-
@civil357 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Καταλαβαίνω ότι επανεμφανίστηκε σε περιοχές που είχε 100 χρόνια να φανεί ή στα περίχωρα πόλεων. Εκεί υπάρχει θέμα , αλλά το κυνήγι πρέπει να γίνει οργανωμένα και με σχέδια , πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο λύκος είναι σήμερα εδώ και αύριο σε άλλο νομό.
To πρόβλημα με τα άγρια ζώα είναι ότι έχει περιοριστεί κατά πολύ ο χώρος τους, είτε από χτίσιμο/κόψιμο δέντρων, είτε από δρόμους, είτε από φωτιές.
Οπότε εμφανίζονται πλέον πιο κοντά σε κατοικιμένες περιοχές.Φυσικά φταίει ο ανθρώπινος παράγοντας.
Αντίστοιχα προβλήματα έχω ακούσει για αρκούδες και αγριογούρουνα.
-
@antonakis said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Καταλαβαίνω ότι επανεμφανίστηκε σε περιοχές που είχε 100 χρόνια να φανεί ή στα περίχωρα πόλεων. Εκεί υπάρχει θέμα , αλλά το κυνήγι πρέπει να γίνει οργανωμένα και με σχέδια , πράγματα που δεν υπάρχουν στην Ελλάδα. Ο λύκος είναι σήμερα εδώ και αύριο σε άλλο νομό.
To πρόβλημα με τα άγρια ζώα είναι ότι έχει περιοριστεί κατά πολύ ο χώρος τους, είτε από χτίσιμο/κόψιμο δέντρων, είτε από δρόμους, είτε από φωτιές.
Οπότε εμφανίζονται πλέον πιο κοντά σε κατοικιμένες περιοχές.Φυσικά φταίει ο ανθρώπινος παράγοντας.
Αντίστοιχα προβλήματα έχω ακούσει για αρκούδες και αγριογούρουνα.
Και όμως το αντίθετο συμβαίνει, στις περιοχές που στην Ελλάδα είναι πραγματικοί βιότοποι και όχι αισθητικά περιαστικά δάση.
Ειλικρινά από τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι μέσα Ιουνίου , σχεδόν στο σύνολο των επαρχιακών δρόμων της ημιορεινής και ορεινής χώρας ( από Ν.Πίνδο εώς Πρέσπες) , τις καθημερινές θα διασταυρωθείς με ελάχιστα άλλα οχήματα , μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού ( ο.κ. υπερβολή αλλά καταλαβαίνεις τι θέλω να πω). Δε θα βρείς άνθρωπο ....
Η Εγναντία μπορεί να τα δυσκολεύει στις μετακινήσεις , και θα έπρεπε να είχε περισσότερα σημεία διέλευσης τους , αλλά έδιωξε το φόρτο αργών κινούμενων οχημάτων από περιοχές πλήρους προστασίας. Είναι ένας κλειστός αυτοκινητόδρομος , ο χρήστης δεν προλαβαίνει να καταλάβει καν ότι περνάει περιοχή προστασίας , αν δε το ξέρει.
Η αρκούδα εμφανίστηκε στην Ν.Πίνδο από τα Τζουμέρκα και κάτω , με μόνιμη παρουσία σχεδόν μέχρι το Καρπενήσι, σε περιοχές που ακόμα και οι ηλικιωμένοι δεν την είχαν δεί ούτε ζωγραφιστή.
Αύξηση και σε ζαρκάδια , τόσο που πλέον και τα ακούς και πετάγονται συχνά σε δρόμους ( επιτέλους η γνωστή πινακίδα απόκτησε νόημα) .
Τα γουρούνια είναι άλλη (πονεμένη) ιστορία....
-
Έβγαλε το σηματάκι πάγου για πρώτη φορά τη φετινή ¨χειμερινή" σεζόν , έπεσε κάτω από τους 4 και αναβόσβηνε ( σήμα ότι ίσως πέσει και άλλο ) .
Διόδια Τερόβου , 7:15 περίπου.
Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά τόσο νωρίς . Βέβαια , τώρα έχει 20 , αλλά οκ , φθινόπωρο κανονικό!
Καλό "χειμώνα" κοινώς....
-
Εγω δεν καταλαβαινω για το βγαζει στους 3 βαθμους αφου για να παγωσει το νερο πρεπει να ειναι 0. Και η 147 εβγαζε κατι τετοιο.
