-
@sxetikos13 said in 2020 Toyota Yaris:
Η απάντηση που έλαβα από την toyota μόλις πριν λίγο σχετικά με το πρόβλημα στην πλαστική ποδιά που σας είχα περιγράψει:
*"Aγαπητέ κύριε .......,
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας καθώς και για τον χρόνο που αφιερώσατε για να μας ενημερώσετε σχετικά.
Οι Εξουσιοδοτημένοι Επισκευαστές ΤΟΥΟΤΑ έχουν την απόλυτη ευθύνη ελέγχου των αυτοκινήτων καθώς και της τεχνικής αντιμετώπισης μέσω ενός άρτια εκπαιδευμένου από την ΤΟΥΟΤΑ προσωπικού και εγγυώνται την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την επικοινωνία που είχαμε με τον Εξουσιοδοτημένο ‘Έμπορο & Επισκευαστή ΤΟΥΟΤΑ, "ΠΟΛΙΣ ΣΤΑΥΡΟΣ", και βάσει των φωτογραφιών από το όχημά σας, με αριθμό πινακίδας ....., δεν προκύπτει ότι το σύμπτωμα οφείλετε σε κατασκευαστική αστοχία αλλά προφανώς έχει επέλθει από επίδραση εξωτερικού παράγοντα. Ως εκ τούτου, δεν καλύπτεται στα πλαίσια της εγγύησης.
Παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στο ένθετο «Εξυπηρέτηση & Εγγύηση, που σας έχει δοθεί με την αγορά του οχήματός σας, ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τις καλύψεις της εγγύησης.
Ο Εξουσιοδοτημένος Έμπορος ΤΟΥΟΤΑ, είναι στην διάθεσή σας, για οτιδήποτε χρειαστείτε.
Με εκτίμηση,"*
Είναι για να γελάς μαζί τους στην κυριολεξία!! Τα καλά after-sales της toyota που λέγαμε....
H μ**κια ειναι του Εξουσιοδοτημενου, Τι ήθελες να πουν μετα ? να τον αδειάσουν και να τους περναει τα παντα στην εγγυηση ?
σε παρομοιο θεμα στο εσωτερικο καντραν (μετα απο δική μου μαλακια που την ειπα ειλικρινώς στον εμπορο/service) όταν το mokka ήταν 4-5 μηνών, με κάλυψε ο εμπορος και το περασε ως αστοχία του υλικού.
όχι τωρα που λες οτι οντος δεν το εκανες κατι εσυ.
-
@k-m said in 2020 Toyota Yaris:
Η απάντηση που έλαβα από την toyota μόλις πριν λίγο σχετικά με το πρόβλημα στην πλαστική ποδιά που σας είχα περιγράψει:
*"Aγαπητέ κύριε .......,
Ευχαριστούμε για την επικοινωνία σας καθώς και για τον χρόνο που αφιερώσατε για να μας ενημερώσετε σχετικά.
Οι Εξουσιοδοτημένοι Επισκευαστές ΤΟΥΟΤΑ έχουν την απόλυτη ευθύνη ελέγχου των αυτοκινήτων καθώς και της τεχνικής αντιμετώπισης μέσω ενός άρτια εκπαιδευμένου από την ΤΟΥΟΤΑ προσωπικού και εγγυώνται την καλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι μετά την επικοινωνία που είχαμε με τον Εξουσιοδοτημένο ‘Έμπορο & Επισκευαστή ΤΟΥΟΤΑ, "ΠΟΛΙΣ ΣΤΑΥΡΟΣ", και βάσει των φωτογραφιών από το όχημά σας, με αριθμό πινακίδας ....., δεν προκύπτει ότι το σύμπτωμα οφείλετε σε κατασκευαστική αστοχία αλλά προφανώς έχει επέλθει από επίδραση εξωτερικού παράγοντα. Ως εκ τούτου, δεν καλύπτεται στα πλαίσια της εγγύησης.
