-
Ο κατασκευαστής το προτείνει, για περιβαλλοντικούς λόγους??? δε ξέρω.
αλλά στην επόμενη σελίδα κάνει κωλοτούμπα: Ένα λάδι με υψηλότερο ιξώδες (με υψηλότερη
τιμή) θα είναι καλύτερο εάν το
όχημα λειτουργεί σε υψηλές
ταχύτητες ή υπό ακραίες συνθήκες φορτίου.
Τέλος πάντων δεν υπερασπίζομαι κάποιο λάδι πιο πολύ προβληματίζομαι.
-
Πιθανολογώ ότι δεν είναι περιβαλλοντικοί λόγοι, όταν το αυτοκίνητο κινείται στην πόλη ηλεκτρικά (οπότε δεν ανεβάζουν θερμοκρασία τα λάδια) και ξαφνικά ενεργοποιηθεί ο θερμικός εάν το λάδι δεν είναι τα κατάλληλο, δηλαδή αυτό που προτείνει η εταιρεία, υφίστανται μεγαλύτερη φθορά τα κινούμενα μεταλλικά μέρη του κινητήρα. Τα υβριδικά απαιτούν άλλο τύπο λαδιού λόγω της συνεχούς και απότομης εναλλαγής από ηλεκτρικό σε θερμικό, αυτό μπορεί να συμβεί δεκάδες φορές, φανταστείτε σε συνθήκες χειμώνα, με κρύα λάδια (που θα καθυστερήσουν να πιάσουν θερμοκρασία λόγω ev mode) πόσο σημαντικά είναι τα χαρακτηριστικά του λαδιού που χρησιμοποιείται.
-
@nmsm2 said in 2020 Toyota Yaris:
Πιθανολογώ ότι δεν είναι περιβαλλοντικοί λόγοι, όταν το αυτοκίνητο κινείται στην πόλη ηλεκτρικά (οπότε δεν ανεβάζουν θερμοκρασία τα λάδια) και ξαφνικά ενεργοποιηθεί ο θερμικός εάν το λάδι δεν είναι τα κατάλληλο, δηλαδή αυτό που προτείνει η εταιρεία, υφίστανται μεγαλύτερη φθορά τα κινούμενα μεταλλικά μέρη του κινητήρα. Τα υβριδικά απαιτούν άλλο τύπο λαδιού λόγω της συνεχούς και απότομης εναλλαγής από ηλεκτρικό σε θερμικό, αυτό μπορεί να συμβεί δεκάδες φορές, φανταστείτε σε συνθήκες χειμώνα, με κρύα λάδια (που θα καθυστερήσουν να πιάσουν θερμοκρασία λόγω ev mode) πόσο σημαντικά είναι τα χαρακτηριστικά του λαδιού που χρησιμοποιείται.
Αυτό είναι τεκμηριωμένο και σωστό, όμως τι γίνεται άμα δε κινείσαι στη πόλη αλλά πας μια εκδρομή το καλοκαίρι και δουλεύει πιο συχνά ο θερμικός???
Και τι θέλει να πει το manual με το θα είναι καλύτερο εάν το όχημα λειτουργεί σε υψηλές ταχύτητες???
Χαλαρή βόλτα χωρίς να σφίξουν οι ζέστες πάει 80 βαθμούς.
