-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Θα ίσχυε αυτό αν το ποσό ήταν αποταμίευση. Από την στιγμή που βγάζει μέσο όρο τότε λειτουργεί ως συντελεστής που επηρεάζει όλα τα έτη. Ακόμα και τα πρώτα.
Θα σας πω κάτι αν και είμαι ο τελευταίος που μπορεί να το πει από όσους γράφουν.
Απλά συζητώ με γηραιότερους, βασικα πάντα οι μεγαλύτεροι άνθρωποι ήταν η παρεες μου, τους νεότερους τους βαριέμαι αν και κάνω και με αυτους παρέα.Η σύνταξη είναι ιερό πράγμα. Τα έτη της σύνταξης είναι έτη γηρατειών και έτη βοήθειας των τέκνων σας. Δεν παίζεις με αυτά τα χρήματα. Δεν είναι επενδύσεις μετοχών που πες παίξαμε, χάσαμε μας έμεινε η εμπειρία και η γνώση.
Δεν παίζεις με την σύνταξη.
Οντως ειναι ιερο πραγμα η συνταξη!!!Εκει που θα πανε τα ορια ηλικιας,με την πρωτη συνταξη ισα που θα προλαβαινει καποιος (η οι συγγενεις καλυτερα),να πληρωνει τον ιερεα και το γραφειο για τον αλλο κοσμο!
-
Μπα που να φας τη γλώσσα σου...
-
@gatoz said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Το συμπλήρωσα....έχεις δίκιο δεν το έβαλα ολο
ο πινακας που ειχα βαλει....
το προφανες δεν χρειαζεται εξηγησεις, ποτε το κρατος ειχε αποδοση στα κεφαλαια που του δινουμε για να μας τα αποδοσει πισω? χαμενα για χαμενα τα πρωτα χρονια και στα γεραματα χρειαζονται πολλα να χωνεις. εχει και μια μικρη λογικη οτι πλεον μπορεις να τα χωσεις καθως θεωρητικα εχεις προοδεψει εργασιακα. τα μαυρα βεβαια ειναι απροβλεπτα....
Όπως τα λες. Πχ στο τσμεδε έχουμε πετάξει για χρόνια πολλά λεφτά για ασφάλιση που φαγώθηκαν.
Όταν ξεκίνησε το σύστημα με την επιλογή κατηγορίας είπα εντάξει έναν καλουτσικο μισθό έχω ήμουν στην μέση του εργασιακού μου βίου ας βάλω 4η κατηγορία για να έχω να λαμβάνω!
Κάθε χρόνο μετά που επιλέγαμε κατέβαινα μια κατηγορία! Φέτος και με τις νέες αυξήσεις ~10% είπα άι σιχτιρ πρώτη κατηγορία από εδώ και πέρα....
Σε 12-15 χρόνια τα ποσά θα έχουν ξεφτιλιστει η καλή σύνταξη θα είναι 1000 ευρώ και η μάπα 700. Και οι δύο ξεφτίλα είναι δεν σε σώζουν αν δεν έχεις κάνει το κουμάντο σου. Και το κουμάντο δεν γίνεται δίνοντας περισσότερα στο κράτος.... -
Ρε συ τα πόσα είναι με σημερινή ισοτιμία. Θα υπάρχει αύξηση αναλόγως του πληθωρισμού. Σήμερα η βασική εθνική σύνταξη με 15 έτη εργασίας στην πρώτη κατηγορία είναι 384 ευρώ δηλαδή 130.000 δρχ
Το 1990 ποια ήταν μια πλήρης σύνταξη με 35 ετη;
Να τα βλέπεις ως αγοραστική δύναμη, μη κοιτάς τα απόλυτα νούμερα.
Κανεις λανθασμένες απλούστευσεις κατά την άποψη μου και στηρίζεις το μέλλον σου σε λανθασμένες αστήρικτες προβλέψεις. Αν μπορείς να διαθέσεις τα ποσά, μη παίζεις με τη σύνταξη σου. Δεν κλέβεις το κράτος, τον μελλοντικό εαυτό σου κλέβεις.