Παρακαλούμε όπως ανατρέξετε στο ένθετο «Εξυπηρέτηση & Εγγύηση, που σας έχει δοθεί με την αγορά του οχήματός σας, ώστε να ενημερωθείτε σχετικά με τις καλύψεις της εγγύησης.
Ο Εξουσιοδοτημένος Έμπορος ΤΟΥΟΤΑ, είναι στην διάθεσή σας, για οτιδήποτε χρειαστείτε.
Με εκτίμηση,"*
Είναι για να γελάς μαζί τους στην κυριολεξία!! Τα καλά after-sales της toyota που λέγαμε....
H μ**κια ειναι του Εξουσιοδοτημενου, Τι ήθελες να πουν μετα ? να τον αδειάσουν και να τους περναει τα παντα στην εγγυηση ?
σε παρομοιο θεμα στο εσωτερικο καντραν (μετα απο δική μου μαλακια που την ειπα ειλικρινώς στον εμπορο/service) όταν το mokka ήταν 4-5 μηνών, με κάλυψε ο εμπορος και το περασε ως αστοχία του υλικού.
Για να καταλάβω λες ότι το εξουσιοδοτημένο δήλωσε εξωτερικός παράγοντας και ως εκ τουτου απέρριψαν το αίτημα ενώ αν έβαζε αστοχία υλικού θα το έκαναν δεκτό???
Από όσα εχω δει ως τωρα απο προσωπική άποψη, όλα εξαρτάται απο το πως το "παρουσιαζεί" το εξουσιοδοτημένο συνεργίο. Το στέλνουν για έγκριση αλλά εξαρτάται τι εχουν πει.
"βλέπω αυτο πείτε μου" ή "βλέπω αλλοίωση που δεν προέρχεται απο χτύπημα κτλ"
-
*"Aγαπητέ κύριε .......,
Με εκτίμηση,"*
Για να καταλάβω λες ότι το εξουσιοδοτημένο δήλωσε εξωτερικός παράγοντας και ως εκ τουτου απέρριψαν το αίτημα ενώ αν έβαζε αστοχία υλικού θα το έκαναν δεκτό???
Από όσα εχω δει ως τωρα απο προσωπική άποψη, όλα εξαρτάται απο το πως το "παρουσιαζεί" το εξουσιοδοτημένο συνεργίο. Το στέλνουν για έγκριση αλλά εξαρτάται τι εχουν πει.
Ότι είναι επιτήδειοι στο εξουσιοδοτημένο της polis είναι σίγουρο.Τσεκαρισμενο 2-3 φορές σε διαφορετικά περιστατικά ... Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να το πλύνω πριν το πάω για να μπορέσει να τραβήξει με ευκρίνεια φωτογραφίες ο υπεύθυνος. Ε μαζί με τα μπαλώματα είχαν μείνει και κάτι σαν δάκρυα μετά το πλύσιμο όπως αυτά που είχε ποστάρει άλλος φίλος λίγες σελίδες πριν.
Σε κάθε περίπτωση, πριν φύγω ήταν καθησυχαστικος λέγοντας περιμένουμε έγκριση για να κλείσουμε ραντεβού να έρθεις να το αλλάξουμε. Τσιμουδιά για δήθεν "εξωτερικούς παράγοντες"...
Στη συνέχεια τα επικαλέστηκαν αυτά. Τώρα αν και τι είδους ενδοσυννενόηση υπήρξε δεν ξέρω..Πάντως σίγουρα συμφώνησαν να με αδειάσουν με τον ένα ή άλλο τρόπο...
+++ Ότι τους έστειλα νέες φωτό που φαίνονται ξεκάθαρα φλούδες πλαστικού. Τις έχω βάλει και εδώ. Εδώ όλοι το παρατήρησαν. Στην αντιπροσωπεία και στην toyota hellas μάλλον θα έχουν πρεσβυωπία....
βέβαια μπορείς να το τραβηξεις και αλλιώς το θέμα.
