-
To Natura και το προστατευόμενη, σημαίνει ότι είναι σαν το Τσέρνομπιλ ?
Δεν πατάει κανείς ?
Η μπερδεύτηκαν στην γραμμή και είπαν να θυμηθούν το Τσέρνομπιλ...
Που υπάρχει απαγόρευση πρόσβασης ανθρώπων ?
Τώρα αν υπήρχε προβλήτα και την έβγαλαν, γιατί θα φώναξαν κάτι κορμοράνοι, είναι πιθανό...
-
Κάτι άκουσα για τον Γιάννο...
εκείνο ντε τον κολγκέιτ...
από την γλυκιά συμμορία του κινέζου...
καθαρή πάντως την έβγαλε λέει...
με αναστολή...
είπε όμως ότι κάποια λίγα χρόνια σαν υπουργός ήταν οικονόμος και έβαλε στην άκρη 2 εκ....
Αυτά είναι σπουδές οικονομικών, για αυτό οι πασόκοι μας θαμπώνοουν με τις γνώσεις τους...
-
Με την λογική σου, αυτή που όποτε ήρθε στα πράγματα η χωρα καταστράφηκε, εάν δούμε μηχανικό να έχει παρανόμως αποκτηθέντα έσοδα θα θεωρήσουμε ότι το πράττει διότι σπούδασε μηχανικός;
Ή οτι εξ ορισμού όποιος είναι εργολάβος είναι και κλέφτης ;;;
Αλλά αυτοί είστε. Αυτή η γενια διέλυσε την Ελλάδα.
Η επόμενη που έρχεται είναι ίσως η πιο ηλιθια. Η μεσαία που ήταν η καλύτερη και καλά καταρτισμένη, έφυγε στο εξωτερικό
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Για να ξεφυλλίσουμε λίγο και τη γουοκ ατζέντα
"Σύμφωνα με κρητικά ΜΜΕ οι εικόνες αυτές ανάγκασαν το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να ανακαλέσει απόφαση σύμφωνα με την οποία για να προστατευθεί η παραλία απαγορευόταν η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην οποία θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία."
Η παραλία στην οποία εξελίχθηκαν τα τραγελαφικα με τους τουρίστες, ανήκει σε περιοχή Natura και είναι προστατευόμενη, είχε απαγορευτεί η προσέγγιση πλοίων και αποβίβαση πλήθους, ή μάλλον, ήταν προστατευόμενη.
Όχι πια.
O τουρίστας έχει παντα δίκιο.
Γαμώ τον ραγιαδισμό μας και την επαρχιωτοσύνη μας. Γίνεται κάτι και μας κόβει κρύος ιδρωτας τι θα γράψει η τάδε κωλοφυλλάδα του εξωτερικού και πως θα το παρουσιασει το ταδε κολοκάναλο του εξωτερικού. Ετεροπροσδιοριζόμενοι και αναξιοπρεπεις.
Θα θαυμαζα τον πολιτικό προϊσταμενο ή υπάλληλο που θα έλεγε
"να πατε να γαμηθειτε. Πηραμε αποφαση οτι ειναι προστατευμενη περιοχη και πιασε κ ενα προστιμο πλοιαρχε που πηγες καν τουριστες εκει."Αλλα αντι για κρατος που σεβεται τον εαυτο του έχουμε αυτο το οσφυοκαμπτικο σταρχιδιστικο ζελε που λυγιζει για να ικανοποιησει το ταδε και δεινα αφεντικο καθε φορα. Θυμαται να ειναι κρατος μονο σε καμια πορεια αναρχικων οπου δειχνει ποσο βαρβατος ειναι και δεν σηκωνει μυγα στο σπαθι του. Σαν τον αποτυχημενο νταη του σχολειου που τα βαζει με το πιο αδυναμο παιδακι που και που για να μας πεισει οτι μετραει ακομα. Ξεφτιλα.
-
@williamg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
O τουρίστας έχει παντα δίκιο.
Να κάνω όμως μια διόρθωση, δεν είναι θέμα του τουρίστα και του τι θα γράψει η κάθε φυλλάδα.