-
Προτιμώ τα χρήματα που κόβω από το κράτος να τα κάνω κάτι άλλο , μια δραστηριότητα επιπλέον του παιδιού, μια αγορά, μια ιδιωτική επένδυση που γνωρίζω τι βάζω τι παίρνω και όχι στο μαύρο κουτί της ανταποδοτικης σύνταξης. Αρκετά μου έχει φάει το κράτος 25 χρόνια τώρα...
Πλήρωνα γαμωτσμεδε τόσα χρόνια πλούτιζα τον καλογριτσα και στην γέννα τοτ παιδιού μου μέχρι τότε το τσμεδε έδινε 2500 και εγώ πήρα 0 ευρώ γιατί έτσι αποφάσισε ο κος Σαμαράς....
Δικαιουμουν ως τσμεδε συγκεκριμένης κατηγορίας δωμάτιο στα νοσοκομεία και κατέληξα δίπλα με τσιγκανους και αλλοδαπούς που δεν είχαν πληρώσει ένα ευρώ ασφάλειας...
Αυτά που περιγράφεις λαπ είναι για σοβαρά κράτη του βορρά που δεν παίζουν τον παπά με τον πολίτη -
Ποτέ δεν ξέρεις τι παίρνεις με απόλυτη σιγουριά σε βάθος 20-25 ετίας σε μια επένδυση. Αν καταρευσουν τα ασφαλιστικά ταμεία των κρατών θα καταρευσουν τα πάντα στην οικονομία. Δεν θα μείνει τίποτα όρθιο.
Γιατί δεν στηρίζεσαι σε αυτήν την θεωρία και παίρνεις ως σίγουρη κάποια άλλη που λέει ότι θα καταρευσουν;
Στο παράδειγμα αν τελικά δεν επιλέξεις την ανώτερη βαθμίδα από την δεύτερη για τα επόμενα 12 ετη σου βγαίνει όφελος €312/μήνα στο σήμερα. Στο παράδειγμα μας θεωρούμε ότι μπορείς να τα διαθέσεις αλλά δεν θέλεις.
Αυτά τα χρήματα θα σου δώσουν δύο αυτοκίνητα πόλης για τα επόμενα 12 ετη. Θα αλλάζεις κάθε 6 έτη από ένα χιλιαρακι πόλης.
Αν τα βάλεις σε σύνταξη το όφελος σε παρούσα αξία για 12 ετη σύνταξης θα είναι μεγαλύτερο από δύο αυτοκίνητα. Διότι όντας τα τελευταία 12 ετη έχουν υψηλότερο συντελεστή και αποτελούν μέρος του μέσου όρου ακόμα και των προηγούμενων 23 ετών.
Άρα, στην απόφαση αυτή θα είσαι ηλικιωμένος, ένα μεγάλο μέρος της χαμηλής σύνταξης σου θα πηγαίνει για τα φάρμακα σου, και όταν τα παιδιά σου θα θέλουν να κάνουν την οικογένεια τους θα αναγκάζονται να σου συμπληρώνουν την χαμηλή σύνταξη σου. Με λίγα λόγια υπονομεύεις το μέλλον και των παιδιών για να πάρεις σήμερα δύο αυτοκίνητα πόλης. Δηλαδή αντί να τα βοηθάς εσύ, θα δουλεύουν για να συμπληρώνουν τη χαμηλή σου σύνταξη.
-
ΤΣΜΕΔΕ = ΛΙΑΣΚΑΣ = 4 θητείες πρόεδρας, 27 χρόνια = Μέλος ΚΚΕ = Σύντροφος από κούνια...
-
@storm said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
ΤΣΜΕΔΕ = ΛΙΑΣΚΑΣ = 4 θητείες πρόεδρας, 27 χρόνια = Μέλος ΚΚΕ = Σύντροφος από κούνια...
Για τον καλογριτσα αναφέρθηκα γιατί εκεί τα ακουμπούσαν οι μηχανικοί τις εισφορές τους στην τράπεζα Αττικής...
-
Την σύνταξη μου την ενισχύω εδώ και χρόνια με αποταμιευτικα προγράμματα σε σοβαρό οργανισμό και τα ίδια κάνω και για το παιδί μου ώστε να έχει ένα ποσό για αφετηρία στην ενηλικίωση του. Με συγκεκριμένη εγγυημένη απόδοση. Με την καμία δεν θα έδινα αυτά τα λεφτά στο κράτος.