Μπορείς να πας στην Πόλις και να βάλεις τις φωνές ότι δεν το δέχεσαι και ότι δυστυχώς έχασαν ένα πελάτη για τα service κ.λπ.
Αλλά βέβαια υπάρχει και η περίπτωση του να μη τους νοιάζει γιατί πουλάνε ΚΑΙ ακριβά ΚΑΙ πολύ.
-
@groover1972 said in 2020 Toyota Yaris:
*"Aγαπητέ κύριε .......,
Με εκτίμηση,"*
Ότι είναι επιτήδειοι στο εξουσιοδοτημένο της polis είναι σίγουρο.Τσεκαρισμενο 2-3 φορές σε διαφορετικά περιστατικά ... Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να το πλύνω πριν το πάω για να μπορέσει να τραβήξει με ευκρίνεια φωτογραφίες ο υπεύθυνος. Ε μαζί με τα μπαλώματα είχαν μείνει και κάτι σαν δάκρυα μετά το πλύσιμο όπως αυτά που είχε ποστάρει άλλος φίλος λίγες σελίδες πριν.
Σε κάθε περίπτωση, πριν φύγω ήταν καθησυχαστικος λέγοντας περιμένουμε έγκριση για να κλείσουμε ραντεβού να έρθεις να το αλλάξουμε. Τσιμουδιά για δήθεν "εξωτερικούς παράγοντες"...
Στη συνέχεια τα επικαλέστηκαν αυτά. Τώρα αν και τι είδους ενδοσυννενόηση υπήρξε δεν ξέρω..Πάντως σίγουρα συμφώνησαν να με αδειάσουν με τον ένα ή άλλο τρόπο...
+++ Ότι τους έστειλα νέες φωτό που φαίνονται ξεκάθαρα φλούδες πλαστικού. Τις έχω βάλει και εδώ. Εδώ όλοι το παρατήρησαν. Στην αντιπροσωπεία και στην toyota hellas μάλλον θα έχουν πρεσβυωπία....
βέβαια μπορείς να το τραβηξεις και αλλιώς το θέμα.
Μπορείς να πας στην Πόλις και να βάλεις τις φωνές ότι δεν το δέχεσαι και ότι δυστυχώς έχασαν ένα πελάτη για τα service κ.λπ.
Αλλά βέβαια υπάρχει και η περίπτωση του να μη τους νοιάζει γιατί πουλάνε ΚΑΙ ακριβά ΚΑΙ πολύ.
> Είναι σίγουρο ότι δεν θα τους νοιάξει. Χαλάς το σάλιο σου στην κυριολεξία και φεύγεις έχοντας μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που μπήκες στον κόπο να τους πεις το πρόβλημά σου. Εντωμεταξύ, προσωπικά σε εμένα τα γλυκά νερά δεν πέφτουν και κοντά. Είναι μισή μέρα να πάω να γυρίσω και το χειρότερο να μην βγάλω απολύτως καμία άκρη παρά να εκνευριστώ...
Για αυτό λέω, θα πάω Ελευσίνα που είναι μεν μακρύτερα αλλά οι άνθρωποι συμπεριφέρονται πολύ πιο νορμάλ και ας μην έχεις αγοράσει το αμάξι από εκεί. Τουλάχιστον θα έχω μια ομαλή επικοινωνία μαζί τους, ένα καλό σύμβουλο που θα σέβεται τα λεφτά που έχω δαπανήσει και δεν θα συμπεριφέρεται αλαζονικά σαν να είμαι δεδομένος.
Άντε να πω και μια άλλη ιστορία από την polis γιατί με τσιγκλήσατε: Xτυπάνε την αδερφή μου στο δρόμο πριν 1,5 χρόνο και ήθελε αλλαγή το αριστερό φτερό, βάψιμο ο προφυλακτήρας στο aygo ενώ είπαν ότι έχει σπάσει και ένα δοντάκι από το φανάρι με αποτέλεσμα να θέλει αλλαγή (500+ ευρώ μόνο το φανάρι) (πλέον με αυτά που βλέπω έχω αρχίσει να αμφιβάλλω αν μου λέγανε αλήθεια).
