-
Καθώς ο κόσμος οργίστηκε από το σοκ του άσχημου θανάτου τόσων νέων ανθρώπων και οι κυβερνώντες επιδίδονται σε μαραθώνιο επικοινωνιακής διαχείρισης (όπως και οι υποστηρικτές τους που προσπαθούν να γίνουν όσο λιγότερο ρόμπες μπορούν) η καθημερινή κανονικότητα συνεχίζει να τρέχει απαράλλαχτη...
Λογαριασμοί ρεύματος: Γιατί οι τιμές έπεσαν στην Ευρώπη και ανέβηκαν στην Ελλάδα
Υ.Γ. Πιστεύω ο Ο.Τ. σε ρόζ μπακράουντ αντί για χαρτί, να ανήκει στα εγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, είναι η είδηση που έβγαλε το γκουγκλ αμέσως μετά τα τρένα.
Για τα οποία έλεγε: Απετράπη κι άλλη σύγκρουση τρένων 20 λεπτά πριν - Νέα άτομα στο «κάδρο» το ελληνικό CNN και Νέα ηχητικά ντοκουμέντα για την τραγωδία στα Τέμπη: «Βασίλη, τι έγινε;» - «Πρέπει να έγινε τράκα» το Πρώτο Φλέμα το πρωϊνό.
-
Παρακολουθώντας συζητήσεις-ρεπορτάζ για να καταλάβω τι πήγε στραβά και έγινε το ατύχημα-με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν τεχνολογικά failsafe εδώ και δεκαετίες-συνειδητοποίησα ότι ο Σταθμάρχης που έκανε το λάθος έχει το επώνυμο Σαμαράς...
Τι σου είναι η ζωή και οι συμπτώσεις...!!! Το Μητσοτακέικο θα ακούει Σαμαράς και θα τρέχει.
Λέτε ένας Σαμαράς πάλι να έριξε την χαριστική βολή στον Κούλη και η ιστορία να επαναληφθεί;;;
-
2019-2023 4 χρόνια, μία κυβέρνηση.
58 υπουργοί/υφυπουργοί. Για να μην προσθέσω και τους ΓΓ. Γήπεδο γεμίζουν.Υπουργείο Μεταφορών, ένας υπουργός, δύο υφυπουργοί (χαμένοι εντελώς) και πόσοι άλλοι παρατρεχάμενοι κομματικοί.
4 χρόνια λοιπόν, και δεν βρέθηκε ένας από όλους αυτούς να κάνει έναν σοβαρό έλεγχο στον ΟΣΕ και σε όσους κινούνται στις ράγες του. Και να πάρει μέτρα. Όχι άλλα λόγια. Μπούχτισα να ακούω λόγια.
Εγώ όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Ειδικά τις αναφορές στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Αυτοί κρίθηκαν το 2019.
Οι εκλογές θέλουν/δεν θέλουν θα γίνουν. Δεν θα τις αποφύγουν.
Ελπίζω οι σανοφάγοι να μην ξεχάσουν.Αλλά τι λέω ε; Στα παραβάν άλλα θα είναι τα κριτήρια. Η τσέπη, κανά επίδομα, κανά market pass, κανά fuel pass.
-
Συνεχίζεται αμείωτη η αγωνιώδης προσπάθεια των αριστερών, ευτυχώς πλέον μόνο κατά του Κούλη.
Οπως σας έχω πει, μου είναι αδιάφορος και ο Κούλης και η αγωνιώδης προσπάθεια σας.
Αλλά δεν μου είναι αδιάφορη η ιδεολογική εμμονή σας απέναντι στην ιδιωτικοποίηση.
Και δεν σας βγήκε τώρα με τους Ιταλούς, παρ΄ ότι οι χρήσιμοι ηλίθιοι συνέχιζαν να πηγαίνουν στα γραφεία της, αντί για τα γραφεία των κομμάτων, όπως θα έπρεπε.
Απορείτε κάποιοι γιατί έγραψα ότι ο ΟΣΕ πρέπει να μείνει κρατικός.
Γιατί το κεντρικό δίκτυο, δεν συγκρίνεται, ούτε με αεροδρόμια, ούτε με προβλήτες λιμανιών, ούτε με τηλέφωνα.
Οπως και το κεντρικό δίκτυο του ρεύματος.
Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι ΟΣΕ και ΔΕΔΔΗΕ, πρέπει να μείνουν στα σημερινά τους χάλια.
Δεν είμαι εναντίον της ύπαρξης του κράτους σε κάθε έννοια, αλλά το κράτος πρέπει να κάνει αυτά που είναι θέματα ασφαλείας και βασικών λειτουργιών και όχι τον επιχειρηματία που κοντράρεται με επιχειρηματίες σε τοπικό ή διεθνές επίπεδο.
