-
-
Άστα αυτά ρε @lap και πες τι θα κάνουμε εμείς τώρα;
Η γραμμή λέει Ανδρουλάκη, έχει γερές ακόμη άκρες στην βάση και τις οργανώσεις αλλά...με απογοήτευσε ρε παιδί μου δεν τραβάει άλλο το κόμμα με αυτόν.
Ο Δούκας μου αρέσει αρκετά γιατί είναι έξυπνος και τεκμηριωμένος και επίσης γιατί είναι πιο αριστεριζον και ξέρει να μπριζωνει τους δεξιούς που το λατρεύω, αλλά θεωρώ απαράδεκτο που δεν έμεινε τώρα μόνο στον Δήμο, να κάνει πραγματική δουλειά και να ξεφτιλυσει τους προηγούμενους τελεμεδες, να κρατήσει χαμηλό προφίλ και με κεφαλαίο την πορεία του στον Δήμο να διεκδικήσει κάτι μεγαλύτερο αργότερα.
Πάει επικοινωνιακά να εκμεταλλευτεί το momentum και την φορά που του έδωσε η νίκη στις δημαρχιακές.Άρα Γερουλάνος;
Καταπληκτικό προφίλ, ασπιλος και με κατάλληλη εικόνα μετριοπαθούς πολιτικού, από τους καλύτερους υπουργούς του ΓΑΠ , χωρίς όπως φαίνεται κανένα βαρίδι και υποχρέωση σε άλλα στελέχη του κόμματος, δεν νομίζω πως ως μπροσταρης θα είχε κολλήματα να αξιοποιήσει τα στελέχη της Νέας γενιάς που άφησε παρακαταθήκη η Φώφη.Από την άλλη δεν ξέρω τι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, φοβάμαι το remake του Τσίπρα, επιστροφή καβάλα στο άλογο της κεντροαριστεράς με νέο επικοινωνιακό προφίλ , ο μπαρουτοκαπνισμενος κόσμογυρισμένος πολιτικός αστέρας που από τα λάθη του σφυρηλατήθηκε κλπ , δεν είναι και δύσκολο, ο λαός έκανε Μωυσή τον Κούλη...
Οι λάτρεις του Ανδρέα συναισθηματικά δεν θέλουν και πολύ για να παραμυθιαστουν με δαυτον ως καρικατούρα του Μεγάλου, είμαστε λαός με μνήμη και IQ χρυσόψαρου... -
@vagkirk said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Άστα αυτά ρε @lap και πες τι θα κάνουμε εμείς τώρα;
Η γραμμή λέει Ανδρουλάκη, έχει γερές ακόμη άκρες στην βάση και τις οργανώσεις αλλά...με απογοήτευσε ρε παιδί μου δεν τραβάει άλλο το κόμμα με αυτόν.
Ο Δούκας μου αρέσει αρκετά γιατί είναι έξυπνος και τεκμηριωμένος και επίσης γιατί είναι πιο αριστεριζον και ξέρει να μπριζωνει τους δεξιούς που το λατρεύω, αλλά θεωρώ απαράδεκτο που δεν έμεινε τώρα μόνο στον Δήμο, να κάνει πραγματική δουλειά και να ξεφτιλυσει τους προηγούμενους τελεμεδες, να κρατήσει χαμηλό προφίλ και με κεφαλαίο την πορεία του στον Δήμο να διεκδικήσει κάτι μεγαλύτερο αργότερα.
Πάει επικοινωνιακά να εκμεταλλευτεί το momentum και την φορά που του έδωσε η νίκη στις δημαρχιακές.Άρα Γερουλάνος;
Καταπληκτικό προφίλ, ασπιλος και με κατάλληλη εικόνα μετριοπαθούς πολιτικού, από τους καλύτερους υπουργούς του ΓΑΠ , χωρίς όπως φαίνεται κανένα βαρίδι και υποχρέωση σε άλλα στελέχη του κόμματος, δεν νομίζω πως ως μπροσταρης θα είχε κολλήματα να αξιοποιήσει τα στελέχη της Νέας γενιάς που άφησε παρακαταθήκη η Φώφη.Από την άλλη δεν ξέρω τι θα γίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ, φοβάμαι το remake του Τσίπρα, επιστροφή καβάλα στο άλογο της κεντροαριστεράς με νέο επικοινωνιακό προφίλ , ο μπαρουτοκαπνισμενος κόσμογυρισμένος πολιτικός αστέρας που από τα λάθη του σφυρηλατήθηκε κλπ , δεν είναι και δύσκολο, ο λαός έκανε Μωυσή τον Κούλη...