-
Αυτό που λέει το manual είναι το λάδι με υψηλότερο ιξώδες, δείχνει τα οφέλη του, δηλαδή είναι καταλληλότερο όταν το όχημα κινείται σε υψηλές ταχύτητες, δεδομένου ότι καταπονείται περισσότερο ο κινητήρας, όπως και σε ακραίες συνθήκες, δηλαδή θερμοκρασία περιβάλλοντος πολύ χαμηλή, κρύος κινητήρας και εξ ανάγκης ανεβάζεις απότομα στροφές (εναλλαγή από ev σε θερμικό)
-
Μετά από 30.000+ km με το τελευταίο μου C-HR και άλλα τόσα περίπου με τα προηγούμενα δύο C-HR μου, δηλαδή συνολικά με χρήση 60.000km σε τρία διαφορετικά αυτοκίνητα, σε όλες τις δυνατές συνθήκες χρήσης (από πόλη με χοντρό μποτιλιαρισμα, μεχρι τελικές σε αυτοκινητοδρομο), με αλλαγές λαδιών στα προβλεπόμενα χρονικά διαστήματα (κάθε 15.000 km) και με τον προβλεπόμενο για το αυτοκινητο τύπο λαδιού (γνήσιο λάδι Toyota 0W-16), ποτέ δεν μου έκαψαν σταγόνα λάδι και πάντα το παλιό λάδι βγαίνει σχεδον ξανθό, "αδούλευτο".
Και αυτό είναι απολύτως λογικό, όταν στο 50-60% του συνολικού χρόνου λειτουργίας του αυτοκινήτου, το αυτοκίνητο δουλεύει πλήρως ηλεκτρικά, χωρίς καθόλου λειτουργία του βενζινοκινητήρα.
Μην αγχώνεστε, λοιπόν.
Θεωρώ ότι η Toyota δεν θα ρισκάριζε τη μακροζωία των κινητήρων της και τη δεδομενη αξιοπιστία της, προτείνοντας πολύ λεπτό λάδι, ώστε να κόψει μερικά γραμμάρια ρύπων. -
Μόνο που δεν είναι μόνο η Toyota είναι και Nissan και Honda και δε το είπα εγώ ότι βγάλανε αυτό το λάδι για την οικονομία καυσίμου οι ίδιοι το αναφέρουν στα δελτία τύπου: Development of JASO GLV-1 0W-8 Low Viscosity Engine Oil for Improving Fuel Efficiency considering Oil Consumption and Engine Wear Performance (ελπίζω δε χρειάζεται να κάνω μετάφραση)
και το λινκ: https://www.sae.org/publications/technical-papers/content/2020-01-1423/
δε χρειάζεται να πληρώσει κάποιος 35 νταλάρς πατάει το preview και κάνει screenchot
-
Καλημέρα
Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε, σε αυτόματο κιβώτιο με την επιλογή Ρ-parking, μέχρι πόση ώρα μπορώ να την έχω χωρίς να το σβήσω εντελώς; -
@nith1717 said in 2020 Toyota Yaris:
Καλημέρα
Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε, σε αυτόματο κιβώτιο με την επιλογή Ρ-parking, μέχρι πόση ώρα μπορώ να την έχω χωρίς να το σβήσω εντελώς;Σε υβριδικό μπορείς και 1 ώρα και παραπάνω γιατί δεν έχει ρελαντί, παίρνει ο θερμικός μερικά λεπτά να φορτώσει τις μπαταρίες, κατά τα άλλα δε παθαίνει τίποτα.
-
@a65 said in 2020 Toyota Yaris:
@nith1717 said in 2020 Toyota Yaris:
Καλημέρα
Ήθελα να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε, σε αυτόματο κιβώτιο με την επιλογή Ρ-parking, μέχρι πόση ώρα μπορώ να την έχω χωρίς να το σβήσω εντελώς;Σε υβριδικό μπορείς και 1 ώρα και παραπάνω γιατί δεν έχει ρελαντί, παίρνει ο θερμικός μερικά λεπτά να φορτώσει τις μπαταρίες, κατά τα άλλα δε παθαίνει τίποτα.
Το υβριδικό έχω. Σε ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση
-
Ειδικά άμα κάνεις μικρές διαδρομές καλό είναι να αφήνεις αναμένο και στο P κάνα μισάωρο να φορτώσει η 12 βόλτη μπαταρία, επίσημη οδηγία της Toyota επί κορονοϊού.
-
@pp said in 2020 Toyota Yaris:
Σε λίγες μέρες σταματάει η διάθεση του μοντέλου και περιμένουν το φρέσκο που θα βγαίνει και με 130 άλογα.