Όλα καλά όλα ωραία, μετά από 6 μήνες παρατηρώ εγώ ο ίδιος το χρώμα κάτω ακριβώς από το φανάρι να έχει σκάσει. Το λέω στον πατέρα μου και το πηγαίνει την επόμενη στα γλυκά νερά. Ε εκεί έγινε το εξής κωμικοτραγικό περιστατικό:
Προκειμένου να μην παραδεχτούν την αστοχία που είχε γίνει στο βάψιμο, αρπάζει ο φανοποιός έναν φακό και αρχίζει να απαριθμεί στον πατέρα μου δήθεν χτυπήματα που είχε φάει το aygo με αποτέλεσμα όπως είπε το χρώμα να σκάσει στο σημείο εκείνο λόγω της πίεσης. Εντωμεταξύ ο προφυλακτήρας άθικτος, ούτε αμυχή. Ο πατέρας μου είχε μείνει άλαλος..... Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν του στυλ:
--- Μπορεί να μην έχει γρατζουνιές αλλά έχει πιεστεί ο προφυλακτήρας από επαφή με άλλα αμάξια.
--- Μα δεν το έχω χτυπήσει το αμάξι ρε παιδιά, είναι και μέσα σε γκαράζ.
---Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι. Πιέστηκε ο προφυλακτήρας και έσπασε το χρώμα. Συμβαίνουν αυτά. Η δική μας δουλειά ήταν άψογη.Περίπου, δηλαδή, τα ίδια με όσα μου λένε σήμερα για το σκάσιμο του πλαστικού στην ποδιά του yaris. Συγγνώμη αλλά οι άνθρωποι έχουν γίνει ξεδιάντροποι.
βασικά πρόκειται για το δικό σου σάλιο. Μάλλον βάσει των προηγούμενων έμπειριων σας, δεν θα έπρεπε να πατήσεις το πόδι σου εκεί. Πως ξαναπηγες εκεί μετά από όλα αυτά μόνο εσύ το ξέρεις.
-
@bassstarlet said in 2020 Toyota Yaris:
Kαλά, όλες οι τιμές πλέον δεν είναι τραγικές;
Το Mazda 2 τι διαφορά έχει και είναι προτιμητέο έναντι του γιάρις;
Και ανακοινώνει 115 ίππους, όχι 125.Οι εκδόσεις του Mazda 2 εκκινούν χαμηλότερα από του yaris μα είναι πολύ φτωχές και μικρές ιπποδυνάμεις. Φτάνοντας στα 20000 το ΤΟΥΟΤΑ προσφέρει πολύ περισσότερο εξοπλισμό δύναμη και μικρή κατανάλωση όταν το Mazda 2 μόλις που αποκτά έκδοση με 90 άλογα που την λες απλά αξιοπρεπή ως δύναμη. Εκεί το ΤΟΥΟΤΑ απλά είναι υπερπλήρης πρόταση με 25 άλογα διαφορά από το άλλο. Για να δώσει μέρος από αυτά που δίνει το γιάρις στα 20000, το 2 πρέπει να φτάσει καλά 23000. Επιπλέον το γιαρις από τα 20 και έχει πάγια την υβριδική εκδοχή που απλά του δίνει άριστες καταναλώσεις σε σχέση με το μαζντα.
Με λίγα λόγια από οικονομοτεχνικής άποψης το ΤΟΥΟΤΑ είναι πολύ ασφαλέστερη επιλογή.
Δεν ξεκινά όμως από τα 17,5 χιλιάρικα όπως το μάζντα αλλά και η δυναμη του ειναι εξαρχής πολύ καλή. Συνεπώς ανεξάρτητα ποια αντιπροσωπεία ή σήμα αγαπούμε το γιαρις είναι ο νικητής σε αυτή την ερώτηση. -
- Υψηλότερες καταναλώσεις από αυτές που επίσημα αναφέρονται.
Καλή και αντικειμενική ανάλυση.