Οι λάτρεις του Ανδρέα συναισθηματικά δεν θέλουν και πολύ για να παραμυθιαστουν με δαυτον ως καρικατούρα του Μεγάλου, είμαστε λαός με μνήμη και IQ χρυσόψαρου...Εγώ ξέρω ότι την ώρα που ο Κούλης χάνει από παντού -και καλά κάνει γιατί σε λίγο θα πάμε στο ΕΣΥ και θα μας κάνουν μάκια να περάσει κλπ κλπ- η κεντροαριστερά την έχει κάνει πιό λάστιχο απ ότι συνήθως.
-
Δεν ξέρω ρε συ βαγκιρκ. Έχω καιρό να παρακολουθήσω τα του ΠΑΣΟΚ. Τώρα βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Δούκας μιλάει σαν ρομπότ με τετράγωνη λογική. Απαντά γρήγορα και όντως μπορεί να ανταπεξέλθει στον δημόσιο διάλογο. Είναι υπέρ εύστροφος. Οι απόψεις του όντως μοιάζουν πιο αριστερές αλλά κάπου μετά κάνει πίσω από αυτές. Παρατήρησε το.
Δεν τον ξέρω. Έπρεπε να γράψει χιλιόμετρα στον δήμο για να τον μάθουμε και μετά εάν όντως μπορεί γιατί όχι να γίνει αρχηγός της κεντροαριστεράς της Ελλάδας.
Γερουλάνος θυμίζει Παπανδρέου σε όλα. Έχει αυτήν την κουλτούρα. Εμένα αυτό μου αρέσει. Είναι ήρεμη δύναμη και παρόλη την γνήσια αστική εικόνα του έχει σοσιαλδημοκρατικες προτάσεις. Νομίζω αυτή με τον χάρτη αντιμετώπισης της στεγαστικής κρίσης που προτείνει το ΠΑΣΟΚ, είναι δικής του έμπνευσης.
Επίσης μπορεί όπως λέει ο ταξιδευτής να πιάσει αυτούς του μεσαίου χώρου που αρέσκονται στην εικόνα ενός ηγέτη ψηλού, επιτυχημένου με καλούς τρόπους και ξένες γλώσσες που μπορεί να αντιπροσωπεύει τη χώρα. Σε πολλούς αυτό αρέσει ανεξαρτήτως τις πολιτικές προτάσεις. Αυτά είναι τα κριτήρια τους
Μεταξύ Δούκα και κρητικού. Μάλλον κρητικός και αυτό διότι είχε λίγα έτη στην αρχηγία και είναι άδικο να τον διώξουν ενώ ανεβάζει τα ποσοστά και διότι όντως έχει καλό λόγο με επιχειρήματα και ορθή λογική οπότε βγαίνει στη δημόσια συζήτηση.
Εμένα μου κάνει εντύπωση όμως το γιατί τόσοι πολλοί έθεσαν υποψηφιότητα. Σημαίνει πως δεν τον ήθελαν για κάποιον λόγο. Υπήρχε εσωτερική διάσπαση και δεν φαινόταν.Γενικά όμως το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα πληθώρα στελεχών που έχουν ένα διαφορετικό προφίλ από το σύνηθες. Ως κόμμα έχει ενηλικιωθεί και ωριμάσει και τα στελέχη που πλέον προβάλει προς τα έξω όλα έχουν ένα υψηλό πολιτικό ήθος και συλλογική εμπειρία. Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει τις εποχές του 80 του ΠΑΣΟΚ. Δε ζούσα τότε στις αρχές αλλά από όσο διαβάζω, τα ίδια συνέβαιναν και τότε.
Το τι γίνεται μέσα στο κόμμα δεν έχω ιδέα. Δεν συμμετέχω σε κανέναν κόμμα με οιοδήποτε τρόπο.
-
Ρε παιδιά, το ΠΑΣΟΚ θα αποπληρώσει τα χρέη του πριν ή μετά τη ΝΔ;
Και, στο γάμο Κασσελάκη, τί δώρο πήραν;
-
Το ΠΑΣΟΚ δεν έχει χρέη
Μόνο συμβόλαια με το λαό! -
@williamg said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Εγώ ξέρω ότι την ώρα που ο Κούλης χάνει από παντού -και καλά κάνει γιατί σε λίγο θα πάμε στο ΕΣΥ και θα μας κάνουν μάκια να περάσει κλπ κλπ- η κεντροαριστερά την έχει κάνει πιό λάστιχο απ ότι συνήθως.
