-
Ρε συ Φάνη ο άνθρωπος δεν πάει βήμα πνευματικά, ποιές σπουδές τώρα; Οι CEO έχουν περάσει από πόσες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και έχουν δοκιμαστεί, για αυτό παίρνουν αντίστοιχο μισθό. Δε μπαίνουν φυτευτοί στην πολιτική γιατί έχουν το σωστό επώνυμο, ούτε πατάνε πάνω σε αυτό. Ο τύπος αν δε λεγόταν όπως λεγόταν, ειλικρινά δεν ξέρω τι επάγγελμα θα μπορούσε να κάνει, εγώ προσωπικά ούτε για data entry δε θα τον έπαιρνα σε εταιρεία.
Επίσης, όταν έχεις κάνει ως κόμμα σημαία τις διακοπές του Τσίπρα στο κότερο ή τα fake news για διακοπές Μαλδίβες (ή όπου ήταν) που και καλά τον έφεραν πίσω τα ΟΥΚ, πάει πολύ να θεωρεί και ο ίδιος ο Κούλης και το κόμμα οτι όλα είναι οκ να διακοπάρει σαν τον Ευτύχη Μπέτσα. Επίσης, μιλάμε εν μέσω καταστροφής οτι τα έγραψε όλα στα @@ του, όχι κανονικής περιόδου, και πήγε για βουτιές κλασικά στο Μαράθι, καμία ενσυναίσθηση αλλά κατά τα άλλα ο Μηταράκης φταίει για τις διακοπές του και ο Πατούλης (έστω και αν ήταν αφορμή) για τις στροφές επί της πίστας στο βλαχογλέντι. Συγγνώμη αλλά διαφωνώ. -
@fanis75 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Γιατί δεν είδα π.χ. έναν κομμουνιστή να απαρνιέται όλα του τα αγαθά για να τα δώσει στοςυ φτωχούς.
Δεν χρειάζεται να απαρνηθεί κάποιος κάτι. Το κράτος έχει τρόπους να τον υποχρεώσει να απαρνηθεί αγαθά που υποδεικνύουν εύπορη και προκλητική ζωή.
Π.χ. αν κάποιος έχει 5 αυτοκίνητα ή 5 ακίνητα ή κερδοφόρα επιχείριση ή εισοδήματα από περιουσίες, ας τον ξεζουμίσει το κράτος φορολογικά για να τον εξαναγκάσει είτε να απαρνηθεί πολλά από αυτά που έχει, είτε να πληρώνει για να τα κατέχει.
Έχεις φίλε μου 5 αυτοκίνητα; Τι τα θέλεις 5 αυτοκίνητα; Πλέρωνε!
Και η πίτα ολάκερη και ο σκύλος χορτάτος δεν γίνεται.
Οι έχοντες και κατέχοντες να πληρώσουν το κοινωνικό κράτος. Αυτοί που έχουν χορηγούς, που το ξύνουν όλη μέρα και η τσέπη πάντα είναι γεμάτη επειδή έχουν μπαμπά και μαμά να πλερώσουν. Πάντα φυσικά επειδή θα είναι εντολή του κράτους.
Όχι από μόνοι τους. Συλλογικά πάντα.Γουστάρω να γίνει κάτι τέτοιο. Έτσι να σφίξουν και οι κώλοι και οι κωλάρες.
-
@realzeus said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Κάνεις ένα τεράστιο λάθος θεωρώντας ότι ο κάθε άνθρωπος από μόνος του πρέπει να απαρνηθεί κάτι και να το παίξει ανθρωπιστής. Δεν είναι δουλειά του κάθε ατόμου να είναι εθελοντής! Είναι δουλειά της κοινωνίας να οργανωθεί ανάλογα. Το άτομο θα κάνει αυτό που θα του πει το Κράτος-Κοινωνία, ώστε να φτάσουμε σε αυτό το επίπεδο. Δεν καταλαβαίνω γιατί θεωρείς ότι όλα είναι θέμα ατομικής ευθύνης. ΟΧΙ, είναι θέμα συλλογικής ευθύνης! Δεν θα πάρω εγώ τον άστεγο σπίτι μου, από μόνος μου. Θα ακολουθήσω το Κρατικό πρόγραμμα και ό,τι προβλέπεται από αυτό!