Αν έχει όμως φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, όπως το ιταλικό κράτος, τότε μπορεί να βάλει επιχειρήσεις του σε διεθνές επίπεδο, χωρίς να βασίζονται στον αθέμιτο ανταγωνισμό.
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ όλα τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ. Ειδικά τις αναφορές στους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ. Αυτοί κρίθηκαν το 2019.
Σωστό. Εξ αυτού και η "διερεύνηση" για το δυστύχημα του '17 που μάλιστα έχει κλείσει ποινικά είναι χάντρες και καθρεφτάκια στους ιθαγενείς.
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι ΟΣΕ και ΔΕΔΔΗΕ, πρέπει να μείνουν στα σημερινά τους χάλια.
Πάντα το ερώτημα είναι ποιος βάζει το χρήμα για τις επενδύσεις που χρειάζονται. Σύμφωνα με μία άποψη ο προϋπολογισμός είναι ατέλειωτος και μπορεί να κάνει τα πάντα. Επενδύσεις στα τραίνα, σχολεία, νοσοκομεία, άμυνα κλπ. Με μόνιμη επωδό ότι αν κυβερνήσει ο "judge dredd", θα κοπεί η μάσα και θα υπάρχει χρήμα για τα πάντα. Λεφτά υπάρχουν, τα ίδια έλεγε βέβαια και ο Γιωργάκης το 2010 και είδαμε τι έγινε. Άλλωστε πλησιάζει και η εποχή των φορολογικών δηλώσεων όπου πολλοί συμπολίτες μας θα ξεχάσουν την "αγάπη" τους για το κράτος και τις υπηρεσίες του αρνούμενοι ουσιαστικά να τις χρηματοδοτήσουν στο μερίδιο που τους αναλογεί.
Ο προϋπολογισμός έχει συγκεκριμένους κωδικούς και προτεραιότητες. Το τρέχον ελληνικό κράτος που έχει χρέος και μεγάλες αμυντικές δαπάνες. Κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε να επικεντρωθεί σε βασικά αγαθά (παιδεία, υγεία, ασφάλεια ενέργεια, νερό κλπ) και κάποια να τα αφήσει για αργότερα. Ο σιδηρόδρομος είναι δυστυχώς ένα από αυτά. Δεν συζητάμε βέβαια να κουβαλάμε κόσμο εγκληματικά και ανεξέλεγκτα όπως έκανε αυτή η κυβέρνηση. Τέλος επιβατικών δρομολογίων και εμπορικά μόνο με μια αναγκαία συντήρηση μέχρι να έχουμε το χρήμα να το φτιάξουμε και αυτό (ίσως και ποτέ δηλαδή).
Επί αυτής της βάσης πιστελυω θα έπρεπε να συζητάμε αν είμαστε σοβαρή χώρα αλλά δεν είμαστε.
-
Διαφωνώ.
Οι Κινέζοι επένδυσαν πολλά λεφτά στον Πειραιά και μέσω αυτών έγινε το μεγάλο σχετικά έργο της γραμμής από το λιμάνι προς τον Ασπρόπυργο.
Εχουμε στο Θριάσιο μια τεράστια έκταση που ψάχνει επενδυτές ως αποθηκευτικοί χώροι.
Αν είμαστε σοβαρή χώρα και δεν κοιτάζαμε τις μίζες, θα μπορούσαμε μέσω των λιμανιών να βρούμε χρήματα για το τρένο.
-
Αν είμαστε σοβαρή χώρα και δεν κοιτάζαμε τις μίζες, θα μπορούσαμε μέσω των λιμανιών να βρούμε χρήματα για το τρένο.
Τα λιμάνια για να είναι "ανταγωνιστικά" πρέπει να έχουν έσοδα για να κάνουν επενδύσεις τα ίδια. Αν αύριο μεθαύριο η "Μασσαλία" έχει μια νέα γενιά γερανών που εκφορτώνουν π.χ. στον μισό χρόνο, το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Πειραιάς. Αλλιώς ο Πειραιάς θα εκφορτώνει ένα καράβι κάθε μήνα όπως επί πασοκάρας.
Το έρωτημα είναι αν μπορεί το σιδηρόδρομος στο να χρηματοδοτήσει από τα έσοδά του τις επενδύσεις του (για εμπορικές αμαξοστοιχείες λέμε εγώ τις επιβατικές τις ξεχνάω, θα έπρεπε να σταματήσουν εντελώς). Δεν νομίζω. Άρα θέλει "στήριξη" από "κάπου". Αν υπάρχει αυτό το "κάπου" εκτός προϋπολογισμού πολύ ευχαρίστως. -
Αν έχει όμως φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο ποιότητας, όπως το ιταλικό κράτος, τότε μπορεί να βάλει επιχειρήσεις του σε διεθνές επίπεδο, χωρίς να βασίζονται στον αθέμιτο ανταγωνισμό.