Αυτό ειναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας, ότι η ΝΔ δεν έχει αντιπολίτευση, γιατί απένταντι στο τσίρκο της ΝΔ, η αντιπολίτευση ειναι επιπέδου καργακιόζ μπερντέ. Πιστεύω ότι οι χειρότεροι πολίτες της χώρας, οι πιο άχρηστοι, ηλίθιοι και τεμπέληδες έχουν κατακλύσει την πολιτική - ΕΝΑΣ ικανός δεν υπάρχει, έτσι για δείγμα.
-
Υπερβολικό σε βρίσκω!
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Υπερβολικό σε βρίσκω!
Επειδή δεν ξέρεις. Εαν μάθεις τι συζητάνε στην Βουλή και πως, θα συμφωνήσεις μαζί μου.
-
Ο ένας εκβιάζει τον άλλο...όπως έχω πει, όλοι έχουν ράμματα για τη γούνα του άλλου. Απλά διαλέγουν την στιγμή που θα τα ομολογήσουν.
Και η χώρα θα βαδίζει χωρίς αντιπολίτευση και με τον Κούλη να κάνει ότι θέλει.
Υ.Γ: Το Ποπάκι έχει τύχη. Έκανε τις διακοπές της ένα χρόνο γυρίζοντας όλο τον κόσμο, μετά την στούκα με φόρα που πάθανε και τώρα της έλαχε να πάρει την έδρα στην βουλή.
-
Δεν υπάρχουν μόνο οι μισθωτοί αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες.
Δεν υπάρχουν μόνο τα πλάσματα που φορτώνει ο τραπεζικός τους λογαριασμός κάθε πρώτη του μηνός, βρέξει, χιονίσει, χαλάζι ρίξει, ακόμη κι αν αφήσουν ακαθάριστο το γαμημένο το οικόπεδο.
Είναι πολλοί κι είναι πολλές, δεν αντιλέγω, αλλά δεν είναι το σύνολο της κοινωνίας και του δυναμικού της.
Υπάρχει και η πιάτσα.
Υπάρχουν και τα μαγαζιά, υπάρχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες, υπάρχουν και κόσμος που το κυνηγάει το μεροκάματο, αντί να κυνηγάει το μεροκάματο εκείνον.
Κι αυτός ο κόσμος βογγάει.
Αυτός ο κόσμος βλαστημάει.
Αυτός ο κόσμος παραντουράει.Αυτός ο κόσμος με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει:
“Χρηστάρα, πέρυσι που ήταν μέτρια προς κακή χρονιά πλήρωσα φόρο 1.200 ευρώ. Φέτος που είναι τρεις φορές χειρότερη, μου ζητάνε τέσσερα χιλιάρικα. Που στο διάολο θα τα βρω να τα δώσω;”
Φίλος μου γκαρδιακός το εξομολογήθηκε το ανωτέρω, ελεύθερος επαγγελματίας στην πιάτσα των media, που δουλεύει με μικρά και μεγάλα μαγαζιά και δεν έχει περιθώρια για μαύρα, άσπρα και πολύχρωμα. Άσε που δεν ψεύδεται σ’ εμένα, ποτέ. Όταν μου λέει ότι η χρονιά είναι “καλή”, η χρονιά είναι καλή. Όταν μου λέει ότι η χρονιά είναι “μέτρια”, η χρονιά είναι μέτρια. Όταν μου λέει ότι η χρονιά είναι “κακή”, η χρονιά είναι κακή. Τελεία. Τελεία και παύλα.Όπως δεν ψεύδεται έτερος φίλος που έχει μαγαζί γωνία και καλοστεκούμενο και μπαίνει πελατεία, παραμύθια μη λέμε. Του μιλάω τις προάλλες, τον ρωτάω πόσο του πήγε το κοστουμάκι της εφορίας, πικρό το χαμόγελό του, πικρά και τα λόγια του:
“Εννιά χιλιάρικα ρεπόρτερ. Όχι για το τζίρο, όχι για τα τετραγωνικά του καταστήματος, αλλά γιατί απασχολώ τρεις υπαλλήλους. Και τέζα η μικρή Τερέζα”!Σκέφτηκα να τον ρωτήσω άμα τον “φάει” τον τρίτο τον υπάλληλο, ο τρίτος υπάλληλος τι θα κάνει; Θα κατέβει κι αυτός Ομόνοια, να πουλάει sim για καρτοκινητά; Αλλά είπα να μη το χοντρύνω…