-
@wantone said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Εγω δεν καταλαβαινω για το βγαζει στους 3 βαθμους αφου για να παγωσει το νερο πρεπει να ειναι 0. Και η 147 εβγαζε κατι τετοιο.
Το καταλαβαίνω να σου πώ , καλά κάνει.
Πιθανότατα εσύ να περνάς από το δρόμο πρωί όπως εγώ , οπότε στους 4 , δεν έχει "σπάσει" ο βραδινός πάγος , άρα έχε το νου σου. -
Πιθανότατα εσύ να περνάς από το δρόμο πρωί όπως εγώ , οπότε στους 4 , δεν έχει "σπάσει" ο βραδινός πάγος , άρα έχε το νου σου.ο βραδυνος παγος στους 4 βαθμους θα σπασει το πρωι με την ανατολη εκτος και ειναι κατω απο γεφυρα και δεν το βλεπει φως black ice το λενε, μιλαμε για πολυ σπανιο γιατι συνηθως στους δρομους ειναι ελαχιστο το παχος του παγου που σχηματιζεται
-
Πιθανότατα εσύ να περνάς από το δρόμο πρωί όπως εγώ , οπότε στους 4 , δεν έχει "σπάσει" ο βραδινός πάγος , άρα έχε το νου σου.ο βραδυνος παγος στους 4 βαθμους θα σπασει το πρωι με την ανατολη εκτος και ειναι κατω απο γεφυρα και δεν το βλεπει φως black ice το λενε, μιλαμε για πολυ σπανιο γιατι συνηθως στους δρομους ειναι ελαχιστο το παχος του παγου που σχηματιζεται
Διαφωνώ, ο πάγος του -5 δεν σπάει έτσι εύκολα.
Το φως δεν κρύβεται μόνο από τη γέφυρα ,αλλά σε οποιοδήποτε ανήλιο ( ιδίως το χειμώνα μέχρι να σηκωθεί καλά ο ήλιος) σημείο επαρχιακής ή εθνικής οδού , το οποίο κρύβεται π.χ από ένα πρανές, τι πιο σύνηθες. Στους δε επαρχιακούς δρόμους μας που η απορροή είναι ανέκδοτο , είναι πολύ μα πολύ σύνηθες , το σημείο που ρέει το νερό να παγώνει.
Το δε Μάρτιο που οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας είναι ακόμα μεγαλύτερες , μπορεί κάποιος να ξεγελαστεί ακόμα πιο εύκολα. -
3 βαθμούς στην ατμόσφαιρα σημαίνει ότι στο έδαφος και στην άσφαλτο ίσως είναι και μηδεν
-
Διαφωνώ, ο πάγος του -5 δεν σπάει έτσι εύκολα.
Το φως δεν κρύβεται μόνο από τη γέφυρα ,αλλά σε οποιοδήποτε ανήλιο ( ιδίως το χειμώνα μέχρι να σηκωθεί καλά ο ήλιος) σημείο επαρχιακής ή εθνικής οδού , το οποίο κρύβεται π.χ από ένα πρανές, τι πιο σύνηθες. Στους δε επαρχιακούς δρόμους μας που η απορροή είναι ανέκδοτο , είναι πολύ μα πολύ σύνηθες , το σημείο που ρέει το νερό να παγώνει.
Το δε Μάρτιο που οι αποκλίσεις της θερμοκρασίας είναι ακόμα μεγαλύτερες , μπορεί κάποιος να ξεγελαστεί ακόμα πιο εύκολα.αν περασουν μερικα αμαξια απ πανω σπαει αλλα τεσπα εγω δεν οδηγαω οταν βρεχει σκεψου με -5 σε επαρχιακο στα βουνα δεν θα πηγαινα, στην Εθνικη εχω παει χωρις θεμα γιατι παγος γενικα ειναι σπανιο (πρεπει να τρεξει νερο απο καπου που το βραδυ θα παγωσει)
Λαπ, και -3 να εχει εξω αν βγει αρκετος ηλιος θα λιωσει.
10 χρονια καναδα εχω οδηγησει πανω σε παγωμενο χιονι, κατι λιγα τα ξερω, 6 μηνες χιονια. βεβαια ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει, παντως εχω πεσει σε βρεγμενα μαρμαρα στην Ελλαδα σε παγο ποτε.
-
Ελπίζω να μη χτύπησες. Το μάρμαρο πολύ ύπουλο
-
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ελπίζω να μη χτύπησες. Το μάρμαρο πολύ ύπουλο
οχι ευτυχως αλλα ειναι πολυ επικινδυνο και τα πεζοδρομια Ελλαδα μπορει να ειναι πολυ γλυστερα χωρις μαρμαρα.