Ρε συ Κρούζερ, καλά εμάς να μας δουλεύεις, αλλά να παίζεις και με τον πόνο χαροκαμένων οικογενειών;
Θα τολμουσες να τα πεις αυτά σε έναν πατέρα της ηλικίας σου που έχει παιδί στην εντατική ή κηδευει κλειστό, αν όχι άδειο, φέρετρο;Ότι είχε φτάσει σε τόσο υψηλό διεθνές επίπεδο η ιταλική εταιρία, που για να εισπράξει το εισιτήριο και τις επιδοτήσεις, έβαζε τα παιδιά του κόσμου διπλανής ευρωπαϊκής χώρας μέσα σε βαγόνια που ΗΞΕΡΑΝ ότι το να συγκρουστούν μετωπικα ήταν στην ευχέρεια ενός βυσματούχου μπάρμπα... Δηλαδή "που να φτάσει κι αυτή η εταιρεία, ΥΠΕΡΠΡΩΤΗ!?" που θα λέγε κι ο Άδωνις...
Θα τα λέγες αυτά στο πρόσωπο ενός χαροκαμένου πατέρα;Για καθώς πρέπει μορφωμένοι εργατικοί νοικοκύρηδες οικογενειάρχες, μερικές φορές δεν έχετε τον Θεό σας...
-
-
Εεε ναι τι?? Χρόνια λεοιτουργεί έστι ο ΟΣΕ και είναι ξεκάθαρα ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, του ΟΣΕ και των υποδομών. Κανείς άλλος δεν φταίει παρά η ΝΔ τώρα αλλά διαχρονικά από το ΠΑΣΟΚ και μετά οι εκάστοτε κυβερνήσεις. Γιατί σας κάνει εντύπωση? Σε αυτή τη χώρα ζούμε....δυστυχώς. Λαμογιές παντού και πάντα.
-
Και μέσα σε όλα αυτά εγώ ακούω για συμβασιούχους εργαζομένους, για εργαζομένους με μπλοκάκια, για εργαζομένους ενοικιαζόμενους από υπεργολάβους.
Εργαζόμενοι χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς σοβαρές αμοιβές, να εργάζονται 10 ώρες την ημέρα επειδή, λέει, έτσι είναι οι βάρδιες, χωρίς υπερωρίες, χωρίς τίποτα. Και φυσικά κανείς δεν ξέρει πως και με ποια προσόντα αυτοί οι εργαζόμενοι μπήκαν σε αυτό τον οργανισμό.Και αυτά τα λένε οι κυβερνώντες και καμαρώνουν κιόλας για τα εργασιακά της χώρας.
Οι ψηφιακές κάρτες εργασίας, τους μάραναν τους ξεφτίλες. Για να κρύβονται όλοι τους, πίσω από τον Πιερρακάκη για να δείξουν έργο.
Σιγά το έργο. Φίνος Φιλμ σε ψηφιακή έκδοση, έγχρωμη!Ρε ουστ!!!!
υ.γ. Όχι δεν είμαι αριστερός. Δεν είμαι κομμουνιστής. Ούτε κεντρώος. Αλλά εδώ δεν αφορά ούτε κόμματα, ούτε ιδεολογίες. Αφορά τις ξεφτίλες τους.
-
*Το «Αμάν!» του σταθμάρχη και οι πρώτοι διάλογοι μετά την τραγωδία
Το ότι 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας της απροσεξίας και της ανεπάρκειάς του ήταν σαφές σχεδόν από τα πρώτα λεπτά που ακολούθησαν τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. Εκ των υστέρων όμως, μοιάζει σοκαριστικά εμφανής η ακαταλληλότητα του σταθμάρχη Βασίλη Σαμαρά βάσει δύο κρίσιμων ντοκουμέντων: α) Των ηχογραφημένων διαλόγων από το σταθμαρχείο Λάρισας τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου όπως τους δημοσιοποίησε το protothema.gr, καθώς και β) της απολογίας του σταθμάρχη στην ανακρίτρια.
Από όσα, κυριολεκτικά απίστευτα, ακούγονται στα ηχητικά αποσπάσματα, συν τα λεπτομερή στοιχεία τα οποία κατέθεσε ο ίδιος ο σταθμάρχης κατά την ανάκριση και πριν προφυλακιστεί, τεκμαίρεται πλήρως ότι ο Βασίλης Σαμαράς ήταν εντελώς ανίκανος, ανέτοιμος στην καλύτερη περίπτωση, να αναλάβει καθήκοντα σταθμάρχη σε ένα πολυσύχναστο σημείο του ελληνικού σιδηροδρομικού δικτύου όπως η Λάρισα.