Τέτοια μηνύματα λαμβάνω δέκα τη βδομάδα, να μη σου πω δέκα το τριήμερο. Δεν υπάρχουν λεφτά ολ αράουντ και ελαφρύνσεις φορολογικές δεν προβλέπονται. Το δήλωσε αντιπροχτές ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του, κάτι για “ρυθμίσεις περιορισμένου βεληνεκούς” ψέλλισε και κάτι άλλα σούρδου μπούρδου από τη γλώσσα που υπηρετούν οι τεχνικοί της εξουσίας όταν θέλουν να κρύψουν τις πομπές τους. Κοινώς, θα φάτε τις σάρκες σας, όπως προβλέπει άλλωστε και το σχέδιο του κοσμαγάπητου Πισσαρίδη που θέλει να υποτριπλασιάζονται οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις “για να πάει μπροστά ο τόπος”. Τη δόξα του Ρήσυ Σούνακ, ζήλεψε κι αυτός…Αλλά έτσι δεν κερδίζεις εκλογές. Στις κάλπες νικάς άμα ρίξεις χρήμα στην πιάτσα, είτε δουλεμένο όπως στην περίπτωση του Αντρέα, είτε πρόστυχο όπως στην περίπτωση του Σημίτη, είτε δανεικό με τις ευλογίες του covid όπως στην περίπτωση του Κυριάκου. Άμα δε χώσεις, αρχίζει ο “χοντρός λαός” και προβληματίζεται με πράγματα που δεν θα έπρεπε να προβληματιστεί όπως το Μακεδονικό, η ισότητα στο γάμο, τα ΕλληνοΤουρκικά και πάρε και βάλε και δώσε. Πράγμα το οποίον δεν το θέλει καμία κυβέρνηση που σέβεται τον εαυτό της και το τομάρι της, όσο κι αν πέφτουν οι Λίστες σαν το χαλάζι δια την προστασίαν της ψυχής ημών. Οπότε φουντώνει η αγανάκτηση, οπότε φουντώνουν τα νεύρα, οπότε φουντώνει η καντήφλα, οπότε φουντώνουν τα σενάρια για πρόωρη έξοδο με δαχτυλίδι της διαδοχής στον… ανωτέρω Κωστή. Πράγμα το οποίο θέλω να το ζήσω, η χαρά του ρεπόρτερ θα είναι, πλην όμως σκεφτείτε και λίγο τους “γαλάζιους” ρε φίλε. Άνθρωποι είναι, δεν είναι χώμα να το πατάς που θα έλεγε κι ο ανυπέρβλητος Μάκης. Αυτός που αγαπάω εγώ, όχι ο άλλος…
Υ.Γ. 1: Έτερη εξομολόγηση φιλενάδας που σκλάβα του Κατρούγκαλου δεν τη λες:
“Πρώτη φορά ήρθε εφορία στον άντρα μου δέκα χιλιάρικα. Δεν πλήρωσε την πρώτη δόση για να κάνει διακανονισμό. Με ένα γιο δευτεροετή σε άλλη πόλη κι άλλον ένα που δίνει του χρόνου εξετάσεις, πως ακριβώς θα ζήσουμε; Από εμένα περιμένουν να κινηθεί η αγορά, που έχω ν’ αγοράσω καινούρια ρούχα τρία χρόνια;”Υ.Γ. 2: Οι Αθηνέζοι δεν το βλέπουν ακόμη, αλλά η σφαγή των μικρομάγαζων έχει ήδη ξεκινήσει στην επαρχία. Καλή σας όρεξη κύριε Νομπελίστα μου, πολύ καλή σας όρεξη!
Χρήστος Ξανθάκης
Voices / Newpost (29.8.2024)
-
@piliourits said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στις κάλπες νικάς άμα ρίξεις χρήμα στην πιάτσα, είτε δουλεμένο όπως στην περίπτωση του Αντρέα
Διάβαζα με ενδιαφέρον (αν και είναι κείμενο για ταινία φώσκολου), αλλά εδώ κατάλαβα ότι λέει μαλακίες, αφού μόνο δουλεμένο δεν ήταν το χρήμα επί Ανδρέα - ΟΛΟ δανεικά ήταν.