-
Έβγαλε το σηματάκι πάγου για πρώτη φορά τη φετινή ¨χειμερινή" σεζόν , έπεσε κάτω από τους 4 και αναβόσβηνε ( σήμα ότι ίσως πέσει και άλλο ) .
Διόδια Τερόβου , 7:15 περίπου.
Δεν θυμάμαι άλλη χρονιά τόσο νωρίς . Βέβαια , τώρα έχει 20 , αλλά οκ , φθινόπωρο κανονικό!
Καλό "χειμώνα" κοινώς....
Καλα ο συνδυασμος υγρασιας, ανηλιων κομματιων στο Τεροβο ειναι δραμα το χειμωνα.
Και αντε στην Ιονια εισαι οκ...στον παλιο ειναι τα δυσκολα.
Και ακομα δεν εχει πιασει καλο κρυο.
Αρχισε το κρατς δηλαδη... -
@lap said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
3 βαθμούς στην ατμόσφαιρα σημαίνει ότι στο έδαφος και στην άσφαλτο ίσως είναι και μηδεν
το βραδυ, την μερα θα ειναι λογικα παραπανω, το καλοκαιρι φθανει 50 βαθμους. αλλα το βραδυ σχηματιζεται ο παγος.
-
@chrisk6 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Καλα ο συνδυασμος υγρασιας, ανηλιων κομματιων στο Τεροβο ειναι δραμα το χειμωνα.
Αρχισε το κρατς δηλαδη...Ο παλιός Άρτα - Γιάννενα , πήρε πολύ κόσμο έτσι στο λαιμό του....
Όλος αυτός ο δρόμος , ενώ δε του φαίνεται , κάνει πολύ καλή παγωνιά το χειμώνα και καθώς είναι βαθιά μέσα σε κοιλάδα , δε το βλέπει ο ήλιος ποτέ.
Ωραία διαδρομή ( αν είχαν μείνει τα πλατάνια) , και με ωραίες στροφές ( όταν συντηρούν το οδόστρωμα) .Άντε μπας και κάνει λίγο χειμώνα φέτος, μας πέθανε η ζέστη....
-
@chrisk6 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Αρχισε το κρατς δηλαδη...Ο παλιός Άρτα - Γιάννενα , πήρε πολύ κόσμο έτσι στο λαιμό του....
Όλος αυτός ο δρόμος , ενώ δε του φαίνεται , κάνει πολύ καλή παγωνιά το χειμώνα και καθώς είναι βαθιά μέσα σε κοιλάδα , δε το βλέπει ο ήλιος ποτέ.
Ωραία διαδρομή ( αν είχαν μείνει τα πλατάνια) , και με ωραίες στροφές ( όταν συντηρούν το οδόστρωμα) .Άντε μπας και κάνει λίγο χειμώνα φέτος, μας πέθανε η ζέστη....
Οπως τα λες. Πολυ επικινδυνος τον χειμωνα. Ειδικα με την παγωνια.
Αν ειχε και καλο οδοστρωμα θα ηταν το τελειο πιστακι.
(Τον εχω κανει με μοτο και αυτοκινητο παρα πολλες φορες)Τουλαχιστον το καλοκαιρι παμε στο ποταμι να πιουμε κανα καφε και να παιξουν τα μικρα στο ποταμι μπας και δροσιστουμε.
-
-
-
Φεύγω από το νοσοκομείο και πέφτω πάνω στην κίνηση Βασ. Σοφίας - Βασ. Κωνσταντίνου - κέντρο κλπ λες και είναι ώρα αιχμής καθημερινή και μετά ακούω στο ραδιόφωνο 50 χρόνια Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο και είναι γεμάτο λες και παίζουν οι Rolling Stones !
-
Αφού λείπει ο @gatoz , που το ανέβαζε συχνά πυκνά, ας πάρω την σκυτάλη...
Όσο μπορεί ο καθένας...αν μπορεί...
Πρόκειται όντως για ανιδιοτελή πράξη αγάπης...
-
Δεν πάει κανένας συνφορουμίτης από 'δω μπας και γράψουν καμιά σοβαρή δοκιμή;
Y.Γ, Εκτός του lap γιατί θα μας πεθάνει σε δοκιμές με τα ντάτσια και τα σουζούκια..
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]