Από περιέργεια, πόσο περίπου σου καίει μέσα στην πόλη; -
@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Και ανακοινώνει 115 ίππους, όχι 125.Made in Japan
Είναι σαφώς πιο αργό (90hp) αλλά φαίνεται πιο ποιοτικό και καλοφτιαγμένο. Δεν μας είπες όμως τη χρήση που θέλεις και το διαθέσιμο budget σουΧωρίς να διαφωνώ με οσα αναφέρεις, απλά σημειωνω το γεγονός ότι η Mazda, εκτός του δικού της 2, που η τρέχουσα γενιά του χρονολογείται από το 2014 με δύο facelift, πουλάει παράλληλα ως υβριδικό Mazda 2 το rebadged υβριδικό Yaris.
Συν τοις άλλοις, ένα Yaris ασφαλώς και διατηρεί άλλη μεταπωλητική αξία από το Mazda 2.
Εννοείται ότι θα προτιμούσα το υβριδικό Yaris έναντι του συμβατικού Yaris ή οποιουδήποτε άλλου συμβατικού B-segment.
Ο καθένας βέβαια έχει τα δικά του κριτήρια και το δικό του σκεπτικό, όταν αγοράζει αυτοκίνητο.Αν δεν κάνω λάθος ο @bassstarlet ρώτησε για το yaris με βενζίνη την αctive plus έκδοση (1500 κυβικά 125 άλογα) στα 20.000 ευρώ περίπου με μεταλλικό χρώμα.
Η αντίστοιχη έκδοση σε υβριδικό έχει 22.000 ευρώ και 116 αλογα. 20.000 έχει η active hybrid με ελλείψεις σε εξοπλισμό και 15αρες ζάντες που προσωπικά τις θεωρώ ασύμβατες με τα εξογκώματα πάνω από τους τροχούς (βαράει άσχημα στο μάτι).Ως κάτοχος του active plus 1.5 125hp και αν και το αγόρασα στα 17.500 € και όχι στα 20.000 που έχει τώρα, οι εντυπώσεις μου είναι περιληπτικά οι εξής:
- Καλό μοτέρ με καλή ιπποδύναμη που σπανίζει στην αγορά.
- Μια από τις πιο ολοκληρωμένες εκδόσεις yaris που έχει σχεδόν τα πάντα πλην δισκόφρενων και βέβαια υβριδικού συστήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μότυ την επέλεξε...
- Η ποιότητα του αμαξώματος βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο αλλά γενικά παραμένει μέτρια για την κατηγορία.
- Πολύ καλή αίσθηση οδηγησης
- Υψηλότερες καταναλώσεις από αυτές που επίσημα αναφέρονται.
- Φθηνιάρικο χρώμα στο εξωτερικό. Θελει μεγάλη προσοχη με δεδομένο ότι το αμάξι έχει παντού φουσκώματα.
- Προσωπικά με χαλάει που δεν έχει την μαύρη μικρή αεροτομή πίσω όπως τα υβριδικά.
Μοιάζει με αμάξι που μπροστά είναι φτιαγμένο και πίσω τελείως συμβατικό. Άλλη μια σχεδιαστική αστοχία για μένα της toyota.
Τώρα για κοντά στα 20.000 ευρώ και με δεδομένες τις τιμές του ανταγωνισμού, οριακά πολύ οριακά μπορείς να το κοιτάξεις, αν και εφόσον οι χρόνοι αναμονής έχουν μειωθεί αισθητά (τουλάχιστον να μην περιμένεις 1 χρόνο). Το αμάξι είναι για 17.000 ευρώ στην πραγματικότητα.
Οι άνθρωποι στην toyota έχουν ξεφύγει τελείως από την άποψη ότι την έχουνε ακούσει. Είτε αγοράσεις είτε όχι δεν τους πολυενδιαφέρει πια. Μια απρόσωπη τελείως κατάσταση επικρατεί.Το aygo x δεν βγήκε τυχαία.... Πώς αλλιώς θα πουλούσε το yaris η toyota από 20.000 ευρώ και πάνω?? Και το φθινόπωρο έπεται νέα αύξηση λόγω νέων εκδόσεων. Εγώ μόλις άκουσα για το aygo x έτρεξα να παραγγείλω το yaris αν και δεν καιγόμουνα αφού κατάλαβα για πού πήγαινε η φάση.