Θα εξακολουθεί να υπάρχει και αυτό με τα 116 άλογα; Έχουμε καμία πληροφορία για τιμές; Θέλει να πάρει η σύζυγος και είμαστε έτοιμοι για παραγγελία. Επίσης active ή active plus; Αξίζει τα παραπάνω χρήματα; Να τονίσω πως δεν την ενδιαφέρουν τα επιπλέον άλογα.
-
@nascar1 said in 2020 Toyota Yaris:
Θα εξακολουθεί να υπάρχει και αυτό με τα 116 άλογα; Έχουμε καμία πληροφορία για τιμές; Θέλει να πάρει η σύζυγος και είμαστε έτοιμοι για παραγγελία. Επίσης active ή active plus; Αξίζει τα παραπάνω χρήματα; Να τονίσω πως δεν την ενδιαφέρουν τα επιπλέον άλογα.
Ναι θα συνεχίσει να υπάρχει το 116 (θα το λένε 115). Όσο για τις εκδόσεις, αναμένουμε να δούμε τον εξοπλισμό κάθε έκδοσης, δεν ξέρουμε εαν θα είναι ο ίδιος και μετά το FL.
-
Τι μπερδεγουεϊ είναι αυτό;
-
@lap said in 2020 Toyota Yaris:
Τι μπερδεγουεϊ είναι αυτό;
Γιατί? Θα υπάρχουν 2 υβριδικές εκδόσεις, η 115 και η 130....σιγά το μπέρδεμα.
-
Και τι καλύτερο, ευκαιρία για μια μικρηηηηηηή αυξησουλα. Δε θα πάρει κάνα χιλιαρικακι πάνω;
-
Είναι κάνεις που παραλαμβάνει στα κοντά;; Εμενα μου είχαν πει οτι θα μπει στις 22 στο λιμάνι και ακόμα τπτ..αν έχει κάποιος κάτι ανάλογο ας σχολιάσει
-
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Και τι καλύτερο, ευκαιρία για μια μικρηηηηηηή αυξησουλα. Δε θα πάρει κάνα χιλιαρικακι πάνω;
Πάντως θέλω να δω τι διαφορά θα έχει το νέο υβριδικό σύστημα 5ης γενιάς
-
Ρε πατριώτες, τι σόι ανοχές έχει αυτό το μοτέρ για να θέλει λάδι 0-8;;;
-
@bassstarlet said in 2020 Toyota Yaris:
Ρε πατριώτες, τι σόι ανοχές έχει αυτό το μοτέρ για να θέλει λάδι 0-8;;;
Αυτό θα φανεί με τη πάροδο του χρόνου
-
Καλημέρα....όσο γίνεται!
Πήγα στην Toyota να δώσω προκαταβολή για αγορά μπαγκαζιέρας και μου είπαν ότι κάνει 809€ και με έκπτωση 788€!!!! [https://www.toyota.gr/buy-and-offers/offers/winter-offers/mpagkaziera-orofis](link url)
Μου είχαν πει κάποια στιγμή όταν είχα ρωτήσει περίπου στα 500€ και...περίμενα έστω μια μικρή απόκλιση, αλλά όχι τόσο ακριβά! Στο τηλέφωνο δεν μου είχαν αναφέρει το κόστος, διότι περίμεναν τον νέο κωδικό μπαγαζιέρας, τον οποίο δεν γνώριζαν εκείνη τη στιγμή.Εντωμεταξύ αγόρασα το αυτοκίνητο έτοιμο με μπάρες οροφής της Toyota κι έμαθα σήμερα ότι η μπαγκαζιέρα είναι της Thule!...οπότε κατάλαβα ότι άλλαξε συνεργασία με ακριβότερη εταιρεία η Toyota που δικαιολογεί έτσι αυτό το κόστος.
Απλά ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας.
2020 Toyota Yaris