Το ποιος θα του το υποδειξει είναι αδιάφορο, το αποτέλεσμα μετράει. Κανείς λοιπόν δεν θέλει να απαρνηθεί τίποτα, για αυτό και υπάρχει ο μπαμπούλας το κράτος με φόρους κλπ. Αυτό λέω, είναι ενάντια στην ανθρώπινη φύση και πρέπει να μας υποχρεώσει κάποιος (με εκφοβισμό!!!) για να δώσουμε. Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, ο καθένας ειναι για τον εαυτό του σε αυτή την ζωή. Εμείς επιμένουμε σε κοινωνίες κλπ, και σωστά κάνουμε αλλά το όριο είναι η ανοχή της ανθρώπινης φύσης. Για αυτό έχουμε εγκλήματα, κλπ. έκνομες συμπεριφορές. Μεγάλη κουβέντα που δεν γίνεται από εδώ.
@diego1960 said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Ρε συ Φάνη ο άνθρωπος δεν πάει βήμα πνευματικά, ποιές σπουδές τώρα; Οι CEO έχουν περάσει από πόσες θέσεις στον ιδιωτικό τομέα και έχουν δοκιμαστεί, για αυτό παίρνουν αντίστοιχο μισθό. Δε μπαίνουν φυτευτοί στην πολιτική γιατί έχουν το σωστό επώνυμο, ούτε πατάνε πάνω σε αυτό. Ο τύπος αν δε λεγόταν όπως λεγόταν, ειλικρινά δεν ξέρω τι επάγγελμα θα μπορούσε να κάνει, εγώ προσωπικά ούτε για data entry δε θα τον έπαιρνα σε εταιρεία.
Επίσης, μιλάμε εν μέσω καταστροφής οτι τα έγραψε όλα στα @@ του, όχι κανονικής περιόδου, και πήγε για βουτιές κλασικά στο Μαράθι, καμία ενσυναίσθηση αλλά κατά τα άλλα ο Μηταράκης φταίει για τις διακοπές του και ο Πατούλης (έστω και αν ήταν αφορμή) για τις στροφές επί της πίστας στο βλαχογλέντι. Συγγνώμη αλλά διαφωνώ.Μια χαρά έξυπνος είναι. Όσο για τα άλλα, προφανώς τα έγραψε όλα, γιατι: α) μπορεί, β) έτσι κάνουν οι πολιτικοί, χεσμένους μας έχουν (τώρα το καταλάβαμε) και γ) ΠΘ ειναι, ό,τι θέλει κάνει, του το έχουμε δώσει αυτό το δικαίωμα, αφού με όλα τα αίσχη που έκανε πήρε 41%, τώρα απλά αλλωνίζει χωρίς αντίπαλο και φραγμό.
-
Δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη, ο καθένας ειναι για τον εαυτό του σε αυτή την ζωή. Εμείς επιμένουμε σε κοινωνίες κλπ, και σωστά κάνουμε αλλά το όριο είναι η ανοχή της ανθρώπινης φύσης.
Δεν συμφωνώ. Πες ότι επειδή ήμουν στρατιωτικός, πες ότι αυτή είναι γενικότερα η κοσμοθεωρία μου, δεν μπορώ να συμφωνήσω ποτέ με τον ατομικισμό. Για μένα ο Οργανισμός-Συλλογικότητα είναι πάνω από όλα και πρέπει να υπάρχει ιεραρχία και κεντρική διοίκηση! Όποιος δεν πιστεύει στις κοινωνίες, να πάει να ζήσει μόνος του στην έρημο. Στρατό έχεις πάει. Υπήρχε εκεί "ανθρώπινη φύση" και άλλα τέτοια αστεία; Όχι; Έκανες αυτό που έπρεπε, για το καλό όλων!
-
Στρατό έχεις πάει. Υπήρχε εκεί "ανθρώπινη φύση" και άλλα τέτοια αστεία; Όχι; Έκανες αυτό που έπρεπε, για το καλό όλων!