Η ερώτηση του @bassstarlet ήταν επί λεξει : "Ποιά είναι η γνώμη σας για το 1.5 125ps;" , χωρίς τις οικονομοτεχνικές παραμέτρους που αναφέρεις.
Και αυτό που του πρότεινα είναι να προτιμήσει το υβριδικό Yaris (έστω και αν του κοστίσει αρχικά περισσότερο).
Την οικονομική διαφορά συμβατικού - υβριδικού Yaris θα την αποσβέσει από τη σημαντική οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου και την τυχόν μεταπώληση του αργότερα, χωρίς να παρακάμπτουμε την άνεση και ευκολία οδήγησης του αυτόματου eCVT κιβωτιου του υβριδικού, που εν τέλει προσφέρει μια εντελώς διαφορετική οδηγική εμπειρία.
Όπως εχω ξαναπεί, συμβατικό και υβριδικό Yaris είναι δύο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα με ίδιο περιτύλιγμα - αμαξωμα. -
@spi_duster said in 2020 Toyota Yaris:
Και ανακοινώνει 115 ίππους, όχι 125.Οι εκδόσεις του Mazda 2 εκκινούν χαμηλότερα από του yaris μα είναι πολύ φτωχές και μικρές ιπποδυνάμεις. Φτάνοντας στα 20000 το ΤΟΥΟΤΑ προσφέρει πολύ περισσότερο εξοπλισμό δύναμη και μικρή κατανάλωση όταν το Mazda 2 μόλις που αποκτά έκδοση με 90 άλογα που την λες απλά αξιοπρεπή ως δύναμη. Εκεί το ΤΟΥΟΤΑ απλά είναι υπερπλήρης πρόταση με 25 άλογα διαφορά από το άλλο. Για να δώσει μέρος από αυτά που δίνει το γιάρις στα 20000, το 2 πρέπει να φτάσει καλά 23000. Επιπλέον το γιαρις από τα 20 και έχει πάγια την υβριδική εκδοχή που απλά του δίνει άριστες καταναλώσεις σε σχέση με το μαζντα.
Με λίγα λόγια από οικονομοτεχνικής άποψης το ΤΟΥΟΤΑ είναι πολύ ασφαλέστερη επιλογή.
Δεν ξεκινά όμως από τα 17,5 χιλιάρικα όπως το μάζντα αλλά και η δυναμη του ειναι εξαρχής πολύ καλή. Συνεπώς ανεξάρτητα ποια αντιπροσωπεία ή σήμα αγαπούμε το γιαρις είναι ο νικητής σε αυτή την ερώτηση.Υπαρχει Yaris υβριδικο με 20? Οχι
Αρα οι καταναλωσεις τους ειναι παρομοιες στις αλλες εκδοσεις . Επισης το Μαζντα εχει κλειδωμενη τιμη, το Toyota οχι . Και πλεον η Μαζντα δινει 6 χρονια εγγυηση σε ΟΛΟ το αμαξι , οχι 3+3 οπως η Τουοτα
Επισης εγω που τα εχω οδηγησει και τα 2 , το Μαζντα ειναι καλυτερο σε ολα εκτος απο επιδοσεις . Το Yaris εκπεμπει φτηνια απο οπου και να το πιασεις -
@alexandros-k said in 2020 Toyota Yaris:
Υπαρχει Yaris υβριδικο με 20? Οχι
Υπάρχει το active στα 20.350
Κανείς δεν υποτίμησε το mazda, ίσα ίσα που είναι μια τρομερά vfm πρόταση στην πρώτη του έκδοση στα 17,5χιλ για κάποιον που θέλει ένα ποιοτικό αμάξι πόλης (και δεν θέλει υβριδικό). Απλά ο bill έχει δίκιο σε μεταπώληση, όνομα κτλ. Το yaris με τα καλά του και τα στραβά του, έχει όνομα στην Ελλάδα -