Από την ηλικία (59 ετών) και την προϋπηρεσία του Βασίλη Σαμαρά, έως την επιπολαιότητα των προϊσταμένων και των αρχαιότερων συναδέλφων του, καθώς και τη δική του αδυναμία να συνειδητοποιήσει το μέγεθος της καταστροφής που προξένησε, επιβεβαιώνεται ότι το πολύνεκρο δυστύχημα απλώς τελούσε εν αναμονή. Η παρουσία του συγκεκριμένου ατόμου μπροστά στον πίνακα ελέγχου των γραμμών, με την ελάχιστη εμπειρία και εξοικείωση με τους σύνθετους χειρισμούς που έπρεπε να εκτελέσει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι αφέθηκε εντελώς μόνος του στο πλέον κρίσιμο διάστημα της νυχτερινής βάρδιας την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, ήταν μια συνταγή ολέθρου. Μόνο η τύχη θα μπορούσε να αποτρέψει κάποιο σοβαρό δυστύχημα. Αλλά η τύχη έστρεψε τα νώτα της στα δεκάδες θύματα του δυστυχήματος.*
Πρωτοθεμα, βρηκε ποιος φταιει.
Ο σταθμαρχης και η επιπολαιοτητα των προισταμενων και των αλλων συναδελφων του. -
Λόγω της ενασχόλησης μου με τα κοινά του σπορ των αγώνων αυτοκινήτου κάποιος είχε τη φαεινη ιδέα να μου προωθήσει αυτό απο "τον φίλο μου τον Λευτεράκη":
(Είχε προηγηθεί τραπεζωμα του υπουργού στους Ακροπολιστας και είχαμε γκρίνιες απ' όσους έμειναν απ'εξω. Ποιος το πλήρωσε; Μα εσείς βρε κουτά!)
https://www.grtimes.gr/ellada/ekdilosi-gia-ta-70-chronia-rally-akropolis-o
-
Αυγενάκης, άλλος ένας κλαρινογαμπρός με μπλε γραβάτα. Έχω μπουχτήσει με όλους αυτούς. Πραγματικά.
Και τα πράγματα μάλλον ξεφεύγουν.
Επίθεση με πέτρες στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ -Ζημιές στο υπηρεσιακό τζιπ του Αλέξη Τσίπρα
Επίθεση με πέτρες πραγματοποίησαν πριν από λίγο άγνωστοι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Από την επίθεση προκλήθηκαν ζημιές και στο τζιπ του Αλέξη Τσίπρα.Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα περίπου πέντε ατόμων στην ουρά της πορείας του ΠΑΜΕ πέταξαν πέτρες προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Από την επίθεση προκλήθηκαν φθορές σε τζαμαρίες και οχήματα. Μεταξύ των οχημάτων στα οποία προκλήθηκαν ζημιές ήταν και το υπηρεσιακό τζιπ που έχει παραχωρήσει η ΕΛ.ΑΣ. στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.
https://www.iefimerida.gr/ellada/epithesi-grafeia-syriza-tzip-tsipra -
-
-
Το πιο γελοίο της υπόθεσης είναι πως και να θέλουν, δεν μπορούν να βρουν κάποιον να μην είναι διαπλεκόμενος και κουμπάρος στη ΝΔ, για να του αναθέσουν κάτι που απαιτεί αντικειμενικότητα.
Ρωτούσαν τον Πλεύρη αν γνωρίζει τον προμηθευτή του λογισμικού Predator των υποκλοπών, έλεγε όχι κι όταν επέμεναν στην ερώτηση απαντούσε ότι μπορεί να είναι κουμπάροι (από γάμο ή βάφτιση, δεν θυμάμαι) αλλά δεν κάνουν παρέα κάθε μέρα... -
Άδωνις θεός σε δικό του πλανήτη ζει. Μάλλον του αρέσει να λέει ότι λέει γιατί μάλλον δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα, του αρέσει να τον κράζουν γιατί ξέρει ότι πάλι θα το ψηφίσουν και είναι αυτό που λέμε δώσε εξουσία σε κάποιον να δεις τι άνθρωπος είναι.
Έχουν μαζευτεί τόσες ατάκες που πλέον απορώ ποιος και γιατί ψηφίζει Άδωνι; Κανένας που του αρέσει να ψοφάει η κατσίκα του γείτονα; -
Ισχύουν αυτά που ακούγονται για ίδρυση Αστυνομίας Σιδηροδρόμων;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2