Είναι θέμα του ελληναρά "καπετάνιου" που έχει στήσει την μπίζνα "ντέιλυ κρουιζες του Μπάλος" και φοβάται ότι θα μειωθεί η πελατεία. Οπότε "πιέζει" αναλόγως. Άλλωστε η ταχύτης της "αποκατάστασης" σημαίνει ότι η εξέδρα ήταν κάπου δίπλα και περίμενε.Τουλάχιστον στο Ελαφονήσι δεν κατεβαίνουν πλέον αυτοκίνητα αλλά να δούμε μέχρι πότε.
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Με την λογική σου, αυτή που όποτε ήρθε στα πράγματα η χωρα καταστράφηκε, εάν δούμε μηχανικό να έχει παρανόμως αποκτηθέντα έσοδα θα θεωρήσουμε ότι το πράττει διότι σπούδασε μηχανικός;
Η επόμενη που έρχεται είναι ίσως η πιο ηλιθια. Η μεσαία που ήταν η καλύτερη και καλά καταρτισμένη, έφυγε στο εξωτερικό
Επειδή ανήκεις στην μεσαία, αυτοικανοποιείσαι με αυτά που λες ?
Ξέρεις τι γνώμη έχει για εσάς τα κακομαθημένα χλιδάνεργα η επόμενη γενιά της κρίσης ?
Οτι όπως στρώσατε, άραγμα, μπουζουκλερί, χλιδανεργία, χαρτζηλίκι 50 την ημέρα, έτσι θα κοιμηθείτε.
Οπότε για εμας λέγε ότι θέλεις.
Για τους επόμενους θα τα ακούς.
Και αυτοί δεν έχουν λόγο να σε χαϊδέψουν. Δεν είσαι το παιδάκι τους και μήπως στενοχωρηθείς όπως έκαναν οι προηγούμενοι σου, οι γονείς σου.
-
Προστατευόμενη περιοχή δεν σημαίνει δεν πατάει άνθρωπος.
Σημαίνει ότι δεν γίνονται κατασκευές που δεν είναι συμβατές με την χρήση.
Αλλιώς και στα βουνά που πάνε μερικοί και εκεί νατούρα είναι...
-
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Όχι εγώ η πραγματικότητα. Το ότι στο εξωτερικό σε ανεπτυγμένες οικονομιες έχουν καριέρες οι άνθρωποι της γενιάς μου και όχι σαν εργάτες αλλά σαν επιστήμονες σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εξήγαγε πολύτιμο εργατικό δυναμικό και όχι χαμηλής κατάρτισης όπως τις προηγούμενες δεκαετίες. Το κόστος απώλειας αυτής της γενιάς υπολογιζόμενο το κόστος εκπαίδευσης και προστιθέμενη αξία παραγόμενου πλούτου περνά κατά πολύ το 1,5 Τρις ευρώ σε κάποιες απλές συγκριτικές μελέτες που διάβασα σχετικές με το θέμα. Από αυτό το γεγονός ναι ξεχωρίζει από μόνο του την γενια αυτή από κάθε αλλη στο παρελθόν.
Ξέρεις τι γνώμη έχει για εσάς τα κακομαθημένα χλιδάνεργα η επόμενη γενιά της κρίσης ?
Εσύ που ξέρεις πως ζει αυτή η γενια;;; Εσύ δεν δούλεψες ποτέ ως υπαλληλος για να σε εκμεταλλεύονται σε κακές συνθήκες εργασίας και εκμεταλλευόσουν μεταναστες για να πουλάς φθηνά σε κλέφτες της γενιάς σου όπως έλεγες τους πασοκους. Τότε ήταν καλοί οι πασοκοι ως πελάτες σου.
Θα μιλήσεις εσυ για εργασία;;;
Και ναι η νεότερη γενια σε μεγάλο βαθμό πάσχει από βλακεία. Δεν ήμασταν εμείς έτσι ως γενια που γίναμε περιζήτητοι στο εξωτερικό. Σήμερα δεν ενδιαφέρονται για την εκπαίδευση και μόρφωση, αλλά για το φαίνεσαι και την επίδειξη. Θα είναι η πιο ηλίθια γενια που πέρασε ποτέ από την Ελλάδα.
Εμείς κάναμε ανταγωνισμό του ποιος έχει πιο πολλά πτυχία και τώρα το ποιος είναι πιο αλήτης.
Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις όπως σε όλα αλλά είναι πλέον εξαιρέσεις όχι ο κανόνας.
Οτι όπως στρώσατε, άραγμα, μπουζουκλερί, χλιδανεργία, χαρτζηλίκι 50 την ημέρα, έτσι θα κοιμηθείτε.
