις ανάγκες μας και γιατί όχι το yaris cross 1.5 125 βενζίνη να μην είναι τόσο άκυρη επιλογή τελικά για πολλους. Γιατι στην τελική δεν είμαστε όλοι στο κέντρο για δακτύλιο.
Στην Ελλάδα το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών βρίσκεται στην Αθήνα σε συνθήκες μόνιμου μποτιλιαρίσματος. Επίσης αντίστοιχες συνθήκες μπορεί να συναντά κανείς και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Το πιο εύκολο για την επιλογή είναι να μετρήσει την μέση ωριαία ταχύτητα κίνησης του, αν αυτή είναι άνω των 80kph η υβριδική μετάδοση δεν έχει νόημα σε διαφορετική περίπτωση όμως έχει, εγώ το 2020 είχα μέση ταχύτητα 30kph, ένα μόνιμο πρώτη δεύτερα. -
Πόσο έγραψες σε κατανάλωση με αυτήν την ταχύτητα;
-
@tkin73 said in Toyota Yaris Cross:
@storm said in Toyota Yaris Cross:
Το φόρουμ είναι τίγκα στους φανατίκλες. Εγώ δεν τολμώ πλέον να γράψω σε θέμα με τους φανατίκλες εδώ μέσα που κυρίως είναι παλιά μέλη και θεωρούν ότι είναι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι κατασκευαστών.
Και ενοχλεί ο Μότις που ανεβάζει βίντεο στο youtube. Στο youtube είναι τα βίντεό του, όχι στο BBC.
Τι ήθελα και ανέβασα το βίντεο; Μαlακία έκανα.
Μην τσαντιζεσαι εσύ καλά έκανες και το ανεβασες αφού είναι και τόσο νέο τεστ ντραιβ.
Απλά είναι τόσο εξωφθαλμα προκατελειμενος ειδικά όταν αναφέρει με το .... μικρομεσαίο γιαρις που νομίζεις ότι απευθύνεται σε παιδιά πρώτης δημοτικού που πρέπει να το επαναλάβουν μετά από αυτόν!...
Οπότε πόσο σοβαρά να πάρεις τον ημιακαμπτο που δεν χτυπά ή ότι δεν έχει θόρυβο.
Εδώ γράφει ότι το υβριδικό κοστίζει 19Κ ?Εγώ μέσα από αυτά τα βίντεο μαθαίνω τα αυτοκίνητα και βγάζω συμπεράσματα. Το φόρουμ δεν βοηθά καθόλου σε αυτό. Ίσως βοηθούσε πριν πολλά, πολλά χρόνια.
Βλέπω λοιπόν το βίντεο του παλικαριού και διαπιστώνω στην εικόνα (όχι στον ήχο) κάποια θετικά, κάποια αρνητικά, κάποια περίεργα πράγματα. Έμαθα από το βίντεο. Στο φόρουμ δεν έχω εικόνα, δεν μαθαίνω αυτά που θέλω.
Από εκεί και πέρα όσο αφορά τις τιμές στο site της Toyota βλέπω ότι υπάρχει μία έκδοση Hybrid με 20320e. Πιθανολογώ ότι με μία έκπτωση θα κατεβαίνει στα 19990e. Εικασίες κάνω, δεν ξέρω, δεν έχω πάρε/δώσε με την Toyota.
-
Αυτό στην αctive plus είναι μια ακριβή μεν αλλά ολοκληρωμένη δε Κούλα. Ο ορισμός του ελληνικού αυτοκινήτου αλλά για κάποιον που έχει να δώσει +5000 ευρώ από τα φθηνότερα λαϊκά.
Έχει ουσία, πολλη ουσία και ασφάλεια.
Παςμκαι καμία παραλία να ξεφορτωσεις ομπρέλες σκατακια, περνάει εύκολα τις μπάρες πυλωτων, καβαλάει πεζοδρόμια ( κακώς μεν αλλά οκ).
Αυτόματο, μεγάλο πορτπαγκαζ, μικρό κόστος μετακίνησης, μικρή φθορά μηχανικών μερών και όμορφο -
Πόσο έγραψες σε κατανάλωση με αυτήν την ταχύτητα;
με το mx5 γύρω στα 11λ με το 30tfsi 7λ
-
Για την Ευρώπη ναι για τα Βαλκάνια.....μάλλον οχι.
Στα υβριδικά μια αλλαγή της μπαταρίας στα 600 ευρώ (τυχαίο νούμερο ) και θα είναι καινούργια.Μη ξεχνάμε ότι στα υβριδικά ο θερμικός κινητήρας λειτουργεί στο 50 % των ωρών λειτουργίας. αν αυτές είναι μέσα σε αστικό ιστό τότε αν γράψεις 300.000 χλμ ο θερμικός θα έχει γράψει 150.000 χλμ !!!
Μάλιστα αν προσθέσουμε το γεγονός ότι ο θερμικός λειτουργεί μονίμως στο αποδοτικοτερο φασμα του χωρίς μεγαλα φορτία ... Καταλαβαίνεις την κατάσταση του μετά από 15 έτη συγκριτικά με ένα άλλο αυτοκινητο που κινειται μόνο με θερμικό κινητήρα και που πιάνει ελάχιστες φορές το αποδοτικοτερο φασμα λειτουργίας του και με πολλά και συνεχή μεγάλα φορτία
Κοίτα ένα υβριδικό 15ετιας μπορεί να έχει ψωμί όπως λες και να σε βολέψει για λίγα ακόμη χρόνια να κάνεις τη δουλειά σου, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα βρεθεί και κάποιος να δώσει τα χρήματά του να το αγοράσει.
Όταν το αμάξι είναι 15ετιας ίσως μετράνε περισσότερο αλλά πράγματα, η γενικότερη κατάσταση του αυτοκινητου και όχι το καύσιμο. Εκτος κι αν θεωρείται καλύτερη μεταπώληση το να πιάσει 4.000 αντί για 3.000 που θα δοθεί το βενζίνης. -
Εγώ πιστεύω σε 15 χρόνια θα είναι παράνομες οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων που δεν έχουν και πτητικές ικανότητες.
Εγώ πάντως κοιτάω αυτό πολύ σοβαρά
-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Εγώ πιστεύω σε 15 χρόνια θα είναι παράνομες οι αγοραπωλησίες αυτοκινήτων που δεν έχουν και πτητικές ικανότητες.
Κι έλεγα να κλείσω την ταράτσα μου με πάνελ για να φορτίζω το ηλεκτρικό σε 2, 3 χρόνια.
Μάλλον θα την αφήσω ελεύθερη για να παρκάρω το aeromobil.
-
@dublin said in Toyota Yaris Cross:
Κι έλεγα να κλείσω την ταράτσα μου με πάνελ για να φορτίζω το ηλεκτρικό σε 2, 3 χρόνια.
Μάλλον θα την αφήσω ελεύθερη για να παρκάρω το aeromobil.
Ε, ναι, μην βιάζεσαι, μπορεί να μην έχεις να παρκάρεις σε 15-20 χρόνια! Κάτσε να το σκεφτούμε καλύτερα!
157.000$, βάλε-βγαλε κάτι πληθωρισμός, αποπληθωρισμός, Bitcoin, δολλάρια, ¥£, Bezos, απόσυρση, και σε 15 χρόνια θα δίνεις το θερμικό και θα παίρνεις ιπτάμενο..
Toyota Yaris Cross