-
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Μιλάμε για ένα λαστιχάκι (αυτό μεταξύ καπό και προφυλακτήρα) δεν τους δίνει καν ημερομηνία το σύστημα για το πότε θα είναι διαθέσιμο.
Δεν νομίζω να είναι τόσο απαραίτητο , οι βροχές μάλλον τέλος για μέσα στην πόλη θα είσαι ΟΚ να το κυκλοφορείς μέχρι να έρθει .
Στο iQ ακριβώς το ιδιο είχε ψικοκαεί απο τον ήλιο έβαλε ενας φανοποιός απο ρολό πρέπει να είναι απο τα πλέον συνηθισμένα προφίλ -
@v_a said in 2020 Toyota Yaris:
Άντε να σας πω και την ιστορία μου, να ευθυμησουμε λίγο.
Τρακαρα με το 8μηνιτικο yarisaki μου, πέρασε μια συμπαθητική κυριουλα στα 70+ με κόκκινο και την έφερα μια ζβουρα για να στανιαρει... Ενώ φοβόμουν για τα χειρότερα, η ζημιά περιορίστηκε στον προφυλακτήρα, καπό, φανάρια και τα συναφή.
Συμπεράσματα: το αμάξι σε φρενάρισμα πανικού όντως λειτούργησε καλά, η μηχανή απειραχτη παρά το δυνατό χτύπημα (μου έκανε εντύπωση).
Μας τα χάλασε η Toyota, 3 εβδομαδες αναμονή για τόσο βασικά ανταλλακτικά σε αμάξι με τόσες πωλήσεις, μου φάνηκε τουλάχιστον παράξενο. Ασφάλεια μικτή από H.D, γρήγορα αντανακλαστικά ως τώρα (πραγματογνώμονας την επόμενη μέρα στο συνεργείο).
Υγ: καλυτερα να τρακαρεις σε στοπ, παρά σε φανάρι (δεν αποδεικνύεται ποιος είχε πράσινο ), κάμερες δεν υπήρχαν, μάρτυρες μέσα στο σοκ που έπαθα δεν είχα την ηρεμία να ασχοληθώ. Μάλλον η dash cam (αν λεγεται έτσι) είναι απαραίτητη αν κινείσαι στη ζούγκλα της Αθήνας.Σε καταλαβαίνω απόλυτα και εμένα στο 8μηνο με έφαγαν μπαμπέσικα , βέβαια ποιό απλή υπόθεση (απλά χάζεψε και πήρε σβάρνα την παρκαρισμένη μου καψούρα), σου δίνω κουράγιο γιατί έκανα 3 μήνες συνεργείο επειδή έλειπε ένα μέταλλο 50*70 και δεν το έστελνε το εργοστάσιο .
Αφού είσαστε εσείς καλά όλα τα άλλα γίνονται .
Μικτή ασφάλεια και καλή dashcam είναι πλέον απαραίτητα .
άντε με το καλό να το παραλάβεις
-
@bassstarlet said in 2020 Toyota Yaris:
@nith1717 said in 2020 Toyota Yaris:
.αλλά το βλέμμα της συζύγου ήταν στο καντράν
Την επόμενη, βάλε μια πετσέτα να το καλύπτει.
-
Καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θα πάει σε λίγο καιρό για το πρώτο του service το Yaris Hybrid (αγορά πριν λίγους μήνες) τι λάδι σας έβαλαν στην αντιπροσωπεία. Το βιβλιαράκι είναι ξεκάθαρο 0W-8 λάδι ή 0W-16/0W-20 αν δεν έχει το 0W-8 και αλλαγή σε 0W-8 στο επόμενο service. Από περιέργεια και μόνο κοίταξα για 0W-8 και δεν βρήκα πουθενά. Βάζουν στην αντιπροσωπεία 0W-8 ή κάνουν τα δικά τους; -
@drioannis said in 2020 Toyota Yaris:
Καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θα πάει σε λίγο καιρό για το πρώτο του service το Yaris Hybrid (αγορά πριν λίγους μήνες) τι λάδι σας έβαλαν στην αντιπροσωπεία. Το βιβλιαράκι είναι ξεκάθαρο 0W-8 λάδι ή 0W-16/0W-20 αν δεν έχει το 0W-8 και αλλαγή σε 0W-8 στο επόμενο service. Από περιέργεια και μόνο κοίταξα για 0W-8 και δεν βρήκα πουθενά. Βάζουν στην αντιπροσωπεία 0W-8 ή κάνουν τα δικά τους;Τα έχουμε ξανασυζητήσει, στα εξουσιοδοτημένα βάζουν 0w-20 βαρέλι γιατί είναι πιο φτηνό λόγω συσκευασίας. Το 0w-8 και 0w-16 μπουκάλι του λίτρου κάνουν 29 euro το λίτρο.