Δεν στρώσαμε εμείς.... οι βλάκες της γενιάς σου έστρωσαν. Εμείς δεν ήμασταν στα πράγματα τότε. Ήμασταν ανήλικα ή φοιτητές.
Οι επόμενοι σας βρίζουν και σας φτύνουν και νομίζετε πως βρέχει. Για αυτό και αντιδρούν με αυτόν τον επιφανειακό τρόπο.
Και αυτοί δεν έχουν λόγο να σε χαϊδέψουν. Δεν είσαι το παιδάκι τους και μήπως στενοχωρηθείς όπως έκαναν οι προηγούμενοι σου, οι γονείς σου.
Κανεις δεν με χάιδεψε. Ούτε τα μισά από εκανα δεν έκανες.
Κληρονόμε.
-
Όχι εγώ η πραγματικότητα. Το ότι στο εξωτερικό σε ανεπτυγμένες οικονομιες έχουν καριέρες οι άνθρωποι της γενιάς μου και όχι σαν εργάτες αλλά σαν επιστήμονες σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εξήγαγε πολύτιμο εργατικό δυναμικό και όχι χαμηλής κατάρτισης όπως τις προηγούμενες δεκαετίες. Το κόστος απώλειας αυτής της γενιάς υπολογιζόμενο το κόστος εκπαίδευσης και προστιθέμενη αξία παραγόμενου πλούτου περνά κατά πολύ το 1,5 Τρις ευρώ σε κάποιες απλές συγκριτικές μελέτες που διάβασα σχετικές με το θέμα. Από αυτό το γεγονός ναι ξεχωρίζει από μόνο του την γενια αυτή
.Ξέρεις τι γνώμη έχει για εσάς τα κακομαθημένα χλιδάνεργα η επόμενη γενιά της κρίσης ?
Εσύ που ξέρεις πως ζει αυτή η γενια;;; Εσύ δεν δούλεψες ποτέ ως υπαλληλος και εκμεταλλευόσουν μεταναστες για να πουλάς φθηνά σε κλέφτες όπως έλεγες τους πασοκους
Σε στρώσαμε εμείς.... οι βλάκες της γενιάς σου έστρωσαν.
Οι επόμενοι σας βρίζουν και σα φτύνουν και νομίζετε πως βρέχει.
Κανεις δεν ε χάιδεψε. Ούτε τα μισά από εκανα δεν έκανες.
Κληρονόμε.
Γιατί σε πείραξε η αλήθεια ?
Εσύ τους αποκάλεσες ηλίθιους τους επόμενους.
Επίσης γιατί μου κάνεις προσωπική επίθεση.
Εγώ μίλησα για γενιά.
Η γενιά αυτή που γεννήθηκαν μετά το 1990 και έγιναν φοιτητές στην διάρκεια της κρίσης, με χαρτζηλίκι 50-100 τον μήνα, όχι την μέρα που είχαν οι της γενιάς σου, γιατί οι γονείς τους είχαν εύκολα 3-4-5-6000 τον μήνα, προφανώς σας βλέπει που σας φταίνε οι άλλοι και σας χλευάζει.
Γιατί για εκείνους δεν υπήρξε η δυνατότητα να λένε ότι φταίνε οι άλλοι.
Επίσης Ελληνες επιστήμονες στο εξωτερικό υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια.
Μετά τον πόλεμο πολλά παιδιά πήγαν στο εξωτερικό, είτε για προπτυχιακά, είτε για μεταπτυχιακά και έμειναν εκεί, είτε για εργασία ως πτυχιούχοι.
Σε κάθε ευρύτερη οικογένεια, υπάρχουν τουλάχιστον 5-10.
Κάποιοι γύρισαν στα 50 τους, άλλοι στην σύνταξη τους.
Για αυτό σου λέω, ότι σαν γενιά έχετε μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Γιατί χάσατε το άραγμα, τις μπουζουκλερί της Τρίτης και της Τετάρτης που δείχνατε κάλτσα στην πίστα και διάφορα άλλα γραφικά.
Ακου πρώτη φορά οι χλιδάνεργοι ...