Κανείς δεν υποτίμησε το mazda, ίσα ίσα που είναι μια τρομερά vfm πρόταση στην πρώτη του έκδοση στα 17,5χιλ για κάποιον που θέλει ένα ποιοτικό αμάξι πόλης (και δεν θέλει υβριδικό). Απλά ο bill έχει δίκιο σε μεταπώληση, όνομα κτλ. Το yaris με τα καλά του και τα στραβά του, έχει όνομα στην Ελλάδα20.500 € εχει το λευκο, αλλά ετοιμοπαραδοτο δεν υπαρχει , αρα σε κανα χρονο -με ανοιχτη τιμη- τουλαχιστον 21 (σε λευκο παλι) . Αν θες αλλο χρωμα , ακομα πιο πανω
-
Επισης εγω που τα εχω οδηγησει και τα 2 , το Μαζντα ειναι καλυτερο σε ολα εκτος απο επιδοσεις
Με παρόμοια ιπποδύναμη είναι σχεδόν τα ίδια: https://zeperfs.com/en/duel10771-10089.htm
-
@realzeus said in 2020 Toyota Yaris:
Επισης εγω που τα εχω οδηγησει και τα 2 , το Μαζντα ειναι καλυτερο σε ολα εκτος απο επιδοσεις
Με παρόμοια ιπποδύναμη είναι σχεδόν τα ίδια: https://zeperfs.com/en/duel10771-10089.htm
Ναι , αν και εννοουσα το "90αρι" Mazda 2
-
Κανείς δεν υποτίμησε το mazda, ίσα ίσα που είναι μια τρομερά vfm πρόταση στην πρώτη του έκδοση στα 17,5χιλ για κάποιον που θέλει ένα ποιοτικό αμάξι πόλης (και δεν θέλει υβριδικό). Απλά ο bill έχει δίκιο σε μεταπώληση, όνομα κτλ. Το yaris με τα καλά του και τα στραβά του, έχει όνομα στην Ελλάδα20.500 € εχει το λευκο, αλλά ετοιμοπαραδοτο δεν υπαρχει , αρα σε κανα χρονο -με ανοιχτη τιμη- τουλαχιστον 21 (σε λευκο παλι) . Αν θες αλλο χρωμα , ακομα πιο πανω
Οτι μπορει να ειπωθει δηλαδη κσι για τον ανταγωνισμο. Σε καθε περιπτωση το αυτο ισχυει. Στα 20000 εχεις ηδη ενα καλοεξοπλισμενο υβριδικο.
-
Δεν ξεκινά όμως από τα 17,5 χιλιάρικα όπως το μάζντα αλλά και η δυναμη του ειναι εξαρχής πολύ καλή. Συνεπώς ανεξάρτητα ποια αντιπροσωπεία ή σήμα αγαπούμε το γιαρις είναι ο νικητής σε αυτή την ερώτηση.Λάθος παράθεση έκανα φίλε @bill_hsd, το σχόλιο μου πήγαινε για το παραπάνω σχόλιο. Σε κάθε περίπτωση, τo active plus με βενζίνη έχει αρκετά παραπάνω σε εξοπλισμό από το αντίστοιχο υβριδικό και 2.500 € λιγότερα για αρχή (λογικά και μικρότερους χρόνους αναμονής με βάση τα όσα είχα ακούσει τελευταία στις αντιπροσωπείες). Ο εξοπλισμός του για την ακρίβεια είναι αντάξιος του ανταγωνισμού, στο υβριδικό έχουν περικόψει σε εξοπλισμό για προφανείς λόγους (στις εκδόσεις active και active plus μετά αρχίζουμε και ξεφεύγουμε σε τιμή).