Φυσικά έκανα ό,τι έλεγαν από φόβο, όχι γιατί ήθελα. Για αυτό και έβλεπες όλη αυτή την παραβατική συμπεριφορά και την λούφα στο στρατό, ίδιο ακριβώς με ΕΣΣΔ!! Όποιος μπορούσε να λουφάρει το έκανε, οι υπόλοιποι κουπί και ο λοχαγός/τγχης (ό,τι ήταν), δεν ασχολιόταν, αρκεί να "βγαίνει η δουλειά" και να "περνάμε τις επιθεωρήσεις" και ας ήταν από μέσα πανούκλα. Αυτό λέω λοιπόν, όταν υποχρεώνεις τον άνθρωπο να κάνει κάτι που είναι εκτός της φύσης του, δεν θα έχει διάρκεια το αποτέλεσμα και πάντα θα προσπαθεί να παρακάμψει το σύστημα, γιατί πολύ απλά δεν το γουστάρει!
-
Εσύ (κι εγώ και όλοι μας, μην το πάρεις προσωπικά) μπορεί να θέλουμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Δεν λειτουργούν όμως έτσι οι οργανωμένες κοινωνίες. Για αυτό υπάρχουν κανόνες που πρέπει να λειτουργούν υπέρ του συνόλου, όχι του ατόμου. Ακόμα και στην ζούγκλα, αν ένα λιοντάρι είναι ατομικιστής, το διώχνουν από την αγέλη. Θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν αυτό που είναι για το γενικό καλό, μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
-
Bέβαια ο Αλέξης αντί για ρήξη προτίμησε το ξεπούλημα της χώρας επειδή είναι συστημικός. Τουλάχιστον "βγήκαμε από τα Μνημόνια" λολ. Oh wait...
-
Εσύ (κι εγώ και όλοι μας, μην το πάρεις προσωπικά) μπορεί να θέλουμε να κάνουμε ό,τι γουστάρουμε. Δεν λειτουργούν όμως έτσι οι οργανωμένες κοινωνίες. Για αυτό υπάρχουν κανόνες που πρέπει να λειτουργούν υπέρ του συνόλου, όχι του ατόμου. Ακόμα και στην ζούγκλα, αν ένα λιοντάρι είναι ατομικιστής, το διώχνουν από την αγέλη. Θα πρέπει να κάνουμε λοιπόν αυτό που είναι για το γενικό καλό, μας αρέσει, δεν μας αρέσει.
Και ποιος ορίζει τους κανόνες?? Άρα μιλάμε για ανελεύθερες κοινωνίες, οπότε τα ίδια σκ@τά με τον καπιταλισμό, απλά είσαι και φτωχός επιπλέον χωρίς δυνατότητα εξέλιξης!
Για αυτό λέω ότι οι κανόνες είναι αναγκαίοι αρκεί να μην έρχονται σε τόσο μεγάλη ρίξη με την φύση μας. Εεε ο καπιταλισμός είναι ό,τι πιο κοντινό στην φύση μας με κανόνες. Ο Κομμουνισμός είναι τόσο μακριά, που όσο ωραίος και να φαντάζει στην θεωρία, στην πράξη είναι καταδικασμένος να αποτύχει. Γιατί πάντα θα υπάρχουν έξυπνοι και φιλόδοξοι άνθρωποι που θα καταλαβαίνουν πόσο χάλια ειναι το σύστημα.
-
Άντε πάλι ότι είσαι φτωχός εκεί. Φτωχός είσαι εδώ ρε Φάνη 999 στις 1000 φορές. Βασικά αν έχεις πληρωμένα:: φαΐ, σπίτι, ΔΕΚΟ, υγεία, παιδεία και έχεις και ένα Λάντα και διακοπές και 8ωρο (όχι 12ωρο), πως είσαι φτωχός;
-
Το πρόβλημα είναι ότι τα βασικά (υγεία, παιδεία, στέγη κλπ) ΔΕΝ τα έχουν όλοι στην Δύση. Στην ΕΣΣΔ τα είχαν!!! Όταν λοιπόν καταφέρουν στον Καπιταλισμό να έχουν 0% άστεγους και 0% άνεργους, τότε να κοιτάξουν για το παραπάνω. Για αυτό γίνονται οι επαναστάσεις την Δύση και καίγεται κάθε τόσο η Γαλλία και η Ιταλία.
Σε αντίθεση με σένα, εγώ θεωρώ όλους ίσους και έχοντες το δικαίωμα να έχουν όλα αυτά τα βασικά!!! Όταν τα εξασφαλίσουμε αυτά για ΟΛΟΥΣ, τότε μπορούμε να μιλήσουμε για τις πολυτέλειες...