Εγώ στον πολύ στενό μου περιγυρο έχω 2 θείους που πήγαν μετά τις εδώ σπουδές τους για μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ο ένας Αμερική, ο άλλος Γερμανία και έζησαν εκεί για χρόνια. Γύρισαν στα 50 τους, γιατί μπορούσαν να βρουν δουλειά εδώ και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να φροντίσουν και τους γονείς τους. Μιλάμε για αρχές του 1960 που έφυγαν.
Στην δική μου γενιά 6 ξαδέρφια έκαναν το ίδιο την δεκαετία του 80.
Εχω δουλέψει σαν υπάλληλος από τα 18 μου. Αλλά για τα προσωπικά δεν μπαίνω σε συζήτηση, για αυτό μιλάω γενικά μόνο.
-
Στοχοποιεις τον γατο
Με σκεφτικο οτι παει με το βρωμερο του αυτοκινητο και μεταφερει το καυσαεριο του και τον θορυβο του απο την αθηνα σε παρθενους τοπους οπου καταστρεφει την πανιδα και χλωριδα της περιοχης .
Προσεχε αυτο σου λεω μονο , θα μας βρεις απεναντι σου .
Μου θυμιζεις φιλο ορειβατη που αφου κατεκτησε μια κορφη μετα κοπου και βασανων ακουει θορυβο κοιταει και τι να δει , μπουλντοζα ανοιγε δρομο για να μπορει να φτασει ο καθενας στην κορφη με ανεση κλιματισμου και καθε βιομηχανικη συσκευασια τροφιμων ωστε να δημιουργησει καλλιτεχνικο δρωμενο με σκουπιδια οπως βλεπουμε παντου . Τον επιασε καταθλιψη και ασχοληθηκε μονο με κορφες του εξωτερικου , αν και οπως μας ειπε και στο εβερεστ που ανεβηκε γεματο σκουπιδια ηταν και οι πλουσιοι ειχαν προτεραιοτητα , μεχρι στις πλατες τους τους κουβαλουσαν οι σερπας, -
Όχι εγώ η πραγματικότητα. Το ότι στο εξωτερικό σε ανεπτυγμένες οικονομιες έχουν καριέρες οι άνθρωποι της γενιάς μου και όχι σαν εργάτες αλλά σαν επιστήμονες σημαίνει ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εξήγαγε πολύτιμο εργατικό δυναμικό και όχι χαμηλής κατάρτισης όπως τις προηγούμενες δεκαετίες. Το κόστος απώλειας αυτής της γενιάς υπολογιζόμενο το κόστος εκπαίδευσης και προστιθέμενη αξία παραγόμενου πλούτου περνά κατά πολύ το 1,5 Τρις ευρώ σε κάποιες απλές συγκριτικές μελέτες που διάβασα σχετικές με το θέμα. Από αυτό το γεγονός ναι ξεχωρίζει από μόνο του την γενια αυτή
.Ξέρεις τι γνώμη έχει για εσάς τα κακομαθημένα χλιδάνεργα η επόμενη γενιά της κρίσης ?
Εσύ που ξέρεις πως ζει αυτή η γενια;;; Εσύ δεν δούλεψες ποτέ ως υπαλληλος και εκμεταλλευόσουν μεταναστες για να πουλάς φθηνά σε κλέφτες όπως έλεγες τους πασοκους
Σε στρώσαμε εμείς.... οι βλάκες της γενιάς σου έστρωσαν.
Οι επόμενοι σας βρίζουν και σα φτύνουν και νομίζετε πως βρέχει.
Κανεις δεν ε χάιδεψε. Ούτε τα μισά από εκανα δεν έκανες.
Κληρονόμε.
Γιατί σε πείραξε η αλήθεια ?
Εσύ τους αποκάλεσες ηλίθιους τους επόμενους.
Επίσης γιατί μου κάνεις προσωπική επίθεση.
Εγώ μίλησα για γενιά.
Εσύ το έκανες προσωπικό. Διάβασε τι γράφεις.
Τους αποκαλώ ηλίθιους, όχι ακριβώς τους άμεσα μετά από εμένα αλλα τους νεοτερου. Και αυτό διότι σε συζήτηση με καθηγητές μου είπαν πως πρώτη φορά βλέπουν μια ολόκληρη γενια από μαθητές να αδιαφορεί για οτιδήποτε έχει γνώση και κόπο. Απαξιούν τελείως την γνώση και υμνούν την μαγκιά, τον εύκολο πλουτισμό και την επίδειξη.