-
Μα όταν πτωχεύσαμε και άλλοι που τα είχαν σε διάφορους σοβαρούς οργανισμούς έχασαν μέρος τους διότι και οι οργανισμοί αυτοί είχαν ελληνικά ομόλογα όπου κουρεύτηκαν όπως και αυτά των ταμείων. Νομίζεις θα καταρρέει η οικονομία και θα σωθούν τα ιδιωτικά κεφάλαια και όχι τα κρατικά; Δηλαδή θεωρείς ότι το κράτος δεν θα σώσει τον εαυτό του;
Τι έγινε με του ομολογιούχους; Τους ξεχάσαμε τους ανθρώπους αυτούς;
-
Πολυ ΚΑΠΗ μαζευτηκε σημερις
-
Σωστά, να αφήσουμε χώρο στα νιάτα. Τα πετυχημένα.
Άντε bye !!!!
-
Έτσι έτσι σαν τον εισοδηματια και τον σωγαμπρο δεν έχει! Μηδέν άγχος μόνο λίγα χτυπήματα στην πλάτη από τον πεθερό αλλά δεν βαριέσαι...
-
Στο πνεύμα της συζήτησης , θυμάμαι εκεί αρχές του 2000 περίπου μέχρι και που ήρθε ο ΓΑΠ κάτι αποταμιευτικά - συνταξιοδοτικά των Τραπεζών που με 200-400 ευρώ τον μήνα με κάτι ράντες υπολογισμού για 20-35 έτη έδιναν ένα τρελό ποσό στην λήξη τους.
Που 200-300 ευρώ τότε ήταν για τσιχλόφουσκες.
Υπάρχουν τώρα τέτοια αποταμιευτικά ;;;
-
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στο πνεύμα της συζήτησης , θυμάμαι εκεί αρχές του 2000 περίπου μέχρι και που ήρθε ο ΓΑΠ κάτι αποταμιευτικά - συνταξιοδοτικά των Τραπεζών που με 200-400 ευρώ τον μήνα με κάτι ράντες υπολογισμού για 20-35 έτη έδιναν ένα τρελό ποσό στην λήξη τους.
Που 200-300 ευρώ τότε ήταν για τσιχλόφουσκες.
Υπάρχουν τώρα τέτοια αποταμιευτικά ;;;
καμεις λαθος
αυτα ηταν λιγο πριν που ειχαμε πληθωριζμο
και οι απατεωνες με τις ασφαλειες σου παρουσιαζανε το ποσο που θα επαιρνες σε 25 χρονια και φαινοταν τεραστιο για να σε ψησουν ΑΛΛΑ ξεχναγαν να σου αναφερουν το πληθωριστικο της υποθεσης.... παντα οι αποδοσεις στις ασφαλειες ειναι λιγο καλυτερες απο των τραπεζικων καταθεσεων με μεγαλυτερο ρισκο - τα γιουρα ειναι ακριβα.... -
Σωστά, να αφήσουμε χώρο στα νιάτα. Τα πετυχημένα.
Άντε bye !!!!
Τρομερα νιατα. Τη μια μερα συζητουν για επιδοματα και μισθους που πρεπει να παιρνουν οι νεοι και την αλλη τις συνταξεις που πρεπει να εξασφαλισουν παχυλες βεβαιως βεβαιως απο την πολλη δουλεια στου Ξαπλοπουλου αμα αποσυρθουν. Αντε γεια!!!!
-
@tkin73 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Έτσι έτσι σαν τον εισοδηματια και τον σωγαμπρο δεν έχει! Μηδέν άγχος μόνο λίγα χτυπήματα στην πλάτη από τον πεθερό αλλά δεν βαριέσαι...
Σωστοοος!!!
-
Λαπ για υπολόγισε κάποιον που από 2002-2016 ήταν στην 5 και από το 2017-2026 θα είναι στην 1 και του έφαγαν και άλλα 19 χρόνια πριν το 2002 πόση σύνταξη θα πάρει ;
Και πόση θα έπαιρνε αν τα 9 τελευταία τα είχε στην 5 η κατηγορία. -
Τραγικό, συμφωνώ!
Ξέρω πολλούς έτσι σε αυτήν την κατάσταση.
Αντίστοιχα πολλοί έχασαν σε διάφορα επενδυτικά προϊόντα εκείνες τις εποχές
-
Για να επανέλθουμε...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2