Όλοι ίσοι αλλά στην κλίμακα τροφίμων εν καιρώ πολέμου χώρια
-
Άντε πάλι ότι είσαι φτωχός εκεί. Φτωχός είσαι εδώ ρε Φάνη 999 στις 1000 φορές. Βασικά αν έχεις πληρωμένα:: φαΐ, σπίτι, ΔΕΚΟ, γεία, παιδεία και έχεις και ένα Λάντα και διακοπές και 8ωρο (όχι 12ωρο), πως είσαι φτωχός;
Να το πω αλλιώς: έχεις τα βασικά ήδη και μέχρι εκεί, καμία δυνατότητα για κάτι καλύτερο. Επίσης, τα βασικά ήδη τα ορίζει άλλος, άρα πάι φτωχός είσαι στην ουσία γιατί τρώς ότι περσισσεύει (ενώ το κόμμα τρώει τα χαβιάρια), μένεις όπου σου πουν (άρα στριμωγμένος) και έχεις χρέπι για αμάξι.
Το κυριότερο όμως είναι το τσουβάλιασμα και η ανυπαρξία οποιασδήποτε δυνατότητας να κάνεις κάτι καλύτερο στην ζωή σου, απλά περιμένεις να πεθάνεις. Και αυτό ειναι το χειρότερο, να σου στερούν την ελπίδα και απλά να φυτοζωείς.
-
Πληρωμένα φαΐ, σπίτι, ΔΕΚΟ, υγεία, παιδεία και Λάντα και διακοπές και 8ωρο;
Μωρέ για μένα είναι μια χαρά. Ζωάρα.
Τις γυναίκες σας όμως τις ρωτήσατε και τα παιδιά σας αν θέλουν μία τέτοια ολιγαρκή ζωή; Μία ζωή με τα άκρως απαραίτητα;
-
@storm said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Τις γυναίκες σας όμως τις ρωτήσατε και τα παιδιά σας αν θέλουν μία τέτοια ολιγαρκή ζωή; Μία ζωή με τα άκρως απαραίτητα;
Το πρόβλημα είναι στην ποσότητα και την ποιότητα. Γιατί ναι πληρωμένα, αλλά τι φαγητό? Τι ποιότητα? Πόσο συχνά κρέας κλπ.? Τί σπίτι? Τι παιδεία - κατευθυνόμενη ή ελεύθερη? Διακοπές που? όπου θες ή όπου σε στείλουν? Γενικά καμία ελευθερία, αποφασίζουν άλλοι (οι οποίοι διάγουν ζωάρα!!) για εσένα για τα πάντα και περιμένεις απλά να πεθάνεις!
-
Άντε πάλι ότι είσαι φτωχός εκεί. Φτωχός είσαι εδώ ρε Φάνη 999 στις 1000 φορές. Βασικά αν έχεις πληρωμένα:: φαΐ, σπίτι, ΔΕΚΟ, γεία, παιδεία και έχεις και ένα Λάντα και διακοπές και 8ωρο (όχι 12ωρο), πως είσαι φτωχός;
έχεις τα βασικά ήδη και μέχρι εκεί
πια βασικά μωρέ Φανη. Μην μπαίνεις σε αυτό το τρυπάκι
ΜΟΝΟ στην θεωρία έχουν ολοι τα βασικά
Εχουμε δει πόσο εφαρμόζεται στην πραγματικότητα αυτή η θεωρία. ΠΟΤΕ είναι η απάντηση
Στην Θεωρια το κομμουνιστικό συστημα δεν είναι κακό. Εχει και θετικά και αρνητικά.
ΣΤΗΝ ΘΕΩΡΙΑ ΜΟΝΟ
Στην πραγματικότητα απλά ανέτρεχεις κάπου που εφαρμόστηκε και μαθαίνεις τι πραγματικά έγινε.
-
@storm said in ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]:
Το πρόβλημα είναι στην ποσότητα και την ποιότητα. Γιατί ναι πληρωμένα, αλλά τι φαγητό? Τι ποιότητα? Πόσο συχνά κρέας κλπ.? Τί σπίτι? Τι παιδεία - κατευθυνόμενη ή ελεύθερη? Διακοπές που? όπου θες ή όπου σε στείλουν? Γενικά καμία ελευθερία, αποφασίζουν άλλοι (οι οποίοι διάγουν ζωάρα!!) για εσένα για τα πάντα και περιμένεις απλά να πεθάνεις!