Αυτό θα οδηγήσει την χωρα να ανταγωνίζεται σε διεθνες επίπεδο με χαμηλότερης ποιότητας και κατάρτισης εργατικο δυναμικο. Η Ελλάδα οδηγείται ξεκάθαρα στην μετατροπή της σε μια βαλκανική χωρα περιφέρειας καθώς χωρίς καλά καταρτισμένο πληθυσμό δεν μπορεί να παίξει τον ρόλο που θα ήθελε ως κέντρο των Βαλκανίων. Θα γίνει μια χώρα που θα οικοδομούνται πολυτελείας τουριστικά θέρετρα από ξένους για ξένους και οι Έλληνες θα τους υπηρετούν τα καλοκαίρια. Αν αυτό ήταν το όνειρο κάποιων για τον Ελληνισμό, τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Η γενιά αυτή που γεννήθηκαν μετά το 1990 και έγιναν φοιτητές στην διάρκεια της κρίσης, με χαρτζηλίκι 50-100 τον μήνα, όχι την μέρα που είχαν οι της γενιάς σου, γιατί οι γονείς τους είχαν εύκολα 3-4-5-6000 τον μήνα, προφανώς σας βλέπει που σας φταίνε οι άλλοι και σας χλευάζει.
Γιατί για εκείνους δεν υπήρξε η δυνατότητα να λένε ότι φταίνε οι άλλοι.
Πρώτον αυτοι που έκανες παρέα κατά δήλωση σου πασοκοι (λεμε τώρα)είχαν τετοια εισοδηματα, οχι ολόκληρη η γενια. Ελεος.
Δεύτερο πως συνδέεται το χαρτζιλίκι με την καταστροφή της χώρας σε οικονομικό επίπεδο;;; Σε αυτό όλοι φταίνε, από όλα τα κόμματα. Και όσα κυβέρνησαν και όσα αντιπολιτευόταν.
Δηλαδή για να στον κάνω πιο απλό μπας και καταλάβεις το ηλιθιο επιχείρημα σου, είναι σαν να είσαι γονιός να ταΐζεις το παιδι σου και ταυτόχρονα να γκρεμίζεις το σπίτι που ζει και θα του κληρονομούσες. Μετά θα του πεις να μην έχεις παράπονο που σου γκρέμισα το σπίτι σου, ως ανήλικο σε τάιζα και σε πότισα, άρα δεν έχεις δικαίωμα ως ενήλικας να στεναχωρηθείς για το ότι σου γκρέμισα το σπίτι. Εαν αυτόν τον γονιό δεν τον κλείσουν σε ψυχιατρείο, σίγουρα η κοινωνική λειτουργός πρέπει να του εξηγήσει κάποια πράγματα από την αρχή.
Επίσης Ελληνες επιστήμονες στο εξωτερικό υπάρχουν εδώ και 100 χρόνια.
Άσε μας ρε με το παραμύθι του συγγενή σου. Το μάθαμε. Εμείς να δεις τι έχουμε έξω και μέσα οικογενειακώς. Μεγάλα ονόματα στον χώρο τους. So what? Εγώ μιλώ για ολόκληρη γενια επιστημόνων όχι φωτεινές εξαιρέσεις.
Μετά τον πόλεμο πολλά παιδιά πήγαν στο εξωτερικό, είτε για προπτυχιακά, είτε για μεταπτυχιακά και έμειναν εκεί, είτε για εργασία ως πτυχιούχοι.
Μιλάμε για κλάσμα και μεγάλο του σημερινού αριθμού. Μιλάμε κυρίως για άνετους οικονομικά ανθρώπους και οικογένειες. Όχι αυτό που κατάφερε η γενια μου σε κάθε πολυκατοικία ν α υπάρχουν επιστήμονες και τεχνικά καταρτισμένοι (έστω σε θεωρητικό επίπεδο) νέοι. Αυτό τον απίστευτο πλούτο σε έμψυχο δυναμικό που ποτέ της δεν είχε η Ελλάδα, τον χάσαμε διότι καταστράφηκε η οικονομία, δεν υπήρχε ένα συγκεκριμένο παραγωγικό μοντέλο παρά μονάχα εξυπηρέτηση συμφερόντων και συντεχνιών. Το εκμεταλλεύονται όμως οι άλλες χώρες που τους χαρίσαμε εργατικο δυναμικό που δεν πληρώνουν να εκπαιδεύσουν... Η ιστορία θα καταγράψει πως μετά τις εθνικές καταστροφές μας αυτή ήταν μια από τις μεγαλύτερες
Σε κάθε ευρύτερη οικογένεια, υπάρχουν τουλάχιστον 5-10.