Μιλάμε για μιλάμε για λάδι Toyota αλλά υπάρχει και 0w-8 motulTo 0w-8 έχει μόνο πιστοποιήση JASO, τα 0w-16 έχει API/SAE
-
@a65 said in 2020 Toyota Yaris:
Καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θα πάει σε λίγο καιρό για το πρώτο του service το Yaris Hybrid (αγορά πριν λίγους μήνες) τι λάδι σας έβαλαν στην αντιπροσωπεία. Το βιβλιαράκι είναι ξεκάθαρο 0W-8 λάδι ή 0W-16/0W-20 αν δεν έχει το 0W-8 και αλλαγή σε 0W-8 στο επόμενο service. Από περιέργεια και μόνο κοίταξα για 0W-8 και δεν βρήκα πουθενά. Βάζουν στην αντιπροσωπεία 0W-8 ή κάνουν τα δικά τους;Τα έχουμε ξανασυζητήσει, στα εξουσιοδοτημένα βάζουν 0w-20 βαρέλι γιατί είναι πιο φτηνό λόγω συσκευασίας. Το 0w-8 και 0w-16 μπουκάλι του λίτρου κάνουν 29 euro το λίτρο.
Μιλάμε για μιλάμε για λάδι Toyota αλλά υπάρχει και 0w-8 liqui moly
https://www.liqui-moly.com/el/gr/grafeio-typoy/deltia-typoy/ladi-kinitira-choris-ladi.htmlTo 0w-8 έχει μόνο πιστοποιήση JASO, τα 0w-16 έχει API/SAE
Άρα δεν χρησιμοποιούν αυτό που συστήνει η Toyota για το αυτοκίνητό της... Ευχαριστώ πολύ.
-
Άρα δεν χρησιμοποιούν αυτό που συστήνει η Toyota για το αυτοκίνητό της... Ευχαριστώ πολύ.
Αν τα ζητησεις θα σου βαλουν τα 0-8 , αλλά τα χρεωνουν πολυ . Επισης καλο ειναι να τους το πεις εγκαιρως για να τα εχουν
-
Χαζεύω ένα Yaris στο φανάρι.Τι ωραία πέρλα ,απόχρωση,ένταση,πολύ ωραια εκτέλεση,καμμία σχέση με την αηδία της Suzuki που πηρα σε λευκό πέρλα για τη συζυγο.
-
Είναι συλλεκτικό φίλε. Περιμένεις 14 μήνες να ωριμάσει η πέρλα, για αυτό.
-
Καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θα πάει σε λίγο καιρό για το πρώτο του service το Yaris Hybrid (αγορά πριν λίγους μήνες) τι λάδι σας έβαλαν στην αντιπροσωπεία. Το βιβλιαράκι είναι ξεκάθαρο 0W-8 λάδι ή 0W-16/0W-20 αν δεν έχει το 0W-8 και αλλαγή σε 0W-8 στο επόμενο service. Από περιέργεια και μόνο κοίταξα για 0W-8 και δεν βρήκα πουθενά. Βάζουν στην αντιπροσωπεία 0W-8 ή κάνουν τα δικά τους;Μπορείς να βάλεις γνήσιο λάδι Toyota OW-8 σε 5λιτρη συσκευασία, για να περιορίσεις το κόστος, σε σχέση με τα μονόλιτρα OW-8.
Όπως προειπωθηκε, πριν πας για service φρόντισε να το παραγγείλεις στο Τμημα ανταλλακτικών-αξεσουαρ, ώστε αν δεν το εχουν ετοιμοπαραδοτο, να το έχουν φέρει μέχρι την ώρα του service. -
@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:
Καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θα πάει σε λίγο καιρό για το πρώτο του service το Yaris Hybrid (αγορά πριν λίγους μήνες) τι λάδι σας έβαλαν στην αντιπροσωπεία. Το βιβλιαράκι είναι ξεκάθαρο 0W-8 λάδι ή 0W-16/0W-20 αν δεν έχει το 0W-8 και αλλαγή σε 0W-8 στο επόμενο service. Από περιέργεια και μόνο κοίταξα για 0W-8 και δεν βρήκα πουθενά. Βάζουν στην αντιπροσωπεία 0W-8 ή κάνουν τα δικά τους;Μπορείς να βάλεις γνήσιο λάδι Toyota OW-8 σε 5λιτρη συσκευασία, για να περιορίσεις το κόστος, σε σχέση με τα μονόλιτρα OW-8.
Όπως προειπωθηκε, πριν πας για service φρόντισε να το παραγγείλεις στο Τμημα ανταλλακτικών-αξεσουαρ, ώστε αν δεν το εχουν ετοιμοπαραδοτο, να το έχουν φέρει μέχρι την ώρα του service.Για πείτε σε ποια αντιπροσωπεία έγινε η παραγγελία του 5λιτρου 0W-8 και πόσο στοίχησε .