Σίγουρα, ο καθένας έχει τις προτεραιότητές του αλλά προφανώς για να ρωτάει ο φίλος @bassstarlet για τον 1.500 κινητήρα με τα 125hp μάλλον το υβριδικό σύστημα δεν είναι αυτοσκοπός για εκείνον.Εγω του φιλου απαντησα πολυ απλα. Πως στην οποια συγκριση μαζντα 2 με γιαρις, το δευτερο βγαινει νικητης. Σε οτι εκδοση και ιπποδυναμη συγκριθουν το γιαρις πλασσαρεται καλυτερα. Ναι επαναλαμβανω, δεν ξεκινα απο 17,5 οπως το μαζντα. Βεβαια στα 17,5 το μαζντα εχει πολυ αδυναμο κινητηρα που το καθιστα ακυρο για πολυ κοσμο. Για να δωσει το μαζντα 2 οτι και το active στα 19000, θα πρεπει εκεινο να φτασει καλα 21- 22 χιλιαρικα.
-
Σε οτι εκδοση και ιπποδυναμη συγκριθουν το γιαρις πλασσαρεται καλυτερα.
Όχι βέβαια. Άνετα προτιμώ τα 115άρι 2άρι, σε σχέση με τα 125άρι Υaris.
-
Οτι μπορει να ειπωθει δηλαδη κσι για τον ανταγωνισμο. Σε καθε περιπτωση το αυτο ισχυει. Στα 20000 εχεις ηδη ενα καλοεξοπλισμενο υβριδικο.
To Mazda εχει κλειδωμενη τιμη. To Toyota οχι . Οταν θα παραλαβει καποιος το υβριδικο active Yaris θα εχει πανω απο 21, αυτο λεω
-
Δια αλλο τι προτιμα ο καθενας. Εγω προσωπικα επιλεγω st line φιεστα με 125 hev και 2- 3 χιλιαρικα παραπανω. Οικονομοτεχνικα το γιαρις πλασσαρεται λεω καλυτερα απο το mazda 2. Γιατι? Γιατι μπορει.
-
Στο δίλημμα μάζντα 2 το παλιό, ή απλός γιώρης με 125 άλογα απαντώ: κάτι πιο εκλεκτό; διότι το μάζντα το 2 έχει καλή ποιότητα στην καμπίνα, αλλά είναι παλιό, αυτό δε με τα 115 άτια κάνει πλέον ...22 χήνες, όσο και το υβριδικό, ενώ το απλούν γιώρης είναι τεράστια καμενιά γιατί με ελάχιστα παραπάνω παίρνεις και εδώ το υβρίδιο που είναι άλλη κλάση.
-
To Mazda εχει κλειδωμενη τιμη. To Toyota οχι . Οταν θα παραλαβει καποιος το υβριδικο active Yaris θα εχει πανω απο 21, αυτο λεω
Πολυ καλο να εχει κλειδωμενη τιμη. Επι της αρχης ομως τπτ δε προεξοφλειται. Οσο για το 500αρικο +- η αποψη μου γερνει προς φιεστα που ειναι αρκετα παραπανω απο τα 2αναφερθεντα μα και η πλεον ολοκληρωμενη προταση της κατηγοριας.
-
Δια αλλο τι προτιμα ο καθενας. Εγω προσωπικα επιλεγω st line φιεστα με 125 hev και 2- 3 χιλιαρικα παραπανω. Οικονομοτεχνικα το γιαρις πλασσαρεται λεω καλυτερα απο το mazda 2. Γιατι? Γιατι μπορει.
Τι καλύτερο έχει το 125άρι Yaris, Σπύρος (α, χρόνια πολλά για προχθες!), σε σχέση με το 115άρι Mazda? Είναι το ίδιο γρήγορα. Το Mazda στρίβει καλύτερα, έχει ανώτερη ποιότητα κατασκευής και καλύτερο σαλόνι. Άρα τι καλύτερο έχει το Yaris?
ΥΓ: Το Φιεστα ξέχασέ το, δεν υπάρχει πια...
2020 Toyota Yaris