Κάποιοι γύρισαν στα 50 τους, άλλοι στην σύνταξη τους.
Να χαμέ να λέγαμε.
Για αυτό σου λέω, ότι σαν γενιά έχετε μεγάλο ψυχολογικό πρόβλημα. Γιατί χάσατε το άραγμα, τις μπουζουκλερί της Τρίτης και της Τετάρτης που δείχνατε κάλτσα στην πίστα και διάφορα άλλα γραφικά.
Η μια χαζομάρα μετά την αλλη.
Ακου πρώτη φορά οι χλιδάνεργοι ...
Εγώ στον πολύ στενό μου περιγυρο έχω 2 θείους που πήγαν μετά τις εδώ σπουδές τους για μεταπτυχιακό, διδακτορικό, ο ένας Αμερική, ο άλλος Γερμανία και έζησαν εκεί για χρόνια. Γύρισαν στα 50 τους, γιατί μπορούσαν να βρουν δουλειά εδώ και για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να φροντίσουν και τους γονείς τους. Μιλάμε για αρχές του 1960 που έφυγαν.
Στην δική μου γενιά 6 ξαδέρφια έκαναν το ίδιο την δεκαετία του 80.
Εχω δουλέψει σαν υπάλληλος από τα 18 μου. Αλλά για τα προσωπικά δεν μπαίνω σε συζήτηση, για αυτό μιλάω γενικά μόνο.
Μη σκίσεις κανένα παντελόνι από την πολλή υπαλληλική δουλειά.
-
Τους αποκαλώ ηλίθιους, όχι ακριβώς τους άμεσα μετά από εμένα αλλα τους νεοτερου. Και αυτό διότι σε συζήτηση με καθηγητές μου είπαν πως πρώτη φορά βλέπουν μια ολόκληρη γενια από μαθητές να αδιαφορεί για οτιδήποτε έχει γνώση και κόπο. Απαξιούν τελείως την γνώση και υμνούν την μαγκιά, τον εύκολο πλουτισμό και την επίδειξη.
οι γονείς - κυρίως νεόπλουτοι νεοέλληνες, ξεβλαχεμένοι από τον Πέτρο - φτάινε 100% για αυτή την κατάντια.
Αν αυτό ήταν το όνειρο κάποιων για τον Ελληνισμό, τότε δεν έχω να πω κάτι άλλο.
Ο ελληνισμός έχει πεθάνει χιλιάδες χρόνια τώρα, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα παρά μόνο στα Ιστορικά βιβλία.
-
Διαφωνώ διότι προσπερνάς 15 έτη οικονομικής κρίσης. Η γενια αυτή που ξεβλαχεψε ήταν αυτή που σήμερα έχει 30-40 ετών παιδιά. Δεν μιλάμε για αυτούς.
Μιλάω για τους νεότερους.
Όλοι αδιαφορούν. Στην συζήτηση έμαθα πως εκει όπου υπήρχε σε κάθε τάξη 1-2 παιδιά να δίνουν κόπο και αγώνα για απόκτηση γνώσης και αριστείας και αλλά δέκα σε ένα μέσο επίπεδο να ακολουθούν τώρα είναι 1-2 παιδιά σε ολόκληρα σχολεία!!
Σε ερωτήσεις και συζητήσεις γιατί δεν προσπαθούν η απάντηση ήταν πως με την γνώση δεν καταφέρνεις τίποτα. Τα ίδια χρήματα βγάζεις με το να είσαι πακετας (δεν έχω κάτι με τους πακέτα δες προς θεού)Αυτό είναι απόνερα της οικονομικής καταστροφής της χώρας. Είναι η απαξίωση της γνώσης από την κοινωνία και οικονομία. Και αυτό διότι δεν υπάρχει παραγωγικό μοντέλο που να απορροφήσει τους επιστήμονες. Δεν υπάρχει κίνητρο στους νέους για την έξτρα προσπαθεια. Είναι ένας φαύλος κύκλος που έχει ξεκινήσει.