-
@monman2 said in 2020 Toyota Yaris:
Καλώς σας βρήκα.
Όπως προειπωθηκε, πριν πας για service φρόντισε να το παραγγείλεις στο Τμημα ανταλλακτικών-αξεσουαρ, ώστε αν δεν το εχουν ετοιμοπαραδοτο, να το έχουν φέρει μέχρι την ώρα του service.Για πείτε σε ποια αντιπροσωπεία έγινε η παραγγελία του 5λιτρου 0W-8 και πόσο στοίχησε .
Δεν είπα οτι έγινε παραγγελία, είπα ότι μπορεί να παραγγελθεί.
Μπορεί να μην έχουν φέρει και πότε μεχρι σήμερα Ελλάδα 5λιτρο 0W-8.
Εξάλλου, μου συμβαίνει συχνά με τα διάφορα αξεσουαρ-ανταλλακτικά που κατά καιρούς παραγγέλνω στην αντιπροσωπεία, να τα φέρνουν πρώτη φορά για εμένα στην Ελλάδα.
Πάντως, για οποιον ενδιαφέρεται, ο κωδικός ανταλλακτικού του 5λιτρου OW-8 γνήσιου λαδιού Toyota είναι 08880-84113.
Ρωτήστε στην αντιπροσωπεία για συμβατότητα με το αυτοκινητό σας, τιμή και διαθεσιμότητα. -
... 5λιτρου OW-8 γνήσιου λαδιού Toyota είναι 08880-84113.
Ρωτήστε στην αντιπροσωπεία για συμβατότητα με το αυτοκινητό σας, τιμή και διαθεσιμότητα.
Η τιμή προς το παρόν της συσκευασίας 5 λίτρων είναι περίπου 120 ευρώ...
-
Ουτε 25€/λτ . Μονο 24
Τζαμπα : -
... 5λιτρου OW-8 γνήσιου λαδιού Toyota είναι 08880-84113.
Ρωτήστε στην αντιπροσωπεία για συμβατότητα με το αυτοκινητό σας, τιμή και διαθεσιμότητα.
Η τιμή προς το παρόν της συσκευασίας 5 λίτρων είναι περίπου 120 ευρώ...
5 μονόλιτρα πόσο θα τα πλήρωνες, ρώτησες;
-
Ρώτησα σε εξουσιοδοτημένο και μάλιστα σε 2 και το έγραψα 29 ευρώ το λίτρο.
Και για να μην κουραστείτε να κάνετε το πολλαπλασιασμό 29Χ 4= 116 (3,6 παίρνει με αλλαγή φίλτρου).
Το πρόβλημα είναι άλλο είναι το καλύτερο για τη μακροζωία του κινητήρα ή είναι καλύτερο για τη κατανάλωση βενζίνης και τους ρύπους?
Όπως λέει το manual : Κατά την κατασκευή προστίθεταιστο όχημα Toyota SAE 0W-8 και
αυτό αποτελεί τη βέλτιστη επιλογή
για καλή οικονομία καυσίμου
Θα το δούμε στο μέλλον. -
Το πρόβλημα είναι άλλο είναι το καλύτερο για τη μακροζωία του κινητήρα ή είναι καλύτερο για τη κατανάλωση βενζίνης και τους ρύπους?
Νομίζω ότι τα δύο αυτά συμβαδίζουν.
Εφόσον το αντέχει τόσο λεπτό λάδι ο κινητήρας, δουλεύει πιο άνετα και συνεπώς καταναλώνει λιγότερο. -
Νομίζω ότι τα δύο αυτά συμβαδίζουν.
Εφόσον το αντέχει τόσο λεπτό λάδι ο κινητήρας, δουλεύει πιο άνετα και συνεπώς καταναλώνει λιγότερο. -
Άμα το λες...
Εγώ δε νομίζω θέλω κάτι πιο χειροπιαστό να πάρω 2 μηχανές με 100.000χλμ και να μετρήσω τις φθορές.
Αλλά επιφυλάσσομαι γι αυτό έγραψα θα το δούμε στο μέλλον.ΥΓ. και το adblue στα diesel δε το βάλανε για να κάνουν καλό στους κινητήρες μάλλον να περάσουν τους ρύπους.
-
Άμα το λες...
Εγώ δε νομίζω θέλω κάτι πιο χειροπιαστό να πάρω 2 μηχανές με 100.000χλμ και να μετρήσω τις φθορές.
Αλλά επιφυλάσσομαι γι αυτό έγραψα θα το δούμε στο μέλλον.ΥΓ. και το adblue στα diesel δε το βάλανε για να κάνουν καλό στους κινητήρες μάλλον να περάσουν τους ρύπους.
Εγώ δεν λέω τίποτα, εφόσον το προτεινει ο κατασκευαστής, λογικά κάτι παραπάνω θα ξέρει από εμάς...
2020 Toyota Yaris