Να πούμε και κάτι χρήσιμο. Πιθανόν και εμένα δημιουργήθηκε όταν πλύθηκε και δεν έκανα καλό στέγνωμα. Σε όλα τα άλλα πλυσίματα κανένα πρόβλημα.
Latest posts made by Drioannis
-
RE: 2020 Toyota Yaris
-
@jason13 said in 2020 Toyota Yaris:
Καλησπέρα,
Αυτο το σημάδι για yaris του 23 πως διορθωνεται; Ειναι φυσιολογικο πρωτο μηνα και μετα απο ενα πλυσιμο (μαλλον οχι τελειο στεγνωμα) να βγαζει τετοια σημαδια στα πλαστικά του;
Λυπάμαι ειλικρινά αλλά το ίδιο συνέβη και σε εμένα μετά από πλύσιμο. Δεν ξέρω την αιτία (μου είπαν κακή ποιότητα υλικών) αλλά δεν πρόκειται να το αφαιρέσεις παρά μόνο με γυάλισμα. Δοκίμασα τα πάντα αλλά τελικά κατέληξα σε detailer όπου τελικά γυάλισμα έκανε, αφού δοκίμασε και αυτός ότι είχε διαθέσιμο (όξινο Ph για άλατα, σαμπουάν κλπ).
-
@a65 said in 2020 Toyota Yaris:
@bassstarlet said in 2020 Toyota Yaris:
Ρε πατριώτες, τι σόι ανοχές έχει αυτό το μοτέρ για να θέλει λάδι 0-8;;;
Αυτό θα φανεί με τη πάροδο του χρόνου
Μα δεν μπορούμε ν' αμφισβητούμαι τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αυτό συστήνει ως πρώτη επιλογή και αυτό επιδιώκουμε να βάζουμε. Κάνω λάθος; Αν τώρα κάποιος το πάει μόνιμα 140-160χλμ/ω με 4-5 άτομα μέσα ε πιθανόν να βάζει και πιο παχύ λαδάκι;
Γενικά πάντως υβριδικό ξευβριδικό έχει ανέβει εξωφρενικά πολύ η τιμή του. Πριν 2 χρονάκια 17300 έκανε...Βέβαια νόμοι της αγοράς αλλά πολλά λεφτά για ένα τέτοιο μικρό αυτοκίνητο.
-
@bill_hsd said in 2020 Toyota Yaris:
... 5λιτρου OW-8 γνήσιου λαδιού Toyota είναι 08880-84113.
Ρωτήστε στην αντιπροσωπεία για συμβατότητα με το αυτοκινητό σας, τιμή και διαθεσιμότητα.
Η τιμή προς το παρόν της συσκευασίας 5 λίτρων είναι περίπου 120 ευρώ...
-
@a65 said in 2020 Toyota Yaris:
@drioannis said in 2020 Toyota Yaris:
Καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θα πάει σε λίγο καιρό για το πρώτο του service το Yaris Hybrid (αγορά πριν λίγους μήνες) τι λάδι σας έβαλαν στην αντιπροσωπεία. Το βιβλιαράκι είναι ξεκάθαρο 0W-8 λάδι ή 0W-16/0W-20 αν δεν έχει το 0W-8 και αλλαγή σε 0W-8 στο επόμενο service. Από περιέργεια και μόνο κοίταξα για 0W-8 και δεν βρήκα πουθενά. Βάζουν στην αντιπροσωπεία 0W-8 ή κάνουν τα δικά τους;Τα έχουμε ξανασυζητήσει, στα εξουσιοδοτημένα βάζουν 0w-20 βαρέλι γιατί είναι πιο φτηνό λόγω συσκευασίας. Το 0w-8 και 0w-16 μπουκάλι του λίτρου κάνουν 29 euro το λίτρο.
Μιλάμε για μιλάμε για λάδι Toyota αλλά υπάρχει και 0w-8 liqui moly
https://www.liqui-moly.com/el/gr/grafeio-typoy/deltia-typoy/ladi-kinitira-choris-ladi.htmlTo 0w-8 έχει μόνο πιστοποιήση JASO, τα 0w-16 έχει API/SAE
Άρα δεν χρησιμοποιούν αυτό που συστήνει η Toyota για το αυτοκίνητό της... Ευχαριστώ πολύ.
-
Καλώς σας βρήκα.
Θα ήθελα να ρωτήσω μιας και θα πάει σε λίγο καιρό για το πρώτο του service το Yaris Hybrid (αγορά πριν λίγους μήνες) τι λάδι σας έβαλαν στην αντιπροσωπεία. Το βιβλιαράκι είναι ξεκάθαρο 0W-8 λάδι ή 0W-16/0W-20 αν δεν έχει το 0W-8 και αλλαγή σε 0W-8 στο επόμενο service. Από περιέργεια και μόνο κοίταξα για 0W-8 και δεν βρήκα πουθενά. Βάζουν στην αντιπροσωπεία 0W-8 ή κάνουν τα δικά τους;