Οι καταρτισμένοι και πλέον σιγά σιγά μεσήλικες θα ζήσουν στο εξωτερικό κατά εκατοντάδες χιλιάδες, οι νεότεροι θα έχουν γνώσεις επιπέδου νέου της δεκαετίας του 60 σε μια παγκόσμια σκηνή όπου οι άλλες χώρες θα τρέχουν με υψηλή τεχνολογία αιχμής και υψηλά καταρτισμένο εργατικο δυναμικο.
-
Τι δουλειά έχει η οποιαδήποτε οικονομική κατάσταση με το γεγονός ότι πολλοί γονείς έπρεπε να τους ευνουχίσει το κράτος γιατί σαν γονείς είναι άχρηστοι? Με την ίδια λογική το 40 και το 50 έπρεπε να βγαίνουν μόνο μαχαιροβγάλτες…
-
Η οικονομική κατάσταση δίνει την λεγόμενη προοπτική. Τα πάντα σε κοινωνικό επίπεδο είναι η προοπτική. Και στην οικονομία και στην κοινωνία. Εάν υπάρχει ένας προδιεγραμμενος δρόμος προοπτικής, τότε ο άνθρωπος έχει τα ψυχικά αποθέματα να κάνει την επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται ώστε να πετύχει.
Για αυτό βλέπουμε πως μετά τον ΒΠΠ οι κοινωνίες πάτησαν γκάζι. Διότι υπήρχε μια προοπτική ενός νέου κόσμου, με νέες αξίες και ζωή.
Εάν δεν υπάρχει και κυρίως εάν ισχύει το αντίθετο ότι δηλαδή δεν υπάρχει προοπτική...γιατί να κάνει την προσπάθεια; -
Δεν έχεις άδικο , αλλά όχι και προβλήτα για να ανοίγουν την μπουκαπορτα τέτοια Φέρρυ σαν αυτό παραπάνω στην εικόνα και να ξεχύνονται 400-500 άτομα!
Άλλο τα καΐκια, βάρκες, μικρά ταχύπλοα κλπ που θα βολταρουν στην περιοχή και θα δένουν στα ρηχά και σε μικρές ξύλινες ράμπες, όποιος θέλει θα βουτάει για λίγο στα νερά και θα προσεγγίζει την παραλία.
Επειδή θέλουν κάποιοι να χεστουν στο χρήμα πηγαινοφερνοντας σε κάθε βόλτα 15.000€ αξίας ναύλα , να μας το παρουσιάσουν σαν ντροπή για τον τουρισμό;
-
Δηλαδή είναι κακό να πηγαίνει κάποιος με 20 ευρώ στον Μπάλο αλλά δεν πειράζει να πηγαίνουν αυτοί που πληρώνουν 50-100-300-500 επειδή είναι λιγότεροι.
Και η Χρυσή είναι νατουρα και χιλιάδες μέρη.
Να γίνετε σωστά η δουλειά.
Και τα 15000 είσπραξη έχουν να πληρώσουν πετρέλαιο για 80 μέτρα πλοίο και 10 μεροκάματα ναυτικών και λοιπά κόστη.
-
Η οικονομική κατάσταση δίνει την λεγόμενη προοπτική. Τα πάντα σε κοινωνικό επίπεδο είναι η προοπτική. Και στην οικονομία και στην κοινωνία. Εάν υπάρχει ένας προδιεγραμμενος δρόμος προοπτικής, τότε ο άνθρωπος έχει τα ψυχικά αποθέματα να κάνει την επιπλέον προσπάθεια που χρειάζεται ώστε να πετύχει.
Για αυτό βλέπουμε πως μετά τον ΒΠΠ οι κοινωνίες πάτησαν γκάζι. Διότι υπήρχε μια προοπτική ενός νέου κόσμου, με νέες αξίες και ζωή.
Εάν δεν υπάρχει και κυρίως εάν ισχύει το αντίθετο ότι δηλαδή δεν υπάρχει προοπτική...γιατί να κάνει την προσπάθεια;Δεν απαντάς ουσιαστικά, η φρασεολογία είναι αντίστοιχη Έλληνα πολιτικού….χωρίς καμία ουσία. Οι άνθρωποι εδώ δεν ήθελαν να προοδεύσουν? Αν δεν προσπαθήσεις, όποιες και να είναι οι συνθήκες, σημαίνει ότι εμείς αποτύχαμε προς τα παιδιά μας. Αν δεν εντρυφήσουμε στα παιδιά μας αξίες για να γίνουν καλύτεροι από εμάς, δεν φταίνε αυτά. Αφού βλέπουν τους γονείς όλη μέρα τσιφτετέλια και παπαριές στα ΜΚΔ, πως να γίνουν καλύτερα?