α, εγώ μόνο επί προσωπικού μπορώ να γράψω. Γενικά και αόριστα δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Που να ξέρω τι τρώει ο καθένας, τι πίνει και πως ζει;
Εδώ στο φόρουμ γράφουν αντιστασιακά και ταυτόχρονα γράφουν ότι ζουν και πλούσια.
Αυτοί να πουν αν μπορούν να ζήσουν με Lada και γίγαντες κονσέρβα "Ο ΜΠΑΞΕΣ" από το MyMarket.
Εγώ πάντως μπορώ, γιατί έτσι ζω...Φουλ κομμουνιστικά!χα!χα! -
Προσωπικά μπορώ αρκεί να έχω κράτος να με φροντίσει. Αυτό που δε θα μπορέσω να κάνω ποτέ είναι να είμαι απενταρος και να υπερασπίζομαι αυτό το σύστημα. Οι δεξιοί μπορούν;
-
Ρε ντειγκο
Ζεις σε μεζονέτα (λογικά) σε καλή περιοχή που δεν την εχτισες εσύ διότι είσαι μικρός, οδηγείς ένα αυτοκίνητο των 30Κ, που το 80% των Ελλήνων δεν μπορούν να αγοράσουν.Και μας λες πως μπορείς να ζήσεις με τα βασικά; Σημερα πάντως, δεν ζεις με τα βασικά
Βγες από το δωμάτιο σου, νοίκιασε σπίτι μόνος σου, πλήρωνε όλα τα πάγια μόνος σου και δες αν μπορείς να ζήσεις στα βασικά.
Και μετά αν όντως το μπορείς, τότε πάω πάσο.
-
Άντε πάλι ότι είσαι φτωχός εκεί. Φτωχός είσαι εδώ ρε Φάνη 999 στις 1000 φορές. Βασικά αν έχεις πληρωμένα:: φαΐ, σπίτι, ΔΕΚΟ, υγεία, παιδεία και έχεις και ένα Λάντα και διακοπές και 8ωρο (όχι 12ωρο), πως είσαι φτωχός;
Αυτά αγαπητέ στην ΕΣΣΔ. Που αν γυρίσεις την υδρογειο και ακουμπήσεις κάπου το δάχτυλο σου τυχαία, θα έπεφτες πιθανότατα σε σοβιετικά έδαφος. Άρα φυσικοί πόροι για εξαγωγές με το τσουβάλι. Για πιο κοντινό παράδειγμα, δείτε Αλβανία παρακαλώ...
-
Τσ, τς, τί συζήτηση να γίνει με λιγούρια που όλο το μυαλό τους το έχουν σε σαλαμάκια και πόρνες...
Κατάντια -
Κάθε Αύγουστο τα τελευταία χρόνια πετυχαίνω αυτούς
https://europraid.fr/Διασχίζουν 22 χώρες , 8.000 χλμ. σε 22 μέρες. Βασική προϋπόθεση , το όχημα να είναι peugeot 205 , οι λάτρεις του μοντέλου θα τους έχουν προσέξει.
Τους πετυχαίνω τόσο στο παλιό εθνικό δίκτυο να σταματάνε σε διάφορα μέρη όσο και σε ΣΕΑ στην Εθνική Οδό. Κόρνες και λοιπά , πάντα χαιρετιόμαστε εγκάρδια!!!!!
Νέα παιδιά 20χρονα .
Ζηλεύω για τα χρόνια τα φοιτητικά που μαζεύαμε δίευρα για να βγούνε οι βενζίνες ρεφενέ για να πάμε για μπάνιο, αλλά ΚΥΡΙΩΣ για τις μέρες που δυστυχώς, πέρασαν απλά στην βαρεμάρα μη κάνοντας κάτι αξιομνημόνευτο.
Μπράβο ωραίοι , δυστυχώς τα Γαλλικά μου δεν μου επιτρέπουν την καλύτερη κατανόηση του κειμένου.....
ΤΙΣ ΟΙΔΕΝ [#10]