-
@fanis75 said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Στις κάλπες νικάς άμα ρίξεις χρήμα στην πιάτσα, είτε δουλεμένο όπως στην περίπτωση του Αντρέα
Διάβαζα με ενδιαφέρον (αν και είναι κείμενο για ταινία φώσκολου), αλλά εδώ κατάλαβα ότι λέει μαλακίες, αφού μόνο δουλεμένο δεν ήταν το χρήμα επί Ανδρέα - ΟΛΟ δανεικά ήταν.
Δουλεμένο εννοεί από τους προηγούμενους, που το βρήκε στα ταμεία ο Αντρέας, μαζί με τα πακέτα Ντελόρ και το μοίρασε.
Και μετά έπαιρνε δανεικά για τα τρέχοντα έξοδα...
Σωστά τα λέει, τα έχω πει και εγώ για τον Νομπελίστα...
Οσο για τον Κωστή, θα του λένε πούντο πούντο το δαχτυλίδι, ψάξε ψάξε δεν θα το βρείς...
Μάλλον προς το Βόρειο Ιόνιο πάει...
-
Γατάκια μιλάτε μιλάτε αλλά πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Καθίστε να επαναστατήσει ο λαός και θα τρέχετε να κρυφτείτε!!!
Τι? Αντιεπαναστάτης είσαι? Λοβοτομές σε κεντρικές πλατείες για παραδειγματισμό.
Θα λέτε καπιταλισμό και θα τον αναπολείτε με αγωνία!!! -
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Δουλεμένο εννοεί από τους προηγούμενους, που το βρήκε στα ταμεία ο Αντρέας, μαζί με τα πακέτα Ντελόρ και το μοίρασε.
Γελάνε τα ιστορικά βιβλια. Δυο ανιστόρητοι περί οικονομικών συζητούσαν
-
-
@lap said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
@criuser said in ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2:
Γελάνε τα ιστορικά βιβλια. Δυο ανιστόρητοι περί οικονομικών συζητούσαν
Καλά εγώ είμαι ανιστόρητος με τα οικονομικά βιβλία, ο Φάνης όμως πόθεν ?
-
Γι αρχή ξεκινα από εδώ
https://www.news247.gr/politiki/i-ekthesi-averof-gia-tin-elliniki-oikonomia/
-
Νομίζω ο Αντρέας στην πρώτη χρονιά και ως κορυφαίος οικονομολόγος, και επειδή είχε νομίζω αρχικά ένα φοβερό υπουργό οικονομικών με ιδέες για ένα σωστό φορολογικό σύστημα - τον έφαγαν όμως αμέσως οι πολιτικάντηδες του ΠΑΣΟΚ- μάζεψε χρήματα στα ταμεία του κράτους.
Και το ΦΠΑ αν δεν κάνω λάθος επί ΠΑΣΟΚ δεν έγινε;
Αυτό εννοεί ο ρεπόρτερ Ξανθάκης δουλεμενο χρήμα που το αναδιανεμεινε στον κοσμακη ο Αντρέας.
-
Διαβάστε πολύ προσεκτικά μια μια τις παραγράφους και δείτε ποια η κατάσταση ΠΡΙΝ το ΠΑΣΟΚ. Βάλτε σε όλα αυτά και την μετέπειτα κατάργηση των εμπορικών συνόρων και του προστατευτισμού που έπιασε τελείως απροετοίμαστους τους ελληνικούς παραγωγικούς συντελεστές και γενικότερα οικονομία
Δείτε ακόμα και την αναφορά στην βλαχομπαροκ νοοτροπία του έλληνα που κατανάλωνε πέρα από τις δυνατότητες του, ως ένα είδος εθνικού χαρακτηριστικού των Ελλήνων .... ΠΡΙΝ το ΠΑΣΟΚ
Η επιστολή είναι πολύ καλά καταρτισμένη και βοηθά στην κατανόηση της εποχής παρά η εν σειρά παράθεση πηγών από ιστορικά στοιχεία που θα χανόταν στη μετάφραση εδώ στην συζήτηση.
Γενικότερα περί ΠΑΣΟΚ και πάλι η συζήτηση. Όχι ότι δεν έκανε λάθη, πολλά μαλιστα, αλλα γενικότερα επικρατεί μια τεχνηέντως καταστροφολογία που καλλιεργείται είτε από απαίδευτους περί σχετικών θεμάτων είτε από ιδεολογικούς εχθρούς. Εάν κάποιος έχει σπουδάσει μακροοικονομικά και δη τα ιστορικά στοιχεία για την Ελλάδα δεν νοείται να μη γνωρίζει την κατάσταση της χώρας τη δεκαετία του 70 και να ξεκινά την ανάλυση για αυτήν από το 81 και μετά.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2