-
Όπως τα λέει ο Lap παιδιά είναι τα πράγματα.
Αφήστε λίγο πίσω τις δικές σας προσλαμβανουσες και εμπειρίες του παρελθόντος, καθώς και του οικογενειακού σας περιβάλλοντος και περίγυρο σας που μπορεί να αποκλίνει από το τι πραγματικά συμβαίνει σήμερα στην κοινωνία.
Τα παιδιά που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα στην κρίση και ως σήμερα είναι μια άλλη εντελώς κατηγορία που δεν μπορούμε να την καταλάβουμε.
Έχουν μια πλήρη απαξίωση και αδιαφορία, ίσως και άγνοια για αξίες και ιδανικά γιατί δεν τους τα έμαθε κανένας ταλαίπωρος γονιός που είκοσι χρόνια τρώει την μια σφαλιάρα μετά την άλλη και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι.Δεν είναι χλιδοανεργοι - πως το είπε ο Cruiser - αλλά μέσω ενός ιδιαίτερου ίσως επαναστατικού σταρχιδισμου απαξιουν για το μεροκάματο και την σκληρή δουλειά στην αγορά.
Όταν κάθε δευτερόλεπτο βομβαρδίζονται από notifications για bitcoins και παρόμοια προϊόντα, χλιδατους influencers, κανάλια σε YouTube κλπ που επειδή κλάνουν ή κάνουν χαζομάρες βγάζουν εκατομμύρια, trapers και gangster που σπρώχνουν λίγη κόκα και βγάζουν χιλιάδες ευρώ, το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η αρπαχτη και το εύκολο κέρδος.
Στην καλύτερη κάποιοι από αυτούς να κατάφεραν με λίγο παραπάνω τύχη να έκαναν RBNB κάποιο παλιό ακίνητο στο κέντρο που του έπεσε από κληρονομιά και να το παίζουν υποστηρικτές του Μητσοτάκη και της ΝΔ.
-
@kkostask said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εάν δεν υπάρχει και κυρίως εάν ισχύει το αντίθετο ότι δηλαδή δεν υπάρχει προοπτική...γιατί να κάνει την προσπάθεια;Δεν απαντάς ουσιαστικά, η φρασεολογία είναι αντίστοιχη Έλληνα πολιτικού….χωρίς καμία ουσία. Οι άνθρωποι εδώ δεν ήθελαν να προοδεύσουν?
Δεν σημαίνει πως ότι δεν κατανοείς δεν έχει ουσία.
Αν δεν προσπαθήσεις, όποιες και να είναι οι συνθήκες, σημαίνει ότι εμείς αποτύχαμε προς τα παιδιά μας. Αν δεν εντρυφήσουμε στα παιδιά μας αξίες για να γίνουν καλύτεροι από εμάς, δεν φταίνε αυτά. Αφού βλέπουν τους γονείς όλη μέρα τσιφτετέλια και παπαριές στα ΜΚΔ, πως να γίνουν καλύτερα?
Ένας άνθρωπος διαμορφώνεται κυρίως από το οικογενειακό περιβάλλον και από το κοινωνικό και κατά ένα βαθμό από τα γονίδιά που κληρονομεί.
Ακόμα και αν το οικογενειακό περιβάλλον είναι καλο εάν το κοινωνικό είναι καταθλιπτικό χωρίς προοπτική και κίνητρα ανάπτυξης και βελτίωσης σε κάθε επιπέδο, πολλοι λιγότεροι θα μπουν στην διαδικασία να καταθέσουν κόπο για να πετύχουν.
Εάν δε μετά την πανδημία όπου βγήκαν στην επιφάνεια όλα τα προβληματικά πρότυπα της ελληνικής οικογένειας όπως έως και την αρρωστημένη πατριαρχία, σχέσεις εξαρτημένες από οικονομικά συμφέροντα κτλ τότε το γλυκό έδεσε.
Δεν υπάρχει κανένα αξιακό σύστημα υψηλού επιπέδου ώστε να αποτελεί τη βάση όπως και δεν υπάρχει και κοινωνική προοπτική για την έξτρα προσπαθεια.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2